Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Gabor970 #113182 üzenetére

    Értelek és megértelek, nekem is vérzik a szívem és fáj a fogam egy pörgető upgrade-re, sok a műanyagom (jó. Nem annyi, mint Neked, de vagy 100-150 van itt is). Szeretni meg szeretem :) De egyelőre még hangszórók jönnek. Két szett is.

    +1.. A masteren rengeteg minden múlik. Gyakorlatilag az egész itthoni visszajátszásnak az oroszlánrésze a hangmérnök munkája.

    Ha fogok egy technológiailag über-csúcsnak tekintett, 96/24 a mikrofontól kezdve, színtiszta, elméletben profira masterelt valós (nem felkonvertált) Hi-Res anyagot és lekonvertálom "csak így bután" 16/44.1-be és beteszem, hát én esküszöm, naggyon-nagyon-nagyon jól szól :K Ilyen módszerekkel, vagy ha van JRiver-e valakinek, a kimeneti konverzió 44.1/16-ra állításával azonnal lehet érezni, a csoffadt, 1981 körül kitalált redbook mire képes ma. Szinte hihetetlen. És mikor előkerül egy régi, kevésbé "hűde" darab és minden baja, ennek fényében világossá válhat (kellene) :D mindenkinek, hogy nem a médium és a formátum és még csak nem is feltétlen a DAC a gyengus (ma már talán nem), hanem a mastering.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák