Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz VoidXs #112770 üzenetére

    Kíváncsi lennék a Te véleményedre, hogy szoftverek közti különbség (tegyük fel: ugyanaz a lossless anyag és ELVILEG ugyanazt juttatja el mindegyik a DAC-ig a nap végén), PC vs Pi vs egyéb, szóval digi szinten mi történik. Te azért tűzhöz közelebb ülsz mindannyiunknál e téren (szerintem).

    Ellenállást pl. azonnal hallottam denesdr-nál és meg is tippeltem ugyanazt, amit ő. Nagyon nüansznyi volt, de el tudta bennem dönteni a dolgot egyértelműen, vagy 10-15 mp hallgatás után, az előző után. Nem csak azt, hogy más, mert - nyilván - akkor is másnak hallotta volna a pszichém, ha csak matat de amúgy hozzá sem ér a régihez, ergo bent hagyja - hanem azt is, hogy milyen irányban változott a hang, amiről utána közölte, hogy ő ugyanígy hallja. Analógban van helye a kicsi változtatásoknak, és mértékétől függően vagy meghalljuk, vagy nem. Digitálisban ? Egy PC-vel megetetek egy Win7-es Foobar-al egy FLAC-ot. Lehetséges, hogy mást kapjon a DAC lossless esetén is, mint ugyanezen PC-n Linux-ra átbootolva, JRiver alatt ? (No konverzió, bitperfekt mindkét eset). Utána meg fogom ezt a flacot és odaadom az USB boot-os előbb említett wtfplay-nek. Még mindig ugyanaz a PC. Végül jön a laptop, a Pi4, a nemtommi, ugyanez a flac a beléjük dugott USB-ről, ugyanúgy bitperfect, és mégis. Entreq patkányok esete lenne, behaluza az emberek többséget a dolgot, vagy van egyéb magyarázat, audio-szoftverfejlesztői szemmel nézve ?

    Vagy valahol sérül ez a bitperfect-nek hirdetett dolog ? Egyik hozzátesz, másik elvesz ? (Defaultban tegyük fel, egyik sem végez se konverziót, se semmit).

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák