Hirdetés

A Sharp bemutatta az első nagyfelbontású 32"-es IGZO monitort

Korábban írtunk már a Sharp IGZO kijelzőtechnológiájáról, amivel a gyártó még 2008-ban rukkolt elő. A megoldás lényege, hogy a filmet indium, gallium, cink és oxigén keverékéből készítik, aminek előnye, hogy az eddigieknél nagyobb pixelsűrűség érhető el, miközben károsanyag-kibocsátás is csökken. A gyártó a tavalyi évben tett ígéretet, hogy hamarosan megjelennek az ilyen panellel szerelt kijelzők, amit be is tartottak, hiszen a mai napon bemutatták a PNK-321 típusjelzésű monitort, ami 32”-es képátlóval és QFHD (3840x2160 képpontos) felbontással büszkélkedhet, ami 140 ppi pixelsűrűséget jelent.

Az edge LED háttérvilágítást alkalmazó, 748 x 440 x 36 mm-es méretekkel rendelkező és 7,5 kg-os  terméket a gyártó nem kifejezetten szórakoztató célra szánja, hanem főként komoly munkákhoz ajánlják – példának okáért az építészek egyszerre a projekt sokkal nagyobb részletét láthatják, a grafikusok nagyobb 3D-s objektumokat modellezhetnek egyszerűbben, de a több ablak nyitva tartását igénylő munkák során is jól jöhet a nagy felbontás.

Az IGZO panel 176/176 fokos betekintési szöget, legfeljebb 350 cd/m² fényerőt és 800:1 kontrasztarányt kínál, ám a válaszidőről nem esett szó. A PNK-321 a képet HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 bemenetén tudja fogadni, és rendelkezik egy pár 4 wattos sztereó hangszóróval is.

Az új monitor májustól lesz elérhető Magyarországon, ára azonban egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés