Hirdetés

Új és érdekes notebookok

KomponensekA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 20% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg.

Hirdetés

A nagy tavaszi csillagszórás után pár hónapos pihenőre vonult a VGA-piac, mely alatt egy kis csendes árcsökkentésen kívül szinte semmi lényeges sem történt. No, de majd ősszel! Üde színfolttal indít az Asus: megérkezett hozzánk a GeForce 8600 GT OC Gear verziója. Megszokhattuk már a tuningos GeForce-okat, de ez most több annál. A grafikus kártyához jár egy 5,25” helyre illeszthető előlapi panel. Ezen a GPU sebességét, hőmérsékletét, az aktuális FPS (Frame Per Second – képkocka másodpercenként) értéket, GP hűtőventilátorának sebességét és a rendszer hangerejét követhetjük nyomon, ráadásul a GPU órajele, ventilátorának fordulatszáma és a hangerő állítható is. A VGA egyébként 540 MHz-es grafikus processzorral és 1 ns-os, 700 MHz-en (effektív 1400 MHz-en) járó memóriával büszkélkedhet, támogatja a nagyfelbontású videók HDCP kódolását, ára pedig 40 000 Ft.

Olcsóbban kínálja egyszerű webkameráit a Logitech. A QuickCam Connectnek 0,3 megapixeles érzékelője van, amellyel 640x480 pixel felbontású mozgóképet tud rögzíteni és továbbküldeni akár másodpercenként 30 képkockás sebességgel. Szoftveres javítással 1,3 megapixeles állóképeket készít. Beépített mikrofonja mellett egy mikrofonos fülhallgatót is kapunk hozzá. Mindezért 6600 forintot kell fizetni. Nagyjából ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezik a QuickCam Messenger, de ahhoz nem jár headset. Érdekes, hogy így is csak 300 forinttal olcsóbb.

Külsőre hasonlít az előbbi kettőre, de egyszerűbb jószág a QuickCam Chat és Chat for Skype. CiF felbontású (352x288 pixel) érzékelőjük van, amellyel csak szoftveresen érhető el a 640x480 képpontos álló- és mozgókép. A sima Chat ára 4400 Ft, a Skype-os változat a mellékelt headset miatt már 6000 forintba kerül. Pillanatnyilag a legegyszerűbb Logitech webkamerák a szintén CiF-es QuckCam Express és Express Plus. Áruk 4200, illetve 3500 Ft.

Aki még ennyit sem szeretne költeni webkamerára, jól teszi, ha szétnéz a Labtec kínálatában. A 3800 forintos Webcam prónak VGA felbontású, vagyis 640x480 pixeles érzékelője van, amellyel szoftveresen akár 1280x960 pixeles állóképek is készíthetőek. Egy ezressel olcsóbb a Webcam plus, amely már csak CiF felbontású. Érdekes, hogy a Labtec is Logitech szoftvert, IM Video Companiont ad a kameráihoz. Legolcsóbb modellje egyszerűen a Webcam nevet kapta, és csupán 2100 forintot kóstál.

Bár nyakunkon az IEEE 802.11n-es Wi-Fi szabvány 2.0-s tervezete, továbbra is élnek és virulnak a 802.11g-s eszközök, hiszen a néhány megabites internetelérések megosztásához azok is bőven elegendőek, és persze jóval olcsóbbak az újdonságoknál. Az Edimax például 17 700 forintrét kínálja az ADSL2+ modemmel egybeépített AR-7084gB Wi-Fi routert, amelynek ráadásul az átlagosnál erősebb antennája van, így a távolabbi eszközöket is befogja vagy nagyobb tempóval éri el, mint konkurensei. Az ADSL modem nélküli, szintén nagy antennájú BR-6304WG-t is felszerelték minden biztonsági szolgáltatással, és így is csak 13 900 forintba kerül. Szintén érdekes lehet a még g-s, de már MIMO technológiát alkalmazó BR-6216Mg router. Három normál antennája van, amelyek a modern adó-vevő eljárásnak köszönhetően messzebbre nyúlnak, és gyorsabbak is, mint egy nagy. Igaz, nem olyan tempósak, mint a Draft N-es megoldások, de lényegesen olcsóbbak. Az Edimax MIMO router jelenleg 17 600 forintba kerül, a hozzá tartozó hálózati adaptereket nagyjából 6-7000 forintért mérik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Processzorok és más érdekességek

    A K10 és az új Core 2-k érkezése előtt összefoglaltuk az aktuális CPU-árakat, és Toshiba notebookokról is beszámolunk.

  • Fókuszban a monitorok

    Új, illetve 24 hüvelykes kijelzők mellett friss tápegységeket és akciós termékeket tálalunk ezen a héten.

Hirdetés