Vicces ez ''A házonbelül nincs javítható alkatrész!'' 
Hát persze, hogy nincs, ha valami baja van, akkor robban és nem marad belőle semmi amit javítani lehetne! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.
(#301) Kombat válasza Szten Márs (#299) üzenetére

Vicces ez ''A házonbelül nincs javítható alkatrész!'' 
Hát persze, hogy nincs, ha valami baja van, akkor robban és nem marad belőle semmi amit javítani lehetne! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

Ha erre 200W van írva, akkor mennyi igazából? 
És milyen konfig nem vágja haza? 

Azért ez érdekes, hogy a ''Melyik tápot vegyem?'' topicban nem tudom meg, hogy melyik tápot vegyem
(na jó, igaz hogy 22 óra
)
[Szerkesztve]
(#304) Szten Márs válasza Messi19 (#303) üzenetére
Első hozzászólásban lévők közül válogass.
Egyébként olcsón FSP PNF, meg FSP PNR 
Kicsit drágábban Chieftec.
Utána meg nagy árugrás van. Vagy csak nem jut eszembe most más hirtelen 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Szerintem az a vicces, hogy nem tudod elolvasni az 1. hsz-t. Az ottani összes ajánlott tápot érdemes megvenni. Mivel semmi egyéb kitételt nem írtál, így nehezen tudnánk ennél többet mondani...
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

Jó, láttam az ajánlott tápokat, de melyik a legolcsóbb 400-450W-os???

Szten Márs mindent leírt neked. Egyébként meg ajánlom, hogy nézz szét egy-két kisker árlistáján, meg fogok tudni, hogy melyik olcsó. (FSP, esetleg Chieftec/Asus...a többi drágább, cserébe lehet moduláris, vagy az átlagosnál halkabb. Esetleg csilli-villi..)
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
(#308) Szten Márs válasza Messi19 (#306) üzenetére
Ajánlott bolt: ipon.hu esetleg aquacomputer.hu ez utóbbi az FSP PNR miatt, az iponnak pedig igen széles választéka van tápokból, köztük az FSP PNF is.
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Ok, kösz, itt hagylak titeket mer zár be a netező. Cső
Minek veszel kompresszoros C-230-as Mercit, ha csak a sarki fűszereshez jársz ki hétvégente 100m-re? 
Lényeget félretéve, egy sörbe merek fogadni, hogy a konfigod 200W alatt kajál. 
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...
(#311) Szten Márs válasza stol (#310) üzenetére
Láttad a #299-es hsz-t? 
[Szerkesztve]

Bocsi , hogy leugattalak
, de már rohadt fáradt voltam ( nem is fogott már úgy az ''agyam'' )
és ráadásul egy picivel fogalmazhattál volna már a végén barátságossabban is ( ''iskolai fizikai tananyag...'' )
.
Attól függetlenül köszi hogy szántál rám egy kis időt ! 
Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 ) -Hirdetéseim: http://href.hu/x/crqm

Köszi hogy segíteni is tudsz a másiknak, nem csak kinevetni !!!

Biztos fain gyerek vagy mikor alszol ! 
Neked is minden jót . 
[Szerkesztve]
Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 ) -Hirdetéseim: http://href.hu/x/crqm

Azért köszi , hogy segítettél is !

(#315) elfelejtette válasza Szten Márs (#299) üzenetére

Hehe...
Ilyen ipari csodám nekem is volt. Haza is vágta az alaplapomat!
(Ja és leszögezném, hogy a nevemmel ellentétben semmi közöm nincs a táp gyártójához! 
Üdv.
Varga Zoltán

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
(#316) Csákk válasza Szten Márs (#299) üzenetére
a következő lépés hogy egy szelet kenyér a nyák , meg paradicsom kondenzátorok,
kockasajt ic-k.....és zacskóba van burkolva és spagetti lóg ki belőle vezeték gyanánt 
^^
(#317) stol válasza Szten Márs (#311) üzenetére
Láttam, de nem tudok róla mit elmondani, mert már-mr tényleg a működőképesség határát súrolja 
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

... de mennyivel könnyebb egy ilyet javítani, mint pl. egy szarrázsúfol Sirtec-et! 
Kezdő tápjavítóknak jó, mert ezt még a ''kiszedem az összes alkatrészt, és egyenként lemérem mi a rossz'' módszerrel is rövid idő alatt meg lehet javítani 
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
(#319) Kriza válasza Szten Márs (#299) üzenetére

300-as Vargáné sz@rdarab volt a céges gépemben amikor idejöttem. Abban minimálisan több alkatrész van.
Amikor megláttam, sejtettem, hogy a gép egy hajszálon függ. Szétszedtem, és volt benne egy szétrepedt elkó, meg pár barnává égett ellenállás, de még ment. Mutattam főnöknek és kicseréltük egy 350-es Chieftekre. 
Vargáné féle szardarab még itt van, majd próbálok csinálni róla képeket. Feszítővassal ütném a gerincét annak, aki ilyent elad, megtervez, stb. Valaki éveket spórol egy gépre és egy sz@r táp egy pillanat alatt tönkrevágja. Rosszabb esetben még a gari is ugrik. 
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

Ennyire jellemző a Sirtecre, hogy telepakolja a tápokat? 
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

Szevasztok
Rég jártam már erre,de most kérdeznék:
Úgy alakult hogy van pénzem egy fsp zen 400-ra,valami infó kellene hogy vannak e gyerek hibái mint a 300-asnak,vagy nincsenek?
Vagy maradjak valami ventis-nél pl.Fsp Bluestorm II. 350w [link]

Gondolod a JNC-t (Vargáné és tsa.) tervezi valaki? Fognak egy kodegent, megnézik, mit lehetne még kispórolni belőle, és egy nyákra rakják az alkatrészeket.
Egyébként ami Sirtekkel eddig találkoztam, az mocskosul meg volt tömve (a gigantikus - vagy milyen - táptesztben találsz róla képet azt hiszem (Chieftec HPC-360 néven)).
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

420-asom van, az is megvan tömve
, meg volt újabb teszt is itt a PH-n és az is tele volt. De többen írták, hogy a Sirtec nem a legnyerőbb. 
itt is van a teszt: [link]
[Szerkesztve]

Sirteckel annyi gond van (tudtommal), hogy túl melegre terezték -> kevesebb az élettartama.
Nekem is volt / van HPC-s Chieftecem, és semmi bajom nincs igazán vele.

Csao...
A rossz minőségű LC-Power helyett kinéztem két csifi tápot:
-GPS-450AA - 101A... ez a smart power-ből a 450W-os
a másik pedig:
-CFT-500 A12S.. a super power kategóriából
segítségre lenne szükségem, hogy meiket érdemes főleg megbízhatóság és hang tekintetében. Olvastam itt fenn cikket róluk, de igazából nem tudok dönteni, mivel mindegyiknek van jó és rossz tulajdonsága egyaránt.
Lehet ,hogy a késöbbiekben config ujjítás is lesz, ez is belejátszhat a választásba.
Mostani gépem:
-athlon 64 300+
-ati 9600 XT 128 mb
-Gigabyte k8 triton
-samsung 160 GB ide
-samsung 320 GB Sata
-4*512mb ddr400-as Kingston value ram
Aki tud légyszi segítsen, minden info érdekelne, bármi ami segíthet.
czanga

A config ujjítás csak az alaplap , proci, video kari triót érintené... És nem ép a legmorcosabb alkatrészekre gondolok.
Sorry a lehagyásért.
Szóval akinek van infoja, vagy rendelkezik bármeik táppal, vagy akármi, az irjon.
Köszi
czanga
(#327) Szten Márs válasza czanga (#326) üzenetére
Jó lenne tudni, hogy mire akarsz beújíteni konkrétan, hang és ár és egyebek tekintetében eddig 350W-os Chieftec GPS szériából. Valszeg az újítás után is az lesz a legajánlottabb 

... de akár az első hozzászólást is elolvashattad volna. A jelenlegi gépedet bármilyen minőségi táp kiszolgálja, és a minőségi tápok általában nem hangosak.

Sziasztok!
GOLD MS-400ATX P4-ről mit tudtok mondani?(MS Industrial)
[Szerkesztve]

Sziasztok.
Tudtok nekem ajánlani valamit 7k környékén?
A gép egy 3700+-os San Diego (kicsit húzva + 1 GB RAM + 1/2vinyó+DVD-író + kb. ATi X1950PRO. A későbbiekben elképzelhető még RAM + vinyó.
Nem lenne rossz, ha lenne rajta PCI-E-s csati is...
Előre is köszi.
[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Sziasztok!
GOLD MS-400ATX P4-ről mit tudtok mondani?(MS Industrial)
Legalább annyit, hogy a 400W-os Gaba sz@romnál jobb-e.

Mennyiért vennéd?
[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Core 2-es procikhoz gondolom szükség van a 8pin-es CPU-t árammal ellátó csatlakozóra?
Ha igen, akkor még egy kérdés... A csifi gps-450 esen nincs ilyen csatlakozó, csak 4pin-es.
Lehet valami átalakítót kapni, vagy hamár ilyen procit akarok, akkor másik táp kell, amin van ilyen csati?
czanga
(#334) Szten Márs válasza czanga (#333) üzenetére
Nem feltétlen szükséges, a 4 pines kiegészítő csati is jó a 8 pies alaplapiba, és a csatlakoztatást sem nagyon lehet elrontani.
(#335) czanga válasza Szten Márs (#334) üzenetére

Nagyon köszi. ÉS ha a táp csak 1db 4pin-es csatival rendelkezik? :S
czanga
Elmondom, van egy 4 pines csatid a tápon, megfogod, rádugod, és örülsz, ennyi.
Nem tudod rosszul rádugni (elméletileg, de valszeg akad olyan akinek sikerült
).
[ Módosította: BioNiCMaN ]

Nagyon köszönöm, de a fejem nem kell leharapni.
Sajna nemsokat tudok a core 2-es alaplapokról, de ezek szerint ha a 8pines helyett elég az 1db 4pines is neki, akkor megvan oldva. köszi
czanga
Mosolyogtam, nem figyelsz?
(Tudom nem úgy nézek ki, mint aki éppen mosolyog.
)
Csak, hogy teljesen megnyugodj, a BlueStorm2-n sem volt 8-as csati, meg azon a tápon sem, ami addig volt a gépben, ameddig gariztattam, a Corsair-on már 8-as van. 
[Szerkesztve]

Köszi!
Tengermély tiszteletem, uram! 
czanga

Hehh...
egyébként tudnál valamilyen tápot ajánlani (a lehető legolcsóbban, 7-8k körül), ami MAXIMÁLIS BIZTONSÁGGAL ]elbír egy MSI lap + 3700+-os San Diego egy picit meghúzva + 2 GB RAM + picit húzott X1950PRO + 2-3db vinyó + DVD-író + 3 db házventit??
Jó kis film az a Ghost in the Shell... 

[Szerkesztve]
Nem értek semmihez, csak osztom az eszet. 
#340 [oWn]f4te! [link] Akár a 350PNF is elbírja. 
[Szerkesztve]
(#342) Szten Márs válasza [oWn]f4te (#340) üzenetére
Ennyi pénzért 350-400W-os FSP PNF (www.ipon.hu)
Jobbat és erősebbet ennyi pénzért nem kapsz, csak roszabbat és max papíron erősebbet.

Mr. BioNICMaN!
Lsd. 340. hsz.-t. 
Eeez gyors volt...

[Szerkesztve]

És a 350W-os Bluestorm2-es mennyire éri meg azt a +2-3k befektetést?
Ja, három betegségem van, a sebességem, a white fülem, és a mosoly az arcomon. 

Up to 344. hsz...
Egyébként mi kell ahhoz, hogy egyedi avatárod legyen, ó, ''igengrétülfelreflexgyorsítottvájtfülűmosolydróthuszár''? 

(#347) Szten Márs válasza [oWn]f4te (#344) üzenetére
Jobb hatásfok, csendesebb működés, kötegelt kábelek. Döntsd el te.
Egyedi avatarhoz meg:
[link]
[Szerkesztve]
Hát, én nem vennék 300W-osnál nagyobbat, amíg 250W-nál nem terhelem ki jobban.
Tökéletesen felesleges 
350-es Ct. is 50%-os túlméretezéssel vinni fogja a géped.