Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) djtoomi

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintetek melyik:
[link]
[link] ez a legdrágább ha enm muszály nem ezt venném
[link]
[link]
[link]
Na szertintetek melyiket vegyem?Nekem leginkább a 400-as fsp,350-es chieftec és a 350-es bluestorm tetszik. :)

Ja igen elsődleges szempont a csend,második a teljesitmény,mert adatlapom szereplő konfigot hajt meg!Harmadik csak a külső amiben a bluestrom nyer. :)

[Szerkesztve]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#202) masterful87 válasza MadBlade (#196) üzenetére

masterful87
(fanatikus tag)

Hatásfok számítása:

350 * összes / hasznos => 350 * 1 / 0.8 = 437.5W

Innen számítva a hatásfokot:
437.5 * hatásfok => 437.5 * 0.8 = 350W

/aszem így helyes, de most nem esküdnék meg ré, ha valaki hibásnak talélja akkor javítson kérem!/

''A házasság olyan, mint a koporsó és a gyerekek a szegek.''

(#203) stol válasza AMD Power (#173) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+50W? Te csak gondolod, hogy annyicval több :D
Akinek válaszoltam, ~450-500W-ot fog konnektorból kirántani és az havi 10-15e HUF, ha nonstop megy a gép.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#204) stol válasza CimbiX (#199) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Abit alaplap?
Egyes új drága ASUS-ok is bugzanak így.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#205) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És még a meddőáramot nem is kevertük a képletbe :DDD

(#206) djtoomi válasza djtoomi (#201) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erre valaki valamit esetleg? :F :U

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#207) Termi16 válasza djtoomi (#206) üzenetére

Termi16
(őstag)

FSP - ATX-400PNF

Hangosnak nem nevezném, bármire elég.
De ha szimpibb a blue, akkor azt is veheted.

[Szerkesztve]

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#208) jhos910

jhos910
(fanatikus tag)

én most vettem egy 400 as csifi-t és mondhatni hogy imádom , nagyon halk, sok csatival, ami minden igényt kielégít és egy 12 es venti van az alján ami szívja ki a levegőt és ezt nagyon értékeli a procim :)

(#209) Tuareg0 válasza Amazonas (#192) üzenetére

Tuareg0
(kvázi-tag)

Ezt most már értem. Még annyi, hogy pl. Nyugat-európában, ahol a fogyasztásnál a PFC-t is figyelembe kell venni, ott a példa úgy alakul, hogy (90%-os PFC-vel számolva) 350/(0,8*0,9), vagyis 486W?

(#210) FehérHolló válasza Tuareg0 (#209) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A PFC a meddő teljesítmény csökkentésére alkalmas. Te fogyasztóként nem érzel ebből semmit.

Ember embernek farkasa.

(#211) CimbiX válasza stol (#204) üzenetére

CimbiX
(fanatikus tag)

ASUS P5B alaplap, nem volt vészes az ára. De közben egy haverom megerősítette, hogy ez nem gáz (mármint az elején felbúgós téma), mert néhány lapba a gyártó teszi ezt bele, hogy ''kifújja a port''... lehet, hogy nem is hülyeség... :D
Közben az új táp is megvan, végül mégis egy Chieftec 450-es lett, GPS 450w AA, mert Blue Storm-ot még csak rendelni sem tudott kedvenc boltom. :(
De így legalább 5e-el olcsóbban megúsztam, a dobozos táp 12e-be fájt csak, kíváncsi vagyok a hangjára, ma vagy holnap szerelem be. A Q-Tech-nél csak halkabb lesz remélem.

(#212) zolee0307 válasza Szten Márs (#111) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Azt írtad, hogy ok, ha már megvan. Okozhat-e ez a táp vmilyen gondot a hardwereknél, vagy elmegy a rendszer ezzel is gond nélkül?

(#213) Tuareg0 válasza FehérHolló (#210) üzenetére

Tuareg0
(kvázi-tag)

Nem a kérdésemre válaszoltál. Különben is, odaírtam, hogy a kérdésem Nyugat-eu.-ra vonatkozik vagy olyan helyre, ahol a meddő teljesítményt is kifizettetik a fogyasztóval. Tehát ahol VA voltamperért fizetnek (U*I), nem pedig WATT-ért (U*I*cosfí).

[Szerkesztve]

(#214) Amazonas válasza Tuareg0 (#209) üzenetére

Amazonas
(kvázi-tag)

Gyakorlatilag igen, de most az érhetőség kedvéért máshogy számolom.
Az ún. látható teljesítményt keressük, és ezt - ahogy mondod - VA-ben mérik.
A meddő és a hasznos (vagy valódi) teljesítmény összege adja a látható teljesítményt. (Hasznos teljesítmény alatt a táp által konnektorból kivett wattokat értjük, vagyis gép valós igénye + átalakítási veszteség.)
A teljesítmény faktor (amit a PFC próbál minél közelebb hozni az 1-hez, vagy 100%-hoz) a hasznos és a látható teljesítmény arányát adja meg (power factor = hasznos/látható).

Vigyük ezt most át a példánkba (egy éppen 350 W-ot zabáló konfigba, melyet egy 0,8 hatásfokú táp etet, 0,9-es PFC-vel), és számoljunk nagyon leegyszerűsítve eltekintve minden egyéb tényezőtől:
Ismert a táphatásfok és a gép igénye. A konnektorból kivett értéket a gép igénye és a hatásfok hányadosa adja.
Konnektorból kivett telj. = gép valós igénye / hatásfok = 350/0,8 = 437,5 W.

Helyettesítsük most ezt be a látható teljesítmény egyenletébe, ahol:
teljesítmény faktor = 0,9 (vagy ha így tetszik 90%)
látható teljesítmény = legyen mondjuk x
teljesítmény faktor = konnektorból kivett energia / látható teljesítmény, vagyis:
0,9 = 437,5 / x
Tehát x = 437,5 / 0,9 = 486,11 VA. Ez a hálózatban jelentkező energiaigény - MOD: nagyon leegyszerűsítve.

[Szerkesztve]

(#215) Tuareg0 válasza Amazonas (#214) üzenetére

Tuareg0
(kvázi-tag)

Igen, így már érthető. A látható teljesítményt mi látszólagos teljesítménynek hívtuk, amikor tanultuk, de ez lényegtelen.
Köszönöm a választ!

(#216) dev89

dev89
(tag)

Hi!

Mint kiderült az Enermax Liberty 400w táp amit kinéztem magamnak nem lesz elég egy crossfire rendsterhez :(

Na most ezek a tápok közül melyik az ami a legjobb lenne nekem:

Revoltec be quite Straight Power BQT E5-600W [link] [link]

Revoltec be quite Dark Power PRO 600w moduláris[link] [link]

Thermaltake Toughpower 750w moduláris [link]

A válaszoknál indokot is kérnék, hogy melyik a jobb nem csak azt, hogy ez mert ez a nagyobb...

Várom válaszaitokat!

Üdv

(#217) BioNiCMaN válasza dev89 (#216) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ő nem játszik? :U [link]

[ Módosította: BioNiCMaN ]

(#218) Gyuri27 válasza BioNiCMaN (#217) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Rossz vagy ;)

dev89: [link], [link]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#219) BioNiCMaN válasza Gyuri27 (#218) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért is? :F

(#220) Gyuri27 válasza BioNiCMaN (#219) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Kell neki a 620w-t? vagy csak a szeme kívánja?
Esetleg tudni miből építene cf-t?

(#221) BioNiCMaN válasza Gyuri27 (#220) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

600W körüli tápokat nézegetett, csak nem értettem, hogy ez miért nem játszik. :U

(#222) Gyuri27 válasza BioNiCMaN (#221) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ha ekkorát akar akkor természetesen jó az. ;)
De azt irta, hogy a 400-s liberty kicsi. Aztán, hogy jött neki a többi nem értem.

(#223) elfelejtette válasza dev89 (#216) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Mielőtt összeverekednek rajtad a fiúk megkérdezném, hogy honnan veszed, hogy a 400-as Liberty nem lesz elég? Vmelyik kari dobozán olvastad, vagy egy 'hozzáértő' boltos világosított fel, netalán a tervezett CF rendszerről találtál egy kimért fogyasztási adatot, vagy tesztelték, és valóban nem bírta el az általad tervezett CF rendszer terhelését?
Egyáltalán milyen karikról van szó? És milyen proci lesz alatta?

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#224) csusza`

csusza`
(fanatikus tag)

Sziasztok! Adott egy új konfig: p5b, c2d E6300 (persze húzva lesz), 2 vagy 4 giga memória, x1950 pro, 2 wincsi, CD stb... 10E ft környékén lehet ehhez a géphez normális tápegységet találni? EZt: [link] és ezt: [link] . Fontos lenne, hogy legyen rajta SATA csatlakozó, esetleg nem csak 2! Nos, várom a segítségeteket! Előre is köszönöm! :R

Meet me @ Dhen' Ess Hardware!

(#225) BioNiCMaN válasza elfelejtette (#223) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem nem kell dev89, Gyuri nyugodtan viheti. :DDD

(#226) Kriza

Kriza
(őstag)

Nemrég vettem új konfigot, amit a régi 420-as Chieftec tápommal hajtok. Nem volt vele gond, de úgy számolgattam, hogy sok tartalék már nincs a tápban, lévén, hogy 1db 12V-os ág van benne, ami 18A-rel terhelhető.

A konfigom:
C2D E4400 (10x200 @ 334x8, alap feszen)
2*1024MB DDR800 KINGMAX (@835, 4-4-4-12, 2V-on)
Gigabyte GA-P35-S3 alaplap
Inno3D 7600GT 256MB DDR3,
HDD-k: Barracuda 7200.8 SataII 200GB + Barracuda 7200.10 SataII 320GB + BarracudaIV 80GB + Hitachi HDS728080PLAT20
ODD-k: PIO109, PX116,
+TV tuner
+MX310 egér
+3venti
+előlapi panel
+IDE kártya

A kérdés egyszerű: jól gondolom, hogy eléggé csúcson jár a tápom, vagy van még benne tartalék, és bírni fogja az afrikai meleget? :)
régen már durrant tápom [link], ami vitte az egész gépet, ezért vagyok paranoiás

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#227) ThuG4LifE válasza csusza` (#224) üzenetére

ThuG4LifE
(fanatikus tag)

én igazából egyiket se venném, vájr meg pár fórumtársat, szerintem ők elmondják, hogy az övékén hány sata van, viszont kapsz párszáz forintért átalakítót is ... én ezt venném a te helyedben: [link] vagy [link]

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#228) Gyuri27 válasza BioNiCMaN (#225) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Enyém lehet tényleg!? :o
;)

(#229) ThuG4LifE válasza Kriza (#226) üzenetére

ThuG4LifE
(fanatikus tag)

azt a no name-et ne hasonlítsd a chieftec-hez ;)
ha nagyon paranoiás vagy akkor vegyél egy új gyártmányt, wattba kb ugyanekkorát (400-450)

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#230) Sdi válasza csusza` (#224) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Inkább ezt [link], vagy ezt [link].

Giants az isten :)

(#231) Kriza válasza csusza` (#224) üzenetére

Kriza
(őstag)

Figyu! Ha ilyen izmos és grága gépet veszel, akkor miért pont a tápon spórolsz?
Nem érdemes, mert kb. ez az egy eszköz képes tönkretenni a csilli-villi konfigodat úgy, hogy még gari sem biztos, hogy lesz rá. Akkor meg lesz majd sírás-rívás. Hallgass rám, én már megjártam (link fentebbi HSZ-emben).

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#232) csusza` válasza Sdi (#230) üzenetére

csusza`
(fanatikus tag)

Rendben! Akkor legyen az ár kicsit több, mondjuk 15 ezer...Ezért milyet ajánlotok? 400W nem kevés még egy minőségi tápnál is :F

(#233) Sdi válasza csusza` (#232) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Egyáltalán nem, de 15k-ért már megkapod azokat amiket ThuG4LifE linkelt, és azok biztos hogy elegek lesznek. Ilyen 450-es chifim van nekem is és még bőven van benne tartalék.

[Szerkesztve]

Giants az isten :)

(#234) Kriza válasza ThuG4LifE (#229) üzenetére

Kriza
(őstag)

A tápban bízok, de nem akarom fölöslegesen túlterhelni, és tönkretenni.
Annyi az egész, hogy ez még régebbi Sirtec konstrukció, ami még nem olyan kraftos 12V-on, mint a mostani 400-450-esek. Régebben volt is egy teszt: [link]
Nem sajnálnám a pénzt egy jó Seasonic vagy Enermax, esetleg Zalman tápra sem, amiben még tartalék is van, az sem érdekel, ha 40%-on terhelem, csak ne kapjak agyvérzést, amikor durran a táp a melegtől :DDD .

(#235) BioNiCMaN válasza Kriza (#234) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akarod mondani Seasonic, Enermax, esetleg FSP, mert ugye Zalmikám belsője FSP. ;)

(#236) Kriza válasza BioNiCMaN (#235) üzenetére

Kriza
(őstag)

Igen-igen, csak próbáltam felsorolni a nevesebb gyártókat (Chieftecet pont kifelejtettem :((( ).
Zalman hőcsöves modellje szimpibb, mint az FSP, de tudom, hogy ez csak az én dilim.

És itt jön is az örök kérdés. Melyik a jobb ugyanabban a teljesítményben: Zalman (FSP belső, hőcsövek), Enermax Liberty, Seasonic S12 esetleg Chieftec Delta vagy Sirtec belsővel. (tudom, hogy ahány user, annyi vélemény ;) ) Én ezeket nézegettem, elsőre talán a legszimpibb ez volt: [link], de lehet, hogy csak a mostani tápom miatt (az is Sirtec belsős Chieftec). Ja... tudom, hogy az 560W-nak a felét sem használná a gépem, de ez nem érdekel, csak az üzembiztosság, meg aztán nem baj ha van benne tartalék, ha nincs alulterhelve, akkor úgyis megy)

[Szerkesztve]

(#237) csusza` válasza Sdi (#233) üzenetére

csusza`
(fanatikus tag)

Hm.. értem! Akkor ezek szerint egy 450W táp nem lesz kevés az általam vásárolni kívánt konfighoz! Más hozzászólás?

(#238) csusza`

csusza`
(fanatikus tag)

Amúgy ezek a Trust tápok nagyon gányok?

(#239) Kriza válasza csusza` (#237) üzenetére

Kriza
(őstag)

Mielőtt még elbizonytalanítana, hogy én a 420-as Chieftec utódján gondolkodok, egy a Tiédnél kissebb fogyasztású konfignál, elárulom, hogy az én Csífem még régi konstrukció, ami lényegesen kevesebb teljesítményt tud leadni a 12V-on, amit a modernebb tápok ugyanilyen teljesítményben. (A mai PC-k 90%-ban a 12V-on terhelnek, ahogy azt a topic elején is olvashatod).

Pl. a Zalman ZM360B-APS (360W) 312W-ot tud leadni 12V-on (2 ágon) [link] szemben az én 420-as Chieftec HPC420-ammal, ami csak 216W (12Vx18A) [link]

[Szerkesztve]

(#240) FehérHolló

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

400W-os FSP tápot (ATX-400PNF) Pécsen, illetve Budapesten belül merrefelé lehet kapni mostanság? On-line megrendelés nem nagyon érdekelne, személyesen szeretném beszerezni.

[Szerkesztve]

Ember embernek farkasa.

(#241) Rica

Rica
(senior tag)

Sziasztok!
Ma vettem a mindenki által korrektnek mondott iponéktól egy FSP 400PNF-et, nagyon jó áron, 8860-ért, de csak a vasat kaptam a kezembe. Honnan tudhatom, hogy ez egy új korszerű darab, felvértezve az összes fícsörrel, amit a gyártó honlapján látni [link] ?

(#242) Rica válasza FehérHolló (#240) üzenetére

Rica
(senior tag)

Bocsi!

Olyan bunkó voltam, hogy el sem olvastam az előttem szólót :R
Szóval pont ma vettem náluk: [link]
Egy nappal előtte meg kell rendelni, de nem kérnek előleget.
8860 Bruttó forint volt, ami ha pozitív választ kapok az előző kérdésemre, akkor nagyon korrekt.
350-esük van raktáron 6500-ért.

(#243) FehérHolló válasza Rica (#242) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, amikor olvastam a #241-et, akkor úgy éreztem, hogy meg van válaszolva a kérdésem. :)

Ember embernek farkasa.

(#244) dev89 válasza elfelejtette (#223) üzenetére

dev89
(tag)

Hi BioNiCMaN, Gyuri27, elfelejtette !

Tehát a lényeg, hogy 2db 1950XT lenne Crossfire-be kötve. Én ennek utána is jártam az 1950XT topikba és mondták, hogy a 400W-os Liberty már kevés lesz a kettőhöz, de egyet simán elbír. Közben azt is elmondták, hogy legalább 500 és 550W táp kell neki. Ekkor gondoltam egy kicsit előre is tervezek mivel ha a karikat meghúzom és a procit is akkor mindjárt többet ''esznek''.

A proci alatt egy AMD X2 4000 pluszos proci, ami brisbane magos lesz és ugye ezeket lehet is húzni, amit olyan 3 giga környékéig húznék fel!

Na várom továbbra is a szaktanácsaitokat :R

Üdv, Dév

(#245) Szten Márs válasza dev89 (#244) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

500W-os Liberty úgy is elég lesz.
Egyébként: X1950 Crossfire E6700-al Core 2-vel konnektorból 366W, azaz 300W alatt a táp felől, amit igényel. Húzás, ez az amaz, szóval egy 360W 12V-os ágon abszolúte elgendőnek kell, hogy legyen. [link] - azaz az 500W-os Liberty a te barátod.
Még inkább megfelel azonban - és ha nem feltétlen moduláris táp kell neked, akkor csendessége és nagyobb 12V-os teljesítménye miatt még jobban ajánlott a 460W-os Zalman: [link]

MOD: azt elfelejtettem linkelni honnan szedtem a fogyasztási adatot, de íme:
[link]

[Szerkesztve]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#246) Gyuri27 válasza dev89 (#244) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Tedd fel magadnak a kérdést. A két xt és a bika táp árából vehetsz-e ma olyan karit és tápot ami üti ezt a cf-t és még dx10 is tud?
A válasz igen. Nem is nagyon van progi ami egy az egyben kihasználja a cf-t, meg a két xt fűthet mint a nap.
Tehát szerintem egy hd2900xt-vel és a libertyvel jobban jársz.
A két xt-hez szerintem valóban kell az erőmű. :DDD

(#247) csusza`

csusza`
(fanatikus tag)

Mit gondoltok erről a tápról? [link]
10 ezer alatt van, vagy ennek az 550W változata 14 ezer körül?

(#248) dev89 válasza Szten Márs (#245) üzenetére

dev89
(tag)

Hi,

Elöször is köszi a felvilágosítást. Tetszik ez a Zalman is. Pontosabban erre gondoltál ugye [link] ?

Egyébként, amiket felsoroltam tápokat, még ha relative jó áron jutnék is hozzá akkor se vegyek ekkora szörnyeket?

(#249) dev89 válasza Gyuri27 (#246) üzenetére

dev89
(tag)

Igen ezen én is nagyon filózok, de mivel most nem lenne annyi pénzem, hogy egyből egy hd2900xt-t vegyek, ezért gondoltam arra, hogy veszek most egy 1950xt ami ugye a legerősebb directx 9-es kártya és késöbb raknék mellé még 1-et.

(#250) Kriza

Kriza
(őstag)

Seasonic tényleg annyira jó??? Régen a megatesztben egy régebbi modell elég gyatrán teljesített: [link]
Tudom, hogy csendes, de nem érdekel a hangja, csak megbízható legyen. Mistrálban a szervizes srác úgy viszonyította a Seasonichoz a Chieftecet, mintha egy Ferrarihoz egy Trabantot hasonlított volna. :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.