Szemtől szemben az LG ívelt OLED tévéjével

3D és hangzás

3D

Hirdetés

Mint minden más LG televízió az elmúlt két évben, ez a modell is a passzív polarizációs képalkotási eljárás segítségével jeleníti meg a kijelzőn a háromdimenziós álló- és mozgóképeket. Ennek egyetlen hátránya van, hogy nem képes a Full HD felbontás megteremtésére, viszont cserébe a szemüvegek kisebbek, könnyebbek, kényelmesebbek és olcsóbbak is, mint aktív társaik, hiszen nincs bennük se LCD, se akkumulátor, ráadásul még a zavaró vibrálással sem kell számolni. A szemüvegek a korábbinál némiképp dizájnosabbak, teljesen úgy festenek, mint egy átlagos, mindennapi divatos kiegészítő.

A modell az összes létező térhatású szabvány kezelésére képes. Az előzetesen programozott képmódok sem hiányoznak, amelyeket különféle tartalomtípusokhoz (Mozi, Sport, Extrém, Normál) optimalizáltak a mérnökök, de persze ehhez egyáltalán nem kell ragaszkodni. Aki ezek közül egyikkel sem elégedett, az saját ízlése szerint határozhatja meg a képernyőn mozgó objektum és a háttér közötti távolságot. Ha valamiért az egyik szembe a másikba szánt tartalom kerülne, akkor a végeredmény zavaros katyvasz lesz, ám ezen lehet segíteni a 3D Képkorrekció alkalmazásával.

Amennyiben sikerül normális minőségű háromdimenziós anyagot keríteni, akkor a 3D funkció valóban hozzáadott értéket jelent, és így képes teljesebbé tenni az otthoni szórakozást. A lassú természet- vagy dokumentumfilmeknél, animációs alkotásoknál nagyon jól teljesített, de ez nem okozott meglepetést. Az viszont már igen, hogy a gyors kalandfilmekkel, sportvideókkal sem volt semmi gondja, akadozás, szellemképesedés ugyanis ezeknél sem jelentkezett. A 2D->3D konverzió esetén már nem ilyen rózsás az összkép, hiszen elő-elő fordul, hogy az elektronika mellélő, aminek következtében a térhatás egy pillanat alatt eltűnik, a kép pedig remegni kezd.

Hangzás

A két darab, egyenként tízwattos, lefelé irányított hangsugárzó csodákra nem képes. A dinamikus, gazdag, mozikban megszokott hangzáshoz ezért mindenképp be kell szerezni mellé egy több komponensből álló szettet vagy legalább egy jobb hangprojektort, hangállványt. Aki viszont megelégszik az átlagos tévék megszólalásával, az itt sem fog csalódni. Hanghibákat, statikus zörejeket egyáltalán nem produkált, és zavaró rezonanciával sem találkoztunk.

Az előre beprogramozott, különböző típusú tartalmakhoz optimalizált hangprofilok természetesen innen sem hiányoznak. Emellett bekerült a kínálatba a Smart hang névre hallgató opció is, ami automatikusan az éppen futó műsorhoz igazítja a hangbeállításokat a szolgáltató által a tévéadások mellett elküldött információk alapján. Ráadásul bekapcsolható a beszédhangokat kiemelő Tiszta hang, és az Auto Hang funkció is, utóbbi megakadályozza, hogy csatorna- vagy forrásváltásnál nagy legyen a hangerőkülönbség.

Nem spórolták ki a virtuális térhangzás opciót sem, de ez csak névlegesen működik, hiszen egy ilyen típusú integrált hangrendszerrel képtelenség a technológia jelenlegi állása szerint megteremteni a surround hangzást. Meg kell említeni, hogy a modell elméletben vezeték nélküli úton csatlakoztatható a gyártó kompatibilis hangprojektoraihoz, soundboardjaihoz, ami értelemszerűen igen kényelmessé teszi azok használatát. Sajnos ezt a gyakorlatban nem tudtuk kipróbálni, ugyanis a helyszínen nem tartózkodtak ilyen típusú audioeszközök.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés