Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem hasonlítok össze semmit. Te teszed.
Ez nem ment fel attól, hogy beszámolj arról, hogy az Intel oldalon csak a proci annyi, mint az AMD-nél az alaplap-proci csomagja.Speciel az alaplapi komponensekre gondoltam. A Deluxe alaplapokon tipikusan sok az extra, amik működnek, még ha nincsenek is bedugva. Ezért van a Brazos alaplapok között 10 watt eltérés is. A kevésbé felszerelt alaplapok esetében a fogyasztás jóval kisebb.
Miről beszélsz? A 10 bites H.264-et senki, még egyszer nyomatékosítva leírom, hogy SENKI sem gyorsítja. A WebM-et csak az AMD GPU-i gyorsítják a shadereken keresztül. A 24p is támogatott az Intelnél. A 23,976 Hz nem támogatott, meg a DXVA dekódolás hibás 5 körüli referencia frame-nél. Ha rám hivatkozol, akkor pontosan hivatkozz, mert olyat sosem mondtam, hogy az Intelen nincs 24 Hz.
Amit mondtam az az, hogy a Brazos az első két hónapban nem támogatta az 1080p-s Flash lejátszást, mert a stage videora készítették fel a rendszert. Azóta támogatja, amióta a Flash Stage Video alapú. Már a Stage 3D-t is támogatja, szemben a többi gyártóval.Korábban leírtam a Brazos E-450 és a G530 közötti különbségeket kérésre: [link] - a technikai doksikban utána lehet nézni.
-
Prof
addikt
Ez most akkor átment Brazos topicba?
-
MZperX75
addikt
Pécsen van 100Ft-os Intel bolt,ott vette a prociját,és a Watt mérőt is!
Ez a srác "troll" szagú,de a legbüdösebb fajtából!
Felesleges erő és időpocsékolás győzködni.
Saját tapasztalat,mikor a Brazos fórumban próbálta igazolni ezt a Fake tesztet!
Intel szemüvegét még a szüleitől kapta,de azóta rágyógyult a kis fejecskéjére.
Nem fogja fel ,ha fogyasztást mér és nálam ugyanazt a tesztet 10%-on terheli a CPU-t p,nála meg 90%-on ,akkor mást mér,az az jóval többet.Így nem hiteles és félrevezető tesztje.
Az az említett tesztben szerepkő árakról nem is beszélve.Érdekes,hogy van egy AMD-s Hír és fórum,ő megjelenik,és osztja az észt.
OFF -
Abu85
HÁZIGAZDA
Én pedig linkeltem az Intel alaplapjáét a 47k-s procival, ami listaáron annyi, vagyis 1000 darabot kell belőle venned, hogy 47-ért kapd meg darabját. Senkit sem fog érdekelni, hogy te beszerezted-ezt 15-20k-ért, ha más nem tudja.
A Brazosba nem kell gyorsabb ram. Használd a teszthez ugyanazokat az alkatrészeket. Felesleges a másik konfigot egyéb részegységekkel feldrágítani. Ez akkor elveszti a platformteszt mivoltát, mivel szinten mindegyik gépben más alkatrészt teszteltél. Csak azokat kell cserélni ami kötelező. Pl. alaplap-proci. Memória vinyó, táp, ésatöbbi mehet át, mivel ezek nem kötődnek a platformhoz.
Talán meg kellene próbálni ugyanazokkal a komponensekkel, illetve alaplap felszereltséggel! Te egyértelműen választottál egy nagyon jól felszerelt alaplapot a Brazos mellé, és ehhez egy nagyon rosszul felszereltet az Intel mellé. Az aktív, de nem használt extra egységek is árammal mennek.
És mi van akkor, ha a szoftverhiba specifikus? [link] - itt van például egy videó, ami azt mutatja, hogy Hyper-Treadinges Intel procin akadozik a BF3, míg ha inaktiválod a HT-t, akkor megy. Most ettől a teljes széria hibás? Nem, csak van a játékban egy specifikus hiba, ami a Hyper-Treadingre van negatív hatással valamiért. Ugyanez előfordulhat egy programon belül. Még egyetlen egy terméket is érinthet, egy-egy programhiba.
-
MZperX75
addikt
"Deluxe-ok általában többet fogyasztanak a többinél, mivel több az extra is rajtuk."
Különböző lapok,különböző fogyasztással!Elég nagy a szórás!Ugyan azok a komponensek.
Sajna az én MSI E-350IS E45 lapon nem szerepel benne,de tesztjeim alapján legelsőhöz van a legközelebb,az az jó a fogyasztási mutatója... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert az egész teszt lényegtelen, mivel egy jóval olcsóbbat mérsz egy jóval drágábbhoz. Már ettől elvesztette az egész a lényegi értelmét. Innentől kezdve lényegtelen bármit is mérsz. Úgy meg főleg, hogy fogyasztásban a 2/3-át mérik a többiek. Ez mondjuk lehet, hogy a kiválasztott Brazos alaplap sajátja. A Deluxe-ok általában többet fogyasztanak a többinél, mivel több az extra is rajtuk.
A moderátor dolga a hsz-ek tisztítása. Én nemrég azt írtam, hogy a lényegtelen hsz-eket törlöm, vagyis, ha valaki véletlenül dupláz például. Tovább nem is fogok menni, mert nem az én feladatom.
Az gondolom véletlenül sem merült fel, hogy a szoftverben volt bug. Láttam már olyan szoftvert, ami Intelen el sem indult, míg AMD-n igen. Most akkor szar az Intel? Nem, mert megkérdeztem a fejlesztőket, akik azt mondták, hogy Intelen nem képes elindulni, mert nincs SSE4A támogatása, amit az ominózus szoftver igényel. Most azon lehet vitázni, hogy miért erőltették ezt az SSE4A-t, de valszeg azért mert az AMD szponzorálta. Ellenben meg lehet írni úgy a szoftvert, hogy az Intelen elinduljon. Nyilván, ha van egy bug a szoftverben, akkor az javítható.
-
dezz
nagyúr
60 Hz-es frissítés mellett jejátsztva egy ~24 fps-es anyagot nem 1-1 ugrás van, hanem folytonos "ricegés", amit pl. az oldalazó mozgásokon elég könnyű észrevenni (bár darabos, de egyenletes mozgás helyett akadozás [ha máshol nem, legalább a film végi stáblista scrollon csak észreveszed te is]). De a lényeg talán az, hogy az agy folyamatosan érzékeli és egyszerűen kellemesebb élmény enélkül filmezni, azaz "24p" módban.
-
siriq
őstag
Igazabol nem neked csak ugy egyben megy. A 10 bit bizony igy van. Volt szerencsem nekem is hozza
. A masik, hogy ekkora ba.. sagot mondani a 10 bitrol, hogy ez meg ez kell hozza...
Mondjuk ezt mar csak az amd nem stabil mukodes tudja uberelni. (alairom nalam nem volt egyszeru beallitani a 16 giga ram-t 1600mhz-n de mukodik, ha nem inditom ujra a rendszert mert eppen ezt meg azt csinalok rajta, akkor addig megy amig aramszunet nem lesz, a routerem hamarabb lesz ujra inditva pedig volt mar 100+ nap rajta konnyeden). A dxva-nal nekem egy a zavaro. Ha nem lep ki az ember a lejatszobol akkor is azon a mhz-n megy a gpu mintha menne a film. Ennem kb. semmi de semmi ertelme nincs szamomra. Regen meg kellett volna mar ezt valtoztatni(ati/nv)(atinal inkabb a youtube ami megoli a fekit). Folytathatnam de nincs kedvem. Ezek utan meg plane.
NF2-vel nekem sem volt gondom. Tette a dolgat ahogy kellett. En meg orultem. -
dezz
nagyúr
válasz
huskydog17 #66 üzenetére
Úgy tűnik, juliusnak nem volt kedve, törelme vagy ideje ezt kifejteni, így hát nekiálltam (pár mondat után én is megbántam
).
Szal, feltételezem, "meg van" a bit fogalma. Ha esetleg nem, akkor egy kis gyorstalpaló: egy bit két értékkel bírhat, 0 és 1, más szóval két variációt jelent. Két bitnek már négy variációja lehet (00, 01, 10, 11), nyolcnak pedig 256. Így a 3x8=24 bites képeken színcsatornánként (vörös-zöld-kék) 256 világossági fokozat lehet, és tiszta szürkeárnyalatokból is. A szem ennyi fokozatot még könnyen meg tud különböztetni, ha egymás mellett helyezkednek el és egyenként néhány pixelnél nagyobb területet foglalnak el, látja a határokat közöttük. (Pedig milyen soknak hangzik az a 16,7 millió színárnyalat, amit ezek összesen kiadnak...) 10 bit 1024 variációt ad ki, ennyi fokozat között már ilyen körülmények között is nehezebb meglátni a határokat. (Ez már összesen több, mint 1 milliárd színárnyalat.) És ez még mindig nem a vége.
Megjegyzem, a videók általában nem RGB alakban tartalmazzák az árnyalatokat, hanem YUV, azaz világossági és színkülönbségi jelek alakjában (mégpedig az utóbbiakat általában kisebb geometriai és adott esetben szintfelbontással, mint az elsőt).
A szükséges szintek számát csökkenthetjük a dithering (színthatárok súlyozott megkeverése egy színátmenetben) bevezetésével, de ez némileg ront a minőségen és a tömöríthetőségen.
Ide tartozik még a képfeldolgozás is: 3x8 bites képet 3x8 biten feldolgozva az eredeti tartalom precizitása lecsökken 3x6-7 bitre. Ez a megjelenítésre ugyanúgy vonatkozik. Ezért a normálisabb megjelenítők belső feldolgozása és (effektív [ditherelt] vagy valós) megjelenítése minimum 3x10 bites.
Az eredetileg 3x8 bites anyagok 3x10 biten történő H.264 enkódolásának, mint elhangzott, az az értelme, hogy így a tömörítés folyamán jobban megmarad legalább az a 256 szint, plusz jó adag dithering nélkül is elkerülhető a(z árnyalatok számának lecsökkenésével megjelenő) banding ("árnyalatrétegződés"), ami a tömöríthetőségen is ront (mármint a jó adag dithering). Vélhetően többet, mint a plusz 2 bit(ek) jelentette többlet.
Hátránya, hogy valószínűleg egyátalán nem támogatja a videodekódolási hw, így azt prociból kell elvégezni.
Remélem, kielégítő és kellően érthető volt a válaszom.
(#109) huskydog17: Könnyen lehet, hogy igaz, az én nemrég eladott középkat. LCD tévém panelja is 3x10 bites volt például. Megjegyzem, tudomásom szeint csak IPS-ből létezik ilyen, vagy több bites, a VA-kból még csak 3x8 biteset láttam, de azok a tévék is több biten dolgozzák fel a képet és a plusz biteket ráditherelik a megjelenített képre.
"még egy belépőszintű konzumer VGA esetén is van lehetőség alkalmazni a 30 bites megjelenítési módot"
Csak az említett korlátokkal!
Így hirtelen nem tudok ilyet. Nálam az elméleti alapok a munkám része, a többi pedig személyes tapasztalat.
(#107) Armagedown: Nálam nem volt gond az NF2-vel, inkább egyes VIA chipsetekkel, de azzal is inkább csak ilyen szuperolcsó Acorp és más efféle lapokon. (Nálam konkrétan egyetlen lap okozott ilyen fagyásos problémát jópár év alatt, azt lecserélve megszűnt a dolog, ugyanazzal a procival.) A többi inkább propaganda...
-
osztraksajt
őstag
Nejemnek egy G620T+MSI H61-itx-et raktam össze, így ismerem a rendszert, bár az utóbbi időben elég nehéz olcsó T-s procihoz hozzájutni, nagyon vadászni kell hogy találj.Sok H61 alaplapon nincs HDMI, illetve észvesztően ciripelnek SATA műveleteknél valami okból kifolyólag. A miénknél külön szigetelést+ventilátort kellett tegyek a Chieftec miniITX házba hogy meg lehessen maradni a szobában. De többnél is észrevettem hogy hangja van a cégnél is.
Ki is próbáltam természetesen a videólejátszási képességeit. Egy Egreat S100 médialejátszóm is van (Dune szoftverrel amivel elég tág határok között állítható a frissítés), továbbá egy Onkyo SR609 ami szintén képes akár frekvenciakorrekcióra is, meg egy Samsung ps51d550 TV-m, így van lehetőségem összehasonlítani, de monitorról nem nyilatkozhatok mert érthető okokból nem azon filmezek.
. A plazma elég jól kiadja a rántásokat, én és a gyerek is látjuk és zavaró is számunkra, de a nejem pl nem veszi észre vagy nem éri el az ingerküszöbét.
Én úgy gondolom, hogy a tömörítés miatt jópár nagyságrenddel nagyobb esélyem van hogy a színátmenetekben sávosodás jelenne meg mint a 10bites színmélység hiánya miatt, mert normális forrásból még soha nem láttam sávosodást pedig elég sok igényes anyagom van.
Ami miatt nekem nincs HTPC-m az az, hogy nekem pl az e350-re épülő lapoknál nincs 1.4 HDMI támogatás. ami a 3D TV mellé bizony elférne. Szóval nekem egyik se jó, mert mindkét rendszeren vagy még hiányosság. De ha emberi árba ereszkednek és beszerezhetőek lesznek az e450-re épülő alaplapok akkor kezdek neki a HTPC projectnek.
-
osztraksajt
őstag
A g440-nek eleve harmadannyi cache-e van (1 vs 3) mint amit te visszafojtottál elvileg olyan szintre, az komolyan megdobja a teljesítményt azért.
Nincs a 24p lejátszáson kívül semmi gond az intellel, ha neked az jön be egészségedre, használd ha azzal érzed azt hogy neked megfelel. De ne gyere azzal hogy videókonvertálásnál hogy fagyott neked az XP1800as proci, mert irreleváns és 99,99% hogy nem a proci volt. Nekem soha nem fagyott, pedig én is elég sokat konvertáltam egy XP2000-rel annak idején.
Egy HTPC-re alkalmas brazzors lap 28-30k körül van, egy intel h67 cucc a legalapabb g440 1 magos procival meg inkább 42k-45k ha ITX-ben gondolkozunk, ami valljuk be HTPC-nél jellemző szempont. De matx-ben is drágább párezer forinttal, amit 4-5w (tegyük fel hogy jók a méréseid, bár én kevesebbet mértem míg nálam volt egy lap, de más táppal így nem mérvadó, lehet az intel is kevesebbet fogyasztana) fogyasztáskülönbséggel számolva is évtizedek alatt térülne meg.
Most néztem meg, 214 HD film van a NAS-omon, és ebből 209 darab 23,976 Hz-es de egyik sem 10bites színmélységű, szóval nekem pl fontosabb a 24p hogy ne rántson egyet a kép minden negyvenedik másodpercben mint a 10 bit meg a minusz 10-30s bootidő.
-
pakriksz
őstag
válasz
Armagedown #107 üzenetére
"Ilyenkor a chipset is lehet a bűnös" meg kb még 1000 dolog a gépben. Egy kondenzátor, egy tekercs, a táp, a memória, a videokártya. Processzornál kb hihetetlen hogy hibás legyen ha csak nem égetik szét tuninggal, mivel gyárban tesztelik, mozgó alkatrész nincs benne, sem elöregedő alkatrészt. Én jópár géppel találkoztam és hibával is, de gyakorlatilag olyat még nem láttam hogy hibás rendeltetésszerűen használt processzor.
Nekem nforce2-vel sem volt bajom, csak egyszer amikor a bugos integrált hangdrivertől kékhalálozott a frissítésig. Egyébként az az nf2-es alaplap a benne lévő 2500-as xp-vel immár 8 éve teljesíti a szolgálatot 24/7-ben persze egy ideje már nem nálam.
-
pakriksz
őstag
"Azt gondoltam program hiba."
jól gondoltad/más hardverhiba volt... azért szűnt meg mert lecserélted az egész gépet és azt az alkatrészt/szoftvert is amitől fagyott, és azt tutira mondom hogy nem a proci volt.
De jó, nekem fagyott a p120-asom anno, (bár sejtem hogy a túlmelegedés miatt, de pszt) ezért az intel megbízhatatlan
Akkor kell ilyen következtetéseket levonni, ha értesz is ahhoz amit beskatulyázol...
Az a rendszergazda pedig biztos nem normális. Jópár nagygépbe futkorásznak amd-k, például én egy banknál dolgoztam ahol opteronos nagyszerverek voltak, ha nekik jó ennek a "rendszergazdának" a 2 gépes parkjába biztosan szintén jókBár az is lehet hogy csak a főnökeit követi akik szintén szeretnek olyan dolgokat szabályozni amihez nem értenek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És akkor mondok a másik konfigra árat: [link] az alaplapra kerestem, az 25070. A procit nem kapni Magyarországon, de 1000 darabos rendelés esetén egyért 195 dollárt kell fizetni az Intelnek darabjáért. A boltban tehát ennél drágább lesz, de váltsuk át így, ami mai árfolyamon 47000. Szerinted ez így hiteles összevetés?
Ráadásul megkerested a Brazos platformból a legdrágább alaplapot, míg az Intelnél a legolcsóbbat.
A G530 nagyon nem elég, mert nincs Clear Video HD támogatása. Abszolút alkalmatlan bármilyen mai multimédiás igényre. Illetve nincs QSV, vagyis, ha elkészül egy tényleges megoldás az IGP DXVA hibájára, akkor az így nem lesz alkalmazható. Ez csak Core procikon javítja ki a hibás képalkotást.
Az Intel procik közül egyébként a Core termékek és a Celeron G440 támogatja a Clear Video HD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest