Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#8001) Oliverda válasza ADAM1337 (#8000) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

AM2+ vagy AM3?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8002) Gerisz válasza ADAM1337 (#8000) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogy a hűtő ne lógjon a ram slotok fölé olyat még AMD-nél nem láttam. Nekem a 212-is majdnem 2 slot fölé lóg be. Vagy mi a jó hűtő? Gondolom nem gyári vagy TX3 méretűre gondoltál.

[ Szerkesztve ]

(#8003) - = Zk = - válasza Oliverda (#8001) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem mindkettő... :B

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#8004) Oliverda válasza - = Zk = - (#8003) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

AM3-ba majd hogy megy bele a 940?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8005) antikomcsi válasza ADAM1337 (#8000) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szia!

Mivel ddr3-as ramjaid vannak, és lehet tévesen, de úgy gondoltam hátha azokat használnád, én egy AM3-as deszkát néztem, viszont abba 940BE procit nem tudsz rakni, csakis AM3-ast, 925-945-955BE-965BE, nameg persze sok mást is.

Magam is meglepődök, de én ezt ajánlom.

A lapok felépítéséből kifolyólag nemigen van olyan nagyobbacska hűtő, ami nem lóg 1, vagy 2 memória foglalat fölé. Arra kell csak figyelni, hogy a borda alja elég magassan legyen. Nekem 2 slotot totál kitakart, de nem okoz semilyen gondot.

(#8006) beta

beta
(tag)

en egy ilyet rendeltem iponbol havernak: 785GT-E63

meglevo 5400+os x2 megy bele egyelore, meg az 1db 2g modulja melle +1.. :U

abban remenykedem, hogy az igpt / cput / ramot szepen fel lehet majd huzni vele a regi szar nforceos am2 lapjahoz kepest :K

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#8007) - = Zk = - válasza Oliverda (#8004) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sehogy, ezért kell neki két deszka.
szvsz még nem derült ki, milyen proci kerül a markába...

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#8008) kdezso30 válasza realmadrid92 (#7976) üzenetére

kdezso30
(újonc)

Csak akkor tartsd meg a gyári hűtőt, ha nyáron processzort akarsz sütni.

(#8009) ADAM1337 válasza Oliverda (#8004) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Attól függ melyikhez lesz elfogadható lap.
ddr2 felé hajlanék mert az olcsóbb, és alig van különbség legalábbis ahogy elnéztem pár tesztet.
webserver meg távoli kliens stb-re kéne a gépe.
940be 955be
lap m-atx-es kéne.
Ram meg 4gb ddr2/ddr3
int vga nem baj ha van.

Mod: lesem eddig miket ajánlottatok.
Attól függ hogy am2+ vagy am3 lesz hogy melyikhez találok elfogadható lapot.

Ez az msi tetszik már csak egy ár kéne rá.

[ Szerkesztve ]

cars1dA

(#8010) ADAM1337 válasza ADAM1337 (#8009) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Meg is van az ára.[link]
Egész jó árban van.
Gondolom nem egy tuning chipset ez a lap ahogy elnézem.
Anno 790fx-eseket néztem, mikor még nagy gépbe kellet volna.

cars1dA

(#8011) antikomcsi válasza ADAM1337 (#8009) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

A memória árak szerintem kiegyenlítődtek, az az msi lap pedig 22K-ba kerül.

Pedig, de. Simán lehet vele tuningolni, és a megfelelő 2 magos procikat 3-4 magosítani, ha szerencsés az ember.

[ Szerkesztve ]

(#8012) ADAM1337 válasza antikomcsi (#8011) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Mondjuk nálam szorzó emelés lenne.
Ha minden igaz 955be menne bele.
Egyedül azon filózok hogy az i7-es ramomat dobjam-e bele, mármint hogy menni fog-e ugyanúgy, mert akkor a ram árat megspórolom csak hát 1,65v-s kit. (i7-hez úgyis 3x2gb-t kell vennem.)

cars1dA

(#8013) DeckardCain válasza ADAM1337 (#8012) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

(#8014) ADAM1337 válasza DeckardCain (#8013) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Nem is rossz de a proci se, ahogy elnézem C3mas.
A 955be-ből is van c3 illetve melyikből van, hűtésen még nem gondolkoztam mi legyen.
De valószínű hogy nem gyári marad rajta, lehet bepróbálkozok egy H50-et aztán amelyik jobb(true vs H50) az megy az i7-re a másik meg a phenom2-re.Mert ahogy elnéztem itt nincs ilyen brutális hőtermelés.

cars1dA

(#8015) Yaye válasza antikomcsi (#7842) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor mondok egyet, ahol nem a táp a ludas. Én is épp egy hasonló lekapcsolgatásos jelenség kapcsán nézelődök itt a topikban, hogy más is tapasztalt-e hasonlót. Úgy látom, hogy nem vagyok egyedül :(
Van két hajszálra azonos gép, 940 BE-k, gyári (hőcsöves) hűtő, Giga Superb 460 tápok, Giga m720-us3 lapok, legfrissebb hatos bios, azonos beállítások. Az egyik masina munka közben időnként, kb naponta kétszer resetelte magát. Teszem hozzá: irodai gép, tehát nincs benne bika vga, csak egy passzív hd4650, még külön tápdugasz sem kell neki. Először csak levettük az oldallapot, a reset látványosan ritkább lett, de megmaradt. Ekkor kicsit jobban ránéztem... Prime majdhogynem másodperceken belül hibázott, kb 61-62 fok környékén. A másik gép jobban bírta, 76(!) foknál pirosodott be a prime (ez ezért is nem resetelt magától korábban sem). Cpu-z szerint a lap a gyári fesz fölött ad nekik. A prochűtő ventije nem töri össze magát, az elvileg bekapcsolt hővédelem sem szól közbe, simán hagyja túlfőni. A feszt kézzel visszavettem, a gyári pasztát kicseréltem (ez gyakorlatilag semmit nem javított), "intelligens" prociventi-vezérlést kikapcsoltam a fenébe, hadd pörögjön amennyit csak tud (ami így sem sok), biost frissítettem 5-ről 6-ra, így sikerült csak elérni, hogy levett oldallappal prime stabil legyen, 48 fok körül (coretemp).
A másik gépen ugyanezt végrehajtva a "higanyszál" nem áll meg 60 fokig, és ott nagyritkán ugyan, de hibázik is. Kb itt vesztettem el minden hitem ezekben a szoftveresen mutatott hőfokértékekben. Két tökazonos konfig között semmiképp nem lehetne 12 fok különbség.
A másik, hogy nem hittem volna, hogy olyan gyári hűtőt pakolnak egy BE proci mellé, ami alapórajelen sem bírja teljes terhelés mellett fagyásmentes hőfokon tartani a cpu-t :F
A maradék két gép összeszereléséhez hozzá sem fogok, amíg nincsenek meg az új, masszív hűtők.

(#8016) antikomcsi válasza ADAM1337 (#8014) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Be lehet rakni a mostaniakat, de célszerű lenne 2 vagy 4 modult használni, semmiképpen sem 3-at.

Több féléből is van C3-as verzió, de csak a 955 és a 965 BE-s, a többi nem, így ha szorzót emelnél csak, akkor ezek jöhetnek számításba az x4-ek közül.

Ahogy én elnéztem a teszteket, a "normálisabb" bordák 2 ventivel hozzák a H50 teljesítményét, aminek a radijára szintén 2 venti kell az erős tuninghoz.

Az, hogy nincs olyan hőtermelés az csalóka, mert míg egy intel elmegy 75-80 fokon, a phenom II-t nem szabad 62 fok fölé engedni, mert onnantól csak lutri a stabilitása. Így bizony nem árt az erős hűtés, mert akár 140-170W-al kell megbírkózni.

(#8015) Yaye

Sajnos bármennyire is rossz ezt még mondani is, de igaz, hogy a gyári hűtőt rögvest el kel felejteni. Legalábbis kicsi térfogatú, légáramlás mentes zárt házakban nem alkalmas a megbízható működtetésre. Viszont ez nem a proci hibája, azt azért említsük meg.

[ Szerkesztve ]

(#8017) Gerisz válasza antikomcsi (#8016) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Láttad Henk bejegyzését, tesztjét a H50-ről?
Szerintem valami vicc az a hűtő.

(#8018) old gray válasza antikomcsi (#8016) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Érdekes, hogy a C3-as stepping esetén 955BE és 965BE esetén max. 62fok van megadva max. hőmérsékletnek, de a C3-as 945-nél 71fok. Vajon ez miért van így? :U

4 memória-modul használatával mintha gondok lennének tuningoláskor (AM3 fronton) ha jól emlékszem. :U

Yaye: ilyen újraindulás-téma nekem is volt (Gigabyte 790X-UD4), lehet, hogy rosszak a lapok szenzorai és pont a hővédelem miatt kapcsolnak le. A gyári BIOS lecserélése után teljesen más, hihetőbbnek tűnő hőmérsékleti értékeket kaptam és megszűntek -az amúgy nagyon ritkán előforduló- újraindulások.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#8019) antikomcsi válasza Gerisz (#8017) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Köszi, eddig nem láttam, de most elolvastam. Én is meg akartam venni, de elegem volt abból, hogy az ilyen kiváncsiskodásaimra mindíg ráfaragok. :K Így megvártam inkább, hogy most más legyen az "áldozat". ;]
Mert valami hasonlóra számítottam.

old gray

Nem tudom miért lehet így, és saját próbálkozások alapján gondolom, mert 62 foknál még noncs baj, de 63-64-nél már teljesen kiszámíthatatlan.

Nem tudom, hogy lenne gond 4 modullal, szerintem csak rendes feszültséget kell beállítani, meg jó időzítéseket.

(#8020) nebancsa válasza antikomcsi (#8016) üzenetére

nebancsa
(fanatikus tag)

C3-as verzióból nem létezik 2 magosított változat?
Gondolom nem, mert akkor mindenki azt venné...

H50 annyit ér amennyi az ára, egy középkategóriás vízhűtés nehezen áll meg 60e alatt, jobbak meg bőven 100e fölött vannak

(#8021) antikomcsi válasza nebancsa (#8020) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

(#8022) old gray válasza antikomcsi (#8019) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Erre gondoltam.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#8023) antikomcsi válasza old gray (#8022) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Gondoltam, hogy erre gondoltál, de ez már akkor sem volt probléma. ;] Elegendő volt megemelni a feszültséget egy kicsit, és le volt tudva a probléma. Csupán nem szabadott 1.65V-on járatni a modulokat. Meg kellet küldeni 1.8V-al aztán hagy szóljon. :DDD

(#8024) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

ma megjott az egyik promo matricam (a piros), nagyon allat :DD :R

(#8025) milomi

milomi
(fanatikus tag)

sziasztok ... INTEL után kész lett tegnap a gépem :)

INTEL -el Q6600 proci 3,0 GHZ futva. 4 Giga ram .DDR2 es , Gigabyte P35 alaplap... pl 1 játékba teszteltem eddig. DEER HUNTER 2005 és egy tesztelésre való gagyi kártyám AUS X 550 es 256 Mb os .. MAx grafon felbontáson stb . FIX 28-34 FPS ...

az új AMD kinfigomban peddig... AMD PHENOM 2 X4 965 ös, 3,4 GHZ stabil, 1 giga KINGMAX 1333 MHZ DDR 3 as rammal .. lap peddig egy GIGABYTE MA770T-UD3P

max grafon DEER HUNER 2005 be.. fix 75-85 FPS.... enyi különbség van a kettő közt..
csak azért mert nekem mindenki az Intelt istenitette meg hogy vedd meg a legjobb stb... hát ez nem igaz :S Sőt olcsóbb is jóval az ára.. a poriv hőmérséklete gyári hűtővel 35-43 fok max.. megvagyok vele elégedve nagyon :)

Fiat Bravo HGT POWA ... nem csak egyenesbe kell tudni nyomni a gázt ! Együtt kell érezni az autóval a kanyarokat , mint ha sinen menne :) NFS World Nick Ewing1987

(#8026) Motion_Blur válasza milomi (#8025) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

De sovány az az 1GB ram :U

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#8027) milomi

milomi
(fanatikus tag)

tudom hogy sovány :) de úgy voltam vele hogy ne ma Procin spóroljak meg ne a Lapon.. bár nem a legjobb de elég erős :) és jó áron volt... + új táp 460 W Gigabyte SUPERB... hogy a Ramot csak 1 gigát vettem .. mert Ramoból akármikor tudok még belevenni 3 X 1 gigát :) ha anyagilag úgy állok :)

Fiat Bravo HGT POWA ... nem csak egyenesbe kell tudni nyomni a gázt ! Együtt kell érezni az autóval a kanyarokat , mint ha sinen menne :) NFS World Nick Ewing1987

(#8028) JColee válasza milomi (#8027) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

memóriát nem szabad sajnálni egy gépbe :N

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#8029) antikomcsi válasza milomi (#8027) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Lehetőleg ne vegyél még bele 3db. 1Gigás modult, ha bővítenél, inkább a 2x2Gigát választd, az 1 Gigásat meg rakd el tartalékba.

VGA-t szeretnél venni később? Ha igen, akkor figyelj oda, mert egy éhesebb példánnyal már gondban lehetsz.

[ Szerkesztve ]

(#8030) milomi

milomi
(fanatikus tag)

a TÁP 460 W os.. hogy hogy gondba leszek pl egy HD 4890 el ??

[ Szerkesztve ]

(#8031) antikomcsi válasza milomi (#8030) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Úgy, hogy terhelésnél, példáúl játékok alatt nem fogja elbírni a 965BE-t és egy "sokat evő" vga-t.

Ez egy kis 9K-s tápegység, és nem arra van kitalálva, hogy egy nagy fogyasztású procit, és vga-t vigyen a 14 és 15A-es kis ágacskáin. Biztos, hogy limitbe fogsz ütközni.

(#8032) milomi

milomi
(fanatikus tag)

hát elvileg ez a proci 125 W eszik ... + VGA + 150 körül együtt 275 ??? ami van az meg 460 W os..

(#8033) JColee válasza milomi (#8032) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

csak hogy a proci is és a vga is a 12 v-os ágat szopja

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#8034) Cadal válasza milomi (#8032) üzenetére

Cadal
(őstag)

Megjegyzem a Gigabyte SUPERB 460-as tápjában 400W-os FSP belső van. a 460W az a PEAK (csúcs) teljesítménye, amit csak rövid ideig képes leadni. Amúgy teljesen okés az a táp.

[ Szerkesztve ]

(#8035) papsZa

papsZa
(tag)

Sziasztok,

Uj AMD-s gepben gondolkodom.
Egy 790FX-es lapba szeretnem tenni a kovetkezo CPU-t.
AMD phenom 2 X4 965 black edition. Ez jo (jatekra)?

Elore is koszi, udv.

HP 8710p

(#8036) finest válasza papsZa (#8035) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#8037) antikomcsi válasza milomi (#8032) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ne azt nézd, hogy mi van a dobozra írva.

Ennek a tápnak 2 db. 12V-os ága van. A kettő együtt kb. ~350W-ra képes.

Viszont az egyik ág 14A-es, a másik 15A-es. És a proci, és a vga is ezekről megy.

Az egyik ágad túl lesz terhelve, vagy ha szerencsés vagy, akkor éppen a határon fogod hajtani. Mondjuk netezéskor, filmezéskor, 2D-ben nem lesz gond, erős 3D-s játékokban viszont találkozhatsz majd elsötédedő monitorral, és kikapcsoló géppel.

A táp maga amúgy nem rossz, csak nem a legszerencsésebb választás egy 965BE és egy nagy fogyasztású vga alá.

(#8038) agemate válasza Cadal (#8034) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem Chieftec GPS450 tápom van és a 12V-os ágon (nekem is 14-15A) limitbe ütközik a CPU és a VGA, pedig "csak" egy hd 4850-es kártyám van. szóval ha kártyát vesz, azt az ötletet kaptam, hogy ne a tápod kábelére csatlakoztassa, hanem egy molex-pcie csatlakozóra, azt is külön kábelbocskorra kötve.

ez nagyon off volt, bocs :W

[ Szerkesztve ]

(#8039) agemate válasza papsZa (#8035) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

Nem érdemes 965-öst venni, vegyél 955-öst, az is Black Edition, tehát szórzótármentes, emelsz egyet a szorzón a BIOS-ban és már is megvan a 965-ös proci.
A 965-ös kb 4-5k-val drágább a 955-nél, felesleges ennyit rákölteni, ha nem akarsz nagy tuningot.

955 és 965 között 200MHz a különbség (ha nem húzod)

Amúgy nagyon jó proci játékra!

[ Szerkesztve ]

(#8040) - = Zk = - válasza agemate (#8039) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

955 BE-ből van C3-as?:U...

(#8042) agemate válasza - = Zk = - (#8040) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én úgy emlékszem, hogy hónap elején itt témában volt, hogy igen, van.

(#8043) antikomcsi válasza - = Zk = - (#8040) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Persze, van.

Kukkants be AMD-ékhoz, ez mind C3.

(#8041) DeckardCain

Azért a termonukleáris jelző a TDP-re kissé erősnek tűnik. ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8044) - = Zk = - válasza antikomcsi (#8043) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

+ agemate
szuper:C
köszönöm:R......
(bár sztem majd Englandban bevásrolok prociból és vga-ból, mert már idehaza nem lesz rá időm:C)

[ Szerkesztve ]

(#8045) DeckardCain válasza antikomcsi (#8043) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

:DDD

A 820as árazására kíváncsi leszek, 125-130$ körül lenne reális.

(#8046) antikomcsi válasza DeckardCain (#8045) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ja, szerintem is a 925-ös alá fogják belőni valamivel.

Én arra vagyok kíváncsi, hogy a 975-ös meddig lesz a csúcson? ;]

(#8047) csdm

csdm
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy X4 925 3,0 GHz-re felhúzva ugyanolyan értékű, mint egy 945?

(#8048) tasakos válasza csdm (#8047) üzenetére

tasakos
(kvázi-tag)

Igen.

BFBC2 nick: Tasi Hun

(#8049) csdm

csdm
(senior tag)
LOGOUT blog

Meddig bírják a 925-ök a tuningot , kb?

(#8050) tasakos válasza csdm (#8049) üzenetére

tasakos
(kvázi-tag)

Változó Attól függ, hogy milyen példányt fogsz ki, olvass vissza a fórumba sokat írnak erről de kb úgy 3,4 ig menni fog tuti..

BFBC2 nick: Tasi Hun

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.