Meglepően erős: MSI Katana 15 B13V notebook

Kifejezetten erős hardvert szerelt ebbe a visszafogott árúnak mondható, középkategóriás gamer noteszébe az MSI.

Bevezető, dizájn

Az MSI gazdag notebookkínálatában a Katana széria a középkategóriás gamer notebookat tömöríti, ami azt jelenti, hogy a játékokhoz is elég erős hardvert egy spórolósabb körítéssel látták el. Kevesebb RGB, kevésbé dizájnos, olcsóbb kivitelű gépház, visszafogottabb opciók, cserébe valamivel mérsékeltebb ár – ezek jellemzik az általunk tesztelt, 15,6”-es méretkategóriában induló Katana 15-öt, amelynek egy 13. generációs Intel platformra épülő változatát próbáltuk ki.

Külső

A Katana 15 tervezésekor láthatóan nem volt cél, hogy formatervezési díjat nyerjen, a gépház ugyanis elég semmitmondó – kissé szögletes, ferde felületekkel határolt és a szellőzőket kihangsúlyozó dizájnja ugyan jelzi, hogy ez egy gamer notebook, ugyanakkor nem annyira feltűnősködő, hogy a felületes szemlélő egy második pillantást pazarolna rá. Egyébként ez ízléstől függően akár előny is lehet, nem feltétlenül hátrány.

A burkolat nagy része műanyagból készült, fekete selyemfényű felülete nagy hatékonysággal gyűjti az ujjlenyomatokat. A szilárdsággal nincs gond, a ház stabil, nem csavarodik, az illesztések is precízek. A zsanérok egy kézzel is állíthatók, de egy picit talán kevésbé masszívak a kelleténél, ugyanakkor teljes, 180 fokos hátrahajlást kínálnak, így a képernyő minden helyzetben a megfelelő szögbe állítható.


[+]

Díszítést nem sokat kapunk: a kijelző hátoldalán alig láthatóan ott a gyártó sárkányos logója, illetve hátul a szellőzőnyílások kaptak a már említett módon egy enyhe kiemelést. A készülék élei furcsa, áttetsző pontmátrixos mintázattal rendelkeznek, de ez szinte láthatatlan, közelről, világosban lehet csak észrevenni. Sokkal jobban látható a készülék alján a feltűnő, és a hűtőrendszert is szépen bemutató rácsozat.


[+]

Ezt az alsó burkolatot igen nagyszámú csavar tartja, de ezek eltávolítása után a készülékház könnyen nyitható. A belső tér a mai notebookátlaghoz képest egész jól bővíthető, ugyanis nemcsak a háttértárhoz férünk hozzá, de a RAM is két szabadon elérhető SO-DIMM foglalatban tartózkodik, nem forrasztott. Az alaplapon egyébként egy plusz, szabad M.2 foglalat is látható, ahova elméletileg egy második SSD is csatlakoztatható, csak az a gond, hogy ezt semmihez sem tudjuk rögzíteni, a házban nem alakítottak ki hozzá fészket, a meghajtó így csak a levegőben „lebegne”.

[+]

A csatlakozókat tekintve van egy kis hiányérzetünk: valószínűleg a spórolás okán, de nemcsak a TB4-ről, de még az USB 3.2 Gen 2-ről is le kell mondani, a Katana 15 egy USB 3.1 Gen 1 sebességű Type-C, és két ugyanilyen gyors Type-A konnektort, illetve egy klasszikus USB 2.0 interfészt kínál a HDMI, a Gigabit Ethernet és a kombó jack mellett.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés