Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V8TommY

    tag

    válasz Lacy6 #40075 üzenetére

    Nem derult ki a hozzaszolasodbol (vagy az figyelmemet kerülte el), hogy miota van a hibajelenseg.
    Esetemben a legelsö olajszag megjelense es a huhogas közt kb 1 het es 70-80 km telt el.

    Ezt követöen Nyiregyhazarol Fehervarra menet halalozott el a turbo, teljesen normalis 120-130 -as tempo mellett egy hüvös tavaszi napon.

    Az auto egyebkent mindig 0W-40 Castrol Edge olajat kapott max 15 ezrenkent, akkori oraallas szerint volt 210-220 ezer kilometer volt benne.

    A masik eleg fontos kerdes, hogy mit tankolsz bele.
    En ukrajnaba jartam at tankolni, es ott mindig a hataron tuli elsö ertelmes benzinkuton tankkoltam bele. Van aki szerint ez gaz, ami en ugy tapasztaltam, hogy a fogyasztas a kinti üzemanyaggal csökkent, a motor ugyanolyan szepen jart vele, a joval kedvezöbb ar pedig csak raadas volt.

    Tavaly marcius ( vagyis lenyegen a turbo es ketttömegü lendkerek csere ) ota viszont lenyegeben ujrakezdtem az eletemet Nemetorszagban, es az autot is egesz mas koltsegvetesböl tartom fent. Csak premium gazolajat tankolok bele, olajat pedig a turbocsere ota 10 ezrenkent cserelek, csak gyari ELF-et rakok bele.

    A hibas eladas utani pereskedes jogi kovetkezkemenyeket nem ismerem, viszont egyetertek a velemennyel mely szerint nem szep dolog igy eladni az autot.

    Az az elethelyzet amiben vagy, eleg kellemetlen. A hazvasarlas okan ertheto, hogy minden penz szamit, ugyanakkor itt van ez a hibajelenseg. Am gondolj bele: ha eladod a Megane-t, utanna valoszinuleg venned kell majd egy masik autot amiben ugyanugy ott lesz a hibalehetoseg, atirasi koltseg az altalad emlitett utannajarasrol es idovesztesegrol nem is beszelve.

    Itt nem keves segitseggel, tapasztalattal es jo tanaccsal talalkozhatsz ( suti es kave sajnos nincs :DDD )

    A legfontosabb kerdes, a matek. Esetemben a turbo csere 130 - 140 ezer Ft kozt volt Maglodon, tudjukkinel. Ebben benne volt az olajcsere es szurok csereje is.

    Arrol viszont nem tudom, hogy mennyibe kerül egy turbo idoszakos vizsgalata es esetleg felujitasa.
    Ha valaki tudja, hogy mennyibe kerül az ilyesmi es hova erdemes menni Magyarorszagon ilyen ügyben, kerem ne tartsa magaban, akar privatban is.

    http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

Új hozzászólás Aktív témák