- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Köszi, ez most már tiszta Viszont érdekes jelenség van a router oldalon. Ha a csatornát 10 alá rakom, akkor egyszerre két csatornát foglal le. Nálam csak az 1-es csatorna lenne tiszta, ezt beállítom a routerben, de az inSSIDer azt írja, hogy az 1+5 csatornát foglalom. Ha a routerben kikapcsolom a 20/40Mhz módot és manuálisan 20Mhz-re rakom, akkor működik a sima 1-es csatornán, de jelentősen romlik a sávszélesség. A 100 megás netből kb 10 lesz a letöltés, ha visszakapcsolom, akkor felmegy 30-40 megabitre, de ez is édes kevés. A telefonon, gondolom az 5Ghz miatt, simán jön a teljes sávszél. Kezdek becsavarodni
-
-
kory24
őstag
Direkt nem USB adaptert vettem, gondolván pci-e adapterrel erősebb lesz jel...
Közelebb fogom tenni routert, meg magasabbra is (szekrény teteje).
Egyébként a modem is wifi router egyben - ilyen Telekomos speedport eszköz, nem tudom pontos típus. Most Bridge módba van, router tp link wr841nd az adja wifi.
Az elkepzelhető, hogy a telekomos eszköz erősebb jelet sugározna? Csak mert antennája nincs.
Ha elkepzelhető kipróbálnám, de ha tuti nem akkor nem bajlódok vele.
-
MaxxDamage
félisten
Ezt már linkelte más is (de nekem kínai)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Majd azért holnap teszek egy kisérletet! (vagy nem, mert elallitani sem akarok semmit ami meg pont jó..)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Köszönöm, ezt így ki is próbálom!
L
-
MaxxDamage
félisten
Elvileg meg is oldottam és már a TP-Link -hez vagyok csatlakozva mint WiFi eszköz. [kép]
Köszi minden segítséget! (DJ. Ru$y , mezis , krealon)
Még annyit lehet megteszek, hogy ZTE eszközön a WiFi hálózatot teljesen kikapcsolom, mert zavaró kicsit, hogy majdnem 2 egyforma WiFi hálózati név van a listán (amik választhatók)L
-
karesz501
senior tag
Ezt most nem egészen értem....
Az "internet" koax kábelen érkezik a Sagembe, és abban a szobában van ahol:
1. Jól lefed mindent (a nappalin kívül)
2. Meg lehetett oldani különösebb fúrás-faragás nélkül a telepítéstHa a nappaliban lenne a Sagem, akkor nem szórna a lakás többi pontjába értelmesen szerintem.
Egy repeater nem lehetne erre megoldás? Nem tudom, hogy működik mert nem használtam még soha, de most olvasgatva az eszközökről, ez valami jelerősítő, igaz?
Illetve egy switch-é butított wifi router az osztja a LAN-t az STB és a többi eszköz között, azt értem. De tud olyat is, hogy szór wifi jelet ami nem egy külön hálózat, hanem a meglévő gyenge felerősítve? Vagy akkor miért kell wifi router oda butítva ha csak annyit tesz mint egy switch.... akkor nem egy sima gigabites switch -et kéne tegyek csak?
Vagy rosszul írtam körbe a helyzetet? Inkább ez lesz a gond, kitalálom, hogy érthetőbb legyen számotokra is a kis gyomorom
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
De azt honnét tudják majd a mobileszközök, hogy a nappaliban az akadozó telekomos Sagem wifi hálózat helyett egy másikhoz kapcsolódjanak??? Mert van jel, csak gyenge nagyon, mert egy beton és kőtömb amit hozzáépítettek a házhoz utólag.
Ezért gondoltam, hogy valami olyasmi kéne ami felerősíti a jelet.... vagy rosszul látom?
Szerk.: mellesleg nagyon köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
-
félisten
Ami még érdekes a repeaterekkel kapcsolatban az az, hogy mit csinálnak a wifi-hálózattal olyankor, amikor nincs dolguk, csak üresben járnak...
Szerintem ha csak lehet, nagyon nagy ívben kerülni kell ezeket az eszközöket.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Ulf
tag
Jelenleg USB-s eszközt használok. Az a gondom vele, hogy gyakran megszakad vele a net kapcsolatom, és csak attól javul meg ha kihúzom és visszadugom. Több USB porton is próbáltam már mindenhol ezt játsza, a hálózatot látja a gép csak a net megy el. Ezért gondoltam kártyás megoldásra, azt stabilabbnak érzem
-
Stauffenberg
nagyúr
"Amíg lehet, addig kábel."
Oké, meggyőztetek (nem volt nehéz), marad a kábel. Veszek egy kábel toldót és a 20 méternyi kábelt már bőven el tudom vezetni a nappali szegély mentén. Idővel talán lecserélem valami szebb színűre, ez a "gépterem szürke" bénán mutat a parkettán.
"Erősen függ a szomszédok közelségétől, számától...."
Ez egy 14 lakásos lakópark, eddig nem volt gond a csatornák leterheltségével. Laptopon a jel stabil, hozza a teljes sebességet és a ping is rendben van (online játékra is, sőt az Xbox is Wi-Fi-vel csatlakozik, azon is megy az online játék gond nélkül).
-
entoni1989
tag
A lényeg, hogy egy 2 szobás lakás beleférjen ennek a fogalmába Mert már kiidegel, hogy adott egy ehhez mért gigabites router, kábelen 900 Mbps felett jön is a net, laptopom amivel használnám egy nem oly régi 300 ezres kategóriában lévő i7-es asus laptop és egyszerűen már mindent megpróbáltam, de wifin alig, még szinte nem is éri el a 100Mbps sebességet ami már szinte furcsa ebbe a kategóriába, hiába próbálkoztam már minden lehetőséggel. Most ettől a wifi adaptertől remélném a változást.
-
n1nja
tag
Upsz, kimaradt a kép.
WiFi analyzer -
-
Topikgazda
-
milu
aktív tag
Mezis!
Erről az általad ajánlott fázisok közötti átvitelre megoldásról van tapasztalatod?
Ez érdekes lehet részemre, mert a belinkelt oldalon azt olvastam, hogy a villamos vezetékeken az átviteli sebesség akár 650 Mbps is lehet! (A villamos vezetékeken 70 Mbps leggyorsabb sebességet mértem a névleges 240-es csomagban)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest