Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#851) TomBoy1986 válasza Raymond (#831) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem az i7-re gondoltam, hanem arra, hogy kisebb felbontáson a P2 rosszabb mint bármelyik intel, aztán 1680*1050-ben meg hirtelen veri őket...

Ez nekem sehogy sem jön ki...

g@bo:
Tegnap is írtam, hogy hiába fikázod az MSI-t, mert bizony jók ezek az új lapjai. A Giga hype meg látom megy, csak az meg nagyon alaptalan AMD fronton, Phenom mellett.

Tényleg utána kellene nézned ennek.

Az az MSI (személyesen is volt hozzá szerencsém) egy nagyon korrekt és olcsó lap. De a Biostar és a J&W is 30K alatt méri a 790GX+SB750-es lapjait.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#852) Oliverda válasza TomBoy1986 (#851) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinte ez VGA limit. A tesztelőknek nyilván nem volt lehetőséguk egy komolyabb VGA (pl.: 4870X2) beszerzésére sem. :U

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#853) TomBoy1986 válasza Oliverda (#852) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Addig oké, hogy VGA limit. És miért gyengébb az i7, amikor előtte meg 30%-kal erősebb volt? Magasabb felbontáson meg 10%-kal gyengébb?

Mindegy. Turpisság van itt ;]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#854) westlake válasza TomBoy1986 (#820) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

miert kellene "megvarnom"? kicsit nevetsege, hogy egy csomoan semmi masra nem tudtok hivatkozni, csak az nda-ra.. miert, szerintetek az osszes nem-hivatalos (nda elotti) teszt hazugsag/feligazsag/felrevezetes?? ugyan mar :U

lehet, hogy kamu, lehet, hogy nem.. annyira tudjatok hangoztatni, hogy ha valami nem fele meg a valosagnak (esetleg csak velemenyetek szerint), de ha megis az ellenkezoje bizonyosodik be, akkor meg surun hallgattok.. mindegy, nekem aztan nem erdekem, hogy az amd uj procijat "sztaroljam", de majd visszanezek ide, ha tenyleg lesznem "hivatalos" eredmenyek is..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#855) Oliverda válasza westlake (#854) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"szerintetek az osszes nem-hivatalos (nda elotti) teszt hazugsag/feligazsag/felrevezetes??"

Szerintem olyat senki sem írt hogy az összes nem hivatalos NDA előtti teszt hazugság/féligazság/félrevezetés. Ez a teszt eléggé sántít, itt is leírtuk hogy mi az ami nem klappol, de ha nekünk nem hiszel akkor nézz köröl az XS-en mert ott is eléggé szkeptikus a fogadtatása. Mondjuk ha néha nem csak bele-bele olvasnál a topikba meg nem csak be-bedobnál 1-2 linket akkor lehet hogy most ezt nem írtad volna le. Na de aki még egy topikot sem tud tisztességesen megnyitni attól én nem várok el ilyen sokat. ;] :P

Amit már szinte bizonyossággal lehet tudni az az hogy meglehetősen kedvező a fogyasztása, nagyon jó a tuningpotenciálja és kedvező az ára a hozzá való lapokról és RAMokról nem is beszélve. Ez már szerintem elég sok embernek elég lehet és lesz is. Nem mindenkinek az eredményhajhászás a fontos.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#856) TomBoy1986 válasza westlake (#854) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tőlem aztán azt csinálsz, amit akarsz.

Nekem ez a teszt nem ér semmit. Ennyit mondtam.

Meg még annyit, hogy majd csütörtökön visszatérhetünk a témára.

Amúgy ez a rész azért fordítva is igaz ám:

"annyira tudjatok hangoztatni, hogy ha valami nem fele meg a valosagnak (esetleg csak velemenyetek szerint), de ha megis az ellenkezoje bizonyosodik be, akkor meg surun hallgattok.. mindegy, nekem aztan nem erdekem, hogy az amd uj procijat "sztaroljam", de majd visszanezek ide, ha tenyleg lesznem "hivatalos" eredmenyek is.."

[ Szerkesztve ]

(#857) g@bo válasza TomBoy1986 (#851) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

én a ka790gx et nézegettem, 10 rongyal olcsóbb, mint a giga 790gx.

intel fronton az elmúlt években nem jeleskedett az msi, és azz asus is lejjebb adta, gigg szépen húz, de árakat is produkál...

szal, a sima ka790 is megbizható?

(#858) westlake válasza TomBoy1986 (#856) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

lehet, hogy forditva is igaz, de en nem tartozom kozejuk.. en elismerem, ha pl az amd jobb procit csinal, mint az intel.. mivel en nem vagyok intel (vagy amd) buzi..

I'm out.

(#859) TomBoy1986 válasza g@bo (#857) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, az. De mint mondtam nem csak az van porondon 30K alatt, hanem a J&W és Biostar (Neopc) is.

Ami hiányzik belőle: ACC beállítása. Ez a különbség a D-s és "nem D-s"változatok közt.

Gigabyte:
DS4 többeknek megadta magát, köztük nekem is, meg Oliverdának is. A topicjában akik X2-vel használják, azok nem nagyon panaszkodnak, viszont Phenom alatt nem túl jó.
DS5 és DQ6: itt is a tuninggal volt a baj, de ez nagy részt az SB600 hibája is volt. Mindenesetre a tulajok nem sírják vissza, mert 1.5-2x annyit fizettek érte, és nem kaptak szinte semmi "extrát"

DS4H már sokkal jobb ezeknél, de van, aki ezzel sem elégedett (pisztoly)

westlake:
Értem. Akkor majd visszatérünk rá.

[ Szerkesztve ]

(#860) Oliverda válasza TomBoy1986 (#859) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát az ACC hiánya szerintem nem nagy érvágás. Én még hasznát nem vettem. Kíváncsi leszek hogy a 45nm-es procival használható lesz-e.

Ami még (remélhetőleg) jó választás lesz majd, és arra kíváncsi is vagyok az a GA-MA790X-UD4. 790X+SB750 illetve Ultra Durable 3 hókuszpókusz.

mod: Az ACC-re gondoltam nem az MSI lapra.

[ Szerkesztve ]

(#861) TomBoy1986 válasza Oliverda (#860) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

140W-ig jó elvileg, a FET-eken meg egy baromi nagy borda van. Minimum 2.5cm magas :)

(#862) g@bo válasza TomBoy1986 (#859) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

pedig a ds4h a legkúltúráltabb kinézetű, ugyanezen az árszinten van a dka790gx ( ronda )

a AAC hiány gondolom nem túl jó pont, a sima ka790gx nél... nem 2 napra veszünk lapot. :K

(#863) Oliverda válasza g@bo (#862) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát ha szeretsz hajat tépni meg fagyogató gépet akkor neked az ACC kell. :D

"nem 2 napra veszünk lapot"

Téged ismerve 2 hónapra. :)

[ Szerkesztve ]

(#864) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

(#865) g@bo válasza Oliverda (#863) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

acc hülyeség? (gondolom msi kisebb lapja is ismeri, hisz 750-es déli hid, csak a bios...)

mostanában nem költök gépre, aljas árak vannak, intel semmit sem csökkentett, mig amd majdnem dodó erősődés előtti árakat hoz... :U

(#866) TomBoy1986 válasza g@bo (#862) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én próbálkoztam sokat az ACC-vel. - + 12%-ig állítható nálam, mint a többi lapon, de valahogy nem nagyon sikerült stabilabb beállításokat elővarázsolnom.

Viszont ez szerintem nem azért van, mert az ACC rossz volna, hanem azért, mert nem Black Edition CPU-m van, s emiatt FSB-vel kell tuningolnom.

Az hogy nincs benne valóban nem a legjobb, de még ekkor is stabilabb, mint a régi SB600-ak. Ott ugye az volt a gond, hogy terhelés nélkül véletlenszerűen fagyogattak.

Kinézet szubjektív. Nekem jobban tetszik a fekete+réz, mint a Giga kék+narancs+mindenféle színek kinézete. Elrendezésre meg kb. azonosak.

(#867) Oliverda válasza TomBoy1986 (#866) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem BE-vel sem sikerült. 2 lappal és 3 procival próbáltam.

(#868) daa-raa válasza whitehand (#840) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link] Ennyit a megjelenés idejéről...

Si vis pacem, para bellum.

(#869) Thrawn válasza TomBoy1986 (#866) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az ACC elég érdekes jószág, szinte semmit nem tudni róla, hogy működik. Vagy hogy hogy nem működik. A procik egy részénél segít a magasabb órajelek elérésében (vagy ugyanolyan órajelek esetén kevesebb fesszel is beéri a proci), míg a másik részénél egyáltalán nem hoz semmi pluszt.
Ha jól szűrtem le azt amit eddig a PhII-ről olvastam, ott nem lesz szükség ACC-re.

Different songs for different moods.

(#870) csatahajós válasza g@bo (#865) üzenetére

csatahajós
(fanatikus tag)

[OFF]"mostanában nem költök gépre, aljas árak vannak, intel semmit sem csökkentett, mig amd majdnem dodó erősődés előtti árakat hoz.." - asszem kimondtad az egyik kulcsmondatot, hogy miért is szeretjük mi az AMD-t :), még ha az Intel procijai is a legeresőebbek. És amennyire a saját szgépes időszakomra visszaemlékszem ez mindig is így volt, talán a Core 2 megjelenése előtti pár hónapot leszámítva, amikor az X2-k tényleg a porba gyalázták a Pentium D-t.

Hogy egy kollégát idézzek innen,, privát vélemény, kéretik nem megkövezni :).

Bon3ass: a Sata csati parára gondolsz a J&W lapra? Azért kérdezem mert egy kedves barátom most venne ilyet egy Kuma alá, de ez a probléma nem tántorított el, ugyanis kb 300 Ftért lehet hozzá kompatibilis kábelt kapni és még mindig 30k alatt van az ember.[/OFF]

Ami az ACC-t illeti csatlakozom az előttem szólókhoz, én is próbálkoztam vele egy csomót, BE-s CPU-val, de semmit nem vettem észre :(....

[ Szerkesztve ]

(#871) Bon3ss válasza csatahajós (#870) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nem, egy SATA kábel nem zavarva, hanem a Sideport bugra. A topic utolsó néhány hozzászólása erről szól. ;)

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#872) g@bo válasza csatahajós (#870) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

intel nem csökkent, amig amd nem dob ki valami értelmeset... ilyenkor látszik, ha nincs verseny, mekkorát szívunk.

nézd meg mi megy a vga piacon, szabályos erőművek vannak bagóé, agybafőbe megy le az ár, szinte követhetetlen.

(#873) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

Hivatalosan mikor kerül forgalomba a 2db új X4 cpu?

(#874) Oliverda válasza Calibos (#873) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csütörtökön

(#875) Calibos válasza Oliverda (#874) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

A daa-raa által beírt link kevert meg.
thx

(#876) Majstor válasza Oliverda (#874) üzenetére

Majstor
(senior tag)

Itthoni árazás egyelőre ismert?
Gondolom eleinte "szép/kellemes" ára lesz HUF-ban.

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#877) Bon3ss válasza Majstor (#876) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Várható árazás (kereső sokat segít az esetek többségében. :K)

(#878) Atocha válasza Majstor (#876) üzenetére

Atocha
(fanatikus tag)

Azért nehéz visszaolvasni vagy 20 hsz-t, mikor belépsz. :)

https://plus.google.com/b/117212749409218964552/ Ha kell valami új cucc, írj egy üzenetet. ;)

(#879) Majstor

Majstor
(senior tag)

Oksa, jogos. :K Köszönöm :U

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#880) Calibos válasza Bon3ss (#850) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Ha jól látom, egy embernél szart be, GA között is sok a hibás.

(#881) Bon3ss válasza Calibos (#880) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha a J&W lapra gondolsz, akkor két embernél is jelentkezik a Sideport bug. Nem áll szándékomban lehúzni a lapot, mert nem próbáltam.

(#882) gyiku válasza Bon3ss (#881) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

nem sokan vesznek triple crossfires lapot az igp-ert.

(#883) cipike007

cipike007
(újonc)

Hali
Van egy frissen összerakott gépem
az lenne a kérdésem hogy 9950 BE jó lesz-e bele?
Alaplap: Gigabyte GA-MA790X-DS4
VGA: 2 sapphire hd 4670 cross f
egyenlőre 2Gb Geil ultra 1066mhz
táp: Raidmax modular rx-630a
jelenlegi cpu: 6000+ ezt cserélném mert ez nem az igazi
segítségetek előreis köszönöm

GA-MA790X-DS4, Phenom 9850 BE, Asus Silent Square Evo, Geil Black D. 1066mhz (4x1G), Sapphire HD 4670 X2, 500+750GB

(#884) jones965 válasza cipike007 (#883) üzenetére

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

Ez a topik nem erről szól.
Egyébként ha arra vagy kiváncsi, hogy a lapod támogatja-e, akkor igen.

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#885) cipike007 válasza jones965 (#884) üzenetére

cipike007
(újonc)

bocsi.
azt tudom hogy al lap támogatja

GA-MA790X-DS4, Phenom 9850 BE, Asus Silent Square Evo, Geil Black D. 1066mhz (4x1G), Sapphire HD 4670 X2, 500+750GB

(#886) jones965 válasza cipike007 (#885) üzenetére

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

Itt érdeklődj.

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#887) cipike007 válasza jones965 (#886) üzenetére

cipike007
(újonc)

ok. köszi

(#888) Bon3ss válasza gyiku (#882) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ez rendben van, de azért mégis a sideport miatt "hangos" a topicja. De ezt ne itt beszéljük meg.

(#889) Osiris

Osiris
(senior tag)

Sziasztok!
A jelenlegi konfigomban az alaplap már gyengélkedik, így le szeretném cserélni egy olyan lapra amiben a phenom II procik szeretni fogják a tuningot (remélhetőleg).
Milyeneket érdemes számításba venni?

-------------------------------------- XBOX Live -> danimo77 ----------------------------------------

(#890) Oliverda válasza Osiris (#889) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Keret?

(#891) Osiris válasza Oliverda (#890) üzenetére

Osiris
(senior tag)

40K környékéig még hajlandó lennék elmenni, mivel hosszú távra kéne és nem szeretném ha lap lenne a gyenge láncszem.

-------------------------------------- XBOX Live -> danimo77 ----------------------------------------

(#892) Oliverda válasza Osiris (#891) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ebben az esetben az Asus M3A79-T Deluxe lapot javasolnám. Vagy ha hamarosan procit és esetleg RAMot is akarsz venni akkor várj még bő 2 hónapot és vegyél AM3-as lapot. Az tovább fogja húzni majd mint ezek.

(#893) Osiris válasza Oliverda (#892) üzenetére

Osiris
(senior tag)

Igen, közben rájöttem, hogy a socket váltás miatt egyelőre inkább rövidtávra kéne gondolkoznom, illetve olcsóbb megoldás után kéne nézni. 20K körül milyen lapot lenne érdemes?

(#894) Ottoka

Ottoka
(őstag)

Magyar árak, nagyker bruttó, cimbiék ma kaptak, jan 8-tól árulják:

Phenom II X4 920: 57000 Ft
Phenom II X4 940: 67000 Ft

Core i7 920 megvehető bruttó 72.00Ft-ért, kivétel nélkül mennek 4Ghz-en, mivel a phenom 2-es procik kb. a felét tudják teljesítményben elég drágák lesznek. ;)

Mezőhegyes

(#895) Bon3ss válasza Ottoka (#894) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

"...mivel a phenom 2-es procik kb. a felét tudják teljesítményben elég drágák lesznek." - nem bírod ki, hogy ne flamelj? Majd csütörtökön kiderül, hogy milyen erős a Phenom II, ami _nem_ az i7 ellenfele lesz.

i7 alá mennyibe kerül egy alaplap, amivel megvan a 4GHz? A memória mennyibe kerül? Nem folytatom, mert már lerágott csont, ennek ellenére mindig van egy "okos", aki előveszi ezt a témát...

[ Szerkesztve ]

(#896) Oliverda válasza Osiris (#893) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gigabyte GA-MA770-DS3 rev. 2.0 (másnéven már Gigabyte GA-MA770-DS3P ha így árulják már itthon)

A topikjában találsz róla több infót. ;)

Bon3ss: Nem kell adni alá a lovat. Tudod mint ahogy néhol az állatkertben is ki van írva hogy nem szabad etetni némelyik fajt. ;)

[ Szerkesztve ]

(#897) Ottoka válasza Bon3ss (#895) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Nem flameltem, hanem árakat közöltem, mivel ismi nagykerben melózik és áraztak.

Alaplap tényleg húzós, ramok nem annyira, de hát a teljesítményt meg kell fizetni. :K

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#898) daa-raa válasza Ottoka (#897) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ezen állításod csak akkor lenne igaz, ha az utolsó bekezdést nem írtad volna meg. Egyébként meg mennyi is volt az i7 920 kezdőára? Azzal kellene összehasonlítani.

Si vis pacem, para bellum.

(#899) Henkei válasza Ottoka (#894) üzenetére

Henkei
(tag)

Amit beposztoltál az science fiction. Főleg hogy még csak tuningot teszteltek hivatalosan. Abból viszont tisztán lejött hogy ezek jobban húzhatóak mint az i7es kazánok. :K

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#900) Bon3ss válasza Oliverda (#896) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Erre gondoltam én is. :U

Ottoka: ha árat közöltél volna, akkor kiírtad volna az árakat és nem írsz utána hülyeséget.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.