Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kchryss

    addikt

    válasz Simulacrum #173677 üzenetére

    Sejtettem, hogy lesz ilyen vélemény. Én meg ezzel nem értek egyet.

    Egyrészt 11 kill és 9e sebzés eleve csak akkor jöhet össze ha az ellenfél sokat hibázik.
    Másrészt nem azért linkeltem azt a csatát, mert olyan epikus teljesítmény lett volna hanem mert taktikai szempontból volt nagyon érdekes. Már csak ezért is érdemes volt megosztania azt a csatát, hogy más is lássa mennyire fontos pozíció taktikailag az apátság.

    Érdemes taktikailag elemezni a csatát, hogy mi lett volna ha máshova megy, hogyan alakul akkor a csata. Ha elmegy az 1-esre vagy 2-esre ahol sokak szerint a "helye lett volna", akkor 100%, hogy bukják a csatát. Középen nem lett volna senki a csapatból, az ellenfél medjei először elfoglalják az apátságot, onnan szétlövik a 2-esen agyatlanul pusholókat, majd kisakkozzák a td-ket bázison és már mennek is a maradék fenekébe. Kb 6 perces csata lett volna 15-5-tel az ellenfél javára. Ha a 8-asra megy a parton az még ennél is rosszabb lett volna, a közepet ugyanúgy bukják mire túljut a halálcsillagon már vége is a csatának, kb 15-1 az ellenfél javára.
    Az egyetlen olyan helyre ment ahonnan volt esélye lehozni ezt a csatát. Igen kellett hozzá az ellenfél bénázása többször is, de legalább megteremtette magának az esélyt, hogy ha hibázik az ellenfél akkor azt ki tudja használni és nyerni tudjon.
    Amit még érdemes kielemezni az, hogy a csapattársai mit csináltak és mit kellett volna csinálniuk. Mert ebből is rengeteget lehet tanulni. Ha az ellenfélre azt írtuk, hogy hibáztak akkor ez a csapattársakra hatványozottan igaz. Van az ellenfélnél egy IS-7, Type5, ST-I, 907 és akkor eszetlenül megtolom a 2-est?! 5 perc alatt meg is halt mindenki azon az oldalon és azért bírták 5 percig, mert középről 2500 körüli sebzést besegített a konku az elején, ha nem megy középre akkor onnan az ellenfél medjei segítenek be és 3 perc alatt darálják le a 2-esen a csapatot. A két progetto és a patton nem is értem mit keresett ott és mit akartak csinálni az IS-7 és a Type5 ellen. Ha ez a 3 med használta volna az eszét és mennek a konkuval középre, a többi heavy pedig push helyett csak D2-ig nyomja majd időben visszavonul B2-be akkor a konku is tudott volna sokkal agresszívebben játszani középen és 15-5-re simán nyernek.

    Van LemmingRush-nak egy hasonló videója airfield-ről: [Where To Bring Your Medium Tank on Airfield]
    Érdemes ezt is megnézni, kielemezni és összehasonlítani az abbey-s csatával.
    Nagy tisztelője vagyok LemmingRush-nak, sokra tartom a munkásságát, nagyon jó oktató videókat szokott csinálni. Ebben a csatában viszont szerintem rossz taktikát választott és ez nagyon rossz példa a többi játékos számára főleg így, hogy követendő taktikának állítja be. Itt is ugyanarról van szó, mint abbey-n. Elfoglalt egy jó pozíciót egy jó tankkal majd várta, hogy az ellenfél hibázzon és azt kihasználta.
    Vannak azonban lényeges különbségek a két csata között:
    Abbey-n a konkunak muszáj volt középre mennie ha nyerni akart és miután nem ment vele senki így nem játszhatott agresszíven, nem alakíthatott ki tankfölényt, védekeznie kellett sokszor, kényszerpályán volt. LemmindRush-nak airfield-en viszont rengeteg más lehetősége lett volna. Az obj140 top tierként 3-5-7 sémás csatában nagyon op tank. Na ő simán játszhatott volna agresszíven akár megpróbálhatta volna többféle pozícióban is hiszen a mobilitása is nagyon jó és amúgy is elég kicsi a pálya. Ehelyett végig passzívan játszott egy top tier kemény tankkal ráadásul még mondja is, hogy megvárja, hogy a csapattársaira ráessenek ott és kivégezzék őket addig meg ő jól megszedi magát sebzéssel. Neki simán lett volna lehetősége tankfölényt kialakítani, megtolni több helyen is mégis inkább a wn8 farmolásra ment rá ebben a csatában. A konkunak abbey-n abban a csatában nem volt lehetősége agresszíven játszani.
    Skill4ltu-t például nem nagyon láttam még top tier med-del a kiülőn kempelni, ő 10-ből 9x a dombra megy középen és spotol, okosan megpróbál előnyt kialakítani és csak akkor áll visszább snipe-olni ha már nincs más lehetőség mert vagy elfogyott a csapat vagy a hp-ja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák