6 és 8 TB-os SSD-ket kínálna 2016-ban a SanDisk

Az adatcenterekbe szánt SSD-kra való igény robbanásszerűen nő, így a legtöbb SSD-k gyártásával foglalkozó cég is erre a területre koncentrál. Ezek legfőbb hátránya ugyanakkor a kapacitásuk, amely szempontból jó lenne meghaladni a 4 TB-ot.

A SanDisk szerint 2016-ban már kínálnak 6 és 8 TB-os SSD-ket is erre a területre méghozzá SAS csatolóval. A vállalat már most is rendelkezik egy 4 TB-os Optimus Max modellel, amely sajnos még nem érhető el nagy mennyiségben, így a SanDisk is csak egyetlen ügyfélnek szállítja, de az év végére már növekedni fog a legyártott mennyiség, így több partner is elérheti a terméket.

Az éppen fejlesztés alatt álló 6 és 8 TB-os SanDisk SSD-k egyébként 15 nm-es MLC NAND flash lapkákat használnak, de később semmiképp sem lehet megúszni a VNAND-ra való áttérést, így ez lesz a következő nagyobb lépcső. Az adatcenterek szempontjából az igény mindenképp megvan rá, ugyanis az SSD-k elsődleges hátránya, hogy az egységesen számolt gigabájtonkénti ár ma még számottevően rosszabb, mint a HDD-k esetében. Ugyanakkor 2017-ben a szerverekbe szánt SSD-k gigabájtonkénti árazása megközelítheti a szintén szerverbe szánt HDD-két, így sokkal többen fognak az SSD-k mellett dönteni, mint ma.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés