Hirdetés

Szemtől szemben az LG ívelt OLED tévéjével

Extrák

Médialejátszó

A beépített médialejátszó alkalmazás teljesen jól használható a gyors működésnek és annak köszönhetően, hogy az alkalmazott tipográfiai elemek nagyon hasonlítanak azokra, amelyeket a különféle számítógépes programokban alkalmaznak, illetve hogy a rendszer az alsó sávban folyamatosan informál arról, melyik gombbal milyen funkciót lehet előcsalni.

Tesztcsomagunk lefuttatása során kiderült, hogy az abban található állományok nagy részével semmilyen problémája nem akadt a tévének. Akadozás és zajosodás nélkül, tökéletes színekkel jelenítette meg azokat, és a hangok is rendben voltak. Leszámítva a TS fájlt, az ugyanis néma csöndben futott végig, ezenkívül a legtöbb tévével szintén kibabráló, nagy bitrátájú Killa_sample sem ízlett neki, ennek lejátszását ugyanis visszautasította.

Tény, hogy az OLED tévéket nem elsősorban ezzel a céllal fejlesztették ki, de attól még igaz, hogy a készülék digitális képkeretként is használható. Működik tehát a diavetítés funkció, ami effektekkel és aláfestő zene elindításával is feldobható. Viszont csak a JPG kiterjesztésű fájlok jöhetnek szóba, és a rendszer az EXIF adatok (milyen géppel, milyen beállítások mellett készült egy adott kép) feldolgozására sem képes. Lejátszási lista összeállítására nincs mód, és ez sajnos éppúgy igaz a zeneszámokra is. Utóbbiakból az MP3 mellett a WMA formátumú állományok megszólaltatását támogatja, a FLAC-ok tehát mentek a levesbe, viszont legalább az ID3 tageket felismeri, és meg is jeleníti a képernyőn az ezekből kiolvasott információkat.

Netes tartalmak

A Prémium tartalmak szekcióba kerültek az előzetesen feltelepített alkalmazások. Ezek között megtalálhatóak a legfontosabb videó- és képmegosztó szoftverek (YouTube, Daily Motion, Picasa) és a Google térképszolgáltatása, az AccuWeather időjárás-előrejelző appja, a rádióállomásokat tömörítő vTuner, illetve az óriási zenei adatbázissal rendelkező Deezer és Aupeo is, hogy csak néhány példát említsünk.


Emellett további több száz alkalmazás várja, hogy letöltsék és feltelepítsék a készülékre. Megtalálható itt minden, kezdve a főzni vagy nyelvet tanító programoktól a játékokon, meséken és galériákon át egészen az online tévécsatornákig. Az egyszerű használat érdekében az appokat tartalmuk szerint csoportokba osztották, emellett listázhatóak népszerűségük vagy frissességük alapján is. A Flash-támogatású böngésző sebessége teljesen rendben van, simán hozza egy átlagos okostelefon, tablet vagy notebook szintjét. A Magic Remote-nak köszönhetően az oldalakon való görgetés is pofonegyszerű, ami azért sok tévénél még mindig gondot okoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés