Hirdetés

Szemtől szemben az LG ívelt OLED tévéjével

Vélemény

Olvasgatva a PROHARDVER!-en az ívelt kijelzőkről szóló anyagok alatt megjelenő kommenteket, világossá vált, hogy a nagyközönség nincs egyöntetűen elragadtatva ettől a kialakításról, legalábbis látatlanban. Mindenesetre élőben, a valóságban teljesen más élmény látni egy ilyen készüléket, mint fotón. A hajlítás ügyesen felhívja a figyelmet az ultravékony, 4,3 milliméter vékony készülékházra, illetve egy kicsit "hightech" hatást kölcsönöz a terméknek. A keret nélküli dizájnvonal nagyon jó választás volt, és a szokatlanul hajlított átlátszó műanyagtalp is illik a modellhez. A dizájn tehát remek, a készülék ennek köszönhetően státuszszimbólumként is simán megállja a helyét, sőt!

A Netcast grafikus kezelőfelület és menürendszer teljesen rendben van, gyors, stabil, használatába könnyedén bele lehet jönni, köszönhetően többek között a remek kislexikonnak és a rövid leíró magyarázatoknak. A hagyományos távvezérlő már nem hiányzott egyáltalán, de aki először szembesül azzal, hogy ezt nélkülöznie kell, annak biztos bele telik egy időbe, amíg megszokja a mozgásérzékeny Magic Remote-ot. A médialejátszó jól működik, és az előre telepített, valamint letölthető netes tartalmak között is akadnak épkézláb darabok, így e funkciók, valamint a böngésző abszolút az erősségének számítanak. A megszólalás a körülményekhez képest rendben van, csodát felesleges lenne várni tőle, de az is igaz, hogy hanghibák sem jelentkeztek.

A kép minőségétől az előzetes információk és a korábbi találkozások alapján sokat vártunk, és a készülék nem is okozott csalódást. A színek szépek, természetesek, a fekete megjelenítése pazar, hibákba egyáltalán nem futottunk bele, és a gyors mozgások megjelenítése is folyamatos volt. A készülék ára mostanra becsúszott egymillió forint alá, amivel a hasonló méretű, hagyományos tévéknél még mindig jóval drágább, de mivel itt egy különleges OLED modellről van szó, így teljesen felesleges azokhoz mérni. Kifejezetten tetszett nekünk a tévé, hogyne tetszett volna, és ha egy cseppet kevésbé lenne drága, akkor simán beférne az ajánlott kategóriába, mert a kép minősége mindenképp feljogosítaná erre.


LG 55EA970V ívelt OLED tévé

elefant

Az LG 55EA970V OLED tévét az LG magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés