Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hi-Fi-ről általánosságban (kiemelt téma)

(#19001) eclipse006 válasza bajnokpityu (#18994) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Áá, értem,, köszi. Lehet én is rendelek még a 2111-ből. Gondolom a különbség attól is függ, hogy miben volt használva. De azért kipróbálom, hátha én is észreveszek valamit.

A kábeleket amiket írtál, én is szívesen kipróbálnám, csak hát elég messze lakom tőled. De hamarosan változik a helyzet, költözök fel Pestre, és ha még akkor is lesznek ilyen lehetőségek, akkor én is tesztelnék, ha lehet. :K

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#19002) bajnokpityu

bajnokpityu
(PH! kedvence)

Schawo, Tonyo:megbeszéltem Józsival, megengedi,h odaadjam,csak egy emailt irjatok neki,h épp kinél van.
2pár analóg és 1 digi ICt adott,alapvetően mind be van járatva,szerintem egyszerűség kedvéért egy csomagként adnám egyben tovább.
Kivel hol tudok talizni?

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#19003) Tonyo válasza bajnokpityu (#19002) üzenetére

Tonyo
(őstag)

Nekem még ráér mert még mindig nincs itt a DAC :(((

Dura lex, sed lex...

(#19004) ManY válasza KMT (#19000) üzenetére

ManY
(fanatikus tag)

tudom hogy rosszul fogalmaztam
ne a low kategorias cuccokra gondolj
hanem inkabb arra az erzesre mikor valami parban van valamivel

mission hangjan mindenkepp pozitivan valtoztatott egy zero dac v egy lupus mig az esi dacokkal csapni valo volt
es nem azert mert az esi 100rongyos dacja egy fos lenne

(#19005) KMT válasza ManY (#19004) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Értem én, amit mondasz. Csak most nem ez áll fent.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#19006) hoby36 válasza eclipse006 (#18850) üzenetére

hoby36
(senior tag)

Megvettem a denon erősítőt amit ajánlottál. :) + a koda hangfalakat amit ide kiraktam.Szépen szólnak!

A logikában semmi sem véletlen!

(#19007) eclipse006 válasza hoby36 (#19006) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Na, Örülök neki, használd egészséggel! :)
Melyik típust is(480R, 525).?

[ Szerkesztve ]

(#19009) SZKEBE75

SZKEBE75
(tag)

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni hangfal kábel vásárlásban.

Hangfal: B & W 602S2
Erősítő:H/K 970
CD:H/K 970LE

Jelenleg Inakustik-al van szerelve. 2*4mm a mélyközépnek,és egy "nyomokban ezüstöt " ;) tartalmazó megy a magasaknak.

A Bi kábelezésről mia vélaményetek?

Köszi a multkori tanácsot optikairol koax digire váltásról,valóban jobb lett a hang. :R

[ Szerkesztve ]

(#19010) hoby36 válasza eclipse006 (#19007) üzenetére

hoby36
(senior tag)

480R

(#19011) kammerer válasza SZKEBE75 (#19009) üzenetére

kammerer
(őstag)

Én jellemzően a tömör kábelek hangját preferálom a sodrottakkal szemben, ezért a helyedben (helyemben) kipróbálnám az Alisca Orange kábeleit (is). Nekem a hangfalkábel és az interkonnektek is tőlük vannak. Bikábelezésnél mindig az adott rendszeren múlik, hogy kisebb vagy nagyobb-e a javulás, és esetleg megérte volna-e jobb minőségű egyszeres kábelezésre vagy valamelyik komponensre fordítani a pluszpénzt. Próba-szerencse.

[ Szerkesztve ]

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

(#19012) KMT válasza SZKEBE75 (#19009) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Hogy lehet úgy tanácsot kérni, hogy keretet sem írsz? :(

Amúgy erre nem lehet válaszolni. Neked kell próbálgatnod.

Többek szerint a bikábelezés (különböző kábelekkel) ronthat az egységességen.

szerk:
No én meg inkább óva intenélek a tömör kábelektől. Max tápnak.

[ Szerkesztve ]

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#19013) Tabika

Tabika
(kvázi-tag)

Üdv . azt szeretném megtudni , hogy melyik a jobb az optikai kábel vagy a koax?

(#19014) schawo válasza SZKEBE75 (#19009) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Minden rendszerben más és más kábel állja meg a helyét. Egy próbát tegyél a 2,5 v. 4mm2 MTK kábellel, bizonyos "tudományos kísérletek :D" szerint egyes rendszerekben soktízezer forintos kábelekkel is felveszik a versenyt.

(#19013) Tabika A koax összeköttetés jellemzően jobb minőséget szokott adni.

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#19015) Tabika válasza schawo (#19014) üzenetére

Tabika
(kvázi-tag)

Ez a koax pontosan , hogy néz ki?

(#19016) schawo válasza Tabika (#19015) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A narancssárga:

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#19017) Tabika válasza schawo (#19016) üzenetére

Tabika
(kvázi-tag)

Akkor ez végül is sima koax kábel rca dugókkal a végein?

(#19018) bajnokpityu válasza SZKEBE75 (#19009) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

legolcsóbb a sima sodort rézdrót. Tonyo ezt használja,megelégedéssel.kb 300Ft métere.
nekem a bártfay ami bejött, 25-30e közötti kábeleket győzött le nálam.12-13e párban a 2.5-3méteres.
ennél nehézkesebb beszerezni a monster audio komolyabb futásidőkorrigált kábeleit, 5 percig hallottam,de ez jobb a bártfaynál,viszont elég hasonló az alapkaraktere.

nekem nagyon nem jöttek be az ezüstözött rézdrótok, a bikábel meg sztem pénzkidobás,inkább vennék egyel jobb kábelt,de simából.

ugyanakkor hangosan megjegyezném,h láncodban kell kipróbálnod,és a használt kábelek irtóra vesztik értékük.

[ Szerkesztve ]

(#19019) schawo válasza Tabika (#19017) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sima 75 ohmos koax digitális kábel (nem antennakábel) RCA-val a végén.

(#19020) Tabika válasza schawo (#19019) üzenetére

Tabika
(kvázi-tag)

Köszönöm.

(#19021) Foobar válasza bajnokpityu (#18990) üzenetére

Foobar
(tag)

Privi ment!

(#19022) bajnokpityu válasza Foobar (#19021) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

ááá,megvan kié a másik pisti féle DIY dac :)
repü ment.

(#19023) eclipse006 válasza SZKEBE75 (#19009) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ezt is beveheted a csokorba, nem csak nekem vállt már be. Az ára is baráti.

(#19024) SZKEBE75

SZKEBE75
(tag)

Ki mire szavaz,tömör vagy sodrott kábel?

Köszi az eddigi tanácsokat. :R

(#19025) bajnokpityu válasza SZKEBE75 (#19024) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

mindkettőből lehet jót is rosszat is csinálni.

(#19026) shouryuken

shouryuken
(tag)

Könczöl Ali hangfalat hallott már valaki?

(#19027) KMT válasza SZKEBE75 (#19024) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

A tömörnek rossz a zavarszűrése, és jelútban (hangfalkábelként) nem szokott jó lenni a magastartománya.

(#19028) eclipse006 válasza SZKEBE75 (#19024) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Sodrottat! :)

(#19029) nebulo5 válasza shouryuken (#19026) üzenetére

nebulo5
(fanatikus tag)

Igen! Fél éven át heti 2 - 3 órányit hallgathattam. Finoman szólva: nem hagyott emlékeimben kellemes nyomot... :DD
De legjobban a tulajdonosa lepődött meg a változástól, amikor a helyükre került M. Vintage 450 dobozokat meghallgatta.
Döglött középhang tartomány és jól lefüggönyözött középmagas hangok jellemzik. A 16 kHz .. < és környéke magas tartomány sejtéséhez pedig komoly képzelőerő szükségeltetik
Röviden azt is írhattam volna, hogy sz@r minőség, de akkor az esetlegesen a topicot olvasó Könczöl tulajdonosok megharagudnának...
Talán egyetlen pozitívumot lehetne a javára írni: filmezésnél nem szükséges hozzájuk a mélynyomó.
Természetesen, ez az én saját véleményem! (a tévedés lehetőségét fenntartom, talán a füleimmel volt akkoriban probléma....)

PS: azért, a SAL tól jobb minőség!

[ Szerkesztve ]

Üdv: nebulo

(#19030) shouryuken válasza nebulo5 (#19029) üzenetére

shouryuken
(tag)

B&W 602 s3 alternatívájaként gondolom akkor durván kilőve :D

(#19031) Tonyo

Tonyo
(őstag)

[link] Ennek véleményetek szerint milyen lehet a digit koax kimenete? Ebből menne majd a DAC-ba. Hozza egy logitech squeezebox szintjét?

Dura lex, sed lex...

(#19032) schawo válasza Tonyo (#19031) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az valószínű, hogy egy olcsó USB-s megoldásnál jobb, nekem legalábbis ez a tapasztalatom az integrált SPDIF-ről. Valószínű valahol egy Squeezebox körül lehet.

[ Szerkesztve ]

(#19033) Tonyo válasza schawo (#19032) üzenetére

Tonyo
(őstag)

Az már jó! Egyéb zaj beszűrödhet? logitechnél azért nincs körülötte cpu hűtő, vinyó stb. Azért kényszerülök ilyen megoldára, mert letettem a squeezeboxról és inkább xbmc-t irányítok egy touch-al. Ez így talán még kényelmesebb is, viszont így kell egy digit koax kimenet a htpc-re. 30 ért suricatat nem tervezem..

Linkelsz kérlek egy leírást a router mod-ról? Nekem egy Tp-link 1034nd-m van, mit lehet vele kezdeni?

[ Szerkesztve ]

Dura lex, sed lex...

(#19034) schawo válasza Tonyo (#19033) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem kéne megcsinálni a leírást, mert amik vannak, azok mind túl régiek, és már nem működnek. :B

(#19035) Tonyo válasza schawo (#19034) üzenetére

Tonyo
(őstag)

Megmarad egyébként a router funkciója? Rákötött vinyóra tudsz tőlteni? Milyen sebességgel éred el egy gépről?

[ Szerkesztve ]

Dura lex, sed lex...

(#19036) schawo válasza Tonyo (#19035) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Működhetne nyugodtan routerként, nálam csak azért nem routerként funkcionál, mert van jobb (TP-Link WR941ND) routerem, csak azon nincs USB. Tudok tölteni vinyóra, és eléri a smb hálózatot is. A sebesség elég gyengus 1,5-2MB/s, annak ellenére, hogy USB2.0, valójában a CPU (260MHz) kevés a gyorsabb másoláshoz.

(#19037) Tonyo válasza schawo (#19036) üzenetére

Tonyo
(őstag)

Akkor nem a legjobb megoldás lejátszónak. Te hogy oldottad meg? Usb-ről egy hdd? Vagy lanon másik gépről szedi a számokat? Mert ha igen akkor már egyszerűbb ha az a gép játsza le amiről szedi..vagy esetleg nasod van?

[ Szerkesztve ]

Dura lex, sed lex...

(#19038) schawo válasza Tonyo (#19037) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor nem a legjobb megoldás lejátszónak. :F

USB-re kötött merevlemezről megy. Számomra pont ez a lényeg, nem kell sz.gép hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#19039) Tonyo válasza schawo (#19038) üzenetére

Tonyo
(őstag)

És ha új albumot szedsz le, mindig átkötöd?

Dura lex, sed lex...

(#19040) schawo válasza Tonyo (#19039) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Türelmes ember vagyok, semmi sem sürgős nekem, ki tudom várni azt az egy-két percet, amíg áthúzza smb-n. Van mit hallgatni addig is. :D

(#19041) Tonyo válasza schawo (#19040) üzenetére

Tonyo
(őstag)

Ja értem:D Mivel vezeted ki a hangot? USB-n?

Dura lex, sed lex...

(#19042) schawo válasza Tonyo (#19041) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:K

Most csak egy vacak szinkron SPDIF kimenetem van, kell majd valami használható ehelyett.

Tiéd kb 8-10MB/s-t tud a gyorsabb CPU miatt.

[ Szerkesztve ]

(#19043) hoby36

hoby36
(senior tag)

Üdv!Légyszíves valaki elmagyarázná,hogy van egy erősítő + egy equalizer amit nem tudom hogyan kössek be,hogy az erősítőn levő összes eszközt kezelje. :U Típusa KENWOOD GE-4030.
Igazából még sosem volt semmilyen equalizerem.
Azt hittem,hogy van rakta annyi bemenet mint egy erősítőn és csak rádugom a cuccokat.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#19044) schawo válasza hoby36 (#19043) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha jól tudom, az eqt az elő- és végfok közé kell bekötni, ehhez viszont szétválasztható elő- és végfokra van szükség. Ha az erősítőd tud ilyet, akkor találsz rajta előfok kimenetet.

(#19045) eclipse006 válasza hoby36 (#19043) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos az erősítő amit vettél nem rendelkezik bontható elő/vég-fokkal. Elég nehéz lesz így rákötni. A használati útmutatójában is van egy ábra, ahol mutatja, hogy az elő-végfokot meg kell bontani az erősítőn és oda kéne beiktatni a cuccost.

[ Szerkesztve ]

(#19046) beefjeez

beefjeez
(senior tag)
LOGOUT blog

sziasztok!
hifi hangszórómat szeretném gépre kötni, de lenne egy kis gondom. a hangszórón csak egy fekete, és egy piros kábel van, amit csak berakok a hifibe, és egy műanyag kapoccsal rögzitem. olvastam, valamilyen erősítő is kell hozzá, de nem értek ehez, valaki tudna segiteni, hogy tudom jack re átalakitani? :F

|| bífdzsíz. || Vodafone 858 blog. http://tinyurl.com/646f7eb ||

(#19047) eclipse006 válasza beefjeez (#19046) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Szia.

Mindenképp kell hozzá erősítő, hiába alakítanád át a csatlakozást, akkor sem szólalna meg rendesen a hangsugárzód. Nézz hozzá használtan valami sztereo erősítőt.

(#19048) hoby36 válasza eclipse006 (#19045) üzenetére

hoby36
(senior tag)

Akkor így csak egy valamit tudok elvileg rákötni?Vagy egyet sem?
Mit csináljak szerinted akkor?Minden equalizer ilyen amúgy?

[ Szerkesztve ]

(#19049) schawo válasza hoby36 (#19048) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az előfok előtti alacsony jelszintű jelet nem hiszem, hogy érdemes bevezetni az eqba. Vagy erősítőt kéne cserélned, vagy nem tudod használni az eqt.

(#19050) hoby36 válasza schawo (#19049) üzenetére

hoby36
(senior tag)

Ha a pc-t kötöm bele az eq-ba és azt az erősítőbe,akkor nem működik rendesen?Igazából csak a pc és a tv lenne amit be akarnák kötni.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hi-Fi-ről általánosságban (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.