Felbontás, frissítésfüggő.
~100-150W, Sony-csöves monitor esetén.
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...
Felbontás, frissítésfüggő.
~100-150W, Sony-csöves monitor esetén.
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...
Van, de sújosan káros a használata.
Önmagad átverésére jó maximum.
Milyen gép?
Írd le az alkatrészeket, és megsaccolom, 90%-os biztonsággal a fogyasztást.

Asus A8v
3500+ s939
2x512 geil
Gigabyte x800 Silent Pipe Edition
Samsung SP2514N (250gb PATA)
Samsung SP1614C (160gb SATA)
Samsung SP0812C (80gb SATA)
Pioneer 108 DVD-RW
Pioneer 110 DVD-RW
LG Flatron L1750S TFT monitor
a tápom egy Antec Truepower 2.0 480W
a házban 1 db 12cm-es Silent Blade megy, a táp ad neki 5V-ot (Antec FAN ONLY csatin)
www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

Én is kérnék egy fogyasztás saccot 
Samsung 710N 17'' TFT
Chieftech 420-as táp
Asus P4P800 E-Delux
P4 3G 800 Prescott
2x512 MB Ram
2db 120 gigás PATA Samsung vinyó
Radeon 9600 Pro + Zalman OP1 venti
Creative SB Live 5.1 Digital
SMC hálókari
NEC DVD RW
LG DVD RW
8cm-es Zalman venti lassú fordulaton
12cm-es venti
[Szerkesztve]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Üdv!
akkor én is kérnék egy ilyen saccolást, hogy mennyit fogyaszt körülbelül a gépem.
az aláírásomban lévő gépről van szó, + egy-két egyéb cucc:
-2db 8cm-s Arctic-Cooling Arctic Fan Pro 2L venti (teljes fordulaton)
[link]
-8cm-s Yate Loon venti (teljes fordulaton)
-Primecooler PC-HDC golyóscsapágyas HDD hűtő
-Zalman CNPS7000-AlCu procihűtő (teljes fordulaton)
-Teac 3,5-es floppy meghajtó
[Szerkesztve]
A korrupcióval az a legnagyobb baj, hogy nem vagyok benne.

ha egy üzlet beindul... 
amúgy kifelejtettem a hangkarit: egy Audigy 1

Üdv! Az adatlapomon szereplő konfig kiegészítve 4 ventivel + egy HDD hűtőkerettel (Vantec VortexC01) mennyit fogyaszt maximum sacc/kábé? Előre is köszi a választ. 
Jól megdolgoztatjuk stol mestert.
[Szerkesztve]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
~180-200W, 98%-ban 12V-on.
Min. 13A/12V teljesítményű táp kell.
Összességében neked is sacc annyi, csak 95%-ban 12V-on, mert a 9600 még 5V-ból papál.
Monitort nem számítjuk bele.
160(0%)/180W(100%), de függ attól, hogy húzod-e.
Akkor sem mehet 210W felé.
98%-ban 12V.
Ez is 180-190W, nagyon húzos a procit, de VGA-n spórolod ugyanazt a kakaót
(130-140W-ot a proci tehet ki.)
Reméljük, a 410-es Sirtec szériahibája nem bukkanik elő 

nem igazán értek a tápokhoz...
[link] <-- ilyenem van...ez elég?
thx a választ...
Nemhogy elég, hanem túlméretezett 
FSP-ZEN topicba less át.
Ott azon fáradunk, hogy a tápnak meglegyen az indításhoz szükséges 150W....
Egy saccot pls mennyit ehet
Foxcon K8MRS S754 intVGA
Sempron 64 2600+ 1,3V
Hitachi 160GB SATA
Hitachi 250GB SATA2
DVD-RW Benq
CD-r Plextor
DVD-ROM Toshiba
Táp Enermax noisestaker 375

értem, köszi

Valahol, mint az enyém.
140-150W.
Miért nem húzod a Sempront? 
300-as FSB-n vígan köszörül.
(230W-ot, a 70% hatásfokú táppal mértem....)
[Szerkesztve]
igy is 1,2 Ghz-en megy 

HI!
tok jo ez atotyik:- ))) nem is emlekeztem hogy vlt egy ijjen:- )))
mingart megkeresem az enadataimat is vhol a x800gto totyikaban:- )))
sajna a tftpanel.hu szerveratallasi dogok miatt nem erheto ahol a cuccaim vannak:- )))
udv
neduddki
p.s. na itt van idezve innen [link]
''Na belenesztem egy x800gto-ba megnesesre, az eddigi idle /gep/9600pro/+monitor+zajdoboz/ ~160W-ja felmaszott ~185W-ra, a max. pedig ~230W-rol 300W-ra hmmm minth ahogyasztan az a dog:- )))''
a cucc:
i875pbz, 3.2nw, 1G Twinmos 2.5, 4*250 t7k250, Toshi1612, lg4167, pana621, Aud2Plat, +maxtor ide, via1394,4*8Enermax, Chiftek420, NEC1880sx, 250d , dualoptical, internet nav SE /aszem nincs mas/
es amero: [link] ENERGY MONITOR 3000
mod: ja eszt emg la akartam: mapower 5 1/4 combo benen 200 hitachi ugy ~15w-ra konvergal
ja es a voltraft es a powerware 9120-as egeszen ossze tud csengeni:- )))
[Szerkesztve]
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

köszke! 
ezek szerint még a 350-es delta beles csíftek is sok hozzá! 
de ugye azért nem árt ha van 1 kis energia-tartalék! 
[Szerkesztve]
A korrupcióval az a legnagyobb baj, hogy nem vagyok benne.
Könyörgöm, csak egy kicsit próbálj odafigyelni arra, hogy amit írsz, ne egy összezagyvált betűhalom legyen, éktelen helyesírási és stilisztikai hibákkal...
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

HI!
Lassal emulik 3 evesne lenni ,majd igyezxek, amugy nome est omen:- )))
amugy msot ebeb mia gond??? az utobbi 100 ev legerhetobb hozzarofogese:- )))
udv
neduddki

Általában elég hozzá egy-egy 300-400 W-os jó táp, de jó ha van tartalék, nem kell rögtön tápot is venni, ha bővítesz valamit.
Nekem pl. 350-as enermax-volt, megvettem a második 6600GT-t és rögtön nagyobb kellett, mert néha-néha (napjában legalább egyszer) újraindult, mióta erősebb táp van, nem csinál ilyet a masina.
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Ez már neduddki védjegye... Nem is ő lenne ha nem így írna.

Na rávettem magam egy kis méregetésre...
Hálózati feszültség: 223-224 V
Gép + monitor, nyugalmi állapotban: 10.7-11.0 A
Gép + monitor, 3D alkalmazással: 13.1-13.5 A
Gép + monitor, másolás két HDD közt: 11.0-11.1 A
Igazán hajmeresztő számok ezek alapján nyugalmi állapotban eszik a masina bő 2.3 kW-ot...
Ennél csak az a viccesebb, hogy a 2 db 6600GT simén megzabál 268 W-ot, mert ugye ennyi a különbség a nyugalmi állapot és a 3D közt...
No comment. Nem nem néztem el a tizedesvesszőt a műszeren...
De majd még megnézem mi van, ha a szünetmentes táp nincs a műszer meg a gép közt...

A ''kilo'' az nem ezerszerest jelent?
Mert tudtommal 2.3 kW, az 2300W.
Valamit nagyon elnézhettél.
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

13A
Ezt te sem hiszed el! Ott valami nagyon el lett mérve, vagy el lett nézve. Vagy rajta volt e mérőműszeren egy hűtő, egy mosogatógép meg egy klíma is? E szerint ha betennél még egy-két vinyót a gépedbe, akkor leoldana a legáltalánosabban használt 16A-es kismegszakító, ha bekapcsolod a gépedet! Szerintem mérd újra valami hiteles műszerrel. (ha a tizedesjel arrébb van, akkor hihető talán)
''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''
Táphatásfokot, Teljesítménytényezőt, és cos-fi-t is tudsz mérni 
Ejj de jó műszered van 
Nekem, eddig csak hivatalos fogyasztásmérővel sikerűlt! 
A monitor felvett teljesítménye közben, sötét, és világoskép között, akár 64-80W is lehet akülönbség, a sugáráramok miatt(nem paksnál, hanem a képcsőnél..).
Szerk.: a mértékegységátváltásokat, nem is néztem 
[Szerkesztve]

Relative occsó műszer vót!
(5k HUF, az 500 HUf-os hoz képest drága, a 50k HUF-oshoz képest olcsó). Ilyen extra dolgokat nem mér mint cos fi és társai... 
Mellesleg én is arra tippelek, hogy valami nem gömbölyű itt a méréssel.
A monitor, nos hát igen, elég változatos képek voltak rajta, gondolom ezért ingadozott az áram 2-3 tizedet.
Hi!
Nekem, a szerver, melósgép ennyit fogyaszt.(nagygépen, wav enkódolás OGG-ba)
[link] ~250W-ot.
Könyörgöm, a k mint kilo prefixum ezerszerest jelent, lsd: bármelyik si prefixum táblázat, használjuk már rendesen... így 5k huf is 5ezer... csak mert így mindenkit félrevezetsz.... 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Újramértem én is...
A hiba oka: méréshatárváltáskor, csak a tuzedesvesszőt tolja el a műszer, a számok maradnak ugyanúgy... No comment... 
Masina:
0.07 A - stand by, 16 W, szerintem sok.
0.74 A - nyugi, windows elindult, minden betöltés befejezve. Ez kb 166 W. Ezt 7-27 W-tal dobja meg egy másolás 2 vinyó közt.
0.98 - 1.07 Ampert zabál a kicsike 3D-vel, ami kb 240 W.
Monitor:
0.02 A - stand by
Teljesen fekete és fehér kép közt csak 0.02 A különbséget mértem, így lett a fekte 63 a fehér pedig 67 W.
És hogy használni is lehessen valamire a fenti eredményeket itt a fogyasztó:
CPU AMD Athlon 64, 2250 MHz (9 x 250) 3500+
Alaplap neve Asus A8N-SLI Deluxe (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce4 SLI, AMD Hammer
Rendszermemória 1 GB DDR1, A-Data Vitesta, 500MHz
Videokártya1 NVIDIA GeForce 6600 GT (128 MB)
Videokártya2 NVIDIA GeForce 6600 GT (128 MB)
Képernyő LG StudioWorks / HiSync 900B [19'' CRT]
Hangkártya Creative Audigy 4 Audio Processor
SCSI/RAID vezérlő ST380013AS
SCSI/RAID vezérlő ST380013AS
Floppy meghajtó Floppy disk drive
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y120L0 (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP1614C (160 GB, 7200 RPM, SATA)
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP1614C (160 GB, 7200 RPM, SATA)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B
Optikai meghajtó TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612
Optikai meghajtó YAMAHA CRW3200E (24x/10x/40x CD-RW)
Billentyűzet Genus SlimStar
Egér Razer Diamondback
Játékvezérlő Logitech Dual Action USB
TV tuner Terratec Cinergy 600 TV kártya.

5k, 500 és 50k szerepel, sorban 5000, 500, és 50000. Mi ezekkel a probléma? Mit lehet ezen félreérteni? Ezt magyarázd el mégeccer, mert nem értem, mit akartál kihozni a hozzászólásodból.
UI: Kérem tegye fel a kezét, aki félreértette amit írtam!
Asszem visszafekszem aludni
Igazad van, sry 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Np. Jó éjt!

Hát, amit a tápról írtál, azt én is remélem! Amúgy január óta muzsikál, gond még nem volt vele (kopp-kopp) 
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
Hi!
Ebből, vond le a táp ~60-70%-os hatásfokát!
240*0,7=168W.

Már miért vonnám le? Ez a topik nem arról szólt, hogy mennyivel kell számolni a villanyszámlát? (legalábbis én erre voltam kíváncsi)

Milyen tápod van?
Egyébként a topic arról szól, hogy ''Mennyit fogyaszt a gépem?''. Leginkább a konfigurációk fogyasztását hivatott megfelelően betájolni, hogy mindenki megfelelő értékek ismeretében tudjon tápegységet vásárolni és ne 600W-os tápot vegyen egy 100W-ot fogyasztó számítógéphez, mert felesleges. Természetesen lehet úgy is értelmezni a kérdést, ahogy te értelmezted, villanyszámla felől nézve, de Rudit ismerve nem ez volt a főbb szempont, amikor megnyitotta ezt a topicot.
[Szerkesztve]

Hát, volt egy 350-es Enermax, azzal 3D-s játékokban legalább 1-szer fagyott minden 1-2 óra játék után. Aztán kerestem nagyobbat, nem akartam ekkorát mint most van (550 W Enermax), de ahoz meg túl jó volt az ajánlat, hogy otthagyjam.
Újraolvastam az 1. hsz-t, elég villanyóra (havi költség) szaga van 
Sziasztok.Az lenne a kérdésem ha napi 8 órát van a gépem bekapcsolva mennyit fogyaszt egy honap alatt?A táp CODEGEN 400W.?
Amire te gondolsz, az szerintem inkább a milyen tápegységet vegyek topic... 
[Szerkesztve]

A topicot valóban elnéztem. Amire én gondoltam, az a következő : [link]
Stol egyébként a gép fogyasztása alatt a tényleges konfiguráció fogyasztását érti. Nem számolja bele a tápegység veszteségét. A méréseknél egyébként szerencséd volt, hogy a valóságnak közeli értékeket kaptál. De nem megyek bele a téma bővebb fejtegetésébe. 

Tudom, Stol márcsak ilyen 
Azért reméltem, hogy valósághoz közeli értékeket kapok, bár nem profi OMH hitelesített DMM, de nem is a legolcsóbb... (na persze azért tényleg elég olcsó
)
[Szerkesztve]

Teljesítményt mérni nem lehet csak az áramot figyelve, főleg ha az áram jelalakja ismeretlen, amit az olcsóbb mérőműszerek nem tudnak megfelelő pontossággal mérni. Az SMPS-eknél a P=U*I képlet pedig főleg nem alkalmazható.

Na látod, ennyire viszont mar nem vagyok képzett elektronikából... P=U*I-ig jutottam 
Azért írok, már végleges, tápnélküli fogyasztást, mert nem tudom, milyen táppal eteti a júzer a gépet.
Itt, akár, 100-150W is lehet eltérés.
230W 80% hatásfokú táppal, konnektorból, 276W-ot jelent.
Ugyanez, egy PFC nélküli, és elavult táppal, ami 60%-on ketyeg hatásfokilag, 322W-ot kajál a konnektorból.
Kapisc? 

HI!
Szakik! A voltcraf-tot ediig meg nem anyaztatok lenen ahooz is ehnay keresetlen szavatok, kivancsi vagyok hogy Ti mint mondtok, mert a itt benn nalunk a rtszcse-ben a merestechnikasokat mar kezem ravenni egy kis barteles elemzesre, d eattol meg kivancsi vagyok a tietkre is:- )))
udv
neduddki

Te nem veszed a fáradtságot, hogy olvashatóan írj, én nem veszem a fáradtságot, hogy elolvassam.
[Szerkesztve]

HI!
Miert nem vagyok meglepodev ettol bizony embereknel:- )))
udv
neduddki

Sháéerweag efgwr wrtáhé la srtá aére éaerlá áé árglaé a dájh rélaá aha álsthá zopoél wőg aézé lk!

HI!
Gyenge probalkozas, meg gyakorojja egy kicsit:- )))
udv
neduddki