Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#2001) pini1020 válasza persuader (#1981) üzenetére

pini1020
(tag)

Hát elvileg lenne benne csak há elhagytam:D:D Kirázkódott:D:D Hát igen az nagy előny hogy én 90-ig jól gyorsulok eddig csak 1 Fantom vert meg:( De azt olaszban rakták össze(ful tuning) de az 100-105-nél meghal én szeretnék most olyan 125-130-ig eljutni az új dugóval.

Life's a piece of shit, when u look at it, life's a laugh and death's a joke, it's true. U will see it's all a show.

(#2002) pini1020 válasza Den (#1979) üzenetére

pini1020
(tag)

Hát ez a baj hogy nme sportgép hanem robogó!! Aprilia sr 125 és eladó ha valakit érdekel keressen meg itt pü vagy valami, most egy rs125-öt szeretnék, az ideire sajnos nicns keret de egy kicsit régabbira, mondjuk egy ezredfordulósra azért van:D

Life's a piece of shit, when u look at it, life's a laugh and death's a joke, it's true. U will see it's all a show.

(#2003) yakuzasamura

yakuzasamura
(újonc)

sziasztok tudna rajtam segiteni valaki hozzáértő??? hogyan lehet yamaha yog zr első tárcsaféken fékolajat cserélni? előre is kösz.(kérhetnék egyszerü és pontos magyarázatot ugyanis ehez a témához én analfabéta vagyok.) :F :F

(#2004) ReDPiTTY válasza yakuzasamura (#2003) üzenetére

ReDPiTTY
(tag)

leereszted a régit,betöltöd az újat lelégteleníted azt kész!a munkahengeren van a légtelenítő csavar!addig kell légteleníteni amig megfelelően be nem keményedik a fékkar!
A műszaki oktatásról nem emlékszel? ;]

Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

(#2005) Kris91 válasza Den (#1996) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

Na ma bicajoztam eggyet a városban, és hazafele jövet mit ad isten ott ált egy gilera dna ''50sp'' (gondolom ez az 50ccm-es típusa volt). Hát külsőre tényleg nem rossz. Igaz kicsit a hátulja másnak tűnt mint a képeken, de így élőben még jobban tetszik. Lehet hogy -egyenlőre- meggyőztél hogy ne rs50 legyen. :DDD

(#2006) Kris91

Kris91
(lelkes újonc)

Felmerült bennem egy kérdés. Mégpedig:

#1 Nem kevés az a 3.5-4Le a 112kg+60-70kg-hoz? Mondjuk ha úgy számolok akkor mondjuk 175kg-ot elvisz az a 4Le? Egyik haverom most kapott/vett egy Aprillia nemtudom mit, ami 12Le kb. és összesen az is olyan 170-180kg vezetővel együt. (50ccm-es motor az is)

#2: ''Max sebesség: Az érvényben lévő jogszabály szerint 45 km/h'' Hogy értelmezzem azt hogy ''az érvénybn lévő jogszabály szerint...''? Egy tök alap dna 50-es 45km/h-ra fölé nem is megy, csak akkor ha kiveszik a folytást/okat, meg némi tuning is benne van? Na nem tudom mennyire értelmezhető ez így, valaki majd csak segít rajtam. :))

Ja igen: Még egy kérdés: Olvastam az egyik kereskedőnél hogy van egy eladó 125ccm-es robogójuk, amit adnak úgy is hogy rendszámtábla, meg minden, de úgy is tudják adni hogy 50ccm-esnek van írva és akkor NEM KELL MOTORJOGSI. :Y Segédmotornak írják ha kéred és akkor nem kell motorjogsi. Ez igaz?

[Szerkesztve]

(#2007) persuader válasza GodHeart (#1988) üzenetére

persuader
(őstag)

Hát nézd, ha én akarnám megvenni azzal kezdeném, hogy lealkudnám a lehető legkisebb összegre, mert a tuning alkatrészek miatt a blokk mondhatni minden egyes eleme megsínyli a használatot. :D És bizony nem olyan hosszú életűek ezek a cuccok. Meg sem kérdezném, hogy hány kilóméter van az új alaktrészekben, mert ellenőrizhetetlen.

Szóval egy laikus meg csak azt nézi, hogy szép-e a fényezés, meg hogy jól gyorsul.

Első blikkre 150 000 normális ár számomra. Szigorúan magánvélemény.

explosión 2 tiempos

(#2008) persuader válasza pini1020 (#2001) üzenetére

persuader
(őstag)

Azon nincs egy rugó, ami miatt meg sem tud megmozdulni?
Mi az oka a dugócserének?

explosión 2 tiempos

(#2009) Kris91 válasza persuader (#2007) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

Nekem nem tudsz segíteni? :DDD #2006

(#2010) vtechun válasza Kris91 (#2006) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy alap 50-es motor tuti nincs 12 loero, jogszabalyok vagy mik miatt irjak ezt a kis sebesseget. Minden segedmotorra ennyit irnak, nem tunt meg fel? Lehet nem kell motorjogsi, de ha rendor rajon akkor jol megbuntetnek. Ha ranezesre nem jon ra de csak gyanus vagy neki, akkor elkuldi megvizsgalni, es vagy megcsinalod hogy 50-es legyen es ne lehessen belekotni vagy megint megbuntetnek.

(#2011) Kris91 válasza vtechun (#2010) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

Köszi a választ és még nem tűnt fel! De amúgy ha pl egy runnerrel nyomul valaki, pl a 125ccm-essel akkor a rendőr nem jön rá, hogy az annyi és nem 50, ügye? vagyis én úgy tudom hogy mindenki úgy nyomul. (90%-ban)

Ja igen! és ha mondjuk van egy 125-ös runnerem, de 50-es papírokkal akkor azzal sem lehet felmenni autópáylára ügye? (mondjuk nem is mennék :DDD ) Van még valami szabályozás erre vonatkozóan, vagy csak autópályára érvényes ez az 50ccm-es szabály, hogy nem szabad felmenni? Köszi! :R

[Szerkesztve]

(#2012) Kris91

Kris91
(lelkes újonc)

Basszus elfelejtettem: Ha egy 125-ös runner 50-es papírokkal van, akkor is szállítható 2 szeély, vagy csak egy? :C Mára ennyi.

(#2013) joe69 válasza Kris91 (#2012) üzenetére

joe69
(senior tag)

ha smkp-kent van regisztralva, akkor az arra vonatkozo szabalyok ervenyesek ra, vagyis nem szallithatsz szemelyt.
az autopalyas kerdesedre is ugyanez a valasz

[Szerkesztve]

I LOVE NYC

(#2014) Kris91 válasza joe69 (#2013) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

Oké köszi!

(#2015) ReDPiTTY

ReDPiTTY
(tag)

Kris91 van neked jogsid egyáltalán? :U

Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

(#2016) Kris91 válasza ReDPiTTY (#2015) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

Hát ebből szerintem egész egyszerűen le lehetett vonni, hogy NINCS, de mostanság fogok beiratkozni elvileg. Azért kérdezgetek ilyeneket. :B

(#2017) vtechun válasza Kris91 (#2016) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na, szoval ha nincs rajta rendszam akkor annak 50-esnek kell lenni, maximum. Ha nem annyi akkor arra már kellenne elvileg műszaki vizsga meg egyéb nyalánkságok. pl. rendszám is.

(#2018) Kris91 válasza vtechun (#2017) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

Oké :R De a rendőr ügye nem veszi észre, ha 125-ös motorod van 50-es papírral? :U Meg ha mondjuk pont egy négyütemű 125-ös motorod van 50-es papírral, akkor már feltűnőbb, mert ha jól tudom akkor 50ccm-es négyütemű nincs, de a 4T-snek a hangja kicsit mélyebb. tudom most ez hülyén értelmezhető... :DDD

(#2019) aDM|RaL^ válasza Kris91 (#2018) üzenetére

aDM|RaL^
(őstag)

van négyütemű 50 köbcentis :D

http://www.demotivalo.com // http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.eu - thinkpad x61 w/ fedora 16 - MBP w/ 10.6.7 - several other desktop machines...

(#2020) GodHeart válasza Kris91 (#2018) üzenetére

GodHeart
(senior tag)

ne legyen túl nagy a kasztnija a 125-ösnek, szóval ránézésre ne tűnjön annak. Onnantól meg a te ügyességed, hogy mit adsz be a rendőrnek :D Ált rendesek és nem kötekednek, de mindig van 1-2 kivétel akik pont a motorosokat baszgodják! :(

(#2021) ReDPiTTY válasza Kris91 (#2018) üzenetére

ReDPiTTY
(tag)

Csak ha egy kicsit ért a mocikhoz,meg még kötekedő is ,akkor ránéz a kipuffra és máris levágja a méretkülönbséget,ha még gcibb akkor meg megnézi a hengertalpat amin rajt van a hengerűrtartalom,ha nem csiszolták le

(#2022) golyani válasza ReDPiTTY (#2021) üzenetére

golyani
(őstag)

vagy ha éppen úgy kapnak el h 100-al tépsz akkor az nehezen lehet 50-es.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#2023) Keresztapa24

Keresztapa24
(tag)

Hali !
Egy kis segítségre lenne szükségem,hátha valaki vágja mi lehet.
Na tehát....

Van egy Honda Dio-m és az a baj vele hogy amikor beindítom akkor a benzin kijön a túlfolyón és még a karbiból is folyik...ez mitől lehet??? Nincs halálra tankolva se,tehát én nem vágom...

Plllííííízzzzz valaki legyen szíves és segítsen nekem.
Előre is köszönöm...

OrangeCountyChoppers

(#2024) Robi_73 válasza Keresztapa24 (#2023) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Bele kell nézni a karburátorba, mivel vagy tönkre ment a tűszelep, vagy felakadt az uszó.;)

Robi73

(#2025) Kris91 válasza GodHeart (#2020) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

Amúgy szerinted a runner 50 és runner 125-ös között (pontos típust nem írok) nagy méretbeli különbség van? Vagy valaki ezt meg tudná mondani?

(#2026) GodHeart válasza Kris91 (#2025) üzenetére

GodHeart
(senior tag)

azok között sztem pont nincs. de érdemes ha megkeresed gugliba a két motort, és szemmel összehasonlítod ;)

(#2027) Kris91 válasza GodHeart (#2026) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

jó köszi, akkor jól láttam én is.

(#2028) GodHeart válasza Kris91 (#2027) üzenetére

GodHeart
(senior tag)

egyébként az 50-es runner is kegyetlenül megy ahhoz képest, hogy 50-es, és nuku tuning.. haveromnak olyan van, hát.. én most 70-es hengerrel vagyok ott ahol ő.. Szóval nagyon összerakták azt a motort! :U

(#2029) etnies válasza Kris91 (#2025) üzenetére

etnies
(fanatikus tag)

Fura, hogy meg jogsid sincs, de egybol a nagyobb kobcentire hajtasz, nem sokat kozlekedhettel meg motorral.

A motoros rendort nem tudod atbaszni, ha elenged, jofej.
En is ranezesre megmondom egy runnerrol, hogy otvenes vagy nagyobb (persze a hetvenes hengert nem), akarmilyen kaszni van rajta, a hangja es a kipu mar minden elarul.
Sokszor latok 125-os endurokat es crossokat is, rendszam nelkul, szoval ugy tunik, Pesten nem foglalkoznak annyira ezzel a rendorok, vagy csak sokan hazardiroznak.
En mindenesetre nem probalkoznek, eleg ha egyszer elkapnak es egy A-s jogsi arat fizeted ki buntinek, nem eri meg sztem.

Vegezetul nem arrol kerdezz, eszrevesznek-e a rendorok, hanem melyik bukosisak a legbiztonsagosabb, kell-e egyebb vedofelszereles, ilyesmi.
En 24 evesen tudom mar, hogy nem az a fontos, hogy mennyivel megy, hanem hogy otthon varnak...

Asus P8H61, Core i5 2300, Kingston Hyperx 4GB 1333 Mhz, Gainward GTX460SE 1GB - Win 7 64bit

(#2030) Kris91 válasza etnies (#2029) üzenetére

Kris91
(lelkes újonc)

Szia! Én nem hajtok a nagyobbra, csak kérdezősködtem. Amúgy meg már ültem motoron, úgy is hogy én vezettem és nem 50 köbcentis volt... Amúgy meg a bukókról, meg védőfelszerelésekről is tudok pár dolgot, meg ha kell akkor apa is tud segíteni mert motorozott kb 20 évig. :(((

(#2031) Keresztapa24 válasza Robi_73 (#2024) üzenetére

Keresztapa24
(tag)

Thx...megnézem még mielött felrobban az egész :DDD

OrangeCountyChoppers

(#2032) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Elvileg ma hozzák meg a robogómat, amiben dugattyút, dugattyúgyűrűt, gyertyát, légszűrőt kellett cserélni. Egyébként hibátlan állapotban van, 3 éve vettem 3500km-el, most van benne talán 4300 :F

Érdekesség: elöl sima majdnem slick gumi, hátul meg terep :DDD

Kíváncsi vagyok mennyi lesz a végsebessége :U

[Szerkesztve]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#2033) Motion_Blur válasza Kris91 (#2006) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

''Nem kevés az a 3.5-4Le a 112kg+60-70kg-hoz?''

Nekem 5.4LE-m van, a motor ''Lightrunner'' :DDD, 80 kiló alatt van ;)

Ja és 50ccm :)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#2034) TheSilencer válasza Motion_Blur (#2032) üzenetére

TheSilencer
(PH! addikt)

milyen robogo?
nekem a kocsijaim elott volt Suzuki Sephiam,majd Yamaha Yog NextZone :)
hogy milyen budoseket mentem en azokkal :Y :C

I ♥ my Pit bull

(#2035) ReDPiTTY

ReDPiTTY
(tag)

itt az én kicsikém zsír újan vettem,és eddig a 6600 km alatt csak a hajtóműolaj lett kicserélve,a légszűrő lett tisztítva és a héten vettem bele új akkut,mivel a télen kinnfelejtettem a garázsban igy már nincs benne annyi szufla.hogy ha kicsit hidegebb van akkor elindítsa.Pedig én csak fal gázon járok vele.Egy dolog hiányzik róla viszont,az a berugókar![link]

[Szerkesztve]

(#2036) Motion_Blur válasza TheSilencer (#2034) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Suzuki Sepia :) Fekete, de most szeretném tűzpirosra lefújni :D (felnit meg feketére)

(#2037) TheSilencer válasza Motion_Blur (#2036) üzenetére

TheSilencer
(PH! addikt)

nekem is fekete volt :Y ugy ment mint allat, malossi sportkip., vmi daytona gyujtastuning, volt rajta minden okossag, csak ugy fogyasztott akkor :D ... majdnem mint a mostani Puntom :DDD

I ♥ my Pit bull

(#2038) Motion_Blur válasza TheSilencer (#2037) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

mennyi volt a végsebessége?

enyémen nincs semmi tuning, full gyári :D melyik évjárat volt a Tiéd? :U

(#2039) TheSilencer válasza Motion_Blur (#2038) üzenetére

TheSilencer
(PH! addikt)

bukotarto + tarcsafek / asszem Brembo v Tokico :B / nemtom pontosan...
hat kocsival mertuk, mentem mellette, majdnem 85 ;] / folytas mg stb mar az elso nap kiugrott/

I ♥ my Pit bull

(#2040) Motion_Blur válasza TheSilencer (#2039) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Ez enyém sajna nem tárcsafékes és szerintem olyan 60-nál lesz a vége (még mindíg nem hozták :((( )

(#2041) persuader válasza Kris91 (#2006) üzenetére

persuader
(őstag)

#1- szerintem nem kevés.
#2- ha kiveszik a fojtást a kuplungnál, esetleg fúvókát is kell cserélni, csak akkor tudnak menni 45-fölé. Semmi tuning.
#3- Ha a kereskedő hajlandó aláírni az adásvételi szerződést, vagy számlát kapsz róla, akkor te tulajdonképpen le vagy védve a rendőröknél, őt fogják csesztetni a rendszám miatt. Más kérdés, hogy mi lesz ennek a következménye, hogy mindenki rendszám nélkül szaladgál. Megint azok az emberek is megszívják, akik normálisan használják a motorjukat. Dehát ha ez így kényelmes, akkor kollektíve szívjon mindenki...

explosión 2 tiempos

(#2042) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Egyébként szoktatok kötni biztosítást a motorra? Ha igen, mennyit fizettek 1 évre és hol?

(#2043) Tigi

Tigi
(senior tag)

Na, megvan az első fogyi mérésem 175KM-re tankoltam 3.8 litert kb. 2.2-es fogyira jött ki.
Elsőre szerintem nem rossz, folyamatosan 45-el mentem vele de néha beszúszott az 50 is így bejáratósan. :D

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#2044) _Volkovy_ válasza Tigi (#2043) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezt irigylem a robogósoktól.. a fogyasztást.:)

(#2045) Tigi válasza Motion_Blur (#2042) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Én az 50-es Agilitymre kötöttem, 1 évre kb. 4000 pénz és én egy hozzánk közeli közvetítő irodánál kötöttem.

(#2046) persuader válasza Motion_Blur (#2042) üzenetére

persuader
(őstag)

Ha nem akarod, hogy a gatyádat is ráfizesd a MABISZ büntetésre, akkor jobb lenne, ha kötnél. Jó esetben a rendőr előbb szúrja ki, minthogy baleseted lenne.

explosión 2 tiempos

(#2047) Motion_Blur válasza persuader (#2046) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nekem már 3 éve van rá kötve Allianznál ;) Csak megkérdeztem. Kb. 3,5K.

(#2048) Tigi válasza _Volkovy_ (#2044) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Nem mindegyik méltó irigylésre, pl az előző robim (Piaggio Typhoon) simán bekapta az 5,5-6 litert. :(

(#2049) Motion_Blur válasza Tigi (#2043) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Grat! Nekem 3-3.4 körül szokott lenni. Kíváncsi vagyok, hogy az új dugattyú + gyűrű mennyit számít (valszeg a kisebb fordulatszám miatt kevesebbet fog enni).

(#2050) _Volkovy_ válasza Tigi (#2048) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az már nagyon sok:)
de ezek a 2-2.5 literek mesések.:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.