Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#6001) persuader válasza runner 125 (#5995) üzenetére

persuader
(őstag)

A segédváz a nagymotorokon van, az ülést, meg az akkut tartja, egyszóval a hátsó traktus.
Runnernek egész egyszerűen a váza jó.

explosión 2 tiempos

(#6002) persuader válasza bajnokpityu (#5999) üzenetére

persuader
(őstag)

Én úgy tudom, hogy annyi köze van a Keewaynek a 3KJ blokkhoz, hogy egész egyszerűen lekoppintotta. Tehát nem licensz. Gyengített blokk? Talán a felhasznált anyagok gyengébbek. Csak rosszat hallottam róla.

Kymco Dinkből nincs 50-es. Az egy 125 ös modell. Mint pl a Leonardo.

explosión 2 tiempos

(#6003) persuader válasza runner 125 (#6000) üzenetére

persuader
(őstag)

Ezeket a licensz dolgokat rendbe kéne rakni. A Kymco télleg Honda licensz? Eggyüttműködések vannak bizonyos márkákkal, de licensz... ?

explosión 2 tiempos

(#6004) runner 125 válasza persuader (#6001) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

"Mindenbe belekötök kedved van?" :) :)

Tudta mindenki h mire gondolok a "segédvázat" illetően. Akkor h Neked is megfeleljen; + merevítő elem. :)
Ha már ennyire hasogatjuk a szőrszálakat, a robogókon is van segédváz. :)
A blokk és váz közötti + elem, amelyben a szilentek vannak elhelyezve.
Egy pl.

Mellesleg a Dink-ből van 50-es! Bővebben. ;)

A licensz kérdése megint csak Téged aggaszt.
Csak h biztos forrásra hivatkozzak,gyorsan megkérdeztem Egü-t. (www.egumotors.hu)
"Ahol most készülnek a Kymco-k, az a Honda gyára volt.
Sok alkatrész jó mindkét gyártmányba még a cikkszámuk is ugyan az."

Licensz fogalma kb.: Használati jog/jogviszony. Mivel -ah Egü is írta- szinte minden Honda alkatérsz jó a Kymco-khoz,így simán fennállhat egy ilyen jogviszony. ;)

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#6005) bajnokpityu válasza persuader (#6002) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

úgy értem a gyengitett blokkot,hogy pl a jogon tudtommal kovácsolt a hajtókar,a keewayen meg lemezből hajtogatott.régebben tényleg sok bajt lehetett olvasni,hallani a keewayekről,gyakorlatilag minden alkatrészük alulméretezett volt (csillapitás,hajtókar)de többen letették a nagyesküt,hogy ma már nem gázos.fater gépe gyenge,mármint alacsony teljesitményű,de csillapitása teljesen rendben van.sőt, kemény mint a kő.

nem mondom,érox helyett nem kéne,de akinek a külső fontosabb,mint a sportos viselkedés,szerintem olyan nagyot nem szivhat vele.alkatrész filléres,van is bőven.

Persunál vigyázni kell a fogalmazással :)
amúgy jogos.elirásokból,félreérthető HSZekből sokan urban legendeket gyártanak.

[ Szerkesztve ]

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#6006) persuader válasza runner 125 (#6004) üzenetére

persuader
(őstag)

Oké, így korrekt :D
Alapvetően nem szeretem, ha alapfogalmakat keverünk, ez az én kényszerbetegségem.
Ha a Runnernek bölcsőváza van, amihez kapcsolódik csavarokkal egy "segédváz" akkor van. :D
A licenszes dolgok körül nahyon nagy a homálykodás, mert mindenki fejében az jelenik meg, hogy féláron Honda, Yamaha blokkok, holott ez távol áll a valóságtól. Hirdetésekben is írkálják, hogy kelendőbb legyen az áru.
Egyébként télleg nem kóstolgatás, csak kérdések sora volt. :D

explosión 2 tiempos

(#6007) runner 125 válasza persuader (#6006) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

;)

Nem mondom h hozzáértő vagyok,amolyan lelkes amatőrnek vallom magam,próbálok tisztába lenni az alapfogalmakkal,illetve ügyelni minden hsz.-omra h ne legyen hüleség.
Egyébként az a "merevítő elem" csavarokkal kapcsolódik a vázhoz,azaz önmagában egy bölcsőváz a Runner váza is.
...a másik amit a robogósok 80%-a "összekever"; a dekli.
Nagyon sokan "dekninek" írják ,talán a vekni szóval keverik,pedig az dekli. :)
Noh peace!
Üdv.M

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#6008) ett válasza runner 125 (#6007) üzenetére

ett
(fanatikus tag)

Talán azért keverik, mert tényleg hasonlít a két szó. Merthogy a németből ered.
1. decken mint ige. Azt jelenti, hogy takarni, fedni
2. der Deckel főnév, jelentése fedél (pl. der Tischdeckel asztalterítő)

A helyes tehát a dekli. :)

Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.

(#6009) runner 125 válasza ett (#6008) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Köszönjük az alátámasztást. :)) :R

(#6010) Atomgeszi válasza ett (#6008) üzenetére

Atomgeszi
(őstag)

Ami a variót a szíjat és a kuplungot fedi(amiből a berugókar "jön"ki) az dekni(nem véletlen van top hűtött dekni, stb.). fekvőminarellinél a kuplung "alatt" található végáttétel, azt olajdekli fedi. Ennyi.

Samsung Wave!! : ) - -*-* A jótékonyság otthon kezdődik!! -*-* || Malaguti F12 LC Digit '04 Ducati Capirex Replica || Eladó hardverek! http://href.hu/x/a0ui

(#6011) runner 125 válasza Atomgeszi (#6010) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

:(
Deklinek hívják. ;)
Ezt írtam fentebb,a robogósok 80% -a deknizi,mert mindenki azt írja. :))

(#6012) persuader válasza runner 125 (#6011) üzenetére

persuader
(őstag)

:D
Asszem elindítottam egy lavinát :DDD

explosión 2 tiempos

(#6013) runner 125 válasza persuader (#6012) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

No para,én biztos vagyok benne. :) ;)
Egyébként nem tudom ki milyen böngészőt használ,de enyém pl helyesírás ellenőrző is,a "dekni" szót aláhúzza,míg a dekli-t nem.
Persze mindenki azt hisz amit akar. :D ;)

mod.: ett is szépen levezette. :K

[ Szerkesztve ]

(#6014) NINJA_V válasza runner 125 (#6013) üzenetére

NINJA_V
(kvázi-tag)

Azért sok olyan szó van, amit átvett a szakma és így képzünk: dűzni, dorni, stücni, flansni/falsni, trepni. Talán ezt a gondolatmenetet, "ragozást" vagy mit követve merem feltételezni a dekni helyességét is...persze sokan mondják deklinek, ami ugyanúgy jó (szerintem). Lényeg úgy is a dek/(deck) szócskán van. Mindkét szóval egy alkatrészre gondolnak. Akinek meg nem teszik, az meg mondja oldalfedélnek vagy akárminek....
(személy szerint borsózik a hátam a dekli szó kiejtésétől :DDD )

Úgyhogy zokni... :DDD

Two Strokes and Four Jokes

(#6015) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

Hali all!

Akit esetleg érdekel,van egy eladó motorriasztóm. ;) :R
Üdv.M

(#6016) m3tr0 válasza runner 125 (#6015) üzenetére

m3tr0
(senior tag)

Sziasztok.

Elsősorban tőled kérdezném (Márk),hogy szerinted ez a motor milyen így első blikkre?
Elég jó az ára...azért kérdezem.

Apple iPhone 3GS 16 GB iOS 5.0.1

(#6017) runner 125 válasza m3tr0 (#6016) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hali!

Fu bammeg',ezt nem kellett vna ide linkelned. :D

A motor korát illetően biztosan 2003-as. :K (De az is lehet h 2004-es..,már az új kasznis)
Nagyon halkan megjegyzem h ezen a motoron így első blikkre kb 190.000ft -nyi extra van.
Ugyanis elől egy Malossi F32-es állítható előfeszítésű/keménységű villa van, egy Malossi oversize túlméretes tárcsával- ez a szett újonnan kb 130.000ft. ;)
Mellesleg a hátsó teló is egy Malossi,mégpedig egy RS 24 -ennek az ára kb 60.000ft. ;)
Így elsőre egyben van a gép. Mindenképpen ki kell próbálni (figyelni kell az egyenesfutására,ki tudja miért cserélték ki ilyenre a telókat,bár ha a hátsót is cserélték nem hiszem h kapott volna az eleje..)
A km állása szinte biztosan nem valós,én annó a Runner-be 1év alatt raktam bele ennyit.
Persze attól h van benne pl. 24.000 még nagyon jó gép lehet! :K :K
Most már csak kérdés mi a jó ár. :)
Üdv.M

ui.: Az árát nyomd el pü-ben,ne aggódj nem veszem meg előled. :D

[ Szerkesztve ]

(#6018) m3tr0 válasza runner 125 (#6017) üzenetére

m3tr0
(senior tag)

Írhattad volna privátban is akkor bammeg. :D
Ha valaki megveszi előlem innen azt, análba szexszuálom.
:DDD

(#6019) NINJA_V válasza m3tr0 (#6018) üzenetére

NINJA_V
(kvázi-tag)

Elejét már bótolhatjuk is :D adok érte gyárit....

Mod: (ha megvetted írd be az árat, mármint a motorét)

[ Szerkesztve ]

(#6020) m3tr0 válasza NINJA_V (#6019) üzenetére

m3tr0
(senior tag)

:D:D:D Nem tudom,hogy meg tudom -e venni...de ha megvenném akkor se bótolnám el az elejét :D:D
Beszép is vóna,ha már holnap elhozhatnám....na jóvan álmodik a nyomor.
Majd mingyá felébredek.. :D

(#6021) runner 125 válasza m3tr0 (#6020) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Korrekt az ára,bár így tél és rendszámozás idején bőven lehet alkudni. ;)
Üdv.M

(#6022) persuader

persuader
(őstag)

Azt nem tudja valaki, hogy a Dell'orto karbik a vizes Minarelli blokkoknál miért vannak rákötve a hűtővízre? Ránézésre a termosztát nyitásánál a meleg vizet a karbin átnyomja. Na de miért? És miért a termosztát nyitásánál?

explosión 2 tiempos

(#6023) runner 125 válasza persuader (#6022) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Karburátor hűtés.
Üdv.M

(#6024) bajnokpityu válasza runner 125 (#6023) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

ezt hogy érted?
amikor 90fokos a viz,akkor hogy hűtöm ezzel a karbit?

én úgy értem, hogy a benya párolgása közben hűti a vizet,igy a blokkot is :)

[ Szerkesztve ]

(#6025) persuader válasza runner 125 (#6023) üzenetére

persuader
(őstag)

Ez melegítés.
akkor engedi át a karbin, amikor nyit a termosztát. Addig nem. Csak mi értelme van, amikor az a jó, ha hideg?

explosión 2 tiempos

(#6026) Atomgeszi válasza runner 125 (#6023) üzenetére

Atomgeszi
(őstag)

Egü azt mondta karbifűtés és felesleges bekötni.

Samsung Wave!! : ) - -*-* A jótékonyság otthon kezdődik!! -*-* || Malaguti F12 LC Digit '04 Ducati Capirex Replica || Eladó hardverek! http://href.hu/x/a0ui

(#6027) persuader válasza Atomgeszi (#6026) üzenetére

persuader
(őstag)

Mivel megyek minuszokban is, inkább bennehagyom, úgy a gyári :D

explosión 2 tiempos

(#6028) Brogyi válasza persuader (#6027) üzenetére

Brogyi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Gyanitom kicsi a hutoviz hutoje.Gondolj bele hatasfok szempontjabol az a jo ha hideget sziv.Vajon miert van intercooler a turbos gepen, mert rosszabb a hatasfok ha meleg levegot sziv.A karbi melegitesnek semmi koze a telhez.Inkabb a hutovizet huti a karburator.Szerintem ez az igazsag.

[ Szerkesztve ]

(#6029) Brogyi válasza bajnokpityu (#6024) üzenetére

Brogyi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A termosztat is nekunk ad igazat. :)

(#6030) runner 125 válasza Atomgeszi (#6026) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

De hüle vagyok,hűtést írtam,a láz elérte a hatását. :)
Igen,már említette nekem is párszor.

(#6031) persuader válasza Brogyi (#6028) üzenetére

persuader
(őstag)

Szerintem az a hűtő elvégzi a feladatát, elég nagy van az Areában is, az Aeroxban is. Karbival hűteni? Valahogy nem tudom elképzelni hogy egy maximum 3 mm es, de inkább 2mm belsőátmérőjű csövön bármit is rásegít.

explosión 2 tiempos

(#6032) NINJA_V válasza persuader (#6031) üzenetére

NINJA_V
(kvázi-tag)

:K Ez hivatalosan a karburátor eljegesedést hivatott kiküszöbölni.Régi karbis autókon is volt. Karburátorral hűteni?? no way....

(intercooler-t meg ne keverjük ide, mert arra azért van szükség mert a feltöltő rohadtúl átadja a hőt motorba küldött levegőnek, és valamivel le kell hűteni a betolt levegőt.)

(#6033) Atomgeszi válasza runner 125 (#6030) üzenetére

Atomgeszi
(őstag)

Jobbulást! :) Én is úgy néz ki lebetegedtem, vagyis csak a megfázás. Most ilyen Coldrex citromos forróvízben oldódó port iszok. Hát, durva cucc. Ettől igazán szép pofákat vágok annyira keserű! :B :DDD

(#6034) runner 125 válasza Atomgeszi (#6033) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Köszi,Neked is.
"Gyógyszerekhez" csak tényleg az utolsó pillanatban nyúlok.

(#6035) bajnokpityu válasza NINJA_V (#6032) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

én amugy csak hülyéskedtem a karbival hűtéssel.természetesen.de most jót nevetek,h pillanatra is komolyan vette bárki is :)
nekem is az a fura,hogy annyira soká nyit a termosztát,hogy ha csak akkor kezdené el melegiteni a vizet,akkor már tök mindegy.szivató 3 gázfröccs után már nem is kell.

(#6036) Brogyi válasza NINJA_V (#6032) üzenetére

Brogyi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azert vitatkoznek veled.Szoval "kell".Miert kell visszahuteni????

(#6037) NINJA_V válasza Brogyi (#6036) üzenetére

NINJA_V
(kvázi-tag)

A feltöltő a lömlőnél van, tedd rá kezed és meglátod miért kell az intercooler.

BajnokPityu: értem én ;)

(#6038) persuader

persuader
(őstag)

Erre el kellene menni...
itthon nagyon gyerekcipőben jár... tulképp minden amihez lóvé kell.

explosión 2 tiempos

(#6039) runner 125 válasza persuader (#6038) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Vagy erre.
Pontos dátumot még én sem tudok,de június vége fele lesz ismét megrendezve a III. Egü Scooter Weekend. Kakucsringen.
Mi ott leszünk. ;)

(#6040) bajnokpityu válasza runner 125 (#6039) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

basszuskulcs.
neked mi közöd az eguhöz?
5hsz ből ben tutira benne vannak.

(#6041) runner 125 válasza bajnokpityu (#6040) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Beszarok :)
H lehet már mindenki ennyire rosszmájú?! :U

1.: Miért zavar ez Téged?
2.: Robogós találkozóról volt szó,mivel a mi kis országunkban ez az egy országos szintű találkozó van gondoltam belinkelem,hátha vki jól szeretné érezni magát egy hétvégén.
3.: Jó barátaim.
4.: Feleslegesen soha nem írtam ide őket.
5.: Köszönöm a figyelmességed.
:(((

(#6042) bajnokpityu válasza runner 125 (#6041) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

rosszmájú?mondtam bármi negativat?sztem nem csak nekem tünt fel,h csiped őket :)
örülök inkább h próbálsz segiteni nekünk normális forgalmazóban.
ezzel együtt nem csak ők léteznek.

(#6043) Brogyi

Brogyi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Fekezesi szokasokrol erdeklodnek..Megneztem egy robit, es furcsalottam hogy a hatso tarcsa vallas, hepe-hupas, az elso nem.A fekkar erdekes modon a hatsonal volt lekopva jobban nem az elsonel.Az-az a tulaj szinte csak a hatsofeket hasznalta.A megtett km ora szerint 5000, de lehetne 9000 is, mert akkor szerintem nem lenne vallas a tarcsa.Mi a velemenyetek? :F
Atomgeszi, kosz a gyors valaszt.

(#6044) runner 125 válasza Brogyi (#6043) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Ízlések és pofonok-ki h használja.
Enyhe fékezésnél én csak hátsót "húzok",vészfékezésnél nyilván mind2 féket illik húzni.
A vállasság kialakulhat a teljesen elkopott betéttől is (azaz már a fém karistolta..) Bár 5500 alatt kizárt.
Vagy nagyon kemény betéttől, vagy fordítva; nagyon szar minőségű tárcsától..

Ki tudja...lehet mindig csúsztatta a hátulját.. :))

[ Szerkesztve ]

(#6045) bajnokpityu válasza Brogyi (#6043) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

én meg vettem egy valós szervizkönyves CBRt (hondánál nem lehet könnyen csalni szervizkönyvvel)40ezer kilóméterrel.hátsó tárcsa olyan vállas volt,h majd átlátni rajta,de elől meg semmise.páran félnek az első féket használni.

robeszen meg egyszerre húzom mindkettőt,bár még ezen is sokkal hatékonyabb az első fék.érdemes együtt használni a kettőt,fékút is rövidebb,meg jobban érezni a tapadáshatárt.

[ Szerkesztve ]

(#6046) persuader válasza Brogyi (#6043) üzenetére

persuader
(őstag)

Mivel a robogókon hátul több súly van, mint elől, hatékonyabb hátsóval fékezni. Hátul ülsz, hátul van a blokk, elöl- jó esetben- a hűtő, kiegyenlítőtartály, benzintank van.

explosión 2 tiempos

(#6047) persuader válasza runner 125 (#6039) üzenetére

persuader
(őstag)

Kakucs? Éjjel- nappal ott vagyok nyáron :D

explosión 2 tiempos

(#6048) bajnokpityu válasza persuader (#6046) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

igen,erről már vitáztunk élőben.ha meg az elsővel,akkor összeül a villa,és az egész súly előre kerül.tehát nem csak a fele(mint hátul),hanem az egész.tehát fékerő is nagyobb.
no,persze,akinek még egy hagyományos villája sincsen,annak magyarázhatok :)

tehát,ha alapban 100% lenne hátul,akkor is úgy megy,mint minden gépen,először együtt a kettőt,majd amikor megcsúszik hátul-elől meg összeült,akkor hátul visszaengedni,és elől bekeményiteni.

ha rárántod előlre,akkor ott meg fog csúszni,mert még nincs rajta az egész súly.ha már átterhelődött,akkor onnastól elől van minden gépen a nagyobb fékerő.

(#6049) persuader válasza bajnokpityu (#6048) üzenetére

persuader
(őstag)

Szerintem nem :DDD
A robogóknál egyszerűen nem tudod annyira előrevinni a súlyt. A hátsónál nem tud erősebb lenni. Persze mindkettővel szoktam fékezni, de korántsem úgy van, mint nagymotornál, ahol 80-20 arányban van az első és hátsó fékhatás. Ezen ha nagyon előreülök akkor max 60-40, de akkor meg kényelmetlen :D persze ez az én tapasztalatom, meg véleményem.

explosión 2 tiempos

(#6050) bajnokpityu válasza persuader (#6049) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

vitázzunk még a szokásokrol?v a kutyát sem érdekli?
:D

fékezésnél én eltolom magamat a kormánytol.
nekem ilyenkor eszembe jut a középben tanult ábra.két kerék,magasan súlypont,és fékez.lendület vinné előre,és az első kerék fölött át akar bicskázni.ha tapad a gumi,akkor ez reális is.ez alapján hátra kell vinni fékezésnél a súlyt,és a tökéletes fékezésnél az első keréken van azegész gép,hátul meg semmi.

no ez szép és jo,de nekem a heide racsingon sem túl gyakran jön össze a stoppi,csak ha előre ülök.nagymotoron nekem egészen pontosan 100-0% van,mert hátul a CBRnek mintha nem is lenne fékje.robeszen meg nekem(hagyományos összeülös villával) 80-20%

amugy meg nekem pont ez tünt fel areaában.annyirastabil,annyira nem akar billenni fékezésnél,hogy csoda.szerintem gyengébb alapból a féked(fékbetét),de azért tudsz vele hasonlóan rövidet fékezni,mert area.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.