Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz <NewL> #5578 üzenetére

    Hali!

    Jajám :)
    Jópár forumon van regem-ez volt az első "nick"-em ,így maradt itt is ez
    :)

    Maxi Runner vásárlása esetén amire érdemes odafigyelni;
    Először is gondolom 2t-t szeretnél-de ha nem akkor is olyat vegyél. :P (nagyon egyszerűen -akár otthon is- javítható)
    Ah CL Smooth is írta-valóban hamar kopnak a blokktartó szilentek-ezt érdemes ellenőrizni előtte ,nem olcsó mulatság a cseréje (illetve nem kis meló)
    Ha teheted mindenképpen 2004 utánit vásárolj-vagy amelyikben már olajos Paioli első teleszkóp van-a fordított zsíros pocsék. Hamar meghalnak-kitolja magából a zsírt,rátapad a becsúszószárra minden kosz,megkarcolja,stb..és már kuka is. (amúgy sem érdemes felújítani ,mert ugyanúgy szar lesz)
    Ami még a maxiRunner-ek úgymond típushibája; a vízpumpa. Mivel belsővízpumpás így a cseréje blokkszéthúzással jár-ami ismételten nem kis munka. Kb a varió alatt van egy háromszög alakú lyuk a blokkon-onnan szokott csepegni a hűtővíz ha haldoklik a pumpa. :K
    Típushibákból kb ennyi. :U
    Általános dolgokra figyelj; egyenesfutás,minden tartományban egyenletesen húzzon,ne legyen benne szünet. Kormánycsapágyak állapota (zsíros teló esetében erre különösen).Hátsó kerék oldal irányú mozgása/kotyogása.

    ..azért is javaslom a 180 2t-t mivel egy nagyobb sűrítésű hengerfejjel -kicsit álomszerű ,de igaz :) - növelni lehet a teljesítményt,illetve csökkenteni a fogyasztást.
    Röviden; A 180-as 2t Runner-eken úgymond gyárilag el van szúrva a hengerfej-nevezhetnénk fojtásnak is-Elszúrás alatt értendő h; - A biztos működés miatt "nagyon" alacsony a gyári sűrítése,valamint a gyertya is elvan tolva a legforróbb ponttól-a kiömlőtől.-Azaz a gyári égéstér nem a teljesítményre/fogyasztásra van optimalizálva..hanem arra h a legpocsékabb benzinnal is elmenjen..(oktánszám) Az ilyen -szar-sűrítőtér nem tudja optimálisan hasznosítani/elégetni a 95-98-as oktánszámű benzint..-"pocsékol"
    Ezért lehet egy jobb égéstérrel-nagyobb sűrítéssel a fogyasztáson csökkenteni,és a teljesítményen növelni...
    Ilyen hengerfej pl a Malossi (1:10,5) vagy pl a BGM/PM tuning feje (1:12,5)

    ..noh de a tuning már egy másik kérdés.
    Bocs ha kicsit hosszúra sikeredett.
    Üdv.M
    ui.: még vmi; ha teheted mindenképpen rendszámos gépet vegyél! Vagy olyat ami vizsgáztatható! Manapság már könnyen kiszúrják a fakabátok a nem 50es gépeket (Runner-okat)

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák