Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#551) rembutgood

rembutgood
(lelkes újonc)

Helló!

Örülnék ha valaki tudna segíteni. A kérdésem az lenne, hogy az alább felsorolt konfigurációnak elég egy 450 W-os CHIEFTECH tápegység?

Gigabyte GA-M59SLI-S4 alaplap
Asus Silent Knight 4in1 CPU hűtő
2X 1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax
AMD Athlon 64 X2 5200+ 2*512kb Socket AM2
Verbatim DVD író
Asus Radeon EAX1950Pro 256MB DDR3 TV/ DVI PCIExpress
320GB Samsung 7200rpm SATAII 16MB cache winchester

És egyébként a 320gb-os winchestereknek kell hdd hűtő vagy ez még nem az a kategória?

Egyébként feltettem már ezt a kérdést fórumokon, amikor egyszer válaszra méltattak, akkor csak annyit mondtak, hogy bőven, de az ismerőseim közül volt, aki keveselte egy kétmagos procihoz a 400-450w-ot, és egy bolti konfigban 3800+ mellé láttam 550W!!-os tápot ami soknak tűnik.

Válaszotok előre is köszönöm.

[Szerkesztve]

(#552) Eagle16 válasza rembutgood (#551) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Bőven elég neki a táp, vinyót (gondolom arra gondoltál) nem kell hűteni, csak ha nagyon meleg van neki a számítógépházban.(50 fok már elég sok)

---

(#553) rembutgood válasza Eagle16 (#552) üzenetére

rembutgood
(lelkes újonc)

Köszönöm a választ.

(#554) Szten Márs válasza rembutgood (#553) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A bőven azért volt bőven mert naponta kb 10 ilyen kérdés érkezik a tápajánló topicba, és minden egyes alkalommal kifejteni, hogy miért is bőven elég kicsit fárasztó lenne, főleg, hogy le is van írva az első hozzászólásban pár műszeres fogyasztásmérés eredménye:

Mérési adatok:

2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy GeForce 8800GTX-el:
271W a hálózat felől -> ~ 217W a táp felől
2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy Radeon X1950XTX-el:
234W a hálózat felől -> ~ 187W a táp felől.
Core 2 Duo E6700 egy Radeon HD 2900 XT-vel:
268W a hálózat felől -> ~ 214W a táp felől
Core 2 Duo E6700 két GeForce 7900GTX-el, SLI-ben:
304W a hálózat felől -> ~ 243W a táp felől
Athlon 64 X2 4600+ egy Radeon X1800XL-el:
181W a hálózat felől -> ~ 145W a táp felől
Athlon 64 X2 4600+ egy GeForce 7800GTX-el:
196W a hálózat felől -> 157W a táp felől

Ebből azt hiszem látod, hogy tényleg bőven és ami azt illeti egy 350W-os táp is elég lenne mellé. Bőven ;)

[Szerkesztve]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#555) Xyron

Xyron
(újonc)

Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek a következő konfighoz elég e egy 350w-os táp?

Asrock Alive SATA2-GLAN
Amd athlon 64 x2 4400+ (65W-os) + a venti 1.56w-ot fogyaszt
2*1GB 800MHz DDR2(Hiviewell)
Ati X1650 Pro 256 mb(Sapphire)
40 gb + 160GB SATA winyó
dvd-rw (gigabyte)
cd-rw+dvd combo (philips)
tv tuner kártya
lan kártya

Válaszotokat előre is köszi!

[Szerkesztve]

...

(#556) Eagle16 válasza Xyron (#555) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Elég, de valami jó minőségű legyen ám az a táp!

---

(#557) Xyron válasza Eagle16 (#556) üzenetére

Xyron
(újonc)

Hát az az igazság h mercury és ahogy néztem azt mindeki elhordta!

...

(#558) Eagle16 válasza Xyron (#557) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Hát az tényleg nem valami jó(enyhén szólva).5 ezer forint egy FSP-350PNF táp, ha még tudsz rászánni ennyit akkor ilyet vegyél.

---

(#559) Xyron válasza Eagle16 (#558) üzenetére

Xyron
(újonc)

Köszi szépen!

...

(#560) zolee0307 válasza elfelejtette (#540) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Elfelejtette!

Annyi lenne még a kérdésem, hogy a gép bekapcsolásakor nem egyszerre indulnak el a dolgok, először, ahogy hallom a cpu, vinyó + a ventik indulnak el, majd a videókártya. Ez normális, vagy a táppal van a gond (Tt tr2 w0093 500W)? A táp, ha nem adja normálisan a kraftot az okozhat kék halált?

Azt írtad jó ez a táp jó, de mennyivel gyengébb a többihez (FSP, Chieftec, enermax, stb.) képest, mert gondolkozk rajta, hogy lecserélem egy másikra a fent írtak közül. Vagy nem érdemes csak pénzkidobás lenne?

(#561) elfelejtette válasza zolee0307 (#560) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Bocs, hogy az előzőre nem válaszoltam.
Gondolom a kari ventijét szabályozni szoktad vmilyen progival (speedfan, rivatuner), így ne csodálkozz, ha bootolás közben, biosban, ill. Windows asztalnál (2D terhelés nuku) nem pörög fel a kari ventije, mivel még nem melexik a GPU.
Kék halált okozhat a táp rendellenes működése, de ez nálad szvsz nem játszik szerepet. Igaz, hogy a tápod nem a legújabb fejlesztésű, de a ráírt 500W-ot leadja.
Pont emiatt felesleges cserélni is. Illetve ha a terhelés nélküli hangját zavarónak találod, vagy szeretnél a nagyobb hatásfokú belsőnek köszönhetően a folyamatos működés közben spórólni a villanyszámlán, vagy esetleg megnyugtat a gondolat, hogy ÚJ táp vigyáz a géped alkatrészeire, és megvan az ehhez szükséges anyagi kereted, akkor nyugodtan cseréld le. Ha nem cserélsz, akkor sem lesz garantáltan tápgondod a következő 1-2-3 évben!
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#562) zolee0307 válasza elfelejtette (#561) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Kössz szépen a választ!

Anyagi keret az most végülis lenne, de ha nem muszáj, akkor inkább költöm másra.
Mégegyszer köszi a segítséget.

(#563) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Lehet, hogy hülye egy kérdés, de múltkor néztem a gépen egy progival a feszültségeket és ott a 12 voltnál 11.920, az 5 voltnál 4.9 körül, a 3 voltnál is kevesebbet mutatott. Ez miért van így? Bios azt írja, hogy a 12, 5 és 3 volt OK
A Vcore-t meg ahogy néztem kicsit ugrál pár tized voltot. Ez normális?

(#564) elfelejtette válasza zolee0307 (#563) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Szoftveres mérés nem mérvadó. Csak a műszerrel (pl. multiméterrel) kimért értékeket lehet pontosnak tekinteni.
Egyébként ha jól tévedek, az ATX szabvány 5% eltérést engedélyez az előírt feszültségtől.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#565) zolee0307 válasza elfelejtette (#564) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Néztem a tápom adatait ott +/-5%-ot ír eltérésre.

(#566) elfelejtette válasza zolee0307 (#565) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Igen. Ezt írtam én is. Tehát a megengedhető max. eltérés
a 12V-os ágon +/-0.6V
az 5V-os ágon +/-0.25V
a 3.3V-os ágon pedig +/-0.165V.
Üdv.

(#567) Szab02

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Szeretnem megkerdezni, hogy nem keves-e a 300 FSP tapom:

d930 3.0 Ghz
p5b800-se
ati 9550
1Gb ddr
3db vinyo (2db sata)
1 dvd iro
plusz ventik:
1db 25 cm
1db 12 cm
1db 5 cm

Elore is koszi!

ui: bocs az ekezetek miatt

[Szerkesztve]

http://www.panoramio.com/user/szab02

(#568) Ribi válasza zolee0307 (#563) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Programmal NEM LEHET feszt merni. Teljesen baromsagokat mutat. Nekem teljesen hulyesegeket mutatott az 5 es 12V agarka, majd megmertem csatlakozot es alig volt 0.02V elteres.

(#569) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sztetek az én konfigom mennyit ehet? :D
A64 Venice 2,4GhZ + freezer 64 pro
Giga K8N51GMF (mATX)
2*512ddr
maxtor 160gb pata
X1950PRO 512Mb
450-es deltás csifi hajtja :D

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#570) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Köszönöm a helpet.

Akkor megnyugodtam. Mégse cserélek tápot, jó lesz ez a Tt táp.

Annyi, hogy írták, hogy sirtec bél van benne és a sirtec 410-essel voltak bajok. Az enyém beletartozik ebbe a 410-es sirtec sorozatba, vagy nem? Egyébként ez a sirtec ez milyen?

(#571) elfelejtette válasza Szab02 (#567) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Nem kevés a 300W-os FSP, sőt csak kb. félgőzzel megy!

Eastsider:
160W-nál nem lehet több!

Zolee0307:
A Sirtec nem túlzott a terhelhetőségnél. Tehát nem adta el a 410-es sorozatot 500-asnak, és a TT sem arról híres, hogy kamu adatokat tüntetne fel a termékein, vagyis megnyugodhatsz.
Egyébként a 410-es széria készenléti kör hibás volt, ami a konfigra nem veszélyes, és szakemberek javítani tudták a hibát. Az 500-as szériánál ilyen hibáról nem tudunk.
Üdv.

(#572) eastsider válasza elfelejtette (#571) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

THX

egy gigabyte p35ds3
core2 duo e4400 @ 2.7
X1950pro 512
250sata2
2gigás 800-as geil kit
deltás 450w chifivel
mennyivel eszik többet?

(#573) Szab02 válasza elfelejtette (#571) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Koszonom a valaszt :R

(#574) zolee0307 válasza elfelejtette (#571) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Kössz a választ!

(#575) elfelejtette válasza eastsider (#572) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Többet?
Lehet, hogy az előzőt rosszul írtam, mert azt hittem, hogy X2 procit írtál. Egymagos procival még 150W sincs.
Ennél a konfignál pedig 1 vinyó helyett 1 vinyó tehát nem több a fogyasztás (még lehet, hogy kevesebb is), 2x DDR1 helyett 2x DDR2 ami még alacsonyabb feszültségen is megy, és a procinak sem órajele számít, hanem az, hogy emelsz-e feszültséget, vagy sem.
Tehát kb. 150W a fogyasztása ennek a konfignak is.
MOD. Természetesen ez a táp által leadott érték. A konfig kb. 190W-ot vesz fel a konnektor felől.
Üdv.

[Szerkesztve]

(#576) eastsider válasza elfelejtette (#575) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nme gyenge :R

(#577) Szab02 válasza elfelejtette (#571) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Meg egy kerdes , nem p4-es a tapom, kicsit atkutyultam p4 meg eatx-re ;] , ez ugye nem baj a gepnek?

(#578) elfelejtette válasza Szab02 (#577) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Nem lényeges az, hogy nem P4-es tápod van. A ráírt 3 betű (FSP) garancia a stabil működésre.
Egyébként mi a pontos tipusa? 300PNF, v. 300GTF?

(#579) Szab02 válasza elfelejtette (#578) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem vagyok otthon, de ha hazamegyek megnezem, mi a kulombseg a ketto kozott?

ui. bocs az ekezetek hianya miatt:(

(#580) elfelejtette válasza Szab02 (#579) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A GTF a régi ATX 1.3-as szabvány szerint épült, így a mai számítógépek által leginkább használt 1db 12V-os ága nem terhelhető annyira, csak max. 13A-rel. A PNF az ATX 2.01 szabvány szerint épült, 2db 12V-os ága egyenként 16A-rel terhelhető, közös maximumuk 22A. Ezen kivül a GTF-nek max. 70% a hatásfoka, a PNF 70% fölötti hatásfokkal bír. Valamint még lényeges különbség, hogy a PNF-nek halk 12cm-es ventije van, szemben a GTF zajos , nagy fordulatú 8cm-es ventijével.
Persze lehet, hogy neked nem e kettő közzül van vmelyik, csak azért írtam ezeket, mert ezek a leggyakoribbak. Az FSP működése óta készít(ett) még néhány fajta 300W-os tápot: [link]
Üdv.

(#581) Szab02 válasza elfelejtette (#580) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a magyarázatot! :R
A tápom: [link]
A link alatt nem találta meg, amit linkeltél:(

(#582) elfelejtette válasza Szab02 (#581) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Én sem találtam pontos adatokat erről a szériáról, csak azt, hogy 2002 márciusi tesztekben szerepelt először, tehát 5 éves széria, ennek megfelelően a terhelhetősége valszeg még nem a 12V-os ágra van kihegyezve. Valamint a korából kiindulva lehet, hogy záros határidőn belül bekövetkezhet a kondik kiszáradása, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kisérni az állapotát.
Üdv.

(#583) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Elfelejtette!

Az én tápom a két 12 voltos ágán mennyit tud leadni telejesítményben?
Az 5, meg 3 voltos ágak mért tudnak leadni több ampert, mint a 12 voltos ágak? Mire kellenek ezek?

Korábban írtad, hogy a gépem olyan 300 W-ot fogyast. A konnektorból mennyi áramot vesz fel? Ja meg néztem, hogy ez a táp passzív pfc-vel van szerelve. Az konkrétan mire jó, az a fogyasztásnál játszik szerepet?

[Szerkesztve]

(#584) Szab02 válasza elfelejtette (#582) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szóval, akkor amint lesz rá keret cseréljem le a tápom?! Sajnos én sem találtam róla leírást:(
Milyen tápot érdemes venni a konfigomhoz? (ne küldjetek másik topicba emiatt az egy kérdés miatt :B )
Köszönöm a választ!

(#585) elfelejtette válasza zolee0307 (#583) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
A régebbi ATX szabványok szerint épült gépek még nem a 12V-os ágat használták, hanem a 3.3V-os és az 5V-os ágról fogyasztottak. Ezért volt jellemző a tápoknál az, hogy e két ág 25-30A körül terhelhető, míg a 12V-os ág csak 10-15A körül. A te tápod 2db 12V-os ága egyenként 14A és 15A terhelést bír. A közös maximumot nem írják még a gyártó honlapján [link] sem, így valszeg max. terhelésnél is tudja a táp ezek összegét, tehát a 29A-t. Ebből is látszik az, hogy régebbi fejlesztésű a géped, mert 500W-os létére ''csak'' ennyit tud, mivel egy 400W-os FSP PNF is ennyit tud leadni a 12V-os ágain. Ettől függetlenül a teljesítménye bőven elegendő egy Q6600+8800GTX rendszerhez, mivel a 'Melyik tápegységet vegyem?' c. topic #1-es hsz-a [link] szerint egy 2.66GHz-re húzott E6300 mellett fogyasztott a 8800GTX 217W-ot, tehát a Q6600 mellett alapfeszen kb. 250W-ot fog kajálni a rendszer, ha a procit és a karit is sz@rrá vmoddolod, és beraksz melléjük még 5 vinyót, akkor sem fog 280W-nál többet fogyasztani, ami tápod 70% fölötti hatásfokát tekintve azt jelenti, hogy 400W körüli fogyasztása lesz a gépednek konnektor felől (mivel 400W x 0.70 = 280W). A PFC-ből neked nem származik hasznod, max. az ELMÜ fog örülni neki (egyelőre). Az UNIO-ban egyébként előírás, hogy csak PFC-vel szerelt tápegységeket lehet forgalmazni. A PFC-ről is olvashatsz a linkelt topic #1-es hsz-ében.

Szab02:
Ha cseréled a tápod, akkor pénztárcádtól függően ajánlott tápok árat tekintve (nagyjából) emelkedő sorrendben:
FSP 350PNF, 400PNF
Chieftec GPS-350EB, GPS-400AA
FSP Blue StormII BS2-350, BS2-400
FSP Green Power 350-60GLN, 400-60GLN
Zalman 360B-APS
Seasonic S12 330HB, 380HB
Cooler Master iGreen RS-430
Üdv.

(#586) zolee0307 válasza elfelejtette (#585) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen a kielégítő választ! Akkor az a lényeg, hogy a tápom bőven elviszi a rendszerem.

Még annyit a fogyasztáshoz, hogy ugye a táp 400 W-ot vesz fel és ebből a 400 W-ból ''állítja'' elő a gépnek szükséges 280 W-ot.
Lehet, hogy hülyeség, de, ha feltételezük, hogy a gépnek 500 W (elméletileg ez a táp 500 W-ot le tud adni gondolom, csak az a lényeg, hogy tartósan, nem?) kell, akkor a táp 710 W körül vesz fel a konnektorból. Ezt elbírná még a táp?

boccs a hülye kérdésekért, csak most ez eszembe jutott.

(#587) elfelejtette válasza zolee0307 (#586) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A te tápodnál az 500W-os maximum az elméleti érték, mivel egy mai konfig ugye 90%-ban a 12V-os ágat terheli, és mivel azt max. 350W-ig terhelheti, ezért 380W-nál jobban nem tudnád kiterhelni a tápod. Viszont egy régebbi konfig, ami inkább a 3.3V-os ágat és az 5V-os ágat terheli (AMD K7, INTEL P4, AGP-s R9800, GF5900, 4-5 vinyó), eme feszültségi ágakon és a 12V-os ágon együttesen leterhelheti a tápot max. 480W-ig. Ekkor a táp lekaphat a hálózatból max. 690W-ot, vagy ennél kevesebbet, mivel a hatásfok úgy van megadva, hogy minimum 70%, és a hatásfok a terheléssel együtt nő, tehát nagyobb terhelésnél nagyobb a hatásfok 70%-nál. Persze a 75%-ot valszeg nem éri el, mert azt biztosan kiírták volna. Tehát mondjuk azt, hogy 480W-os terhelésnél kb. 650W-ot fogyaszt a gép a konnektor felől.
Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a táp a legnagyobb terhelést a rendszer indításakor kapja, utána már kissebb a terhelés, mivel gyakorlatilag nincs olyan feladat vagy program, ami a rendszer minden összetevőjét együtt használná 100% teljesítményen. Tehát a tápnak a maximális terhelést csak néhány másodpercig kell elviselnie, és a márkásabb tápok úgy vannak megtervezve, hogy ezt biztonságosan el bírják viselni.
Üdv.

(#588) zolee0307 válasza elfelejtette (#587) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Kössz szépen a választ!

(#589) Szab02 válasza elfelejtette (#585) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen a válaszokat!
(ráadásul olyan típusokat adtál meg, amiket be tudok szerezni nagyraktári áron :DD )

(#590) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Ezek miket jelentenek?

Protections against Over Current, Over Voltage, and Short-Circuit. (Ez, ha jól fordítom akkor túl töltés, túl feszültség és rövidre zárás)
Safety / EMI Approvals: UL, CUL, TUV, CE, and CB certification. Ezek mit jelentenek

(#591) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Elfelejtette!

Az érdekeln még, hogy a gépemben van most 2 12 cm-es venti, meg egy 9 cm-es. Az egyik 12-es és a 9-es az alaplapra van kötve, a másik 12-es pedig egy négy tűs csatitra. Az lenne a kérdésem, hogy az alaplapra kötött ventik melyik ágat használják? a 12 v-at, vagy az 5 v-at? Mert szeretnék még beszerkeszteni egy 12 cm-et, vagy egy nagyobbat a gépház 5.25-ös helyeire és még van egy venti csatlakozó az alaplapon az északi híd hűtésére. Csak nem tudom hova lenne érdemes bekötni, a 12 v-os csatira, vagy az alaplapira. Mit jelentene ez a táp terhelésében?

(#592) elfelejtette válasza zolee0307 (#590) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A fordítás helyes, egyebek közt ezeket a védelmeket is tartalmazzák a minőségi tápok.
A kérdés második részére a válasz pedig az, hogy a tápoknak az általad felsorolt minőségi és biztonságtechnikai előírásoknak kell megfelelni. De ezt már nagyon off topic, az ilyen jellegű kérdéseket itt kellene feltenni:
Tápokról alaposan - mélyvíz [link]

#591:
A számítástechnikában leginkább 12VDC gyári feszültségű ventiket alkalmaznak, így ezt a feszültséget kapják akár az alaplapi, akár a táp 4 tűs csatlakozójára kötöd. Ezek a ventik extrém esetben sem fogyasztanak többet 10-12W-nál, tehát maximum 1A pluszterhelést jelentenek a 12V-os ágon.
Egyébként van, aki a zajosabb, magas fordulatszámú ventit átköti úgy, hogy a táp 4 tűs csatijának az 5V-os ágára köti rá. Így a venti az alacsonyabb tápfeszültség miatt lassabban fog forogni, és kevésbé lesz zajos, igaz hogy emiatt kevesebb levegőt is fog szállítani.
Üdv.

(#593) elfelejtette válasza zolee0307 (#590) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Dupláztam!
A kocsmában a játékgéppel miért nem sikerül sose? :DDD

[Szerkesztve]

(#594) zolee0307 válasza elfelejtette (#593) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Köszönöm a választ!

(#595) drShaman

drShaman
(fanatikus tag)

Csak a kíváncsiság miatt... Mennyit fogyaszt az alábbi konfig?
ABIT KN8 Ultra (Zalman ZM-NBF47 hűtővel)
AMD A64 X2 3800+ (alapon, Zalman CNPS7700-CU hűtővel)
2x1GB Kingmax DDR400
ASUS EAX1950PRO
Leadtek WinFast TV2000 XP
2db HDD, 2db ODD
Zalman ZM360B-APS
1db 12cm-es rendszerhűtő

http://shaman.uw.hu

(#596) elfelejtette válasza drShaman (#595) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
~170W a táp felől, tehát ~210W a konnektor felől.
Üdv.

[Szerkesztve]

(#597) proper

proper
(őstag)

érdeklödnék hogy az adataimnál lévő konfig mennyit ehet
ami hiányzik az adatokbol, házban 3db 12cm 2db 8cm és a vinyokon 1-1 6cm venti van
jelenleg alapfeszen megy a proci, vga 1.55v megy
egy E4300-al még elvitte a gépet a táp de ezzel a procival 1.5v-on 450fsb felett lekapcsol a gép :B
4300-al mértem konektorbol fogyasztást akkor a max terhelve minden huzva olyan 230W körül volt
holnap tervezem egy fsp 350W beszerzését, elég lesz?

elöre is köszönöm a választ :R

(#598) elfelejtette válasza proper (#597) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
A jelenlegi tápod ~60%-os hatásfokát figyelembe véve a géped az E4300-zal fogyasztott 140W körül táp felől, a húzott E6400-zal sem fog többet kajálni 160W-nál. Nem írtad, hogy pontosan melyik tipusú 350W-os FSP-t akarod venni, de garantáltan elég lesz. Ráadásul még ha a PNF-et veszed, a megnövekedett fogyasztás ellenére is ugyanannyit (230W körül) fog fogyasztani a gép konnektor felől. Ha pedig a BlueStormII-t választod, akkor a táp közel 85%-os hatásfokának köszönhetően 190W körül fog alakulni a géped hálózat felőli fogyasztása!
Üdv.

(#599) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Elfelejtette!

Korábban írtad, hogy a táp a gép bekapcsolásakor kapja a legnagyobb terhelést. Ez kb mennyi lehet az én esetemben, illetve ha nem bírná a táp, akkor gondolom el sem indulna a rendszer, vagy a táp meghalna, ha jól gondolom?

Szerinted egy olyan tápnak, mint az enyén, kb hány fokosnak kell lennie, mert néztem múltkor és a gépház elég meleg ott ahol a táp van, de viszont langyos levegőt fúj ki.

előre is kössz!

(#600) proper válasza elfelejtette (#598) üzenetére

proper
(őstag)

köszi, csak a pnf lesz mert mint irtam ideiglenes, a cél egy moduláris lesz pár hónap mulva csak most szük a keret :DDD

akkor a 6400.al miért kapcsol le a gép? meg az is furcsa hogy megy az orthos gond nélkül a pi meg kifagy 450fsb tuningal, feszemeléssel

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.