Helótok! Egy radeon 9600se-nél többet fogyaszt egy xt? ha igen mennyivel? Köszi a válaszokat. üdv: kormi
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

sammet
(lelkes újonc)
Egy oriasi kerdesem lenne az alairasomban levo gepet cserelnem olyanra amiben c2d 6700 gigabyte p35 ds3r es egy 8800gtx szerepelne es a mostani rendszerhez kepest 3 vinyo minusz(a 2db 120-as es a samsung 250-es)sztetek mennyivel fogyasztana tobbet az uj?
[Szerkesztve]
300 is eleg lenne.
90 87.5 87.8 87.5

Execute
(kvázi-tag)
Hello Mindenkinek!
P5K
E6300 vagy E6400(esetleg E6600)
8800GTS 320mb
3vinyó(2sata, 1ata)
pár venti
1cd rw
1dvd rw
2x1giga ram
És mindehez egy ASUS A-45GA(450W)
Elég lesz ugye? 
Üdv:András
Tutira.
Nekem hasonló megy, 400W -ról.
X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

Execute
(kvázi-tag)
Köszi a választ!!! 

greatchaos
(PH! addikt)
a mostani leépítésemmel ez a konfig lett az új gépem... az lenne a kérdés, ha minimalizálni szeretném a tápegységet, akkor mekkkorát vegyek
máshogy a kérdés, mennyit fogyaszt a gépem?
Gigabyte GA-M61PM-S2; 3200+ Sempron; 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM; 80Gb Seagate sata; Lg DvdRom; MIRAI 619N200 tft; Casetek 1016-2b
a monitorról kiderült, hogy 37W terhelés közben

remington2
(senior tag)
Hali! Bárki . . .
Stol ezen hozzászólása és az érték csak a max teljesítményt jelenti, vagy ez egyfajta átlag (erősen megterhelve, vagy alapjáraton)?
Másik: van egy rmclock nevű progi, amellyel procit lehet downclockolni. Nekem Sempron van, azt írják erről a prociról az amd-nél, hogy 4x 200-as fsb-vel (800 mhz-n) max 21 w-ot eszik (1 Volton) , alapból (eredeti szorzóval ) everest 9 x 200-al maximális 67 w-ot ír ki (terhelve), 1,45 volton.. Ez azt jelenti, megéri alkalmazni ezt a progit? spórolok kb. 45 wattot?
És azt hogyan számoljam ki, mennyi áramot eszik pénzben? Az első 150 hozzászólást elolvastam, van is egy-két sablon, de mindenki mást ír.
Please help!
THX
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

polip
(PH! addikt)
Üdv mindenki!
Rejtélyes újraindulásaim vannak mostanában, minden előjel nélkül restartol a gép...a tápra gyanakszom, de elégkomoly cucc..
Elképzelhető hogy a táp nem viszi el a konfigom?
Táp: Antec Truepower 2.0 460W, 33A
Konfig:
Core 2 Duo E6400@ 3,2GHz
2x1024 RAM
Asus P5B Deluxe lap
1x Samsung 80GB SATA HDD
2x 160GB Samsung SATA HDD - RAID tömbben
Gigabyte Radeon X800
Audigy hangkari
Pioneer 111 DVD-író
Pioneer 112 DVD író
2 házventi, amit a táp szabályoz, FAN ONLY csatlakozón...
más nincs benne, nem gondolnám h ennyit nem bír ki a táp...ötlet
www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus
Nem elképzelhető, legalábbis ha nem hibás a táp, a konfigod fogyasztása bőven 200W alatt van....
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

polip
(PH! addikt)
remélem jó.. már az agyam eldobom mi lehet, de nem jövök rá 
www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus
(#513) elfelejtette válasza remington2 (#509) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hy!
Ez a stol által összeírt konfig csúcsfogyasztása sz@rrá húzva.
A spórolásról pedig annyit, hogy a 45W az 0.045kW, ez 1kWh-t 40 Ft-tal számolva azt jelenti, hogy a megtakarítás óránként 1 forint 80 fillér! 
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
Gépem
Biostar Ta690G
X2 3600 1,1V
250Gb HDD Hitachi
2x1Gb ram 1,945V
2x512Mb ram 1,95V
1 DVD iro
5 házventi
ez kb mennyit foygaszthat?
(#515) remington2 válasza elfelejtette (#513) üzenetére

remington2
(senior tag)
A gépem elég sokat megy . . . mondjuk monitort (15-ös crt) most fogok cserélni tft-re, de a stol által írt konfig alapján az én gépem kb. 120-150 watt lehet.
Ezt hogy számoljam át pénzre? 
A ''hírös'' számláló-oldal nekem max 260 wattot írt, de fentebb az mondták másnak, ennek max a fele lehet igaz, terhelve is.
Jó lenne spórolni . . . azért jül hangzott az a 45 watt a 260 mellett . . . 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
(#516) elfelejtette válasza remington2 (#515) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)
A képlet ugyanaz. A Watt értéket osztod 1000-rel, így kapsz kW-ot, utána pedig szorzod 40-nel, mivel ennyibe kerül 1kW. Ennyit fog fogyasztani a gép óránként.
Tehát:
120-150W = 0.12-0.15kW * 40 Ft = 4.8-6 Ft óránként a gép által elfogyasztott áram ára.
Üdv.
MOD. A wattkalkuláról pedig annyit, hogy amellett, hogy a komponensekre adott fogyasztási értékek enyhén szólva túlzóak, amellett még azt is számold bele, hogy pl. videokonvertálás közben nem megy a videokari, sem a DVD, játék közben sem megy a DVD, a vinyó is csak pályák betöltése közben, stb. Tehát nem megy minden alkatrész EGYSZERRE 100%-on.
[Szerkesztve]
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
(#517) remington2 válasza elfelejtette (#516) üzenetére

remington2
(senior tag)
Hali!
Az durva . . . a fejtegetésed alapján nekem is ez jött ki, de nem hittem el 
Fent írtak +2-3k-t is, vagy még többet . . . ha tényleg ilyen lol, nem parázom tovább rajta.
THX 
Jessszusom . . . most számoltam át hónapokra . . .bizony összejön az a 2-3000 forint 
[Szerkesztve]
(#518) remington2 válasza remington2 (#517) üzenetére

remington2
(senior tag)
Sőt, a 4000-5000 is . . .
Ez a 150-170 watt átlagos, vagy megterhelve?
Ha meg egész nap kikapcsolt monitorral, és egy letöltőprogival, akkor is ennyit fogyaszt, vagy játékokkal még többet is? 300 wattos noname táp van benne.
[Szerkesztve]
(#519) elfelejtette válasza remington2 (#518) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)
Ha lekapcsolod a monitort, megkapod az eredeti 120W-ot. Ha pedig letöltőprogi megy a gépen, akkor mégkevesebbet fogyaszt a gép, kb. 60W-ot minimális processzorhasználat mellett.
A noname táp használata ellen szól, hogy amíg lead a konfig felé 120W-ot, addig extrém esetben akár 200W-ot is felvehet a konnektor felől, ellenben egy márkás akár 145W-nál kevesebből is elő tudja állítani a gépnek megfelelő áramot. És ezt a 145W-ot vagy 200W-ot kell neked kifizetni. És ez az 55W is elég nagy külömbség.
A másik probléma a noname tápokkal az, hogy használatuk leginkább az orosz ruletthez hasonlít. Volt akinél a gagyi táp látszólag jól működött, de néhány hónap alatt kinyírt 5 vinyót. Ha pedig megdöglik egy gagyi, mindenféle védelmet nélkülöző táp, akkor bármit magával ránthat a romlásba!
Üdv.
(#520) remington2 válasza elfelejtette (#519) üzenetére

remington2
(senior tag)
Eddig ''csak'' a ventije halt meg, vettem bele egy másikat, amivel fele akkora lett a hangja. Más bajom eddig nem volt vele (de hogy mennyit vesz fel, azt az isten se tudja).
[Szerkesztve]
(#521) remington2 válasza remington2 (#520) üzenetére

remington2
(senior tag)
Kösz szépen
Mentem aludni 
Hali
Szerintetek konfom mennyit fogyaszt? 
[Gigabyte DS3 V3.3][c2d 6320@7x470][2x1Gb ddr1000 Geil Valeue][7900GT@650/1600][2x500Gb & 1x250Gb SATA2 Samsung; 300 PATA maxtor USB2][Hyper TypeR Modular 580W]
USB-s pendrive, tv-tuner 5w-ot fesz föl? 
Üdv.: Robe
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

Hiba66
(kvázi-tag)
hi!
Szvsz kb 220w -ot úgyhogy tápos gondjaid nem valószínű , hogy lesznek.
Igen ezt tudtam, hogy nem lesz tápos gondom. Mehetne neki 8800GTX SLI is! ![;]](/dl/s/v1.gif)
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

Hiba66
(kvázi-tag)
akár az is! 

zolee0307
(fanatikus tag)
Egy kis segítség kellenne.
A gépem: Gigabyte GA-N650SLI-DS4 alaplap Q6600 procival 2.4 ghz, 2x1 gb memória 800 mhz és 1 bfg 8800 gtx oc kari + 1 vinyó, 1 dvd író, 3 12 cm-es és 1 9 cm-es venti.
Mennyi lehet a fogyasztása kb?
Ennek elég szerintetek egy 500 w-os thermaltake tr2 0093-as táp?

elfelejtette
(PH! kedvence)
300W! 

greatchaos
(PH! addikt)
a mostani leépítésemmel ez a konfig lett az új gépem... az lenne a kérdés, ha minimalizálni szeretném a tápegységet, akkor mekkkorát vegyek
máshogy a kérdés, mennyit fogyaszt a gépem?
Gigabyte GA-M61PM-S2; 3200+ Sempron; 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM; 80Gb Seagate sata; Lg DvdRom; MIRAI 619N200 tft; Casetek 1016-2b
a monitorról kiderült, hogy 37W terhelés közben

Hiba66
(kvázi-tag)
Hi!
Videokartyát nem írtál! Vagy alaplapi VGA-d van? Na mindegy 300W-os táp szerintem elég lesz bőven, kisebbbet meg már úgy sem lehet kapni!

zolee0307
(fanatikus tag)
A 300W-ot, amit mondtál gondolom terhelve fogyasztja. Viszont nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de a VGA-nak (8800GTX) dobozán azt írják, hogy minimun 450 W-os táp kell neki 30A-el. Én néztem a 12V-os ágakat 14,15 és 03A +/-5%. Végül is megy vele a rendszer, csak aggódok, hogy nem okoz a táp vmi problémát vmelyik hardvernél.

Ribi
(PH! kedvence)
Egy ilyen vga kb 150W-ot eszik meg megrangatva rendesen. Ami 13A osszesen. Tehat a 30A nem kicsit tulzas, de inkabb sokkal tobbet irnak ra nehogy keves legyen. ha 30A-t enne akkor 360W-ot enne meg csak a VGA. Azt lehuteni semmivel sem lehetne.

Hiba66
(kvázi-tag)
szerintem aggodalomra semmi okod. Ez a táp könnyedén viszi a rendszeredet!!

zolee0307
(fanatikus tag)
Kössz szépen a válaszokat. Épp nézegettem más tápokat (FSP, chieftech, coolermaster) és azoknak is hasonló az amperük (max 4A-el volt több). Lehet, hülye kérdés, de egyébként egy SLI-s rendszert elvinne?

Hiba66
(kvázi-tag)
valószinű hogy elbírná azt is, de az már a képességeinek határát súrolná! Kisebb teljesítményű sli-s konfigokat gond nélkül vinne. (pl7900gt sli)

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hy!
A videókártya gyártók a Codegen és társai 'tápok' miatt kénytelenek ráírni a 8800GTX-re a 450W-os tápigényt. Mondjuk a 30A@12V tényleg költői túlzás, mivel a PH! 8800GTX tesztjében kipróbálták a konfigot E6600-as procival, és egy FSP-350GTF táppal, ami csak 15A-t tud egyetlen 12V-os ágán leadni, és ment vele a gép. A táp által leadott 243W tükrében azt mondanám, hogy egy 8800GTX SLI-hez valószínűleg nem elég egy 400W-os táp, ha 4 magos proci van alatta (2 magos pedig nem hajtaná ki, tehát azt meg felesleges számolgatni).
Üdv.

Hiba66
(kvázi-tag)
neki nem 400-as hanem 500-as thermaltake tápja van!!

zolee0307
(fanatikus tag)
Ez a codegen és társai egyébként mit takar? Gondolom azt, hogy nem jó. Gondolom a azért nem csak 1 ágat használnak a cuccok, hanem gondolom mind a 3-at. Legalábbis nekem 3 ág van.
Mindegy, végül is engem csak az érdekelt, hogy ez TT táp jó-e hozzá, mert vmelyik topicban kicsit beszóltak emiatt. Annyira nem értek én ezekhez a tápos dolgokhoz.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Tudom. Ez inkább egy általánosított válasz volt.
Zolee0307:
A 'Codegen', 'Mercury', 'Q-tec', 'Vargáné és társa' (ezt komolyan így hívják!) és egyéb tápnak hazudott ipari szemetekkel az a baj, hogy erősen túlzóak a rájuk írt terhelhetőségi értékek. Általában a 0.5-ös szorzót alkalmazzuk. Műterheléses tesztben a 650W-os Q-tec 'táp' a ráakasztott 400W terhelést 3 másodpercig bírta! Utána látványos füst és fényeffektek kíséretében jobblétre szenderült. És itt jön a gagyi tápok másik nagy hibája: mindenfajta védelmet nélkülöznek. Tehát nem védik a gépet, hanem hazavágják. Akár látszólag hibátlan működés mellett is kinyírhatnak menet közben néhány alkatrészt.
Ezeknél a te tápod fényévekkel jobb. Igaz, hogy nem a legújabb fejlesztésű bél van benne. Ennél újabbat, halkabbat, nagyobb hatásfokút is lehet kapni ennél olcsóbban is. De az a lényeg, hogy JÓ tápod van, és az 500W elég lenne egy ALAPÓRAJELES 8800GTX SLI-hez is. A tuningot nem biztos, hogy bírná.
Üdv.

zolee0307
(fanatikus tag)
Köszönöm szépen a kielégítő választ!
Akkor már nyugodtan játszogatok a gépen. Az SLI-t csak kíváncsiságból kérdeztem, nem nagyon lenne zseton most egy újabb GTX-re, kellene még 2x1 Gb memória. még annyi, hogy a tápomom csak 1 VGA tápcsati van a másik 1 átalakító, ami 4 tűs csatiba csatlakozik. Érdemesebb szerinted a VGA hoz adott két tápcsatiátalakítót használni, vagy mehet vegyesen ( a táp vga tápkábelével és 1 átalakítóval)?

elfelejtette
(PH! kedvence)
Szívesen!
Az átalakítókról annyit, hogy a lényeg az, hogy a kari megkapja a számára szükséges szuflát. Hogy milyen kiosztásban, milyen csatlakozókról, az mellékes.
Üdv.

greatchaos
(PH! addikt)
nem arra gondoltam, hogy mekkora tápot vegyek, hanem, hogy konkrétan mennyit fogyaszt... ez a topic címe is...
tehát még egysze, saccperkábé hány wattot fogyaszt óránként?
mod: ha utánanéztél volna a lapnak, láthatnád, hogy van rajta vga... ebből következik, hogy nem használok erre külön kártyát (újonc okoskodik
)
[Szerkesztve]
(#542) Szten Márs válasza greatchaos (#541) üzenetére
Szemtelenül keveset, alulról ütögetheti a 110W-ot, monitor nélkül, konnektorból.
(#543) greatchaos válasza Szten Márs (#542) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)
remek, erre voltam kíváncsi...
- thx

tomesto
(fanatikus tag)
Asrock AM2NF6G-VSTA, AM2 Sempron64 2800+,Asus GeForce 7300GS 256Mb PCI-E, 2x512MB Kingmax DDR2 667Mhz,SATA2 Samsung 80GB,LG DVDRW
Szerintetek az a konfig kb mennyit fogyaszthat idle állapotban meg terhelés alatt?
Válaszokat várom,köszi
The Future is Fusion

attiLANte
(tag)
Nem bántásként, de előtted kettővel írta Szten egy hasonló konfigra, hogy a fogyasztása alulról ''nyaldossa'' a 110W-ot, konnektorból.
A tiéd a 7300GS miatt többet fogyaszt kb. 15W-tal, tehát terhelve 120-125W körül eszik - alapon meg 80-85W-ot (természetesen a fali aljzatból).
Persze ezek nem 100%-ig pontos adatok, mert adott konfigon belül is változhatnak a beállítások (tuning, C'n'Q) függvényében...

szipak
(tag)
hali!
abit kn9, 3200+ Orealns, 2*1gb 533 ddr2, msi 7600gt, 120as seagate, a monitor pedig egy FuSi 19'' 16:10 képarányú tft. most csak asztalon van, de ha bekerül a házába, lesz még alacsony fordulatú 12centis, valamint 8 centis venti is, meg egy dvd olvasó.
C'n'Q -t használom. mennyit fogyaszt üresben és terhelés alatt? (táp amúgy egy 300as duplaventis enermax, aktív pfc -vel)
szipak
leggyorsabban emailben érsz el

vepe
(senior tag)
Na ez a masina mennyit zabálhat szerintetek:
-msi k8n sli platinum
-3800+-silencer hűtés-
-x700pro zalman vf700 led
-80gb samu+1 ventis hűtés
-lg lightsribe dvd-rw
-lg dvd-rom
-fdd
-pinnacle pctv pro
-2gb ram
-1db 8cm hűtő
-chiftech 12cm aktív pfc táp
-samsung 740N moncsi
köszi
**rossz, törött, nem működő pc alkatrészeket, illetve mobiltelefonokat veszek, a részletekért keress priviben**

tomesto
(fanatikus tag)
Köszi szépen a gyors választ! 
The Future is Fusion

zolee0307
(fanatikus tag)
Elfelejtette!
Annyi lenne még a kérdésem, hogy a gép bekapcsolásakor nem egyszerre indulnak el a dolgok, először, ahogy hallom a cpu, vinyó + a ventik indulnak el, majd a videókártya. Ez normális, vagy a táppal van a gond (Tt tr2 w0093 500W)? A táp, ha nem adja normálisan a kraftot az okozhat kék halált?
Azt írtad jó ez a táp jó, de mennyivel gyengébb a többihez (FSP, Chieftec, enermax, stb.) képest, mert gondolkozk rajta, hogy lecserélem egy másikra a fent írtak közül. Vagy nem érdemes csak pénzkidobás lenne?

btf
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Ez a gép mennyit eszik:
A64 3700+
Abit KN8 Ultra
1GB DDR
120GB IDE HDD
2x250GB Sata HDD
Plextor 750a IDE
Galaxy 7300GT DDR3 128MB
Cooler Master Hyper TX
8 cm és 12 cm venti
Chieftec 450W (GPS) táp
[Szerkesztve]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.”