Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) S.Feri

S.Feri
(őstag)

Szép jó estét mindenkinek.

Úgy döntöttem építek egy asztali gépet.
Ezek lennének benn: E6600, 8800gtx, 2*1gb/1066 ram, 1 dvd író, 1 nagyobb vinya 320gb pl, és vmi jobb alaplap, még nem döntöttem alaplap kérdésben.

Az lenne a kérdés, hogy elég lenne e a 2 táp közül bármelyik is, a felsorolt konfighoz?

A tápok: Seasonic s12-ii 430w 80plus
Tagan 480 w-os

STEAM: clonefec

(#252) Szten Márs válasza dev89 (#248) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem erre gondoltam. B-APS, nem sima.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#253) Szten Márs válasza S.Feri (#251) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyértelmű, hogy Seasonic, a Tagannal ellentétben az tápnak nevezhető...

Kriza: Az első hozzászólás első részében felsorolt Seasonic modelleket ajánljuk, megbízhatóságra ott vannak, ahol a többi ajánlt táp, köztük a (Delta beles) Chieftecek...

[Szerkesztve]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#254) FehérHolló válasza S.Feri (#251) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Seasonic jó neked, Tagant inkább felejtsd el.
Megjegyzésképp: 1066-os memóriából semmiképp se Kingmax-ot vegyél. Egyetlen egy lappal kompatibilis.

Ember embernek farkasa.

(#255) stol válasza csusza` (#224) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ipari hulladék helyett vegyél tápot.
Hogy milyt? GOTO első hsz.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#256) dev89 válasza Szten Márs (#252) üzenetére

dev89
(tag)

Mért mi a kettő között a különbség? Egyébként egy Chieftec 560W moduláris táp nem lenne jó nekem?

(#257) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lassan következik megint a lövöldözős, káromkodós, stb. korszakom, a sok visszaolvasni baxó benőke miatt. :DDD

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#258) S.Feri válasza FehérHolló (#254) üzenetére

S.Feri
(őstag)

Köccenet. A memok mushkinok lesznek.

STEAM: clonefec

(#259) Szten Márs válasza stol (#257) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hamarosan következik az, hogy lefényképezem milyen tápot találtam leendő apósom gépében... Annyit elárulok elöljáróban, hogy a névadó káposztát főz :DDD
Majd szétszedem, és lefotózom, hogy lássunk sok csodát, csak fény nélkül effektíve nehéz fényképezni, az ISO800 meg merénylet a jóérzésem ellen, vakut meg sosem használok, szal next day...

(#260) Kriza válasza Szten Márs (#253) üzenetére

Kriza
(őstag)

:R :R :R
Ahha, tehát a Sirtec belsős tápot pont nem ajánlod. Akkor ezt sem igazán preferálod, ugye: [link]
Kár, mert a mostani 420-as Chieftecem is Sirtec belsős, csak a max 18A-es 12V miatt kicsit aggódok.
:R :R :R

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#261) Hiba66 válasza Kriza (#226) üzenetére

Hiba66
(kvázi-tag)

Van még benne tartalék Kriza, nyugodj meg,bírni fogja az afrikai meleget a Chieftec ez a rendszer meg sem kottyan neki! ;) teljesen felesleges újat venni!

[Szerkesztve]

(#262) DioKVP válasza csusza` (#224) üzenetére

DioKVP
(kvázi-tag)

Ismerősöm most vett Trust tápot,a dobozon hatalmas ''Low Noise'' felirat erre amikor bekapcsolta mind2en leestünk a székről úgy darált. Meg amúgy is Trust max egér meg billentyűzet. :C

(#263) Amazonas válasza DioKVP (#262) üzenetére

Amazonas
(kvázi-tag)

Pedig valóban ''low noise'' az. :)
Egy Boeing 737-800 NextGen mellett mindenképp. :DDD

(#264) elfelejtette válasza Kriza (#260) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Nem voltak rosszak a maguk idejében a Sirtec belü tápok, de most már nem ajánlják őket, mivel újabb fejlesztésű, halkabb, jobb terhelés elosztású, magasabb hatásfokú béllel rendelkező tápok is kaphatóak.

DioKVP: jobb lett volna, ha ismerősöd inkább TÁPot vesz, mint tápnak látszó ipari hulladékot.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#265) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Régen volt egy oldal ami ki lehet számolni ,hogy mennyit is eszik az ember gépe. Meg lehetett adni ,hogy milyen alaplap , CPU van benne....

Tudja valaki ennek az oldalnak a nevét ha még létezik egyáltalán.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#266) stol válasza AMD Power (#265) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

FEJBELÖVÖM, AKI BELINKELI! :W
MEGKERESEM ÉS FEJBELÖVÖM!

(#267) Eagle16 válasza stol (#266) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

:DDD

---

(#268) csusza`

csusza`
(fanatikus tag)

Nos, hosszas válogatás után a következő két táp közül kellene választanom: Chieftec GPS-450AA és ASUS A-45GA - mi a véleményetek erről a kettőről?

Meet me @ Dhen' Ess Hardware!

(#269) Armando_19 válasza csusza` (#268) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Asus táp belseje nemtudom hogy milyen, de a chietec-ek elég minőségi darabok. Veszettül megbizható.Egyik havernak is ilyen Chieftec GPS-450AA hajtja a vasat már több mint 1,5 éve, és soha semmi gond nem volt vele, és nem utolsósorban:HALK!:)

(#270) csusza` válasza Armando_19 (#269) üzenetére

csusza`
(fanatikus tag)

E két táp belseje elméletileg ua. Milyen konfigja van haverodnak?

(#271) Armando_19 válasza csusza` (#270) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

DFI NF4 SLI DR, 3700 Sandi@3GHZ, 4X512 566 A-data vitesta, Inno3d 7900GS, 250seagate, 2 optikai meghajtó, 7db 12CM-es venti a házon, 2 neon, vizhűtés.
Sokat eszik maradjunk annyiban! ;)

(#272) csusza` válasza Armando_19 (#271) üzenetére

csusza`
(fanatikus tag)

Akkor megnyugodtam! :DD Így biztosabban veszem meg valamelyiket! Azonban az ASUS-on még mindig gondolkodom, valaki erősítsen meg, hogy jó az, vagy beszéljen le róla!

(#273) Ribi válasza stol (#266) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Én baltát javaslok, az kíméletlenebb és van is egy a pincénkben, jó rozsdás. Kölcsönadom szivesen. ;]

csusza' Jo az a csifi 4x0AA táp, en 1x rovidrezartam a 12V agat veletlen es csak az a winyo halt meg ami azon az ágon volt. Szal meg strapabiro is.

[Szerkesztve]

(#274) csusza` válasza Ribi (#273) üzenetére

csusza`
(fanatikus tag)

:R Még valaki(k)? :B

[Szerkesztve]

(#275) djtoomi válasza csusza` (#274) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyan nem vagyok egy nagy szaki,de inkább a csifi,mint az asus,még ha a belsejük ugyanaz akkor is.Chieftec szinte 100% hogy csendesebb,és sztem megbizhatobb is!

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#276) Ribi válasza djtoomi (#275) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Hat szentem a csifinel csak halkabbat lehet csinalni :D Igaz egyik haverom aszonta hogy neki halk a 450-es tapja, de az en 400-asom ''retek'' hangos volt.

(#277) MR_Joe

MR_Joe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hello every! Egy tápról kérnék tapasztalatokat/véleményt : CoolerMaster eXtreme Power RS-380
380-as relatív halk tápnak nézem, de mennyire megbízható? Ára az elég baráti (mondjuk egy chieftechez képest fél árban jövök ki vele kb), de az ár érték arányát nem tudom... :R

Sokat vásárolsz? Sokat autózol? Szeretnél a vásárlásaid után pontok helyett pénzt gyűjteni? Írj rám és csak jól járhatsz!

(#278) Razor1 válasza Szten Márs (#85) üzenetére

Razor1
(senior tag)

mi a gond a zennel? hamarosan tervezem egy alap c2d konfig összedobását (4300-as proc, 8600gt vga, 2x1gb ddr2, stb) és táp téren zen és bluestorm2 350 között vacilálok. eddig jókat hallottam a zenről, és asszem nekem megérné 6-7k többletet a hangtalan működés.

(#279) ThuG4LifE válasza Razor1 (#278) üzenetére

ThuG4LifE
(fanatikus tag)

az a bluestorm is ''hangtalan'', ha lefogom a ventiket a gépbe (proci, két házventi), nem nagyon hallom táp ventijét ;) (max ha nagyon odahajolok)

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#280) Razor1 válasza ThuG4LifE (#279) üzenetére

Razor1
(senior tag)

kössz az infót, majd valahol meghallgatom élőben. én két ventis enermaxal nyomom három éve, és végülis a gyári potival letekerve ez a leghalkabb a gépben. gondolom ennél biztos még jobb egy szimpla 12-es venti.

(#281) elfelejtette válasza MR_Joe (#277) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Az #1-es hsz tápajánló részében a Cooler Master tápok közzül ez a sorozat nincs benne, tehát nem ajánlott. Ilyen árban jobban jársz egy FSP-350PNF táppal.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#282) Szten Márs válasza AMD Power (#265) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Idézet az első hozzászólásból:
''A neten található különféle teljesítmény-igény számoló programok, ''wattkalkulák'' használata maximálisan ellenjavalt, ennek okáról itt lehet bővebben olvasni: [link] ''

(#283) MR_Joe válasza elfelejtette (#281) üzenetére

MR_Joe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Aha... én is úgy látom :) ... nem sokmindent találtam erről az említett tápról. ráadásul még olcsóbb is ez a fsp küty. most már csak fel kéne jutni pestre...

Sokat vásárolsz? Sokat autózol? Szeretnél a vásárlásaid után pontok helyett pénzt gyűjteni? Írj rám és csak jól járhatsz!

(#284) Viewsonic

Viewsonic
(fanatikus tag)

OCZ GameXStream 600W
erről mi a véleményetek ? :D [link]

(Most azzal nem kell foglalkozni,hogy 600W os és h kihasznalja-e vmi vagy nem hosszú távon gondolkozok ! )

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#285) FehérHolló válasza Viewsonic (#284) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó táp.

Én is a jövőre gondolok, ezért veszek az öcsémnek egy 400W-os FSP-t. :)

Ember embernek farkasa.

(#286) Viewsonic válasza FehérHolló (#285) üzenetére

Viewsonic
(fanatikus tag)

mindenkinek más az igénye.. :)

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#287) czanga

czanga
(fanatikus tag)

Esetleg az LC-Power tápok szóba jöhetnek? Pliz irjon róluk valaki akinek volt vagy van a birtokában.

czanga

(#288) Thunderzolee

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Halee!
Szeretnék megérdezni valakit, aki ért az ilyesmihez, me nekem ebben a nagy melegben leírhatatlan fáradalmat jelentene, ha keresgélnem kellene lerásokat, teszteket róla, h ez a táp Chieftec GPS-400AA-101A 400W [link] ez ér e 10ezer forintot, és ez jó táp e? átlagos használatra, Geforce 7600GT AGP káryához.
Valamilyet kell vennem, és ezt itt olvastam prohardvren hirdették; persze vehetnék 500wattos Codegent is de nem akarok. Elöre is kössz az infot.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#289) Szten Márs válasza Thunderzolee (#288) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Teljesen korrekt táp az a Chieftec, az első hozzászólásban az ajánlott tápok között van ;)
Azt meg jól teszed, hogy nem akarsz 500W-os Codegent.

czanga:
Az LC-powert nem szoktuk ajánlani, pontosabban kifejezetten a nem ajánlott tápok között van.

(#290) Sdi válasza Thunderzolee (#288) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Nem rossz táp, nyugodtan megveheted.

Giants az isten :)

(#291) Thunderzolee

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

thx :R

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#292) Messi19

Messi19
(újonc)

A 400W-os Gaba BS-6800 (P/PFC) nagyon szar? (sajna nekem az van :O )

[Szerkesztve]

(#293) Szten Márs válasza Messi19 (#292) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon :(

(#294) Rica

Rica
(senior tag)

Sziasztok!

Szeretném megismételni a láma kérdésemet:
Vettem a mindenki által korrektnek mondott iponéktól egy FSP 400PNF-et, jó áron, 8860-ért, de csak a vasat kaptam a kezembe, amin az összes azonosító egy gyári szám és egy P/N, gondolom termék szám: 9PX4002007. Ebből a 2007 remélhetőleg azt jelenti, hogy idei darab.Honnan tudhatom, hogy ez az az új korszerű darab, felvértezve az összes fícsörrel, amit a gyártó honlapján látni ?
Akinek van hasonló please answer! :R
[link]

[Szerkesztve]

(#295) Messi19 válasza Szten Márs (#293) üzenetére

Messi19
(újonc)

6000 ft-os Gaba ház alap tartozéka :DDD :DDD :DDD

(#296) Szten Márs válasza Rica (#294) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez ízlés és felhasználásfüggő, hogy mi mit ver PFC terén :) Amúgy sokszor kifejtett dolog, hogy az aktív PFC-től magának a tápnak nem lesz jobb hatásfoka. Persze, általában igaz, hogy az aktív PFC-s tápok magasabb hatásfokúak de nem az aktív PFC miatt.

Egyébként meg aligha feltételezhető, hogy habár OEM verziós a táp, a galád szállítók és árusítók szabadidejükben kiszerelték volna az alkatrészek felét belőle.

Messi19: Olcsó tápnak nagy a füstje ;)

[Szerkesztve]

(#297) Rica válasza Szten Márs (#296) üzenetére

Rica
(senior tag)

Köszi! :R
A gyorsabb válasz reményében közben kiszerkesztettem azt a véleményemet, hogy ez esetben veri ár érték arányban az ugyanilyen teljesítményű ajánlott Chiefteket, feltéve azt, hogy a passzív PFC stabilitása előny az aktív jobb hatásfokával szemben.
Erre is kösz a választ :R

(#298) Messi19

Messi19
(újonc)

Nah hogy valami témába illőt kérdezzek, milyen 400-450W-os tápot érdemes venni lehetőleg olcsón?

(#299) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Éss igen, itt van :DDD

Full eredeti Vargáné és tsa Bt power supply

[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]
[kép]
[link]

Tessék megcsodálni, valamint Stol, Didyman vagy Csaba_20_ ha erre jár akkor ki is fejtheti, hogy mit is látunk, ha van kedvük hozzá.
(A képeket a digitfényképes topicban megszokott thumbnail és alatta a teljes nagyságú képre mutató link formában tettem közzé, remélem nem túl zavaró)

MOD: úgy terveztem, hogy készítek jó sok képet róla, de rá kellett jönnöm, hogy nincs igazán mit fényképezni ;]

[Szerkesztve]

(#300) Messi19

Messi19
(újonc)

Na de most tényleg?
Amúgy ez tényleg a világ nyolcadik csodája :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.