Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • devil-k

    nagyúr

    válasz Patice #2765 üzenetére

    Nem csak Te vagy ezen az elven, de én szeretem az eszközöket különszedni. :B

    NAS, HTPC... stb. Igazság szerint nagyon szimpatikus ez a Linux dolog, de az már nem, hogy egy rohadt NFS megosztást olyan bonyolult létrehozni, hogy még mindig nem sikerült. Lehet, hogy én lennék ennyire béna? De azt hamar észrevettem, hogy a Linux sokkal jobban bánik az erőforrásokkal, mint a Windows. Pl. Red-ről Red-re másolva Win alatt kb. 110 MB/mp volt a max. Ugyanez Linux alatt 150-155 MB/mp. Erre azt mondtam otthon hangosan amikor megláttam: Fantasztikus!

    Direkt ezért vettem a NAS-ba egy SSD-t is, a rendszer miatt, hogy még stabilabb és gyorsabb legyen. Arra egyébként valahol rájöttem, hogy szervernek szerintem nem annyira alkalmas a Win. Pont azok miatt az okok miatt, amiket írtál.

    Megoldható-e az, hogy az SSD-t ketté particionálom és egyikre megy a Linux, másikra pedig a Xpenology? S ráadásul az lenne a legjobb, hogyha Linux alatt lenne olyan program, amivel ki tudom választani, hogy a következő újraindulásnál melyik rendszer töltsön be. Most azért gondoltam erre, mert ha távolról akarom irányítani a rendszert, akkor tudjak választani, mert DOS alatt nincs ám Team Viewer.

    "Más részről, akár Win alatt, akár Linux alatt virtualizálsz ott van a HDD-k kezelésének kérdése. Ebbe a problémába futottál bele Te is, hogy Win + VirtualBox nem igazán tudja úgy kezelni a lemezeket"

    Ez az én bajom...

    Jó a Synology, de szeretnék fejlődni! Így vagy úgy. Arról nem is beszélve, hogy kissé túl van árazva szerintem.

    - mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák