Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • buherka

    addikt

    válasz TasiA #8365 üzenetére

    Nem tudom, hogy mit nem értesz ezen???

    De amúgy a fogalmazását nem érted a könyv írójának.
    Az üzemanyag-szivattyú a hátsó ülés alatt van, közvetlenül az üzemanyagtartályon van felszerelve.
    Tehát az író itt arra céloz, hogy nem benne szerelsz az üzemanyag tartályban, hanem a külső burkolaton van a rögzítés felszerelve.
    Meg kell bontanod a külső rögzítést, hogy hozzáférj a szivattyúhoz, mert ha a nélkül ki tudod szedni, akkor te tudsz valamit. Tehát akárhogy csűröd-csavarod, akkor is a tartályon van felszerelve.
    1. Vitába ne is szállj velem, mert hasonló Opel Astrám (1.4 16V EcoTec) van és saját magam szerelem ennek a könyv tanácsai alapján és eddig sok-sok tízezret spóroltam meg ezzel.
    2. Két Opel Astrában is segédkeztem a benzin-pumpa kiszedésénél. Az egyikben megdöglött a pumpa, mert csontra kijárták a benzint és ez által szépen le is égett.
    A másikat meg jól megtankolták benzinnel, holott diesel volt és így le kellett belőle szívni az egész naftát és ehhez is kiszedtük a üzemanyag-pumpát. Igaz jó büdösek lettünk, de cserébe megkaptam a 40L anyagot, amiben volt kb 6-7 gázolaj. Motoros fűrészbe tökéletes volt ;]
    3. Tomi engem hívott fel személyesen, hogy segítsek neki miként kell kiszedni a pumpát, de mondtam neki, hogy inkább belinkelem ide az egész folyamatot, hogy ábrákkal is szemléltessem, mert telefonon ilyet nem beszél meg az ember. (Nem vagyok Gyurcsók József a távgyógyász)
    4. Opel talikra járok amit itt szervezünk a PH-n, és Opel gyártmányú verdák is megtalálhatók ezeken a talikon...kizárásos alapon. Na jó, volt múlkor Honda Civic (Pityu) is. Múlkori talin is be akartak szopatni Atteszék, mert megcserélték a trafómon a gyújtáskábelt, de saját magukat szívatták meg, mert a jó kis EcoTec ugyan úgy járt, mint ha mi sem történt volna :D eheh
    Meg is szoktunk ezt-azt beszélni, ha valakinek gondja van a járgányával.
    Tény hogy nem vagyok autószerelő, de azért már igen sokan fordultak hozzám tanácsért, még dokar tesó is megkeresett a hátsó dobfék szétszerelése ügyében.

    Lényeg a végére... legközelebb te is gyere el egy ilyen talira és élőben is megbeszéljük, hogy hol is van az a fránya pumpa fel-beszerelve ban-ben-on-en-ön tök mindegy, de csak egy feltétellel jöhetsz, ha iszol faterom 65%-os tüzes vizéből. ;]
    Imi is ivott múlkor...mondjuk Ő nem autót szerelni jött :DDD

    Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

Új hozzászólás Aktív témák