Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz nLali #113256 üzenetére

    A jog képlékeny dolog, ezért utáltam mindig is (pedig érteni értem, nem kell sok agy hozzá, tök logikus ok-okozati viszonyok, csak ha ezekből sokan vannak, amik egy másikon itt-ott lyukat üt, az eredőjük átmegy "értelmezésbeli eltérések" világába, lásd EU, vagy az, hogy most Elon Musk-ot perli valaki mert felültek befektetéseikkel a Dogecoin-ra és buktak, meg minden ilyen). Szóval a jog mint olyan, gumi , sajnos, érdekek mentén formálják-alakítják finoman a nagyok, a kicsik meg azt hiszik és abban az illúzióban élnek, hogy ez egy egyenszilárdságú valami, mindenkire ugyanaz egyenlő mértékben érvényes. Aztán jön a valóság és amikor egyedül pereskedsz egy Microsofttal szemben, lényegében a nagy hal "kegyelme" dönt arról, mennyire fingatnak meg, hiába volna esetleg igazad, mert a gumit ott nyomják össze ilyenkor, ahol kell és nekik erre megvan az apparátusuk, Neked meg nincs. Csak azért nem döngölnek földbe, mert PR szempontból egy szósöl médián szarul venné ki magát.

    Node vissza az eredeti témához: titkosított kapcsolaton zajlik emberek között az adatforgalom. Hogy nem tud erre hivatkozva egy ICQ azt mondani, hogy ő csak az utat adja két ember közé, amibe senki nem lát bele, a csövet.. azt, hogy ők mit tesznek bele, az ő felelősségük ? ad1

    ad2, mi köze egy szervnek, hatóságnak, jogvédő szervezetnek, akárkinek, ahhoz, hogy A és B pont mit beszélget (forgalmaz) egymással ? Mi van, ha az családi fotó ? Sőt, nem lehetne egyből ezt feltételezni, hogy családi fotó ? És ha nem az, hanem ahogy video-ra vettem, ahogy a wc-n kakilok ? Vagy urambocsá, egy iso fájl ... ez mind-mind az én felelősségem. Hogy betartsam. Ennek ellenőrzésére és betartatására nem korrekt dolog azt kötelezni, aki a csövet létrehozta, ráadásul a privacy mindig itt van, a magánélet és az ezzel kapcsolatos dolgok.

    Szóval szvsz jogi oldalról ez most nem akarom, hogy hifi topic-ban flame-et indítson, de kifogásolható lenne évtizedek óta már mindaz, ami a neten történik, a kiskapukról nem is beszélve, hogy NSA és társaik a https és egyéb forgalmakba is ki-be járogat és nézelődik, holott közben hirdeti mindenki, hogy "szupertitkos".

    Ismerőstől tudom, aki a szakmában dolgozik (és nem takarító) :U hogy nem sokáig van se App Store-ban, se Android Play áruházban olyan alkalmazás, ami ténylegesen azt garantálja az embereknek, hogy teljes védettség 3. fél általi betekintés ellen. A viber is mondja, hogy senki nem láthatja a secure párbeszédeket, hazudik. Mind hazudik. A neten nincs olyan, csak a dark-neten (fellelhető eszközök), amikkel úgy lehet titkosítani és álcázni (szteganográfia) forgalmat, hogy abba még az atyaúristen se lásson bele. A lakosság 99%-ának ez se nem tudott, se nem él vele, feltételez nem kis ismeretet is ezeknek használatáról és alapvetően alanyi jogon húzták ki a hozzáférést alóluk, az ilyen eszközökhöz.

    Ilyen módon nyomást gyakorolva egy ICQ-ra, akármire, én mélyen hiszem, hogy nem csak ők, de mások is keményen pórul jártak. Kérdés, hogy a Svájci székhelyű Proton Technologies (protonmail.com) vagy a Telegram, Signal, stb.. amik ugye mindkét telefonos áruházból elérhetőek, hogyan dübögtetik és mirefel a mellüket, hogy így szupertitkos, úgy nemadjákmegmagukat, közben ... és ekkor ez csak a jéghegy csúcsa, ott van még a hardver, ami bármikor azt mutathatja magáról, hogy ő épp nem forgalmaz (hálózati kártya például), közben de, rohadtul. De ezt sem a switch, sem a router, se a kártyák, se semmi nem mutatja ki magáról, ergo létezhet simán egy fantom-hálózat (alapvetően ami adatot nem forgalmaz, csak ha muszáj), ami egy legalsó külön logikai rétegben lehetővé teszi bizonyos szerveknek a ki-be járást a világ összes internetre kapcsolódott eszközébe úgy, hogy azoknak lövésük nincs az egészről. Még a NatGeo-n is láttam egy hasonlót erről, Snowden és Assange is tudnának mesélni, szóval durva ami van. Ja.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák