- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kifehéríti egyik Phantom Gaming Radeonját az ASRock
- Milyen videókártyát?
- Kormányos topik
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
őstag
na most akkor ugyanezt csak üveg helyett mesh oldallappal és az egész egy értelmes konstrukcióvá válik...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
4nick8
őstag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Mesh mánia. Mesh fan boy-ság. Mesh a világ. Csak a mesh. de ocsmány.
-
Pakmara
őstag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Mesh oldallap mit ad hozzá ha adott egy "tisszességes" áramlási irány?
-
fatpingvin
őstag
ilyen levegő-térfogatáramok mellett ez az airflow téma nagyrészt értelmezhetetlen. az a szervereknél releváns egy desktopnál nagyságrendileg nagyobb térfogatáramok mellett.
desktopnál kb csak annyi számít hogy a tényleges hűtőfelületekről egy local venti lenyomja a levegőt, illetve az hogy a gépház teljes belső légtérfogatának legyen valami cseréje a külsővel. nagyjából minden egyéb csak bohóckodás, ahogy a "légcsatornákkal" való bűvészkedés is.
szóval a kérdésedre válasz: egyrészt jobb légcsere a külvilággal, másrészt kulturáltabban néz ki, harmadrészt egy fém oldallap az EMI-t is jobban megfogja, mindkét irányba.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Nem rossz házikó, de az a VGA nagyon lóg benne
De gondolom, úgysem volt benne sokáig
Sétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
Pakmara
őstag
válasz
fatpingvin #5 üzenetére
EMI (már ha az interferenciáról beszélünk és nem a zenei kiadórol
). Mennyire gyakori? A kinézetről sztem nehéz vitatkozni, kinek mi.
Légcserénél nem jobb, hogy van egy egyértelmű in és egy egyértelmű out irány? (Front-back)
-
fatpingvin
őstag
nyilván az interferenciáról, és nem tudom megítélni így, az alaplapokon lévő VRM-ek zaja pl simán meg tud jelenni érzékenyebb jelfeldolgozó eszközöknél.
az ízlés mindenkinek magánügye, én nem szeretem az üveget nmint műszerdoboz anyag.
a légcserénél meg nem jobb, kb teljesen indifferens.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Pakmara
őstag
válasz
fatpingvin #8 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Ez egy teljesen korrekt TT ház. Nyilván ízlés dolga, hogy kinek tetszik, de adottságaiból kifolyólag teljesen rendben van.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések!
-
Busterftw
veterán
válasz
fatpingvin #5 üzenetére
Haz topikban mar ezerszer el lett neki magyarazva, sajnos meg ezerszer el kell majd valoszunileg.
Az a filozofia, hogy haz ajanlasnal a hutesi teljesitmeny/zaj mellekes, csak szerinte "jol nezzen ki a haz", ami eleve szubjektiv. -
husztiimi
csendes tag
A ház tetszik.
-
Navaren
aktív tag
köszi a tesztet.
Azt a ferde izét az előlap alján leszámítva tetszik a ház, pedig Thermaltake-ről nem sok pozitív tapasztalatom van (Versa variációkba volt szerencsém építeni párszor az elmúlt két évben).
De nem aktuális a házcsere, az RGB-s LanCool 216 hibátlanul kiszolgál, és ennél szerintem jobban is néz ki.
iBalu :: Ordo Ab Chao
-
Busterftw
veterán
Nem ferditek, eleg csak listazni a hsz-eidet.
Fele az "esztétikárol" szol, aztan amikor elmagyaraztuk, akkor jottek az aranykopesek:
"A front mesh minimum kérdőjeles design szempontból.""Azért mert szép és jó és mert nem vagyok begyepesedett. "
"De nekem nem mindegy mit teszek a nappaliba. A PC már bútor és 2-5 fok előnyért nem teszek valami ocsmányságot az asztalomra.""De az igenis számít hogy a házat le tudjam tenni a nappaliba és ne úgy nézzen ki mint egy hányás vagy egy röhejes PC ház vagy egy fröccsöntött kínai rèmálom vagy ne a 80-as évek köszönjenek vissza."
Na meg ugye az orokzold: "nyitottnak kell lenni."
De te a meshre es a jobban szellozo hazra nem vagy nyitott, mert double standard a kobon.Es itt nem extrem OC-rol van szo, hanem szimplan modern hardverektol, fizikarol es szamokrol. Ezek nem szubjektiv ertekek, az pont a kinezet, ami neked prioritas es ez alapjan ajanlasz egy zart hazat folymatosan.
[ Szerkesztve ]
-
Istvan2000
újonc
Szerintem ronda, de lehet valakinek megfelelő.
-
Busterftw
veterán
Lejárt lemez, ugorjunk.
Elmagyaráztuk többször is, hogy már ezerszer mért adatokkal és bevált hűtési megoldásokkal vitatkozol és ennek próbálsz ellent mondani. De nézz be a topikba, konkrétan nem 3 fokokról van szó. Ezt is elmondtuk."és aki nem ért veled egyet az pusztuljon."
Mondod ezt te, aki 1 dolgot hajt mindenféle alátámasztás nélkül, és olyan érveket hozol, hogy "légy nyitott", "open your mind", "szaradesign" és trustmebro.
Azt már meg sem említem, hogy tőlem aztán nem hallottál itt fanboyozást, csak te szólogatsz be ilyenekkel.A mesh a jó szellőzést és porszűrést, halkabb működés garantálja. Ezt mutatják a tesztek, ezért ajánlottak ezeket a házak.
A tesztek ezeket mérik, nem azt, hogy "nekemezbejön", mert ez nem mérhető.
A vallás és az imádat az amit te csinálsz, amikor ugyanazt az 1 házat linkeled 20x, bármiféle normális teszt vagy adat nélkül. -
Danipicur2
tag
Szerintem egyáltalán nem is lenne előnyös a teli mesh oldallap, mert így van egy előről-hátra/fel útja van a levegőnek, de ha az oldalán is szívjuk be teljes felületén a levegőt, akkor inkább csak elkezd össze-vissza kavarogni a levegő a gépházban, legalábbis a saját meglátásom szerint
De legalább gyorsabban porosodna.
-
-
4nick8
őstag
válasz
Busterftw #22 üzenetére
Mégegyszer. A lőtéri kutyát nem érdekel az hogy egy rendszer pár fokkal hűvösebb amíg minden körülmény közt a határokon belül működik.
Viszont számtalanszor olvasható a forumon az általatok ajánoltt házakat megvásárolt emberek panasza, hogy nyeklik-nyaklik a ház, nincs benne anyag, nem erre számítottam.
És akkor ne is említsük hogy úgy néz ki mint egy kupac fos. De ez persze szubjektív, nem az.
-
"lőtéri kutyát nem érdekel" - ezek szerint nem vagyok lőtéri kutya!
biztos én vagyok hozzánemértő, de nekem semmilyen szerszámmal nem sikerült a fost kupacba raknom. kézzel nem próbáltam
nekem ez a gépház úgy néz ki, mint egy kupac arany! ha megint lesz asztali (inkább asztal alatti) gépem, akkor esélyes, hogy egy ilyen házba fogom rakni. mert, bár lőtéri kutya nem, de meshfanboi az vagyok
egész azóta, mióta anno megláttam egy híres lanparty gépházat (vagy 20 éve), amire nem volt pénzem.
inkább rendeltem mesh-re lyuggatott vaslemezt és abból tákoltam magamnak egy olyasmit, amitől valószínűleg a nappalid megtelt volna a látogatóid és jómagad gyomortartalmával.
[ Szerkesztve ]
हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे Góranga!
-
Gothmog
aktív tag
Általában árkategória/szint alapján ajánlanak ott házakat. Az olcsóbb házaktól csodákat nem szabad elvárni, csak ezzel az ajánlatot/segítséget kérők nincsenek mindig tisztában. Azután csodálkoznak, hogy mondjuk Fractal Design a ház, ami pedig mindenki szerint jó márka, de még sincs benne annyi anyag. De ettől még nem az lesz a hülye, aki ajánlotta a házat... Elég csak az ajánlót végigolvasni, ott normálisan le van írva, hogy milyen árkategóriában mi várható el.
Egyébként pedig kicsikét terelsz, ugyanis az általad obligát módon ajnározott néhány ház, amikre láthatóan totál rá vagy gerjedve, abszolút nem a fenti árkategória, viszont abban az árszegmensben meg, ahol ezek játszanak - mint azt mások is leírták nem egyszer - van rengeteg valóban nagyszerű ház, olyanok, amelyek már bizonyítottak ezer tesztben, és a fórumot használók is meg vannak elégedve velük. Az általad emlegetett darabok közül a Hyte y60 egy remek ház a tesztek szerint is, de inkább vízre ajánlják, míg a Geometric Future házak között szerintem is vannak baromi mutatós, elegánsan letisztult, szemre tetszetős darabok (bár, hogy kinek mi tetszik, szubjektív), és lehet, hogy funkcionálisan is jók (bár termékfotón lógó VGA-tól kezdve több minden volt, amin joggal köszörülhette a nyelvét, aki akarta), ám teszt egyelőre alig van róluk, itteni tapasztalat pedig még annyi sem. Más szóval, még nem bizonyítottak. Így pedig érthető, hogy nem ezeket ajánlják elsősorban, még akkor sem, ha ez neked valamiért nagyon-nagyon nem tetszik, és bárkibe élből páros lábbal beleszállós stílusban kötsz bele, aki mást mond/ír, mint ami neked tetszik.
Máskülönben én egy Phanteks P600s-ben "lakom" (ami szerinted valószínűleg bűn ronda, maradi, míg szerintem pedig egy nem hivalkodó, de masszív kinézetű kuckó, amit egyébként asztal mellett tartok a földön, nem feltűnő helyen/nem bútorként/szoba ékességeként). Ezt a típust tudod használni zárt elő- és tetőlappal is, míg azokat levéve ("mesh módban" megy a ház). Általában zártan használom, de a nyári nagy meleg idején (szobában 28 fok is volt napközben) levettem ezeket, és az SSD (Samsung 980) például 6-8 fokkal ment hűvösebben így (pedig alapból sem egy melegedős típus), míg a procinak és VGA-nak nem változott sokat a hőfoka (viszont a ventiknek nem kellett annyira tekerniük, hogy fenntartsák a beállított/kívánt értékeket).
"Üzemi" hőmérsékleten mentek volna az alkatrészek a zárt házban is? Igen. Úgy sem lépték volna túl azt/nem lett volna throttling. Ezzel együtt is, én jó dolognak tartom a mesh lehetőségét. Nyilván van egy pszichés/megnyugtató hatás is abban, amikor látod, hogy valami érezhetően hűvösebben megy, a ventik nem zajonganak úgy. (A vicc az, hogy zártan elég jól hangszigetel a P600s, alapjáraton semmi hang nem szokott "kiszökni" belőle, de abban a melegben volt, hogy úgy felpörgött pl. a VGA venti, hogy jobban kihallatszott a zárt házból, mint amikor "mesh módba" kapcsoltam, és nem kellett annyira tekernie. (De mások is leírták már nem egyszer, hogy a mesh egyik előnye pont ez - adott körülmények között a zajszűrés hiányával egyetemben is halkabb tud lenni a gép, mert a jobb légáramlás miatt nem kell annyira "erőlködnie" a szisztémának, hogy fenntartsa a szükséges szintet.)[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
Geri Bátyó
őstag
Mármint hogy téged nem érdekel a hőmérséklet, mert például engem igen. Meg ahogy elnézem, még sokakat. Persze én nem vagyok egyértelmű mesh rajongó. Én egy sokkal elvetemültebb állatfajta vagyok, aki az ajtós előlapot preferálja. Amikor nagyon meleg van, kinyitom és máris 5-6 fokkal hűvösebb van a házban (proci, alaplap, minden). Amikor normális a hőmérséklet, akkor meg egy szép, letisztult házat látok.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
hibavissza
addikt
válasz
Busterftw #22 üzenetére
Olyan dolgokon vitatkoztok ahol nincs igazság. Az, hogy egy házban +3 fokkal melegebb a proci ugyan úgy mellékes, mint az, hogy RGB-s vagy hangszigetelt. Semmi jelentősége. Minden alkatrésznek van gyárilag megadott, optimális működési hőmérséklet tartománya. Ez alá menni ugyan úgy felesleges, mint az RGB-s műszar a ház tetején. Ellenben akit az érdekel, hogy minél hűvösebb legyen a gépében nem árt ezzel senkinek. Nyugodtan csinálja. De ne kiáltsuk ki többnek mint ami. Hóbort.
Három objektív dolgot lehet vizsgálni egy PC-házon. 1. Az alkatrészeket nem engedi a gyári hőmérséklet értékek fölé. 2. Mennyire hangszigetelt, csillapított. 3. Szerelhetőség. A többi változón nem érdemes vitatkozni.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
Megegyszer, vegyuk peldaul a legutobbi bejegyzest a hazas topikbol 6-8c javulast tapasztalt az user egy uj, jo mesh hazzal, illetve azota sem prezentaltal semmilyen szamokat amire a marhasagod alapozod.
"Viszont számtalanszor olvasható a forumon az általatok ajánoltt házakat megvásárolt emberek panasza, hogy nyeklik-nyaklik a ház, nincs benne anyag, nem erre számítottam."
Aminek milyen koze van a hutesi teljesitmenyhez? Ez semmiben nem tamaszt ala teged es fentebb olvashato "erveidet"."És akkor ne is említsük hogy úgy néz ki mint egy kupac fos. De ez persze szubjektív"
Igen, szubjektiv. Ezt is elmondtuk parszor, amit nem kellene magyarazni. -
Busterftw
veterán
válasz
hibavissza #29 üzenetére
Miben nincs igazsag, hogy egy mesh elolappal szerelt haz vs zart "teli" elolapos haz nem egyforman szellozik?
Vagy hogy szerinte a haz aljan beszivott levego, ami a talajtol par cm-re van ugyanolyan legtomeget/legaramlatot kap, mint a haz elotti legtomeg egy mesh elolappal?Konkretan a fizikat akarja megmagyarazni, mindenfele tesztek es szamok nelkul, mikozben annyi az erve, hogy "legy nyitott", "begyoposodott vagy" es "fosul nez ki".
Szerintem teljesen nyilvanvalo, hogy mi az igazsag.
"Nyugodtan csinálja."
A gond ezzel az, ami a topikban el is lett mondva, hogy nyilvan mindenki azt vesz es hasznal amit akar. De a topikba tevedo es segitseget kero userek azert elvarnak minimum valamilyen szintu szakmaisagot, amikor hazat vasarolnak.
A fenti "ervek" es szemelyes, szubjektiv meggyozodes ennek epp az ellenkezoje. -
hibavissza
addikt
válasz
Busterftw #30 üzenetére
"6-8c javulast tapasztalt az user egy uj, jo mesh hazzal"
Ez így teljesen értelmezhetetlen és érdektelen dolog azoknak akiknek csak egy jó ház kell.
Mihez képest? Előtte throtlingolt? Kiszáradtak a kondérok 1 év alatt? Halkabb lett tőle? Átlag usert mit érdekli a hőfok önmagában. Engem pl. soha nem érdekelt hány fok van a PC házban csak legyen zajtalan és a dizájn minél közelebb álljon egy szálcsiszolt fekete téglatesthez. Miután összeraktam egy gépet, hosszú teszt után lézeres hőmérővel rámértem az alaplapi alkatrészekre. Ha 50-55 fok alatt volt akkor ennyi. Bírnia kell. -
hibavissza
addikt
válasz
Busterftw #32 üzenetére
Kit érdekel hogy szellőzik? A lényeg, hogy az alkatrészek ne menjenek a gyártói ajánlás fölé. Teljesen mindegy, hogy ezt milyen praktikákkal valósítod meg. Egyszerűen érthetetlen amiről beszélsz. A mesh egy dizájnelem a házon. Semmi több. Vannak skeleton házak. Vannak üveges házak, vannak zárt házak. Dizájn. Semmi köze a megfelelő működéshez.
Pont a te érveid nélkülözik a "szakmaiság" (azért egy ennyire primitív dolgot, mint egy pc összerakása és a szakma szót egy mondatban említeni elég vicces) jeleit. Nincs indok, csak annyi, hogy a mesh jó a többi rossz. Agyrém.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz
hibavissza #34 üzenetére
Mi az, hogy jo haz? Teljesen ertelmezhetetlen ez igy.
"Halkabb lett tőle?"
Jobb airflow miatt a ventiknek kell sem ugy jarniuk, mint egy zart hazban, ezt is magyarazni kell?"es a dizájn minél közelebb álljon egy szálcsiszolt fekete téglatesthez"
Hat a legtobb haz ilyen, nem ertem min vitatkozunk. -
Busterftw
veterán
válasz
hibavissza #35 üzenetére
"A mesh egy dizájnelem a házon. Semmi több."
Az is, de a mesh lenyege a jobb airflow es ujabb hazakon a porszures."Pont a te érveid nélkülözik a "szakmaiság""
Nem eppen, az osszes teszt szerint a legjobb hutest szolgalo hazak mind mesh panelesek, nem zartak. Vajon miert?
Ezt szakmailag ok megmertek. Ez konkretan nem mas, mint fizika. -
Geri Bátyó
őstag
válasz
hibavissza #29 üzenetére
Szerintem rosszul látod. Egy jól szellőző házban a proci tovább tudja tartani a boost órajelet, tehát mérhető a teljesítménykülönbség. Egy jól szellőző házban a procihűtő alacsonyabb fordulaton fog működni, tehát halkabb és az is mérhető.
Az, hogy ez valakit érdekel, vagy sem, na az már valóban szubjektív."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
válasz
Geri Bátyó #38 üzenetére
Így van, ott a pont.
Egy komolyabb CPU mellé igenis számít, pár fok különbségSétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
hibavissza
addikt
válasz
Geri Bátyó #38 üzenetére
A ház nem határozza meg a "boost" órajelet. Azt az alkalmazott procihűtő befolyásolja. Vagy te nem teszel a procira hűtőt? Abban az esetben természetesen igaz a mesh ház előnye.
-
hibavissza
addikt
válasz
Busterftw #37 üzenetére
A példádnál maradva, ha egy rendszerben +/- 8 fok eltérés már hibás működéshez vezet az semmikép nem a ház hibája, hanem a rosszul összeválogatott komponenseké. A téli-nyári léghőben előfordulhat 20 fokos hőingás amit tolerálnia kell egy adott procihűtőnek.
Szerintem te ne emlegess fizikát inkább. -
Busterftw
veterán
válasz
hibavissza #40 üzenetére
Tehat ha ugyanazt a rendszert, ugyanazzal a CPU hutovel egy zart es egy mesh/jo airflowal rendelkezo hazba teszed, akkor szerinted nem lesz kulonbseg?
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz
hibavissza #41 üzenetére
"A példádnál maradva, ha egy rendszerben +/- 8 fok eltérés már hibás működéshez vezet"
Csakhogy nem hibas mukodesrol van szo, hanem arrol, hogy egy mesh haz jobb hutesi teljesitmenyt nyujt mint egy zart.
Rengeteg olyan pelda van pl GPU topikban, ahol egy zartabb hazban megfulladt az uj GPU es egy jobb airflows hazzal megjavult az allapot, tobb lett az FPS, nem volt downclock es kevesebb zaj.Errol van szo, ami szimplan logika es fizika. A hibas mukodest te keverted ide, amirol senki nem beszelt.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
addikt
válasz
Busterftw #43 üzenetére
Nem ezt írtam. Azt mondtam, hogy nincs jelentősége a házban mért pár fokos eltérésnek.
Hozzáértő ember olyan alkatrészeket válogat amelyek működését nem rontja pár fokkal melegebb hőfok. Mi van, ha pl. azt a gépet egy forró nyári estén is szeretnék használni? Akkor sem throtlingolhat a proci.
Nem hiszem el, hogy nem lehet ezt ésszel felfogni. Szerintem trollkodsz[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
addikt
válasz
Busterftw #44 üzenetére
Egy tisztességes, márkás házban, normálisan kiépítve, semmi nem fog megfulladni. Nincs ilyen. Olyan van, hogy ödönke kinézett egy 10 ezer forintos irodai gépházat és jött a throtling, a konfigot áttette egy 30 ezer forintos mesh házba és nem throtlingolt. De ez nem azért történt, mert az új ház mesh, hanem azért mert az eredetileg megvett ház gagyi volt vagy eleve irodai konfigra/folyadékhűtésre volt méretezve. Ha másodikra vesz egy márkás, zárt előlapos, üveges oldalfalú házat, abban sem throtlingolt volna. Nyilván az extremitást (4090), tuningot nem hozzuk fel, mert az nem átlagos felhasználás. Nem átlagos hardver. Speciálisabb dolgokat igényel.
A mesh egy dizájn elem. Nincs értelme a jó-rossz hűtés kérdéskörben emlegetni.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz
hibavissza #45 üzenetére
Es ez ugyanugy igaz a hazra is. Hozzaerto ember olyan hazat valaszt ami a legjobban kiszolgalja a rendszert es az igenyeket.
Aki meg nem ert hozza, az pedig ez alapjan (elsosorban) kap javaslatokat.Nem hiszem el, hogy ezt nem lehet esszel felfogni.
A haz ugyanugy beleszamit a hutesi egyenletbe, mint a konkret CPU huto vagy GPU huto esatobbi. -
válasz
hibavissza #42 üzenetére
Most dolgozom, nincs időm kifejteni, nem tudom milyen gépekkel, processzorokkal volt dolgot, egy delid mentes 13900K/14900K kategóriánál minden C fok számít. Ennyi
Nézz utána, milyen hűtési igénye van ezekenek a prociknak.
Sétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
Ferke77
tag
válasz
hibavissza #46 üzenetére
Nekem a nyári melegben (tavaly) eléggé forró volt a hangulat (játék alatt) a BE QUIET! Pure Base 500 házban, amit gagyinak nem neveznék. Ezért rendeltem hozzá németből egy DX előlapot, ami kompatibilis vele és mesh. Teljesen más lett a hőfok és semmi más nem lett változtatva, ugyan úgy 6 venti dolgozik benne (3x140 és 3x120). Hangosabb sem lett, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy átgondolt és nagyméretű gépház, mely az RGB világítás rajongóit is ki tudja elégíteni.
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest