-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez történik, mikor lejössz a fűről és benyalsz 3 Pfizer-t egymás után.
Művészet vagy sem, számomraKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
tomisanzero
tag
válasz tranceplanet #113036 üzenetére
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz tomisanzero #113053 üzenetére
Bal oldali doboz előtt (kanapé mellett) elvileg elfér egy mélynyomó.
"csak a zene van"
-
tomisanzero
tag
válasz dgyuri0123 #113054 üzenetére
És nem gond hogy oda be van szorítva? Vagy ennél az elrendezésnél már nem oszt nem szoroz?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz tomisanzero #113055 üzenetére
Nem tudom mennyire méretarányos a rajz, de a-szerint gond nélkül odaférne a sub. A mélyláda nem annyira kényes az elhelyezésre és a mélyhangok irányultsága sem olyan, mint egy normál hangsugárzónál. Nyilván jobb lenne nyitottabb helyre rakni, de arra ott nem igazán látok más lehetőséget. Hány cm hely van?
"csak a zene van"
-
tomisanzero
tag
válasz dgyuri0123 #113056 üzenetére
46 cm távolság van a kanapé széle és az állvány között. Akkor ott elhelyezve mindegy merre állna a láda "frontja"?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz tomisanzero #113057 üzenetére
Ez [link] simán befér. Ja és lefelé sugároz. Tök mindegy hogy forgatod. Csak egy ötlet....
Ez is lefelé sugárzó [link][ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
tomisanzero
tag
válasz dgyuri0123 #113058 üzenetére
Köszi az ajánlást, tetszik a Canton, de anyagilag ezek nem férnek bele sajnos. Viszont elkezdem bújni a használt piacot akkor.
-
vibra
tag
Sziasztok !
Yamaha RX-E410 mellé jó választás lenne a Denon SC-M41 hangdoboz ?
A hangdobozok távolsága egymástól max távolsága 1.2-1.5 méter, faltól kb 25-30 cm, szoba 16 nm.
Forrás barebone és dac { a dac még nem végleges, de valószínűleg Topping E30 lesz, most FX-AUDIO DAC6-os van }.Zene irányzatból mindenfélét szeretek, de arányaiban 80 % elektronikus, 20 % akusztikus zene.
-
őstag
válasz vibra #113060 üzenetére
Szia. Nem vagyok biztos benne, de ha ez az amit adtak anno a Denon m40-hez akkor inkább azt ne vedd meg. Ha jól emlékszem kb 3 napot bírt nálunk. ment is eladásra Az akkori szoba egy 11nm-es volt. Az helyett jött akkoriban egy Dali Spektor 2, no az sokkal jobb volt számunkra. Bár nem tudom a mostani árakat.
[ Szerkesztve ]
-
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, teljesen vakon vagyok a témában. Otthonra zenehallgatáshoz szeretnék a 6x5m-es nappaliba valami elfogadhatóbb hangot lejátszó eszközt, mint a jelenlegi számítógéphez való, sokéves 2.1-es komolynak nem nevezhető rendszert (18ezer forintos kategória, talán valami Labtec). A lehetőségeim korlátozottak, első körben egy 1m magas, többméter széles fehér komód tetejére tervezem elhelyezni. Jó lenne valami fehér színnel közeli rokonságban lévő (de nem feltétel), house, techno, ambient a preferált stílus, a hangforrás pedig asztali számítógép (integrált hangkártya, de ha érdemes hajlandó vagyok venni egy rendeset) vagy USB / bluetooth lenne, 320kbit-es mp3 fájlok, lossless nincs. Nem vagyok kekec, nem akarok műtermi hangzást, 100-120-nál nem is szánok erre többet, viszont ezekből a kapható micro-hifikből mi az ami ajánlott jelenleg, ami még egy nappalit be tud tölteni korrekt hangzással, mély hangokkal -persze ne úgy, hogy szétrázza a panelt. :)
Köszönöm előre is a segítségetek!KovacsK85 / Kovács Krisztián
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Triathlete #113063 üzenetére
1. 30nm panel nappali, jól értem ?
2. fehér fontos ?
3. 120 nagyon max ?
4. alaplap típusa mi a PC-ben ?
5. micro-hifi felejtsd el szerintem, ez használt-jó sztereó erősítőért és két minimum közepes-"nagy" méretű monitor kategóriás hangszóróért üvölt, ha ambient, akkor egy elérhető árú sub-ot is néznék, de 120 karcsú erre, egyelőre menjünk 2.0-ban.Az igényeidet elnézve mondanám, hogy egy ilyet is behúzhatsz, pici EQ a magasak környékére + a mélyben a sub-elhelyezést kisegítendő, de eskü nem rossz, hallottam egy elődjét cimbinél, meglepődne sok hifista innen.
De azért ha tudsz, és van rá 120, abból lehet rendes sztereót alkotni már.
A fehér rengeteg nyűgöt hoz be a választásba, el lehetne engedni.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Triathlete
senior tag
válasz Dißnäëß #113064 üzenetére
1. Igen
2. Annyira nem, csak minden fehér és világosszürke a szobában
3. A micro-hifik árát látván állapítottam meg, de ha jelentősen jobb minőség érhető el több pénzért akkor hajlandó vagyok többet áldozni, de a ló másik oldalára sem szeretnék átesni vagy jelentősen túltervezni, bár mint mondtam nem értek hozzá, csak jót szeretnék.
4. Két éves PC-nem tudom, az tuti valami ASUS i5 6600-hoz raktak bele valamit, este meg tudom nézni pontosan.
5. Milyen paramétereket vegyek figyelembe a nézelődés során, és milyen árban vannak ezek tételek?szerk: ok elengedem a fehéret akkor
[ Szerkesztve ]
KovacsK85 / Kovács Krisztián
-
ANDROID???
addikt
válasz Triathlete #113065 üzenetére
1 jó hangkártya biztos nem fog ártani első körben, 10 körül már kapsz használtan.
Stereo kis erősítő kellene neked inkább két kis hangfallal mint a kis új mikrohifik.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #113064 üzenetére
Tudom 2.0/2.1 a cél, de szvsz ezekkel is ellennél:
Polk 5.1 szett
Denon hm vas - fasza DAC, EQ, satöbbik..
Kicsit nyújtóztál pénzben, és megvagy.
2.0 pipa és még mozizol is kicsit.
Dekódolhatsz vele is, vagy a hangkártyád analóg kimenetéből a teljes 5.1-et beviheted bele és akkor csak erősít (de talán jobb optikán tolni a PC-ből).-------------------------------------------------------------------------------------
2.0-ra egy felállás lehet:
KEF iQ30 fehér
vagy Mission (fekete)
vagy Lektor 6 is mókás lenne, csak földön áll, nem komódra.. + sötét
vagy Oberon 1 fehér
Ezek - embertől függően - így vagy úgy kissé eltérő karakterek, de őket hallottam és nem mondanám "sötétnek" + pici korrekció úgyis kellhet és el is fér a rendszerben majd. Pláne ha PC a forrás.Erősítő - Onkyo 2.0 (40W@8 Ohm elég), ez elektróra és amit említettél, hibátlan (amúgy szvsz mindenre)..
Na hát fogsz még kapni nagyon más ajánlásokat is valszeg, ez csak 1 volt, figyelembevéve az igényeidet. Az erősítő jó, kisebb kérdés amúgy. Viszont ambient miatt minél nagyobb hangszórót néznék, ami még "közepes" liga és Számodra a komódon vállalható.
Vagy ha eldöntöd, hogy komód mellett álló is lehet, hajrá, ügyelve arra, hogy EQ itt is, mert a komód mellett hangfalak szépen bezengik a komódot, lesz +1 igen zezonáns pontod, hacsak nincs csurig pakolva LP-vel, könyvvel, ágyneművel.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Na most olvaslak csak, előzőm után.
Egy CPU-Z-t futtass már le, az megmondja, mi a lap típusa Sok modernebb lap integrált Realtek-je egyáltalán nem fos és tekintettel arra, hogy nem lossless-eznél, nem erőlködnék feleslegesen hangkártyára, egyrészt kis ugrás csak ma már, szóval akkor inkább külső DAC, de azzal meg belecsapsz a lecsóba és felejtened kellene a veszteséges formátumokat (ha ki akarod maxolni, bár 320-as anyagok is nagyon jól tudnak szólni).
Szóval én (!!) plussz hangkártyára nem költenék, DAC-ra igen, na ott nagy a szórás. De az alaplapid van egy olyan gyanúm, nem annyira szar, mint sokan sejtik.
Én úgy gondolkodom, hogy fontos a koherencia, minden láncszemet elhozni egy szintre, és ezek prioritása. Kicsiben is, pláne nagyban. Ne legyen 1 leggyengébb láncszem, ami SOKKAL lentebb van tudásban a többi komponenshez képest, tehát kis eltérés lehet köztük, de nagy ne legyen.
A másik a jövőtállóság, és a prioritás: legkritikusabb komponense minden rendszernek a hangszórók. Szóval itt és most erre adnék a legtöbbet:
1. hangszórókat kimaxolni már most
2. forrás (alaplapi, később külső DAC, belsős extra hangkártyával nem görcsölnék)
3. erősítő (vagy csere, vagy hagyod, de említett Onkyo-val nagyon szépen el lehet lenni sokáig)Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
5. Milyen paramétereket vegyek figyelembe a nézelődés során, és milyen árban vannak ezek tételek?
Az igényedet tekintve alsó határfrekvencia.. szóval több közepes kis dobozon 50Hz az alja, ha találsz olyan darabot ajánlás, egyéb alapján, ami még lentebb megy, 45-40 körülre, ez prioritásként kezelendő (feltéve, ha a magasai nyíltak, levegős a hangja - a visszafogott hangú kütyük nem a Te asztalod lesz elektróra, az Onkyo amúgy segít, mert világosabban szól egy korabeli Marantznál, szépen mutatja a csillogást a felső tartományban, zümmögést, mindent, ami elektró, sziszegésmentesen - de ezek főleg ismétlem, hangszóró függők).
Dobozok reflexnyílásai bármerre nézhetnek, max előrébb húzod a faltól kicsit, kábele miatt amúgyis kell, de mondjuk a komód ha 1m széles, az bőőőven ad játékteret elhúzni is, rátolni is ("rátolni" = 3-5 cm mögötte, reflexnyílás könnyen levegőzzön-szuszogjon, ha hátra esik).
Ülés pozíciótól függően amúgy, a méretek és alsó frekik által indukált esélyes setup az említett inkább falra tolós (az elhagyással) lesz és mikor hátradőlsz a kanapén, lesz a fejed olyan mélykiemelésben, ami az alját megtámogatja a sztorinak, de majd látod, játszani tudsz kicsit és kell is.
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Egy 12 DB-es keresztváltó mély részénél szeretném kicserélni az alsó másodrendű szűrő kondit.
Úgy tudom hogy az a hangba kevésbé szól bele.
Kérdésem hogy Jantzen Standard, CrossCap, vagy egyéb... tökmnindegy... mi kerül oda. -
sejt
tag
válasz Triathlete #113063 üzenetére
Szia.
Itt off az ilyesmi de ilyent megnézhetsz elvileg elég, ha nem akkor karcsú a keret, vagy valami használt nagy monitor és d osztályú erősítő az aljáról.Guild Wars 2 Desolation
-
denesdr
addikt
válasz Bali27 #113071 üzenetére
Szinte mindegy, hogy mit raknál oda. Leggyakrabban bipoláris elkó szokott ott lenni, de ha nem akarsz aggódni a majdani kiszáradástól/kifolyástól, akkor betehetsz mondjuk egy Jantzen CrossCap-et is, bár a nagy kapacitású darabok nem olcsók. Ettől drágábbat én nem használnék mélysugárzó párhuzamos ágában, még full hi-end sugárzónál sem.
Annyi, hogy ez egy kétutas doboz mélysugarzója, akkor azért nem mindig teljesen mindegy, hogy mit raksz oda, mert ha elkó van ott eredetileg, akkor némileg megváltozik a szűrés Q értéke, ha helyette egy poly kondit (pl CrossCap) raksz be, bár ez egy, a kondival sorba kötött ellenállassal kompenzálható, már amennyiben a tervezésnél belekaulkulálták az elkó ESR (soros ellenállás) értékét.
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz fererencz89 #113074 üzenetére
-
Bali27
addikt
válasz fererencz89 #113077 üzenetére
Csak az a lényeg hogy eztcrosscapre vagy standerdre cseréljem? Superior Z kissé tulzás oda...
-
fererencz89
őstag
-
Bali27
addikt
válasz fererencz89 #113079 üzenetére
A Standard z cap 5,6-osnak 31mm a hosszúsága atmerö 21mm
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Bali27 #113081 üzenetére
Ez nem az a Q, szerintem denesdr itt a letörés sugarára gondol.
Amikor egy váltószűrő le/vagy fel-kever, szokás beszélni meredekségről, ez egy adat, mivel lineáris szűrőkről van szó, egy egyenes.. pl. 6dB/oktáv (elsőrendű), 12dB/oktáv (másodrendű) éssatöbbi. A másik ilyen adat a Q, ami a letörés kezdetének sugarát jelzi lényegében, hogy ez hirtelen indul meg, vagy már jóval korábbról, lágyan úgymond.
Ez egy pár tankönyvi szűrőtípus Q-ja, van nyilván másféle is, mindnek más- és más a viselkedése a következő hangszóróhoz tett másik filter-ággal összenézve (kumulálva).
-
denesdr
addikt
válasz Bali27 #113075 üzenetére
Ez a kondi a váltáson kívül egyben egy rezgőkört is alkot az ellenállással és a kis tekerccsel együtt, ha minden igaz, valószínűleg a mélyközép hangszóró breakup rezonanciájának megfogására. Szerintem bőven elég oda a Crosscap, még lehet, hogy overkill is, de a peace of mind miatt lehet megéri. Viszont azzal számolni kell, hogy kiterjedésre nagyobb lesz mint a bentlévő elkóé, egy Standard Z meg mégnagyobb és szerintem semmi nem indokolja a drágább kondit ezen a helyen. Viszont, ha az az 1,2 Ohm ott van sorban az elkóval, akkor elképzelhető, hogy poly kondi esetén növelni kell az értékét mondjuk 1,5-1,8 Ohm-ra, de az is lehet, hogy nem annyira kritikus, ezt mérés nélkül nehéz megmondani.
Ami szerintem hozna változást hangban, az a magas előtti fekete poly kondi cseréje, pl egy Clarity CSA vagy kicsit többért egy Jantzen Superior Z, de ezek már jóval nagyobb méretűek az átlag kondiktól, mondjuk a CSA még nem annyira. -
denesdr
addikt
válasz Bali27 #113081 üzenetére
A szűrő Q értéke ahogy Disznész is írja, az átviteli görbe indulásának a meredeksége. Ha egy elkót (magas ESR) kicserélünk egy poly kondira (alacsony ESR) az említett helyen, azzal növeljük a szűrő Q értékét, azaz meredekebben fog indulni a váltás, így lehet, hogy egy kiemelés keletkezik miatta az átvitelben. A kondival sorba kötött ellenállás értékének növelésével vagy ellenállás beiktatásával (amennyiben eredetileg nincs ott ellenállás) visszallítható az elkóval kapott Q érték, ha szükséges.
Egyébként itt egy topik pont az Aria 906 váltómoddolásáról: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #113079 üzenetére
Én régen magas előtt is (ha a váltó méretezés úgy adja ki) elko-ztam, több a félelem ezekkel kapcsolatban, mint kellene szerintem. Ügyelni kell, hogy bipolár legyen, de ez két polárisból kirakható ugye, ha nagy a kényszer, de amúgy érdemes venni inkább.. a kapacitás annyi, amennyi, ha pedig van hely, több kisebb értékűvel is lehet menni, így az eredő R csökken, míg a kapacitások összeadódnak, vagy eleve low-ESR-t néz az ember. A végén rátenni egy minőségi fóliát és hifi a cucc.
Mondjuk nem feltétlen van mindig értelme szerintem az elko-nak, inkább spórolás anyagilag.
Itt ez a választék csak úgy random, 44uF a legnagyobb, pedig ezt már kényelmesen ki lehet rakni mondjuk fóliából is, 4 ilyennel és egy ilyennel például. Vagy megy az ember az egzotikumokra, magas előtt ugye jelútban a kondi, tehát direktben beleszínez, az meg már ízlés dolga, ki melyiket szereti, a lista végtelen, csak a pénztárca is legyen az
Egy igazán komoly, nagyon tuning passzív váltószűrő, tele csilivili Mundorf-al annyiba kerül, mint egy profi (!) analóg-elektronikus váltószűrő a legjobb hangúnak tartott opamp-okkal (cserélhető foglalatban), de nem kell messze menni, hogy digitálisan váltsunk 3db mondjuk belépő DAC-al, mint egy E30. Ugye az kb. 165e lenne és egy tele Mundorfozott passzív váltó (azaz kettő, a két oldalra) bőven túlmutat ezen árban, ha a tekercseket is nézzük (szalagtekercsek stb), meg a hiper-ellenállásokat hozzá. És az aktívnak mindkét fajtája bucira veri a passzívat, ez garantált. Szóval passzívat is ki lehet hegyezni a végtelenségig, csak már nem éri meg, azaz be lehet éppen hangilag tolni egy felsőbb ligába, de ennek eszement ára van és ugyanide be lehet okosabb módszerekkel is lépni, nemhogy továbbmenni. Legalábbis ezt látom.
Egy Lamborghini Countach bármennyire is tuningolom és hozom még gyári állapot fölé is, attól még csak egy
nyolcvanashetvenes évekbeli tech marad, lehet vele parádézni egy német autópályán, de jön egy Nissan GT-R és kivillogja, hogy mennyémá.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Nyitom az iccakát
[link] (DSD-ből természetesen)Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #113091 üzenetére
Kiváló
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #113091 üzenetére
Ez sem gyenge. Első 8 perc uh.
-
Dißnäëß
nagyúr
Kis technikai betekintés egy klasszikus mikrofonozásába és felvétel készítésébe.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Bakelit lemezjátszót szeretnék. Ezt néztem ki eddig. Összegben többet nem is szánok rá. Használt is szóba jöhet, de itt már a Ti segítségetek kellene.
Köszönöm. -
adodaniel
őstag
válasz dgyuri0123 #113097 üzenetére
Egyetértek. Azok az AT-k ipari hulladékok. Használtan egy Pro-Ject vagy mondjuk egy régi Dual vagy Lenco L75 sokkal jobban megéri. A lemezjátszó “digizés” pedig egyenesen főbenjáró bűn.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest