Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) wwl

wwl
(lelkes újonc)

Szerintetek egy Cooler MAster 450W (RS-450-ACLY) [link]táp elbírná biztonságosan a következő konfigot?

Gigabyte X38 DQ6 alaplap
Q6600 Intel proci
Corsair 1066Mhz 2x1 Gb ram
EVGA 8800GTX videokártya
500Gb Samsung vinyó
160Gb Segate vinyó
DVD író

köszi a választ elöre is

üdv

(#1002) Dyno válasza wwl (#1001) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát szerintem elkéne tudnia vinni de a 8800GTX láttán kicsit megingott a véleményem...bár a teszt alapján f@sza kis táp én megprobálnám hogy stabile vele....bár volt ott teszt ahol 500watott is elbirt szóval szerintem jó lesz ez a táp :R

(#1003) wwl válasza Dyno (#1002) üzenetére

wwl
(lelkes újonc)

köszia választ

üdv

(#1004) Dyno válasza wwl (#1003) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

:R

(#1005) wwl válasza Dyno (#1004) üzenetére

wwl
(lelkes újonc)

Szia!

Probléma azért van. Még nem cseréltem ki a tápot a cooler m 450re.
Szóval azzal kezdődött hogy a 8800GTX vga-ről leszedtem a GPU körül lévő fém
merevítést és úgy szereltem fel a Thermalright VGA hűtöt. A probléma kb 4-5
napjára jelentkezett, mikor elindúlt a gép és előjött az alaplap logója akkor néha
pöttyös lett a kép [link].
Mint kiderült a hűtő csavarjait túlhúzhattam. A fém keret a GPU
köré vissza raktam és újra felszereltem a hűtőt, és utána ez a pöttyös képernyő
indulásnál nem jelentkezett. Ez a kép márc 13. án fogadott [link] majd újra indítottam utána ez lett [link]. A következő indításnál nem volt hiba. 13. án a videokártyát átt vittem a haverhoz ott hagytam hogy tesztelje (nem jelentkezett még a hiba), az övét ami egy 7600Gt azt meg beleraktam a gépembe nálam sem jelentkezett a hiba) jó még csak 2 nap telt el. Ez a hiba csak indítás esetén jön elő, menetközben nem.
A hiba előforduklási ideje kb. 1 hét.

Mondták már hogy lesarkaztam a GPU-t, de azt is mondták hogy ahhoz hogy letudjam lesarkazni ahhoz lekéne vennem a GPU ról is a kupakot is.

Viszont van egy olyan hiba hogy mikor netezek meg
filekezelő megnyitva tehát normál felhasználás közben "lefagy" a gép. Az egérnek a
kurzora megy ha mozgatom az egeret, de nem tudok bezárni semmilyen ablakot és
még a Ctrl+Alt+Del billentyűvel előjövő ablakban sem tudom elindítani a feladat
kezelőt. Ha gamesolok nem jelenkezett ez a probléma.

Tápegység nem produkálhat ilyet vagy az alaplap esetleg a memória?

Konfigom:
Corsair HX620 táp, DDR 2 Corsair1066Mhz 2x1 Gb memória, Gigabyte X38 DQ6 alaplap, Q6600 proci.
A memória 2,08 V ot kap 5-5-5-18 2T. Memória tesztet (MemTest window-os 1024 re beállítva)) futtattam 2x1 órát. Nem hibázzott.
Nem húzok semmit! A proci kb 2 hetet ment 1.6V al (csak a fesz volt magas, más nem) mert nem tudtam hogy az alaplap nem felejti el az előtő fesz beállítást. Csak meleg volt a proci alap használat közben 60 foko volt (teszt közben 89fokos volt). Aztán vissza állítottam 1.27V ra ami kell.

Semmit nem húzok.

Vagy lehet hogy simán csak a winfos a fos? De az Kb 2 hónapja lett feltelepítve amikor a gépet összeraktam.

Léci segíts.

Köszi előre is!

(#1006) Dyno válasza wwl (#1005) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Húúú hát tippelnék én is a vga-ra de fura hogy játéknál semmi baja.Tápodat nem cserélném le elégnek kell lenni.Rendszert újra kéne tenni, ha újra jelentkezik a hiba akkor ha van csere proci valami havertól akkor tedd azt meg mert az 1.6V az nagyon sok lehet hogy melege lett neki.Ha igysem lenne jó akkor minden egyes alkatrészt átkéne nézni :( más tippet nem tudok adni.proci vagy vga de legjobb esetben rendszer.....tápra ne is gondolj és lene cseréld!!!!!!! :R Bármi van értesíts szivesen segítek ha tudok :R

(#1007) birozoli7800

birozoli7800
(senior tag)

Szerintetek mennyit fogyasz majd a gépem?
Asrock Conroe 1333
E2200
2600XT
2 winyó
Vszinüleg 400w-os csifit fogok tápnak választani.

(#1008) Kombat válasza birozoli7800 (#1007) üzenetére

Kombat
(őstag)

kb. 100W-t!
Egy FSP 300PNF tökéletes lenne hozzá.

Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

(#1009) birozoli7800 válasza Kombat (#1008) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

Kössz!
Csak azért akarom a 400w-os csifit mert még majd utána szeretném bővíteni, és nem szeretnék mindig tápot venni.

(#1010) Dyno válasza birozoli7800 (#1007) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát azért nem 100watt max terhelés nélkül annyi de ugy inkább kevesebb80watt körül, terheléssel pedig 160-170watt körül fog enni és véleményem szerint ne csifit válassz hanem az igényesebb FSP-t 350PNF böven elég lesz 6-7ezer körül mozog iponba vagy Birdbe érdemes megvenni :R

[ Szerkesztve ]

(#1011) Dyno válasza birozoli7800 (#1009) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Akkor FSP 400PNF sokkal jobb mint a csifi.....és még olcsóbb is!!vagy akkor inkább 450-es FSP SAGA tápot vegyél 11körül mozog és nagyon kis f@sza táp :R :R

(#1012) Kombat válasza Dyno (#1010) üzenetére

Kombat
(őstag)

Azért a 160-170W konnektor felöl van mérve ugye?

Ja és semmi értelme nincs Saga-t venni, mert ugyanaz, mint a PNF csak fehérre van festve!

[ Szerkesztve ]

(#1013) Dyno válasza Kombat (#1012) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Ja igaz fölös a saga de abból van 450es ha neki több kellene....de 400PNF-ben egyet értek csifteket baromság venni én is megbántam már cserélem is amint lesz rá pénzem :C :U

(#1014) Skizz válasza Dyno (#1010) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi bajod a Chieftec tápokkal?

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#1015) Kombat válasza Kombat (#1008) üzenetére

Kombat
(őstag)

És itt egy teszt különböző tápok konnektor felöli fogyasztása E6750, 2600XT!

(#1016) Dyno válasza Skizz (#1014) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Magas az ára a tudásához képest ja és nagyon hangos.....különösebb bajom nincs vele csupán annyi az egész hogy amennyiért vettem jobbat is kaphattam volna de hülye voltam :C kaptam volna érte FSP BlueStormII-est 500wattosat na de már mindegy.Legközelebb majd veszek valami Enermaxot vagy Seasonicot esetleg FSP-t és max ilyen 400-450Wattost nem kell nagyobb felesleges, szerintem :R ennyi az egész saját tapasztalatom :R

(#1017) Skizz válasza Dyno (#1016) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah van benne valami... Mondjuk kinek mi a hangos. Meg nem csak GPS sorozat létezik ám. ;)

(#1018) Dyno válasza Skizz (#1017) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Tudom az a legolcsóbb de a jobbik széria jóval drágább akkormeg még mindig ott a BlueStormII :K Nem mondom hogy k@ki táp de amennyiért vettem az enyémet vehettem volna jobbat is :W :R

(#1019) wwl válasza Dyno (#1006) üzenetére

wwl
(lelkes újonc)

Szia!

A proci nem melegedett túl az miztos mert netezés közben "csak" 60 fokos volt és mikor teszteltem akkor ment fel 90 fokra. Ilyen hőmérsékletnél még nem megy tönkre a proci.
A tápot nem akarom kicserélni mert az szerintem sem lehet ludas a dologban.
A haverhoz múltkor átt vittem és önála csíkok jelentek meg winfos alatt nem apró kockák. Pár napja haza hoztam a vga karit és nálam megint előjöttek a kockák. Fura módon néha "lefagy a gép". Jelenség: a kurzor mogatható és ami éppen aktív ablak abban tudok dolgozni, de ha másik ablakot akarok megnyitni a tálcáról vagy a startmenüből akkor hiába kattontgatok nem csinál semmit.

üdv

(#1020) Dyno válasza wwl (#1019) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

És a kölcsön kapott 7600GT probléma mentesen működött :F

(#1021) Vladi

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ezt a masinát elvinne egy 240 Wattos hp táp?

- AMD Athlon 2500+ barton magos 1800mhz
- 768 M ddr1 ram 333mhz
- Gf fx5200
- 2 hdd és 2 odd

(#1022) Szten Márs válasza Vladi (#1021) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

El. Mondjuk erősen attól függ milyen 240W-osról van szó.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#1023) Vladi válasza Szten Márs (#1022) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy fest compaq az a hp. :U
Egy watt sacc esetleg. :B

(#1024) Dyno válasza Vladi (#1021) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát szerintem inkább felejtsd el :( Ha van egy kis pénzed akkor ezt vedd meg[link] :R

(#1025) Szten Márs válasza Vladi (#1023) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Watt sacc? Max a 240 fele teljes terhelésen. Ez a compaq meg igazából nem tudom milyen szerintem kérdezd meg stoltól, ő biztos tud bővebb infót mondani róla: [link]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#1026) Dyno válasza Vladi (#1021) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Van egy táp bedöglési statisztikát mutató topik ott eléggé szídták a Compaq tápokat :(

(#1027) Vladi

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi a tippeket srácok! :R
Elmélkedek még a dolgon egy kicsit. Nem hajt a tatár. Csak már kezd öreg lenni a mostani. :(

(#1028) sota81

sota81
(újonc)

Sziasztok.
Processzort cseréltem Celeron 346-ról Pentium D 925-re. Azóta néha fagy a rendszer (újraindul magától). A Windows újratelepítés megtörtént. Azóta is rendetlenkedik néha. Azért ide írok, mert olyan tippet kaptam, hogy kicsi lett a tápom az új procihoz. Mit gondoltok?

ASUS P5P800 SE alaplap
Pentium D 925 kétmagos proci @ 3.0 GHz
4x512 DDR ram @ 400 MHz
Gainward GeF. 7600GT AGP vid.k.
SoundBlaster 128 PCI hangk.
Samsung 200Gb SATA II HDD
Maxtor 40 Gb IDE HDD
1.44 Mb floppy megh.
Winfast TV 2000 XP Expert TV-tuner
Pioneer DVR-108 DVD-RW
NEC 7173 DVD-RW
USB-re csatlakoztatott modem a net miatt (a hálókártyával nem megy)
Két db. 80mm-es rendszerhűtő ventilátor a vinyók hűtésére
Xilence proc.hűtő

FSP Bluestorm II 400W-os táp

Van még néha nyomtató, meg scanner, ami fogyaszt, de a nyomtató általában be sincs kapcsolva.
A konfig nincs húzva. Sosem volt, minden alapbeállításon megy. Szerintetek lehet a túlzott energiafogyasztás a fagyhalál oka? Vagy ha nem az, akkor mi?

Ettől a perctől most már bandatag vagy. Nincs visszaút. Már nem áll a régi csodatörvény, hogy Tom soha sem falja fel Jerry-t...

(#1029) raskolnikoff válasza sota81 (#1028) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tűnik kevésnek első látásra...de az újraindulgatások alapján én is tápra gyanakodnék :)

[ Szerkesztve ]

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#1030) sota81 válasza raskolnikoff (#1029) üzenetére

sota81
(újonc)

Az ASUS honlapján megnéztem a lapom procitámogatós listáját, és a 925-öset BIOS-frissítéssel támogatja csak. Ez megtörtént. Ugye nem fordulhat elő olyan, hogy mégsem passzol bele teljesen az új procc.?

Ettől a perctől most már bandatag vagy. Nincs visszaút. Már nem áll a régi csodatörvény, hogy Tom soha sem falja fel Jerry-t...

(#1031) sota81

sota81
(újonc)

Vagy ha lehúznék ideiglenesen 1-2 dolgot? Mondjuk az egyik vinyót meg egy írót?

(#1032) syabi01

syabi01
(újonc)

Hello!
Ha minden összejön sikerül(het) vennem egy LENOVO PC-t
- CPU E6750 @ 2.66GHz
- 2 Gb ram
- 150 Gb merevlemez
- jelenleg alaplapi video
- DVD író van benne
Mindezt egy 250 W-os táp hajtja... nem tom milyen, gondolom nem valami nagyon rossz :)

Ezt szeretném, - ha megveszem - valami épkézláb videókártyával - bővíteni, max 8600GT... elbírja a táp, vagy cserélhetem is egyből valami nagyobbra?!

Köszönöm a választ!

Még egy ... lehet hogy hülye kérdés... :) az everest riport kiírja a táp jellemzőit?!
(kaptam a fent nevezett gépről, esetleg benne lehet, bár idáig nem találtam)
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1033) syabi01 válasza syabi01 (#1032) üzenetére

syabi01
(újonc)

Elnézést már nem tudtam módosítani :(
szóval találtam egy pdf doksit és 280 W-os a táp és bár amit vennék az integrált videokártyás, de a termékleírás szerint más kiszerelésben tud ATI Radeon HD 2400 PRO, ATI Radeon HD 2400 XT, ATI Radeon HD 2600 XT is futtatni szóval nagy gond nem lehet!

(#1034) Dyno válasza sota81 (#1031) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Én arra tippelnék hogy a ramok nem tetszenek a procinak :R

(#1035) kavicssli

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

E2160
2900Pro
2*1Gb ram
250 HDD
DVD RW
17 CRT

minden alapon!Elméletileg délután lesz ilyen kütsü amivel mérni tudom majd de addig hátha kapok értéket tőletek....

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#1036) sota81 válasza Dyno (#1034) üzenetére

sota81
(újonc)

Igen, nekem is megfordult a fejemben, ezért kivettem kettőt, de a helyzet sajnos változatlan. Még az a lehetőség maradt a RAM-okkal kapcsolatban, hogy mindet kiveszem, és beteszek egy 256-osat... de ha megy vele, akkor meg marad úgy? :Y
Már írtam DVD-t is a konfiggal, kettőből kettő hibás lett :((( Egyre jobb dolgok...

[ Szerkesztve ]

(#1037) Dyno válasza sota81 (#1036) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Ez a ram vagy kontakt hibás a proci havernak is volt egy ilyen kalandja.Vedd ki a procit és tedd be újra.A ramra azt értem hogy nincs szinkronba a rammal a proci fsb-je.

[ Szerkesztve ]

(#1038) Dyno válasza kavicssli (#1035) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

terhelés melett 250 watt körül nélküle meg 120, de ez csak körübelire mondom

(#1039) kavicssli válasza Dyno (#1038) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

valahogy így számoltam én is de nem jutottam műszerhez :W :W mennyi is 1kw áram manapság :B

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#1040) Cheesy

Cheesy
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Összeraktam egy gépet kb. 1 hete és keresnék hozzá megbízható szünetmentes tápot. Nem várok tőle sokat, csak kb. 5-10 percet, hogy elmentsem a munkámat áramszünet esetén. Persze védjen a túáramtól és az ingaozásokat is szűrja ki. Végül is ezek az eszközök erre valók nem? :) A gondom az, hogy nem tudom mekkora teljesítményűt válasszak, illetve nem vagyok tisztában azzal, hogy VA értékeket hogyan kell viszonyítani a gépem általi fogyasztáshoz, illetve magát a fogyasztást hogyan tudnám megállapítani. Szerintetek mennyit eszik? :F
A vas:
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP
COOLERMASTER RC-330-KKN1 Black Elite
CORSAIR VX450W
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked
GIGABYTE GA-P35-DS3R
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz
PIONEER DVR-212DBK SATA Fekete
WD 400GB 7200rpm 16MB SATA2

+19"-os Samsung monitor (930BF)

Tudtok ajánlani valamit?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1041) Glave

Glave
(lelkes újonc)

Sziasztok. :R

Ez a gép kb mennyit fogyaszthat?
MSI P35 Neo-F
c2d e6300@2.5ghz
1gb 800Mhz A-Data
sapphire x1950pro 512mb
WD 250gb sata2 16mb (wd2500ys)

Választ előre is köszi :))

Glave

(#1042) Skizz

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valamelyik Mester határoljál már be kb.-ra. Thx.

P35-DS3
C2D E4300 @ 3,4Ghz 1,425V
1 winyó 1 ODD
2 ram modul
Galaxy 8800GT

(#1043) Dyno válasza Skizz (#1042) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

terhelés nélkül sztem 120-140watt terheléseel meg 220-240watt szerintem de lehet kicsit tévedek :R

(#1044) Dyno válasza Glave (#1041) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Szentem 100körül kajál terhelés nélkül terheléssel köbö 200watt de lehet pontatlan egy kicsit :R

(#1045) Skizz válasza Dyno (#1043) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is eköré saccoltam.
Thx

(#1046) Dyno válasza Skizz (#1045) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Minden esetre ha az adatlapodon lévő táp vinné, akkor szerintem elégnek kell majd lennie.

(#1047) Fr@ps

Fr@ps
(kvázi-tag)

Hy mindenkinek :R
Van nekem egy ASUS 450W-os tápom és szeretnék venni egy HD2900 Pro-t és azt mondják hogy sokat fogyaszt
azt szeretném kérdezni birni fogja a tápom, ha a procimat is (core2duo 1.8 ghz) meghuzom mondjuk 3.0 ghz környékére..? van még egy vinyó meg egy író + a ventik ..hűtés..
válaszokat köszönöm!:R

♥♥♥♥W♥♥H♥♥!♥♥T♥♥E♥♥♥♥♥♥♥♥E♥♥D♥♥I♥♥T♥♥I♥♥O♥♥N♥♥♥♥

(#1048) Dyno válasza Fr@ps (#1047) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát elég necces a dolog de szerintem meg lehet probálni.De melyik Asus tápod van?

(#1049) Skizz válasza Fr@ps (#1047) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bírni fogja.
Épp most említettem a másik tápos topicba, hogy haver anno ugyanilyen Delta táppal 2900XT-t, és C2D-t nyüstölt, gond nélkül.

(#1050) Dyno válasza Skizz (#1049) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Ja tényleg én is a tápos topikba útána néztem hogy Delta belesek az ASUS-nak a tápjai :R :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.