Hirdetés

Zajszűrést ígér a Philips PH805 fejhallgató – kipróbáltuk!

Beépített mikrofonnal ellátott, Bluetooth támogatású, extrákkal kecsegtető zárt fejhallgató járt nálunk.

Hangminőség és vélemény

Szerencsére ezúttal hanyagolták a mágikusan hangzó virtuális térhatású technológiákat, amelyek egyébként úgysem működnek soha a valóságban. Maradt a tradicionális sztereó hangtér ígérete, és a várakozásoknak megfelelően jól is működik a dolog: a hangok ugyanis onnan érkeznek ahonnan jönniük kell. Kipróbáltuk a Fraunhofer Intézet szintetikus tesztcsomagjával, filmekkel, zeneszámokkal, és mindegyikkel rendben volt a dolog.

Hirdetés

A zárt rendszerű, dinamikus, 40 mm-es hangsugárzókkal ellátott fejhallgató hangereje egyáltalán nem kiemelkedő, így aki szereti üvöltetni a fülesét, annak valami más terméket javasolnánk. Sőt, még a COD: Mobile-hoz is kevésnek éreztük az erejét, ahol minden egyes távoli csoszogásnak, ajtócsapódásnak szerepe van, és ahol az ember (legalábbis Battle Royale módban) az ember a játék negyedét denevérüzemmódban, füleléssel tölti, és próbálja kitalálni, hogy honnan jön az ellenség.

Emellett a hang minősége sem tökéletes. Finom fátyolosság, lágy tompaság szinte mindig érzékelhető, és sok más ilyen jellegű termékhez hasonlóan itt is megfigyelhető némi aránytalanság: A középtartomány rendben van, ám a mélyekkel nagyon szűkmarkúan bánik, a magasakat ellenben sokszor túlságosan is előtérbe tolja. Emellett belefutottunk párszor némi zajosodásba, főleg mikor feltekertük a hangerőt, valamint a finom részletek elkenését, egymásra úsztatását sem ússzuk meg. Emiatt azt mondanánk, hogy elmélyült, odafigyelős zenehallgatásra nem igazán alkalmas, viszont háttérben zenehallgatásra, videózásra, filmezésre vagy játékoknál beválhat.

Értékelés

Az előzetes információk alapján kifejezetten ígéretesnek tűnt a Philips PH805 fejhallgató, de a gyakorlati próba során csalódást okozott, a dolgokon nincs mit szépíteni. Az érintésérzékeny kezelőpanelre épülő vezérlés szerintünk továbbra is zsákutca, és az sem tetszett, hogy a kábelről hiányzik a szövet burkolat. De mindez eltörpül amellett, hogy a zajszűrés és Ambient mód funkció egyszerűen nem működik normálisan.


[+]

A Bluetooth stabil, a párosítás egyszerű, ám a késleltetést egy picit soknak éreztük. Az akkumulátor által biztosított üzemidőre nem lehet panasz, és a mikrofon is rendben van. A hang minőségétől viszont nem voltunk különösebben elájulva, ennél azért 2020-ban már többet várunk, pláne egy Philips kaliberű márkától. A dizájn rendben van, a külseje kifejezetten elegáns, az viszont nem, hogy a kis fülpárna egy picit nyomja az átlagos méretű fület. Jelenleg 35 000 forintért vásárolható meg, ami ebben a kategóriában átlagosnak számít, de tudásához képest kicsit túlárazottnak érezzük.

elefant

A Philips PH805 fejhallgatót a Philips magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés