Hirdetés

Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy olyan problémám, hogy a régi gépem - amit most a szüleim használnak - időnként csinál olyat (eddig csak telepítéseknél fordult elő), hogy egyszerűen megfagy. Ez alatt azt kell érteni, hogy nem képes bebootolni sem. Megáll a bazi nagy "Interactive Pro" logo-nál és még a BIOS-ba sem tudok belépni. Semmilyen gombnyomásra nem reagál.

    Ezt csak úgy tudtam valahogy kiküszöbölni, hogy az elsődleges meghatót - amin az OS volt - leakasztottam. Ekkor már bebootolt, feltelepítettem egy másik merevlemezre a meghajtót, az elsőt újra formázta, majd újra visszarak és innentől kezdve aztán ment szépen.

    Először azt hittem, hogy talán a régi 200GB-os Seagate merevlemez szórakozik (már kerreg is egy ideje), tehát kicseréltem, és vettem egy vadonatúj Seagate 250GB 7200rpm 16MB SATAII-es merevlemezt de sajnos egyszer csak ezzel is ez történt.

    Mi lehet a probléma?

    Amire esetleg gondolni tudok, hogy talán a processzor hűtés nem lenne elegendő? Induláskor mindig azt írja ki: "CPU Fan error". Erre viszont itt, ezen a fórumon, egy másik témában azt válaszolták hozzáértő emberek, hogy ez normális, az újabb hűtők nem forognak olyan gyorsan és a régebbi procik ezt hibaként érzékelik.

    Ami még furcsa, hogy Win7 alatt időként kattan egyet a gép, olyan mintha le akarnak kapcsolni, vagy újra akarna indulni, esetleg alvómódba lépni, de a kattanáson kívül egyebet nem csinál (alvó üzemmódba le se tudom vinni és ez állítólag régi BIOS hiba, szintén ezen a fórumon mondták).

    Esetleg a táp lenne a gyenge? Ezt mondjuk nem hiszem... a konfigom:

    - ASUS P5GD1 Pro
    - Intel Pentium 4 540mn 3.2GHz Socket 775
    - Thermaltake S18
    - 4×512MB RAM (
    - Seagate 250GB 7200rpm 16MB SATAII
    - WD 1TB 7200rpm 32MB SATAII
    - WD 250GB 7200rpm 16MB IDE
    - LG DVD-RAM
    - LG DVD-ROM
    - ASUS 45-GA 450W

    A válaszokat és segítségeket előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Aktív témák