Hirdetés

Aktív témák

  • Watt25

    veterán

    Nem tudom, hogy most jót teszek-e, vagy sem, nem akarok újra flame-et elindítani, de én ahelyett, hogy tesztelgettem volna és elméleteket gyártottam volna, gugliztam egy kicsit.
    Na persze az igaz, hogy a guglizás alapja egy gondolat bizonyítása volt és úgy tűnik, hogy sikerült.
    Szóval, HDMI kábelek. :) Aki akar, sikítva menekülhet, akkor is leírom. :)
    Kéremszépen van ez a szép doksi. Nem szubjektív teszt, nem kis pistike irománya, hanem a HDMI szabvány.

    Röviden a lényeg: A HDMI vezetéken valóban digitálisan mennek a jelek. Sőt, létezik hibafelismerő és hibajavító algoritmus is benne. (Elég csak rákeresni az error szóra és elolvasni körülötte a mondatokat.)
    Tehát bizonyos szintű bithibák javítására és felismerésére van lehetősége az eszközöknek. Azonban többre nincs! Mit is jelent ez? Azt, hogy ha a TV felismeri, hogy igen, itt bizony olyan adathiba van, amit a hibajavító algoritmussal sem tud kijavítani, akkor szomorúan széttárja a karját. Ekkor kell működésbe lépnie ennek:
    The behavior of the Sink after detecting an error is implementation-dependent. However, Sinks should be designed to prevent loud spurious noises from being generated due to errors. Sample repetition and interpolation are well known concealment techniques and are recommended.
    Vagyis az eszköz feladata, hogy a felhasználó részére a lehető legkevésbé észrevehető módon tálalja a bithibát. (Igaz, ez mondat az audio részre vonatkozik, de ugyanez van a videó esetén is.)

    De a TV-nek nincsen lehetősége újrakérni a hibás adatot!

    Hiszen erre nem is biztos, hogy van ideje, itt nem tömörített előre pufferelt MPEG stream-ekről van szó, hanem tömörítetlen videó jelről!

    Ez a nagy különbség egy USB és a HDMI között, ezért nagyon rossz USB-hez hasonlítani.

    Tehát: számít a HDMI kábel minősége.

    Pont.

    [ Szerkesztve ]

    Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

Aktív témák