- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Kelzsoca féle RLS8-cal ha zenét hallgatok, a telefon érzékeli ugyan a fülhallgatót, azonban a zenét mégis a hangszórón játssza le. Két programot próbáltam: Winamp, MixZing. Mi lehetne a megoldás?
Másik gondom, hogy a RA-féle recovery-vel (non-CM és a CM is) nem tudok backupot csinálni.
-
Ronam
addikt
nem sikerült a tegnapi akksi kalibráció.minden pontot megcsináltam,100on volt hajnali 3 körül.mire felkeltem 81% maradt .na ezt hogy?még jobban merül az akksi mint eddig .
kérdés hol ronthattam el.leírás szerint:
1: ok
2: na itt volt egy kis gond,megvártam míg zöldre váltott,lehúztam a töltőről viszont nem akart bekapcsolni,fekete kép fogadott,nem bootolt a teló,gombokra rezgett,kiszedtem az akksit majd vissza,ekkor már bekapcsolt(lehet ez volt a gond?)
3: ok
4: ok
5: itt azt írja kapcsoljuk be,majd recovery és battery stat wipe(na most én itt elindítottam a telót,majd utána kikapcs és recovery boot(lehet nem így kellett volna,hanem rögtön recoverybe boot?)
6: okvki aki már megcsinálta help pls.valami nagyon nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
rezme
tag
sorry a láma kérdésért de hol is találom kelzsoca jj8-as romjához a témákat?
Értékeléseim: 1. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=rezme&submit= 2. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=rezme&submit=
-
mira72
őstag
Én sose csináltam ilyen "kalibrációt" , nem is tudom ki találta ezt ki hogy ez így működi/ér valamit. Ahhoz hogy pihizik a teló és 5 óra alatt 20%ot le mennyen az akkuból, valaminek fogyasztania kell.
Nekem ha este leveszem töltőről, akkor reggel 100% ( rendesen GSM on-on van, szal nem repülő mód, és nincs is 2G-re erőszakolva... ) , közepes használattal szépen el is megy 2 napot. ( tény hogy egy proci igényesebb játék 3-4 óra alatt megeszi, de az más tészta ).
Nem csináltam az akkuval semmi formázást, semmi extra dolgot, csak használom.
Van pár ember aki itt erre panaszkodik hogy álló helyben is nagyon fogy az akkuja, szerintem 2 dolog lehet, vagy volt egy rosszabb széria akku, vagy valamit úgy állít be, amire azt hiszi hogy jó, de nagyon nem kellene .................... Én a másodikra gyanaxom....[ Szerkesztve ]
MB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
Glatius
őstag
válasz mira72 #24054 üzenetére
Az akku kalibrációt sokan azért csinálják, hogy többet adjon, holott erre az egy dologra nem jó.
Új akku kalibrálása a fontos, hogy az android mindig a megfelelő töltöttséget tartsa fenn, és az akku életkorának megfelelő töltőáramot illetve töltési vagy kisütési végfeszültséget engedjen meg. Ha viszont valaki havonta elhiteti a telefonnal, hogy új akkut kapott, akkor vessen magára, ha kivégzi az áramforrást.[ Szerkesztve ]
Mérnökkel vitatkozni olyan, mint varacskos disznóval iszapbirkózni. Hamar rájössz, hogy piszokul élvezi! :-P
-
mira72
őstag
válasz Glatius #24055 üzenetére
Sokan okoskodnak hogy minden ROM csere után meg kell csinálni, stb..
Lehet van aki meg is csinálja?
Használom, működik, nem erőszakolok bele több áramot, ha egyáltalán megy bele, mert ugye itt az akkuba is van elektronika ami védi, és elméletileg nem engedi 90% fölé tölteni, mert ha fölé megy, akkor drasztikusan csökken az élettartama, és ugye a Li-Po akkuk nem játékok, mert erősen robbanás veszélyesek is.... Csak kicsit utána kellene olvasni....De akkor is azt mondom, ha leteszem a telót, nem csinálok vele semmit, csak hálózaton van, és 20%ot merül 5óra alatt az akkuja, de ha 5öt akkor is, ott nem akku gond lesz, valami fut ami zabál. Lehet lesni CPU használatot %ba pl, visszamegy-e legalsóra ha csak lesem, stb....
[ Szerkesztve ]
-
Ronam
addikt
nem véletlenül csináltam meg a kalibrálást.itt is és modacon is többen írták hogy nagyon is hasznos dolog.nem vagyok balfasz ,nem állítottam el semmit.igazából már tegnap mielőtt megcsináltam volna a kalibrációt és felraktam a jj8at,már utána vészesen csökkent az akksi.valószínűleg valamelyik pontot elszúrhattam,azér is írtam le ilyen részletesen hogy csináltam a kalibrációt.
-
istnag
addikt
Abban igazad van,hogy az nem normális,ha "tétlenül" esik az aksi 15-20% -t...Ott valami dolgozik a háttérben.
Viszont amivel egy kicsit vitatkoznék az a kalibráció, nekem működött. Mikor bekapcsolt állapotban kiírta,hogy Charged és zölde világított a led,utána még kikapcsolt állapotban töltött rá nem is kevés ideig. Bár utána hamar cseréltem romot így tulajdonképpen felesleges volt,de töltött rá ez biztos. Ha meg lesz az a rom amit megtartok újra megcsinálom... -
compi.hu
senior tag
válasz SpeedR #24037 üzenetére
Az a-gps nem rendes gps, mert csak a közeli tornyoktól kéri le azok koordinátáit. Elvileg ez gyorsítja a pozíció meghatározását, de a gyakorlatban nem sok haszna van, mert anélkül is csak néhány másodperc szükséges hozzá.
Az A-GPS lenyege, hogy az elso fixhex szukseges adatokat (pl. Almanac) a GPS vevo nem hosszu "hallgatozassal" gyujti ossze a muholdakrol, hanem mas modon (cellavezerlotol gsm/3G halozaton vagy internetrol) kapja lenyegesen gyorsabban. Igy akar 10+ perc helyett masodpercekre csokkentheto hideginditasnal a TTF (az elso fixig szugseges ido). Bovebben angolul itt, kisse elnagyolva magyarul pedig itt.
Mivel az inditasok tulnyomo tobbsege meleg vagy forro inditas, valoban ritkan van jelentossege a dolognak. Egyik ilyen helyzet az pl. amikor kiszallsz Londonban (vagy barmely emlkeim szerint tobb mint 100km-re talalhato helyen ) a repulobol es bekapcsolod a telefont. Ilyen esetben ha nyilt egbolt alatt allsz, 12.5 percre lenne szukseged a pozicioszerzeshez, A-GPS-szel viszont csak masodpercek kerdese a dolog.
Csak ertenem meg egyszer, hogy ha valamirol lovesunk sincs, mi a bubanatos lopikulaert osztjuk az eszt a temaban...
[ Szerkesztve ]
-
mira72
őstag
Te elhiszed hogy egy szar "kalibráció" miatt 5 óra pihibe 20%ot esik az akkud ????
Quics System Info írja az akku fesz.ét.
nekem 100%ra töltve olyan 4300mV ..... ez töltésenként kicsit változik.
Azt lesd meg, ha pl neked csak 856.. akkor bajos az akku, de ha neked is 4000mV feletti akkor NEM AZ AKKUVAL és kalibrálásos f@szsággal van a gond....MB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
bunnyhu
senior tag
Akksi ügyben szerintem soha nem lesz elégedettség. Beszélgetünk miről is?
Van egy számítógép, amiben van GSM adó-vevő, egy elég jó teljesítményű wifi (bluetooth, GPS vevő), 600mhz-es processzor, és egy nagy felbontású kijelző. Ha megnézzük nemrégen ilyen gép max az íróasztalunkon volt, 220V-ról ment, és 100w felett fogyasztott. Ne várjunk már csodák egy 1300mAh-s akksis néhány grammos kézi kütyütől! Ha mindezt a teljesítmény elkezdjük használni, bizony az nyalja az áramot, ha nem, akkor meg elég sokáig jó a telefon. Igazából ha az ember sokat akar beszélgetni szerintem a hagyományos fatüzelésű telefon az ideális, az bírja.
Én azt látom, ha csak telefonként használom az én stílusomban (napi 2-3 telefon) simán húzza napokig. De ha lusta vagyok berúgni a gépet és a telefonról wifi-n netezek, percenként akár 1%-ot lehet számolni, nem beszélve arról, ha az ember elkezd játszani valami prociizzasztó bigyóval.
Ja, és mégegy. Az a százalék pontos akksi kijelzés azért nem kőbevésett egzakt szám![ Szerkesztve ]
https://divecenter.hu
-
zsolt681
csendes tag
Hali!
A kezdetek ota olvasom a forumot minden hsz-t elolvastam!
De lenne egy kérdésem.Van egy netes rádiom és szeretném a telon is hallgatni.Nem sikerült eddig.Egy csomó appot kiprobáltam de ismeretlen formátum hibát ir.mit használjak.
Zte teló 2.1op csodazippel.
Kösz. -
mira72
őstag
válasz bunnyhu #24065 üzenetére
Igen, de ha csak lesed álmodban a telót, akkor nem merül óránként 4-5%ot.
Az ha játszok, az eszi rendesen
Cellafeszt nézzetek, akkor könnyen kiderül hogy akku nincs-e rendesen felöltve...
Meg kíváncsi is lennék kinek mennyi feltöltve, mert én sokallom az enyémet, jobb lenne 4000mV vagy alatta kicsivel, mert 4000felett feleződik az akku élettartam.....http://www.akku.info.hu/litium-alapu-akkumulatorok.akkumulator-blog.html
idézek:
"A csepptöltést a lítium-ion akkumulátorok nem tolerálják, mert nem tűrik a túltöltést. Ha mégis töltőn hagyjuk az akkumulátort, és a töltő 4,05 Volt/cellával tölti, az lítium-darabkák leválását eredményezheti, ami instabilitást okoz, és ez veszélyes. A túltöltés az akkumulátor olyan mértékű melegedéséhez vezethet, melynek eredményeképpen ki is gyulladhat."
A Li-Po a Li-ion továbbfejlesztett változata, minden ami a ionra, az a polimerre is vonatkozik, csak tovább engedik tölteni.
Kicsit olvasni kellene......[ Szerkesztve ]
-
rezme
tag
két kérdésem lenne:
1. Hogy lehet kikapcsolni azt jj8 ban hogy ne rezegjen minden gombnyomásnál és érintésnél?
2. ahb oc automatikusan bekapcsol jj8 ban ha 600mhz fölé teszem a procit?+1 bónusz:hol tudom a 3d drawer bekapcsolni?
[ Szerkesztve ]
Értékeléseim: 1. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=rezme&submit= 2. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=rezme&submit=
-
compi.hu
senior tag
válasz bunnyhu #24069 üzenetére
Van az A-GPS-nek olyan formaja, amikor az internet nem jatszik, hanem a cellavezerloben elhelyezett GPS vevo kuldi le az almanacot sima GSM vagy 3G csomagkent. Hogy ez pontosan hogyan zajlik azt nem tudom. Ha nem akarsz adatforgalmat, tiltsd le es nem fog meglepetes erni
-
mira72
őstag
-
SpeedR
őstag
válasz compi.hu #24062 üzenetére
Lentebb már kijavítottak, de köszönöm neked is. Azóta is szaggatom a ruháim és közben szórom a fejemre a hamut. Remélem, hogy még 628 ember leírja ma nekem az a-gps működését, így biztos mindenki megjegyzi majd. Én eddig rosszul tudtam, ez van.
A 12.5 perc az nagyon soknak tűnik. Volt már néhány gps eszköz a kezemben, de ennyi idő messze nem kellett egyiknek sem. Hideg indításnál sem.
-
Zoja™
őstag
Ez az átka a nagy kijelzőnek, és a szüntelen használásnak. Képes vagyok wifivel akár 3-4 óra alatt is kimeríteni az akksit, de ha csak 5-6 telefont és 10 sms-t küldök naponta, akkor 3 napot is eldöcög egy feltöltéssel. Ráadásul task manager-ekkel sem foglalkozom túlságosan, naponta egyszer kilövöm a nem használt alkalmazásokat, nem figyelem, hogy mi indult el a háttérben. De lehet én látom rosszul, nálam mindegyik ,,komolyabb" készülék kilehelte a lelkét 4-5 óra folyamatos használat mellett. Még valami: volt már olyan hogy játszottam és mikor kilőttem a a játékot, 50%-ot írt az akksi, de utána visszaugrott 60-ra, ha nem használtam. Átlagban, mikor 20%-ra esik szoktam rádugni a töltőre. Sokan csodát várnak 1250 miliampertől.
-
bunnyhu
senior tag
válasz compi.hu #24076 üzenetére
Igen, magam is így jártam el, le van tiltva, de annyira jó lenne tudni hogy a T-nél ténylegesen ez hogy megy? Mert ha gsm csomagként jönne ergó ingyenes, azért csak visszakapcsolnám! De se a T oldalon, se fórumokban, se sehol nem találtam egy árva infót se róla. Mondjuk decemberben egy pár napig bekapcsoltam, aztán ki, minden más adatforgalom elvileg tiltva, tehát ha a számlát látom okosabb leszek. Ha nincs rajta adatforgalom, akkor rulez!
-
rezme
tag
erre valaki választ?
-
rezme
tag
bocsi de fontos lenne
-
ux1
addikt
Az akku merülés az nagymértékben függ a térerő viszonyoktól is. Nem mindegy hogy GSM1800/1W vagy 800/2W -on lógsz a tornyon.Tegyétek fel a watchdogot. Én pl. észrevettem hogy a háttérben jónéhány ROM-nál a 3DGalery elkezdi enni a procit mint az állat. Egyből jött is a notification. Azóta QickPic van fennt
-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-
-
rezme
tag
kelzsoca féle jj8 romhoz nem ajánlanám az elegant steel theme-t mert kb 10 másodpercenként kifagyott tőle a teló:S
Vagy bennem van a hiba?Értékeléseim: 1. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=rezme&submit= 2. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=rezme&submit=
-
kelzsoca
félisten
válasz zsolt681 #24077 üzenetére
Megnéztem, és szerintem nem is fog menni, szólj be telefonon vagy személyesen a webmesternek hogy netről nem lehet befogni, csináljon valamit.
(#24086) rezme
nem lehet kikapcsolni, igen 600mhz felett, launcher pro
(#24088) rezme
Akkor ne használjátok, ott a ginger téma.
[ Szerkesztve ]
-
bunnyhu
senior tag
No, megkaptam a számlainfókat, idézem: "nincs adatforgalom".
Mivel biztosan be volt kapcsolva az agps egy ideig, lehet hogy a T-nél nem generál adatforgalmaz, tehát be lehet kapcsolni? A díjcsomagomban tudomásom szerint nincs ingyenes adatforgalom. Én minden esetre próbából megint be fogom kapcsolni a hónapban, ha most se lesz adatforgalom, akkor hátra lehet dőlni (persze külföldön nem árt észnél lenni!).https://divecenter.hu
-
-
bunnyhu
senior tag
válasz bunnyhu #24091 üzenetére
Illetve ehez még annyit, hogy végre elértem a T-nél egy értelmesnek tűnő ügyintézőt, aki kiderítette, hogy nem jár extra költséggel az agps hsználata, viszont hamarabb lemerülhet szerintük emiatt a telefon, ami imho hülyeség de mindegy. A lényeg az, hogy most két irányból is megerősíthetem, hogy az agps-ért a T-nél nem kell fizetni.
-
tpeti78
senior tag
Sziasztok!
Valaki írta tegnap,hogy a telenornál is elérhető lesz a Penge,sőt hogy már üzleti előfizuval lehet is kapni.Én nem találtam az oldalon erről semmit.Tud valaki valamilyen infot ez ügyben?
Szerk.: Kösz Zsoca! Még a reggeli kávénál tartok,ezért egyszerűbb volt először így érdeklödni....
[ Szerkesztve ]
Galaxy Tab2 CM. 4.2.2
-
Keeperv85
nagyúr
válasz kelzsoca #24093 üzenetére
Persze. Ez a menüpont szépen ott van, csak nálam pl. nem formázza meg. Rámegyek , tölt egy ideig, aztán hiba vagy bármilyen üzenet nélkül szépen visszalép a menübe, mintha misem történt volna.
Más: megcsináltam settings.apk-t is az r10-eshez, valamint mindjárt kész a bluetooth.apk is. Egy update fájlal már fel lehet őket dobni szerencsére. (Pont én mondtam előtte el itt, hogy mi a megoldás rá, erre én ugyan azt felejtettem ki... zipalign... )
Amit most nézegetek, az az, hogy a 2.1-ből mennyi szöveget lehet átmenteni a 2.2-es apikba, de elég lesújtó a helyzet. Soronként haladva kell átnézni a fájlokat, mert van olyan rész, ahol a kulcs neve megváltozott, de a funkció maradt és van olyan is, ahol a kulcs maradt ugyan azon a néven, csak a funkció lett hozzá más....
Puskának jó ez, hogy mégis hasonló legyen a szövegkörnyezet/stílus mint a hivatalos 2.1-ben volt, de borzasztó munka.
Tudom azt is hogyan lehet kidobni nyelveket belőle, szóval szép karcsú rendszer lenne ha elkészülne a fordítás. Azért a feltételes mód, mert kicsit kevésnek érzem magam egyedül erre. Borzalom sok szöveg van benne és hát, mint írtam is, egyeztetni mi jó, mi nem jó, meg a szakszavakat rendesen lefordítani kemény meló. Arról már nem is beszélve, hogy nem ártana tesztelni sem folyamatosan. Van itt az Obex rekordoktól kezdve az SMSC-n keresztül minden, ami telefonban előfordulhat.
Lehet hamarabb lesz hivatalos magyar, mint ahogy én magam végzek ezzel. Hiába van a legnagyobb apk készen már, mert a sok kis vacak mellette, mind-mind kell, mert a legtöbbje látszik.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest