Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • e-newsee

    addikt

    válasz Jackson82 #138972 üzenetére

    Elgondolkodtam kicsit. Azért gondolkodtam, mert pontosan kiszámolni szakmai ismeretek híján nem tudom. (Nem tanultam valószínűségszámítást sohasem).
    Egyszerre tegyük fel, várakozik csatára úgy 300 ember abban a kategóriában, akikkel a te tankod egy körben mehet. Ebből 30 játékost kell összehangolni, és olyan mapra tenni, ahol még nem volt az elmúlt x meccsen azzal a tankkal. (Merthogy tudtommal csak azt a varianciát növelték, hogy ugyanazzal a tankkal ne kerülj egymás után sűrűn ugyanazokra a mapokra) Itt már jócskán lecsökken a lehetséges játékosok száma. Emellett ott vannak az esélyes tankokra alkalmazott korlátozások (tier limit, spotter kategória, ez a 3-5-7 elv, szakaszok, stb). Nem beszélve az rng-ről. És akkor még a WG által ismeretlen tényezőkről nem is beszéltünk, úgy mint a játékosok egyéni mentális és egészségi állapota. Részegen játszol-e, kipihent vagy-e, odafigyelsz-e, egyedül vagy-e, vagy a haverok is néznek, te játszol-e a saját accountoddal, vagy egy jobb/rosszabb játékos. Szóval rengeteg mindennek kell együtt állnia ahhoz, hogy az ideális 50-50%-os egyenlőség meglegyen egy meccsre.

    Persze, ettől még néha idegesítő, amikor sorozatban sokszor a látványosan gyengébb csapatba rakja az embert. Felmerült már bennem is a kérdés, hogy amikor egymás után az ötödik buktámat játszom úgy, hogy benne vagyok a top 3-ban, akkor hol van az az elv, hogy a rendszer törekszik az 50% körüli wr-re, és mondjuk bedobna pár esélyesebb körbe is. De hát ugye az MM nem nézheti a nem hivatalos wn8-at. (Pláne, hogy az sem ad 100%-ban releváns infót a játékosról. Nem is véletlen vették ki az xvm-ből a "Chance to win" opciót.)

    Szóval amit írtál, az tényleg inkább csak dünnyögés. Ami persze mindannyiunkkal megesett már. :)

    [ Szerkesztve ]

    "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Új hozzászólás Aktív témák