Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LadyLorien

    tag

    Kedves Fórumozók!

    Nem tudtam, hova írhatom a problémám, remélem jó helyre került.

    Tanácsra lenne szükségem, a történet a következő:

    Édesapámmal élünk, párom és én is. Van a háznál két jugoszláv farkasölő-német juhász keverék kutya, mindkettő nagytestű és édesapám tulajdonában, azonban az egyikkel nagy gondok vannak, mivel többször támadt emberre.

    Édesapámat két különböző alkalommal is megharapta (nem ment el orvoshoz vele, így ennek kórházban nincs nyoma), rám is rontott már morogva, vicsorogva, szerencsére megúsztam, de centiken múlott és utóbbi alkalommal páromat harapta meg annyira, hogy 8 napon túl fog gyógyulni és élete végéig meg fog maradni a nyoma.

    Az alábbi módon történt az eset:
    Párom este elment az éjjelnappali boltba biciklivel és mikor hazaért, a szokásos módon megsimogatta a kutyákat, tehát megismerték, leült a tornácon, mikor be akart jönni a házba, a fekete kutya rárontott és beleharapott az arcába, majd elkezdte tépni a karját. Pedig nem bántotta, előtte 2 perccel még simogatta.

    Az arcán több seb is keletkezett, főleg az orrán. 6 centiméter hosszú és csontig szétnyílt. Mentővel kellett bevinni a kórházba.

    Ezek után annyit szeretnék, hogy legalább a házból ki tudjunk menni, mert most mind a ketten félünk tőle, úgy kell hátrazárni a kutyákat, mikor közlekedünk, de ott nem maradhatnak felügyelet nélkül, mert a szomszéd kerítése rozoga, épp hogy áll.

    A kérdésem az lenne, hogy jogilag hogy lehet édesapámat rábírni, hogy kerítse el a kutyákat, hogy legalább a házból a közelségük nélkül tudjunk ki-be járni?
    A szép szóból nem ért édesapám, hiába mondja neki mindenki, hogy veszélyes a kutya, mert ok nélkül támadt több esetben is. Ráadásul érzi, hogy félünk tőle, ezért kellene jogi segítség!

    Nem ragaszkodom az elaltatáshoz, nekem az is megfelelne, ha tisztes távolságban lenne tőlünk és ezt szép szavakkal nem tudom elérni nála.

    Kiegészítésnek azt megemlíteném, hogy párom pár hónapja költözött ide és nem volt időnk átiratni a lakcímét, így a lakhelye még hivatalosan a régi.

    Tehát összegezve a tényeket:

    A kutya megharapta a páromat, aki hivatalosan nem ebben a házban lakik! Mit tudok tenni azért jogilag, hogy édesapám elkerítse a kutyákat, hogy a házból ki-be tudjunk járni és ne kelljen rettegnünk, hogy mikor támad meg minket?

    Mellék kérdés: Az igaz, hogy ilyen esetben a TB a kutya tulajdonosával kifizettetheti a kezelés költségét?

    Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ha valaki kérdezne, szívesen válaszolok.

    [ Szerkesztve ]

    Torpenyuszik.hu - A nyuszigazdik kisokosa!

Új hozzászólás Aktív témák