Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#3001) Karma válasza BBéci (#2990) üzenetére

LOGOUT blog

Igen, annak. Az, hogy nem hal meg tőle a rendszer, még nem jelenti azt, hogy ez a helyes módszer.

Break Driven Development

(#3002) BBéci válasza Karma (#3001) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az eszközkezelőben be lehet állítani, hogy engedje-e a külön procedúra nélküli leválasztást, vagy ne.
Ettől függetlenül nem lennék lusta leválasztani, de nem találok erre lehetőséget, csak USB-re ajánlja fel a rendszer.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#3003) BBéci

BBéci
(PH! nagyúr)

Nem akarom elkiabálni, de a 450 gigából már 330-at sikerült az új merevlemezre másolnom.
Fogalmam sincs, mi történt, mielőtt elindultam volna a haverhoz, tettem egy utolsó kísérletet. Ez 1 óra tájban történt, azóta folyamatosan működik a régi Maxtor. :DD :DD :DD

(#3004) Alex91 válasza BBéci (#3003) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Kontakt hiba a tapnal, esetleg...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#3005) BBéci válasza Alex91 (#3004) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Lepucoltam az egészet, holnap formatálom, utána tesztprogramokkal fogom megvizsgálni.
A WD/LC-Power kombó alig lett langyos az egésznapos strapától. :D

(#3006) gg72 válasza BBéci (#2987) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Én egy Revoltec esatás külső házat használok benne egy Hitachi notivinyóval és feltettem az Intel® Matrix Storage Manager-t, azóta tudom használni a Hot Swap-ot, ugyanúgy, mintha USB-s lenne. Az már más kérdés, hogy nem mindig engedi leválasztani, mert a "kötet használatban" van figyelmeztetést kapok, miközben nem is megy semmi a HDD-ről... :U

Teljesítményben van amúgy észrevehető különbség, ha nem engedélyezem a gyorsítótárazást?

(#3007) gg72 válasza gg72 (#3006) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Ja, és AHCI-ban mennek a merevlemezek, ami ugye támogatja a Hot Swap-ot.

(#3008) gg72 válasza BBéci (#2987) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Régebben használtam a HotSwap progit, nagyon hasznos volt, érdemes lenne kipróbálnod: [HotSwap]

(#3009) BBéci válasza gg72 (#3008) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az eszközkezelőben le lehet választani, de akkor újra akarja indítani a számítógépet. :((
Nem létfontosságú a kikapcsolás, mert egy idő után, ha nem dolgoztatom, vagy leáll magától, vagy olyan lassan pörög, hogy tapizva mozdulatlannak (rezgésmentesnek) tűnik.

Más.
Hogyan tudom az utorrentben beállítani, hogy a külső merevlemezen keresse a megosztandó cuccokat?

(#3010) MadBlade

MadBlade
(tag)

Üdv, emberek!

A segitségetekre lenne szükségem ...
Van egy 3,5-es külső winchesterem (WesternDigital My Book Essential 2.0 - 500GB).
Egy sajnálatos baleset folytán leesett a gép tetejéről és azóta nem ismeri fel a rendszer.
A lemezkezelő még felismeri, de meghajtójelet már nem társit mellé, a HDSentinel szerint pedig szektorhiba-mentes, 100%-os a vinyó.
Eddigi ügyködéseim és kérdezősködéseim, oda vezettek, hogy a merevlemez inicializálása jelenthet csak megoldást, majd -miután ez formatálás nélkül nem megvalóstható- a rajta található közel 400-450GB vegyes tartalmú, számomra fontos adat szoftveres úton történő (valamilyen data recovery programmal) visszamentésének kisérlete. :O

Ezt viszont túl brutális/kockázatos megoldásnak találom, igy abban kérném a segitségeteket, hogy aki tud ennél egyszerűbb, humánusabb megoldást az legyen szives megosztani azt velem. :)

Előre is köszönöm szépen mindenkinet a segitséget/segitő szándékot ! :R

Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 ) -Hirdetéseim: http://href.hu/x/crqm

(#3011) MadBlade

MadBlade
(tag)

Sorry az ismételt postért, csak szakadozik a net ... :B

[ Szerkesztve ]

Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 ) -Hirdetéseim: http://href.hu/x/crqm

(#3012) liksoft válasza MadBlade (#3010) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Mi f@..ért szórod szét mindenhova ugyanazt a kérdést? :((( :((( :(((

[link] [link]

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#3013) MadBlade válasza liksoft (#3012) üzenetére

MadBlade
(tag)

THX a kultúrált hozzászólást ...
Talán azért, mert mind a három topic esélyesnek tűnt arra, hogy segtséget kaphatok, és nem minden fórumozó nézi át az összes HDD-kkel kapcsolatos topicot, igy viszont nagyobb az esélye, segitőre találok.
Elnézést, ha a problémám, és az az iránti igyekvésem, hogy orvosoljam azt, megzavarta a nyugalmadat...

(#3014) Palkova válasza BBéci (#2990) üzenetére

Palkova
(újonc)

Erre van szükséged:

http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm

Üdv: palkova

(#3015) djxp01 válasza Alex91 (#2978) üzenetére

djxp01
(fanatikus tag)

Köszi Béci, Alex, tnx megnyugtattál :)

(#3016) szaszayanou

szaszayanou
(fanatikus tag)

a samsung story station és a WD elements közül melyik a megbízhatóbb, mik a tapasztalatok velük?

(#3017) gg72 válasza szaszayanou (#3016) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Egy barátomnak Samsung Story Station-ja van már kb. fél éve, szinte folyamatosan megy, eddig tökéletesen és hangtalanul.

(#3018) djculture válasza MadBlade (#3010) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

felügyeleti eszközök/számitógépkezelés/ a meghajtora rákatt és inicializálásnál nem kell formázni hanem dinamikus kötetként.Ez xp alatt van így legalábbis.
Semmi baja nincs neki az 100%,nállam is néha ha cserélgetem a lemezt idegen alaplemeznek látja ott.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#3019) BBéci válasza Palkova (#3014) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Köszi!

(#3020) Petkooo válasza szaszayanou (#3016) üzenetére

Petkooo
(újonc)

Samsung Story Station én is eszt választottam egyik fő ok ,hogy Samsungra 3 év a gari ellenben a WD-nek csak 2év.

(#3021) szpal17

szpal17
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy Abit KN9 SLI-s alaplapom amin van 6 darab Sata port. Az egyikről a gép hátuljába kivezettem egy esata portot. Van két külső eszközöm (media tech dokkoló, 2,5 külső ház) ami rendelkezik esata porttal. A jelenség annyi, hogy ha csatlakoztatom az esata kábelt bármelyikre akkor a gép jó 1 percen keresztül nem találja magát (egér kurzor nem mozog), aztán vagy így marad vagy felismeri az eszközt és tudok másolni. Gyakran megy tovább, de a számítógép résznél megáll és nem mutatja a vinyókat, ilyenkor nem is tud kijelentkezni a win.(csak teker, mintha nem tudná leállítani az eszközöket).
Az operációs rendszer win 7.
Tud valaki esetleg erre megoldást? Mi okozhatja?

Előre is köszi.

Xbox 360 Gamertag: szpal1986

(#3022) Core2duo6600 válasza Karma (#2989) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2 féle eSata van, a valósi eSata, az ahhoz hasonlóan viselkedik, mint az usb, tehát rendesen le lehet választani.
A gányolt eSata, az meg valóban a rendes sata csati van egy dróttal kivezetve a hátlapra, ezt a megoldás gyakran alkalmazzák a lapgyártók is, pl Gigabyte, csupán az a gond vele, hogy ettől nem lesz valódi eSata.

Én simán ki szoktam húzni, nem nyavajog érte a gép.
Nekem olyan van, ami az alaplap hátsó részére van kivezetve, kombinált usb csatival, usb ét is dughatok bele, akkor usb ként viselkedik.

(#2990) BBéci
Igen, normális, én eddig még nem láttam olyat, hogy ne szacskóban legyen, néha kis múanyag dobozban is van és / vagy szerűen.

(#2994) camelferr

Szerintem a WD től.
Ha mind a 2 gépen van eSata, akkor olyat amin van ilyen.

(#2996) pepe1970

A WD my passport leáll úgy 10 perc mulva a géptől függetlenül.

(#2995) plexi
MY Passport ?
Ezt cipelheted, külön táp nem kell neki.

(#3009) BBéci
Beadod neki ujra a torrenteket és megadod a mentés helyét, ujra ellenörzi majd folytatja a seedet.
És az uj letöltésre vanoakozókat, meg a menujében.

(#3021) szpal17
Bios frissités esetleg ?
AHCI üzemmódba, vagy Raid módba kapcsold a hdd vezérlést.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#3023) MadBlade válasza djculture (#3018) üzenetére

MadBlade
(tag)

Köszi a tippet djculture , de ha jól emlékszem, ezt a lehetőséget -mármint hogy dinamikus kötetként inicializáljam- valamiért nekem nem engedte ... :F
(biztosabbat, egy újabb próba után majd csak max. pénteken mondhatok, de sajnos úgy rémlik azt nem engedte)
Ha jól emlékszem és igy van, akkor nincs egyéb ötleted? (vagy netán valaki másnak- #3010 -)

Előre is köszi indenkinek. :R

[ Szerkesztve ]

(#3024) Core2duo6600 válasza MadBlade (#3023) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit ír a partició fajtájára ?

Get Data Back mintha képes lenne betujel nélkül is meglátni
Egy próbát megér.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#3025) TayRol válasza Core2duo6600 (#3024) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

en egy 160-as belso winyoval jartam igy, tele kepekkel es csaladi cuccokkal, betujel nelkul. semmi nem ismerte fel, de getdataback visszahozta a 99%-at. mondjuk szerencsem is volt, regebben mar jartam ugy, hogy csak a felet hozta vissza. winyo hibatlan volt amugy.

Suzuki - Way of Life

(#3026) Palkova válasza Core2duo6600 (#3022) üzenetére

Palkova
(újonc)

Ez a "kétféle eSata van" állítás kicsit erős. A nevében is az van, hogy e(xternál)(külső)sata. A Sata port viselkedése független a kivezetés módjától! Minden Sata port viselkedése kétféle lehet, aszerint, hogy a telepítéskor natív IDE vagy AHCI módot választottál. (AHCI módban flopin be kell adagolni a meghajtó programot!). A hotswap mód csak AHCI módban működik, akár a belső Sata csatlakozókon is! Nativ IDE esetén a már többek által javasolt HotSwap program segít a felismerésben és a leválasztásban.

http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm

Palkova

(#3027) Góliát

Góliát
(senior tag)

Hali mindenki!
Az elmúlt napokban szert tettem egy külső merevlemezre. SEAGATE 1.5 TB, melyen van e-sata.
Az alaplapom tartalmaz egy e-sata csatlakozási lehetőséget és arra gondoltam összekötöm őket e-sata kábellel, és...... Nem látja merevlemezt! Sokféle beállítást próbáltam de nem megy.
Tudna valaki egy kis segítséget nyújtani ebben? Hol a bibi?
A gépem adatai: Win 7 64 bit , SSD 128 GB ami AHCI-n van
Már letöltöttem a SEAGATE szoftverét, de semmi
:R :R :R :R

[ Szerkesztve ]

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#3028) Alex91 válasza Góliát (#3027) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

BIOS-ben nem lehet kikapcsolni eSATA-t? Az eSATA kivezetes kulon hatlapon van, vagy ra van integralva az alaplapra?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#3029) MadBlade válasza Core2duo6600 (#3024) üzenetére

MadBlade
(tag)

Újabb probléma akadt.
- Lemezkezelő nem látja (XP SP3)
- GetDataBack nem látja
- Operációsrendszer (XP SP3) látja, mint "USB Device" , de drivert akar hozzá , amit a gépről telepitene, de nem tud, igy nem is tud vel mit kezdeni.

A múltkor Vista alatt néztem, mikor látta (betűjel nélkül) a winchestert a lemezkezelő.

Érti ezt valaki ? :B

(#3030) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv. Az eSATA átviteli sebessége mennyivel kevesebb, mint a SATA2-é? Gondolkodom, hogy a két gép miatt beraknám az 1TB-os F3-at egy eSATA rackbe, csak nem tudom, hogy hozná-e azt a szintet.

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#3031) daa-raa válasza CHIPman (#3030) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Semennyivel sem.

Góliát: Tápot is adtál a vinyónak? Mert az eSATA nem biztosít ilyesmit!

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#3032) CHIPman válasza daa-raa (#3031) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És honnan tudhatom meg, hogy egy lapon/gépen/bookon az eSATA csati power-over, vagy sima-e?
Szeretnék venni egy notebookot, amin van eSATA, de csak 2 USB csati van rajta és azok is a gép másik oldalán, így az USB táp nem megvalósítható.

(#3033) daa-raa válasza CHIPman (#3032) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Esetleg az eszköz kézikönyvében...

(#3034) CHIPman válasza daa-raa (#3033) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Naja, de nincs még meg.

(#3035) zsigiface

zsigiface
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Szeretnék összehozni egy külső usb-s hdd-t. Elsősorban olyanra gondolok amiben ventilátor is van. Tudtok esetleg ajánlani olyan gyári külsőt amiben van venti? De arra is gondoltam, hogy veszek egy házat és magam pakolom össze. [link] erre a házra gondoltam, mivel van egy ide vinyóm is. Egyelőre azzal használnám. Erröl mi a véleményetek? Ajánljatok valamit légyszi ebben a kategóriában. Nem muszáj, hogy IDE is legyen rajta.7 ezernél többet nem szeretnék a házra áldozni. Nekem a lényeg mindenképpen az aktív hűtés a házban.
Lenne még olyan kérdésem is hogy a ház ha csak sima sata-s tudja e kezelni a sata2-t? Vagy inkább már olyan házba gondolkodjak ami sata2-t tudja?

Szóljatok hozzá, segítsetek! Köszönet előre is!

Az ki van zárva, mert nem tudom!

(#3036) Alex91 válasza zsigiface (#3035) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A ventilatoros hazat felejtsd el! Folosleges, hogy zugjon. Nem kell, ha nem valami extrem meleg helyen hasznalod.

(#3037) Góliát válasza Alex91 (#3028) üzenetére

Góliát
(senior tag)

Szia. Kikapcsoltam az e-sata-t, de úgy se jó. Az alaplapra van integrálva.

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#3038) Alex91 válasza Góliát (#3037) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ne ki, hanem be kellene kapcsolni! :) Es az USB kabelt gondolom kihuztad belole...

[ Szerkesztve ]

(#3039) zsigiface

zsigiface
(kvázi-tag)

Szépjónapot!

Sata 2 es vinyó működik a satas külső rackkel?

(#3040) CHIPman válasza zsigiface (#3039) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudtommal igen, maximum át kell jumperelni, ha nem.
más: A sima eSATA mennyi póvert ad le? Ugyanannyit, mint az USB? Tehát elég egy 2,5" winyónak és a 3,5-ösnek kell még egy USB?

(#3041) zsigiface válasza CHIPman (#3040) üzenetére

zsigiface
(kvázi-tag)

Mindenki szerint? Mert akkor megveszem a kellékeket!

(#3042) Alex91 válasza CHIPman (#3040) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem ad semmi powert... A 3,5-osnek meg keves az USB, nincs benne 12V :D.

[ Szerkesztve ]

(#3043) CHIPman válasza Alex91 (#3042) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor a 2,5"-oshoz kell a 2db USB?

(#3044) Alex91 válasza CHIPman (#3043) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha szerencsed van, akkor egy is eleg...

(#3045) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

500GB-os külső vinyók közül mit tudtok ajánlani?(fontos lenne)USB mindenképp legyen rajta, nem sokat lenne hordozva, inkább otthoni használatra lenne.

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#3046) daa-raa válasza CHIPman (#3034) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Akkor töltsd le a gyártó oldaláról...

(#3047) CHIPman válasza daa-raa (#3046) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megtörtént, nem részletezi.
#3044 Alex91: Mitől függ?

[ Szerkesztve ]

(#3048) Alex91 válasza TheChos3nOne (#3045) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

WD 500Gb MyBook Essential Edition WDBAAF5000EBK

De nem sokkal dragabbak az 1 TB-os HDDk... WD MyBook 1000Gb Essential WDBAAF0010HBK, SAMSUNG S3 1000GB Fekete HXDU010EB/A62

(#3049) Alex91 válasza CHIPman (#3047) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A HDD-tol, a HDD haztol meg a geptol amibe dugod :).

[ Szerkesztve ]

(#3050) TheChos3nOne válasza Alex91 (#3048) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2,5"-es méretben mit tudnál ajánlani? :F

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.