Hirdetés

Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Fel #8560 üzenetére

    Köszi. Megnézegettem a táblázatot.

    Most feltettem az M4-re a jobbik 76mm-es ágyút. Hát felemásak az érzelmeim. Veszettül pontos, messzire is egész korrekt lövéseket lehet leadni és ebbe már lehet AP lőszert is tölteni amivel még a KV, T1 Heavy és hasonló nehéztankok páncélját is simán át lehet lőni, csak éppen nem sebez jobban, mint a 105mm-es ágyúval a HE amikor nem üti át a páncélt. Például a KV-ról a 105mm-es ágyúval a durva HE-vel megtöltve egy lövéssel levesz 15%-ot (kényes helyen meglőve 20%-ot is), míg a 76mm-es ágyúval szintén ennyit sebez az AP, de csak akkor ha át is viszi a páncélt! Ami KV-nál picit erősebb tankok esetén már lehetetlen, és ez a kis kaliberű HE olyan nevetségesen kicsit sebez, hogy értelmetlen használni, akkor már inkább ülök és scoutolok ha az AP nem elég.

    De a 105mm-es ágyúval egy M3 Lee, StuG III, PzIII is megvan egyetlen lövésből (főként oldalról és hátulról elkapva őket), az SPG-ket pedig szinte bárhonnan lövöm egyszer kell csak rájuk tüsszenteni. De cserébe lassan tölt, kicsi az áthatolása (de átütés nélkül is szép nagyokat sebez) és pontatlan... :\

    Szóval igazából most a pontosság áll szemben a kétszer - két és félszer nagyobb sebzéssel. Majd cserélgetem őket és kiderül idővel, hogy melyiket érdemes fent hagyni.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák