''Tippeket várok mert ha keresés akkor ez a lap megfelelő.''
Mert ha keresés? És ha nem?
Nemértem a mondtatot. 
Én valószínűleg inkább Intel alapokon gondolkoznék (tudnám min gondolkoznék, nem tudom, hogy mire lesz használva a gép...
)
Nem írtad, hogy lesz-e, és ha lesz, milyen RAID lesz. Ha nem lesz, vagy elég a szoftveres, akkor egy intek ich8-9R-re rábíznám a dolgot, plána ha új gépet raksz össze, nem értem, hogy miért kell a 8 darab 80-as vinyó. Ezekre a déli hidakra 6 SATA eszköz fér rá, és mivel nincs benne az IDE vezérlő, külön chip vezérli azt, ami még 2 sata eszközt tud kezelni. Abban viszont már kételkedek, hogy az így összeszedett 8 sata vinyót lehet-e egy raidben kezelni. Amit meg lehet csinálni 8 vinyóval jó eséllyel meg tudod csinálni 4-el is, és 4 160-as vinyó olcsóbb, mint 8 80-as. (Abból indulok ki, hoogy teljesen új gépet raksz össze.)
Valami olcsóbb Core processzor, megfelelő csipkészlettel rendelkező lap, és 4 vinyó: olcsón kapsz jobbat. (Ismétlem, ha nem kell HW-es raid, bár nem írtad, a raid vezérlő típusát.) Négy vinyó kevesebbet is fogyaszt, és akkor már a boltos is a 400-as tápot fogja javasolni... De tudnám hogy 4 vinyónak minek +200 watt...
Tuco Ramirez
Maradhat az a táp. Általában minél jobban közelítesz a névleges teljesítmény felé, annál jobb lesz a hatásfoka a tápnak. És egy nagyobb is ugyanígy melegedni fog. Ha túl melegnek érzed a levegőt, akkor szerezz be egy házhűtő ventilátort.
[Szerkesztve]