Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) Szten Márs válasza Cerebellum (#300) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Talán épp elég a konfigod ahhoz, hogy a minimális terhelést megadja a Zennek...

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#302) gre3nwar

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

egy x2-as amd-t 25Ghz-n kicsit feljebb is talán egy 7900GTO-t 2 vinyót nf4es alaplapot (abit an8 ) egy 360W-os(b) zalman elbírna? az a zalmi táp 312W-ot ad le 12Vos ágon és nagyon halk a ventije és FSB belsője van

gondolom röhögve elbírja de üresjáratban egy oylan mennyit fogyaszthat mert sokat töltögetek lefelé felfelé...

amúgy most 3500+ 6600GT nf4es lap 2 vinyó audigy2 meg 4 venti az mennyit ehet üresjáratban (letöltés gondolom akkor még C'n'Q aktív mert a terhelés szinte 0 a háttérben futo progikkal együtt is gondolom

(#303) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Mericskeltem 1 kicsit.
Konfig adatoknal, proc 3.5G-n, vga alapon(zalmi), 3 winyo, 3x12cm venti+9cm, tv tuner, dvd
Idle fogyasztas: ~150W
1 magra superpi : ~200W
2 magra superpi : ~242W
orthos 2 mag terhel : ~ 248W
orthos + rthdribl (vga izzaszto) : 252W
itt a vga-t nem igazan ertem mert olyan mintha nem is fogyasztana semmit.
superpi es rthdribl kozott a kulonbseg kb 6-7W, mind2 esetben cpu terheles 50%.
Szal akkor alapon is sokat eszik, de akkor miert nem melegszik, vagy terhelve sem fogyaszt, de akkor miert melegszik ?

Ja es mindez konnyektorbol fogyi.

[Szerkesztve]

(#304) Cart'manus

Cart'manus
(újonc)

Sziasztok!
Ma találtam rá a témátokra, mert engem is maceráltak itthon a gépem fogyasztása miatt. Ahogy én átolvasgattam pár hozzászólást korábbiakról, az én gépem is a legvégső esetben max. 250 W-ot fogyaszthat (P4 Celeron 2,4 Ghz, 1 GB RAM, 80 GB HDD, 2 optikai meghajtó, GeForce4, stb. + 17'' Samsung monitor - Ha valakinek más a véleménye fogyasztás ügyben kérem jelezze!)
Kis számolás: ha napi 5 órát számolok hétköznapra, hétvégére mondjuk 12 órát, hogy megy a gépem, az heti szinten (5*5+2*12) 49 óra, ami havi szinten (4*49) 196 óra - egyszerűség kedvéért kerekítve legyen 200 óra. Ez a 250 W-os fogyasztással számolva 50 kWh/hónap. Az áramszolgáltatótól kapott számla alapján a havi általányba 188 kWh-t számláznak ki. Ezek szerint az össz áram 27%-át (a lakás fogyasztásának több mint 1/4-ét!!!) a gépem használná el????? El nem akarom hinni....

[Szerkesztve]

(#305) Szten Márs válasza Cart'manus (#304) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát a géped maga nem fogyazst semmit, a monitorod maga többet fogyaszt. Szóval ha nem ülsz ott, elmész akár 5 percre és kikapcsolod arra az időre, akkor azzal sokat spórolhatsz.

[Szerkesztve]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#306) Troy. válasza Szten Márs (#305) üzenetére

Troy.
(őstag)

Ez nem igaz. Az én monitorom pl. 83W körül fogyaszt. 19'' CRT.
Ettől függetlenül, hogyha felállok én is kikapcsolom.

[Szerkesztve]

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

(#307) Szten Márs válasza Troy. (#306) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi nem igaz? :F
A gépe nem fogaszt többet, főleg mivel nem hiszem hogy végig padlógázon van, szóval idle szépen a monitor fogyasztása alatt esetleg körül van :)

(#308) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Szerintetek mennyit eszik a konfigom?

s939AsRock-DUAL-VSTA | 3700+ SanDiego E4 KAB1E | MSI 7900GTO 512MB | 2GB/400MhzDDR DC | Seagate 80GB+200GB (ATA/SATA) | SoundBlaster X-Fi XM | Logitech G5 - SteelpadQcK | Logitech InternetNavigatorSE | Logitech Extrem3DPro | Antec Sonata | TruePower 380W | Sony HS-SDM94PB 19'' LCD

[Szerkesztve]

All Black...

(#309) attiLANte válasza Stalker-2572 (#308) üzenetére

attiLANte
(tag)

Csúcsra járatva kb. 150-180W-ot kérhet a táptól (tuningtól függően) - üresjáratban 80 - 90W-ot.
Ha a villanyszámla miatt érdekel, akkor ezt még elosztod a táp hatásfokával(kb. 0,7), és hozzáadod a monitor fogyasztását (45W). Így megkapod az összfogyasztást.
Alapesetben az egész konfig kb. 260W-ot vehet ki a konnektorból(teljes terhelésen), de ha passzív PFC-s a tápod - és a villanyóra csak a hatásos teljesítményt méri -, akkor 200W-tal megúszhatod.

[Szerkesztve]

(#310) Axy88

Axy88
(újonc)

Sziasztok
Nem olvastam végig minden hozzászólást, ha volt már, akkor bocs:
[link]
Főleg EPIA lapokról szól, de egyéb alkatrészek fogyasztását is le lehet puskázni. :)

(#311) Ribi válasza Axy88 (#310) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Na az ilyenekert szoktak itt megverni az embert :)
Hulye fogyasztaskalkulalok semmire sem jok.
Nekem az egyikre kijott valami 340W. Ezzel szenben, mint ahogy mertem max 250W-ot fogyaszt, de azt is konnektorbol. Szal kb 210W lehet a tenyleges fogyasztas.
Amit linkeltel 1 winyora 40W-ot ir. Hat lol.

[Szerkesztve]

(#312) Avalon

Avalon
(tag)

Engem folyamatosan cseszegetnek ezzel, denálam ez jogos is, mert 7/24 megy a gépem. A konfig: 22' CRT monitor, AMD Athlon 3200+, 2 HDD, 1 DVD olvasó, 1 CD író, 2.1 Crative hangfal (nem kapcsolom ki soha :F ). VGA kártya régi, azt hiszem ATI 9250.
Megtudjátok mondani, hogy körülbelül mennyit fogyaszthat?

(#313) Ribi válasza Avalon (#312) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Monitort sem kapcsolod ki soha ? Mert az valszeg megintcsak annyit eszik mint a gep.

(#314) Szten Márs válasza Avalon (#312) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Keveset. Bővebben nagyon keveset. Idle vegyünk 90 watt körül konnektorból, padlógázon meg 140-150.
A monitor nélkül természetesen. Az ahogy az előttem szóló is mondta, igencsak megdobja a fogyasztást, ha csak pár percre elmész kapcsold ki.

(#315) Kapor_Ur

Kapor_Ur
(lelkes újonc)

végigböngésztem a topicot, egy teljesen alapvető kérdésem lenne (előrebocsátom, nem vagyok műszaki ember :) ).
''baj-e'', ha egy adott konfighoz túl nagy teljesítményű tápot használok? szóval többet fogyaszt-e egy pl. 400w-os táp ugyanolyan alkatrészeket hajtva, mint egy 300w-os? azt értem, hogy a 400w a táp maxteljesítményére utal, tehát ha csak 200-at veszek ki belőle, elvileg nincs különbség 300w és 400w között, nem használom ki, amit tudna, és ennyi. de volt itt szó valami veszteségről, hogy amennyit a táp ''elnyel'', ''elfűt'', stb. a hálózatból felvett áramból. eredményezheti ez, hogy nagyobb táp több árammal tudja csak táplálni uazt. a konfigot, mint egy kisebb?
az egész azért fontos, mert van egy alapkonfigom, ami 300W-os Mercury táppal is vígan elmegy, de a tápventi nagyon hangos, és van egy feles 350W-os tápom, 12cm-es ventivel, ultasilent, minden ami kell, arra cserélném ki.
kösz a választ.

[Szerkesztve]

(#316) Stalker-2572 válasza attiLANte (#309) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Azért érdekel, hogy mennyire vagyok a táp tűréshatárán belül, mert a GTO dobozára az volt írva, hogy 400W-os táp ajánlott. Most akkor hány %-ban van kihasználva a tápom? :F

All Black...

(#317) gergo84

gergo84
(fanatikus tag)

hy, én alaposan lemértem a gépem fogyasztását, ampermérővel, minden egységet külön, íme az eredmények:

pc ház: FSP bluestorm 400W, asus dvd-rom, pioneer dvd-rw, samsung 160GB-ide 160GB-sata, 2db 12cm-s 1db 8cm-s venti, SB Audigy2, Radeon9800pro, asus p4p800-e, P43GHZ, samsung 1GB ram -> 244,40 W

monitor: samsung 997DF 19'' -> 103,40 W

letöltés: ha éppen tölt a gép internetről max sebességgel, az plusz -> 11,75 W

játék: ha játszom valami játékkal, a teszt alatt GTR2, az plusz -> 138,65 W

(#318) Ribi válasza Kapor_Ur (#315) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Nembaj. Nehany tapnal van oylan gond, hogy ha tul kis aramot venne fel akkor nem kapcsol be, de szentem nem ilyen tapod van. Amugy nem fogyaszt tobbet, mert nincs ami elvigyen tobb aramot. Aminek erdemes utananezni, hogy milyen hatasfoka van a tapnak.

(#319) Ribi válasza gergo84 (#317) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Most ezt reszletezned kicsit?
Mert ugy veszem ,ki hogy alap allapotban eszik 240W-ot csak a haz monitor nelkul. Ami irrealisan sok. Nem szamoltal felre valamit ? Kis teszkos multimeterrel csak egyenaramot lehet merni. En is probaltam merni azzal es a hajszaritora 380W jott ki, majd megmertem normalisan fogy merovel es kideurlt hogy csak 240W. Szentem nalad is ez lehet.

#303 vga fogyasztassal valakinek valami otlet ?

[Szerkesztve]

(#320) gergo84 válasza Ribi (#319) üzenetére

gergo84
(fanatikus tag)

:) 8k-s multiméterrel néztem meg

(#321) Ribi válasza gergo84 (#320) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

De NEM eszik 240W-ot a gep alap allapotban, hacsak nincs kb 40%-os hatasfoka a tapodnak, ami nemvaloszinu, mert mar reg kigyulladt volna. Lehet hogy a 8k-s multimeterrel is csak egyenaramot lehet merni 10A allasban (vagy hasonlo nagy aram meres allasban). Soxor elfelejtik rairni, hogy csak egyenaramot lehet vele merni, en is csak a tecsoban maszkalva latam, hogy egyikre ra van irva. Valamint azt sem irjak ra hogy mekkora feszultseg eseten 10A.

[Szerkesztve]

(#322) gergo84 válasza Ribi (#321) üzenetére

gergo84
(fanatikus tag)

hétvégén lemérem ujra...

(#323) Kapor_Ur válasza Ribi (#318) üzenetére

Kapor_Ur
(lelkes újonc)

kösz.

(#324) Dumb válasza Amu (#286) üzenetére

Dumb
(senior tag)

Power Factor Correction - Áram faktor korrekció :) Nem tudom mire való, de angolul ez.

"Egyszerre mind a kettőre!"

(#325) janee_

janee_
(fanatikus tag)

hali szerintetek az én gépem mennyit fogyaszt.
P5B DELUXE | C2D E6400 | 7900GTX |2*512MB RAM |SYTECH NINJA | XFI EXTREME MUSIC | 160GB MAXTOR & 80GB SAMSUNG |MX518 | CHIEFTECH 450 W | LG STUDIOWRKS 710B| kb ennyi jah és bocs a nagy betüért :D :)

update:ha valami lényegeset kihagytam szoljatok :D

[Szerkesztve]

''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein

(#326) attiLANte válasza Stalker-2572 (#316) üzenetére

attiLANte
(tag)

Azt biztos, ami biztos alapon szokták ráírni a dobozra, mert nem tud(hat)ják, hogy milyen konfigba kerül majd a kártya.
A géped telj. szükséglete alulról nyaldossa a 200W-ot, így egy 380-as Antec-nek illik elvinnie. Az a lényeg, hogy 12V-on tudjon folyamatosan 15-16A-t leadni. Ezt viszont mindkét fajta True Power 380-as tudja a gyártó szerint, úgyhogy: nyugi.
Ja, ez olyan 60-70%-os kihasználtság(attól függően, hogy ATX1.3-as v. 2.0-ás a táp).

[Szerkesztve]

(#327) Csaba_20_ válasza gergo84 (#322) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Úgy látszik nem érted a lényeget. Nem a mérést végző személy hibája okozza a hibás mérést, hanem a mérési elrendezés és a felhasznált eszközök. De, ha nagyon akarod, mérd le újra. Csak ne hidd, hogy attól, mert többször hasonló mérési eredményt produkálsz ugyanazzal az elrendezéssel és eszközökkel, már biztosan a helyes eredményt fogod kapni, ami megkérdőjelezhetetlen.

(#328) Csaba_20_ válasza Stalker-2572 (#316) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

A dobozra írt érték és a valós fogyasztás két különböző dolog.

(#329) janee_ válasza janee_ (#325) üzenetére

janee_
(fanatikus tag)

#325?

''A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?''- Albert Einstein

(#330) Csaba_20_ válasza janee_ (#329) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Mérd le mérőműszerrel. [link] <- Nekik annyi van belőle, hogy még el is adnak.

(#331) Lacika25

Lacika25
(tag)

Sziasztok!

A napokban én is lemértem mérőműszerrel, hogy mennyit fogyaszt a gépem. Alapesetet mértem csak egyenlőre. Monitorral együtt a gépem 0,62 A-t vett fell, ami kis számolás után 136W-ot jelent. A monitorom LCD 48 W-ot fogyaszt, a gépem pedig ASUS A7V400-MX-es alaplap(Socket A), 2800+ Sempron, 2*256 MB DDR, Ati 8500 LE, 1 db Hitachi winchester, 1 db DVD író és 5db ventillátor. Tehát a gépem 88 W-ot fogyaszt.(a watt mérős progi szerint több mint 200 w-ot monitor nélkül, de arra nem kell adni).

Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.

(#332) stol válasza Dumb (#324) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Angol egyes ;]

Teljesítmény Tényező Javítás.

Le vagyon írva csilliószor. :P

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#333) Stalker-2572 válasza attiLANte (#326) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Akkor ezek szerint még egy X2-t és 8800GTS kártyát is elbírna? :F

[Szerkesztve]

All Black...

(#334) Dumb válasza stol (#332) üzenetére

Dumb
(senior tag)

:D Csak a teljesítményt vétettem el, a másik kettő ugyanazt jelenti :) sorry

"Egyszerre mind a kettőre!"

(#335) KoPy89

KoPy89
(kvázi-tag)

Hello!

Szeretném a segítségetek kérni, kicsit nagy lett a villanyszámla és a gépem részét ki kell fizessem belőle :)
Szóval mennyit fogyaszthat az alábbi config:

Táp: FSP Bluestorm 500w (modell: AX500-A)
Alaplap: Abit KN9 SLI
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4200+
Memória: 2x512MB DDRII 800 Geil value
Videokártya:HIS Excalibur X1950Pro IceQ3 Turbo 256mb
Hdd: Western Digital WD3200KS 320GB, SATA300, 7200rpm, 16MB
Western Digital WD740GD 74GB, SATA150, 10.000rpm

Monitor: samsung 797mb
+2db uv cső és 2db házventi

Nem ide tartozik:
Tudom, hogy egy kisebb minőségi táp is röhögve elvinné a gépet. Szeretnék passzív tápra váltani, milyet javasolnátok? Néztem az FSP zen-t de az csak 300wos, nem tudom elég lenne-e.

köszi előre is!

(#336) Colera válasza KoPy89 (#335) üzenetére

Colera
(kvázi-tag)

HAHA, fizess csak rendesen ha ilyen géped van... :D

''Az idő pénz! - gondolta a pincér, és hozzáírta az aznapi dátumot a számlához...''

(#337) KoPy89 válasza Colera (#336) üzenetére

KoPy89
(kvázi-tag)

Ahogy látom neked sincs okod panaszkodni :DDD

(#338) stol válasza KoPy89 (#335) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

El kell bírnia. ;)

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#339) KoPy89 válasza stol (#338) üzenetére

KoPy89
(kvázi-tag)

köszi! írtam egy privit is :R

(#340) KoPy89 válasza KoPy89 (#339) üzenetére

KoPy89
(kvázi-tag)

Hmm, most jöttem csak rá, hogy a zennek nincsen pci csatija :O
Ez valahogy kiküszöbölhető, vagy másikat kell nézzek?

És a témához kapcsolodva: még mindig várom segítségetek, a fogyasztás kiszámításában.

köszi

(#341) Stalker-2572 válasza Stalker-2572 (#333) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Frissítés: tettünk egy próbát, aminek során arra voltunk kíváncsiak, hogy egy minőségi 350 wattos táp megbírkózik-e egy igazán high-end rendszerrel, amiben természetesen GeForce 8800 GTX dolgozik. Ehhez egy FSP ATX-350GTF tápot vettünk, ami a 12 V-os ágon mindössze 15 A-t tud leadni (az NVIDIA olyat ajánl a 8800 GTX-hez, ami legalább 30 A leadására képes). A konfiguráció alapjául egy Gigabyte 965P-DS4 alaplap szolgált, benne egy Core 2 Duo E6300-as processzorral 3,3 GHz-re tuningolva, 1 GB memória, GeForce 8800 GTX VGA, 3 darab HDD, 1 darab DVD-író, a CPU-ventilátor és további két 12 cm-es házventilátor maximális fordulatszámon, mondhatni egy jól megpakolt rendszerrel volt dolgunk. És jöjjön a lényeg: a táp terhelve a konnektorból 347 wattot vett fel, azaz 80 %-os hatásfokot számolva a konfiguráció kb. 280 wattot fogyasztott, miközben a Far Cry 1600x1200-as felbontásban 16xQ AA/16xAF beállítások mellett futott. Mindez azt jelenti, hogy a gyártók (ezesetben az NVIDIA) szándékosan felülspecifikálják a legújabb hardveralkatrészek fogyasztását, egyrészt azért, hogy ebből kifolyólag ne merüljön fel semmilyen probléma, másrészt pedig mi más is mozgathatná a hardverpiacot, ha nem ez...? Azt természetesen nem felejthetjük el, hogy jó minőségű táppal próbálkoztunk, és hogy mely márkák számítanak jónak? Érdemes körülnézni a cikkarchívumban illetve utánakérdezni a fórumban.

:DD

:C

All Black...

(#342) moha bácsi válasza Stalker-2572 (#341) üzenetére

moha bácsi
(senior tag)

Az a gáz, hogy már a tápok terén is kezdenek a gyártók a P.M.P.O.-s féle gagyi-piacos bóvli teljesítményadatok felé tendálni :O Ha tényleg ráakasztanánk sok ilyen ótvar Q-Tec és társai féle tápra egy feleakkora fogyasztású masinát, mint amit van pofájuk ráírni, akkor egy olyan szép atomvillanásszerű jelenség tanúi lehetnénk, hogy öröm volna nézni. A múltkor egy neves bolt eladója mutogatta az 550W-os pillesúlyú Q-Tec csodát, ezzel a szöveggel: Há' ez má' egy szervert is kiszolgál bizám! Vajon meddig? 0.00000000000000000000000001 sec-ig? :C Azért biztos, ami biztos a HP Proliant ML 150-es szerverünkbe inkább vettem egy Chieftec 550W-os jószágot, igaz, hogy háromszor annyiba volt, mint a Q-Tec, dehát én már csak szeretek nyugodtan aludni. :DD

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#343) Stalker-2572 válasza moha bácsi (#342) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

lol :DDD :C

All Black...

(#344) Stalker-2572 válasza Stalker-2572 (#341) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Szerintetek ezt elbírná egy FSP Zen is?

All Black...

(#345) Szten Márs válasza Stalker-2572 (#344) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link] - konnektorból felvett teljesítmény adatok, a tápnak ennek kb 80%-át kell leadnia... Azaz 8800GTS és 2,66GHz-re fellőt core2 ~ 173W csőgázon....

(#346) Stalker-2572 válasza Szten Márs (#345) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Tesztben GTX volt.

All Black...

(#347) Szten Márs válasza Stalker-2572 (#346) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A tesztben GTX is volt, de természetesen a GTS értékeit írtam ide. Mellesleg a GTS természetesen kevesebbet eszik.

(#348) Gusztáv

Gusztáv
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok, lenne egy kérdésem, vettem 2 hete egy super-flower atlas 400W tápot, amiről egész jókat olvastam. Eddig egy asus k8n + amd semptron 64 2800+ volt benne 1600@1840-en hajtva, és rendben is voltak a feszültségek (everestben mérve). Most lecseréltem egy Asrock 775dual-vsta + p4 D 915 (2.8 Ghz)-re és a +12V leesett 11.13 V-ra alapjáraton, a proci sincs húzva :( .

A többi alkatrész változatlan maradt: 2x512 PQI DDR400, Samsung 200 GB SATA, Ati 9800pro, Pioneer 111D

Elvileg ennek a tápnak bőven elégnek kéne lennie, nem?
Szerintetek mi lehet a baj, mert a tápot úgy hírdetik, hogy 0,06V-os feszültség tartással rendelkezik. Vigyem vissza :F ?

A gép különben stabil, nem fagy, megy rajta BOINC, meg everest rendszerstabilitás teszt is 1,5 óráig.

Köszi a segítséget.

Laci

(#349) Szten Márs válasza Gusztáv (#348) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mivel a valós feszültségekről semmit nem tudunk aligha van mire fel visszavinni.
(Szoftveres mérés nem mérés, 200x leírt dolog.)

(#350) GS9 Miller

GS9 Miller
(tag)

Azt lehet tudni, hogy a 512-es DDR400-as RAM hány W-t vesz fel? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy 10W-t? :U Ez irreálisnak tűnik, főleg, hogy a R9600-os kártyákra 6W-t írtak. A 17''-es CRT-re 45W reális?

Megkérhetlek, hogy ne lövöldözz termonukleáris fegyverekre?!?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.