Hirdetés

Thermaltake Ceres 500 TG ház: rács mindenhol

Egy átgondolt és nagyméretű gépház, mely az RGB világítás rajongóit is ki tudja elégíteni.

Szerelés

A Thermaltake láthatóan a szerelhetőségre is odafigyelt a Ceres 500 TG ARGB tervezésekor, a belső tér kialakítása ennek megfelelően átgondolt és igényes. Ez jelenti egyrészt a jól eldolgozott, lekerekített, egyes helyeken pedig gumielemekkel védett éleket, melyeknek köszönhetően nem kell testi épségünket kockáztatni egyetlen fázisban sem.


[+]

A bal oldali edzett üveg panel kinyitása után könnyen leemelhető zsanérjairól, és a jobb oldali fémlemezt rögzítő három csavar is kézzel oldható kialakítást kapott. Az első lépés ezek után az alaplap beszerelése lehet, mely a bőségesen rendelkezésre álló helynek köszönhetően problémamentes műveletnek bizonyult. Miután ezt rögzítettük, a ház kábelezését vezettük át a különböző csatlakozókhoz – mivel bőven vannak a házon furatok, ezt könnyű volt úgy elvégezni, hogy a vezetékekből minél kevesebb maradjon látható. Megjegyeznénk, hogy alaplapok alsó élén hátul található konnektorok, mint például az előlapi USB 2.0 és HD-Audio felé érkező kábeleket azért is érdemes már most csatlakoztatni, mert a tápegységet beszerelve már kényelmetlenebb lesz átbújtatni őket a nyílásokon.


[+]

Miután az alaplapi résszel megvagyunk, beszerelhetjük a videokártyát (ha a függőleges elhelyezést választjuk, meg kell fordítani a hátsó kártyatartó-blokkot, valamint beépíteni a külön megvásárolható riser kábelt), melyet meg is támaszthatunk a mellékelt tartóval.

A videokártya, illetve a háttértárak elhelyezése után érdemes a tápegységgel zárni sort, ezt a különálló tartólemeznek köszönhetően szimplán csak betoljuk hátul, miközben a kábeleket is elvezetjük a különböző csatlakozók felé.


[+]

Az utolsó lépés lehet a kábelezés csinosítása, amire a hátoldalon találunk különböző lehetőségeket. Mint a képen is látszik, gyárilag már rendelkezésre áll három darab tépőzáras kábelösszefogó, melyek segítségével a fő kábelkorbácsot szépen el lehet vezetni. A felső és az előlap mögötti függőleges élen egy sor műanyag klipszet helyeztek el, melyek segítenek például a ventilátorok különböző vezetékeinek elvezetésében. Mivel a Thermaltake által mellékelt CT140 ARGB ventilátorok láncba fűzhetők, így a gyári kábelezés ezen a területen már eleve letisztultnak tekinthető. Ha ezeket a ventilátorokat külön, kitben vásároljuk meg, akkor adnak hozzájuk egy ARGB kábeleket összefogó kis műanyag klipszet, ezt itt sajnos nem kapjuk meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés