Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Rendeltem két TP-LINK TL-WR741ND (03) routert.
    A hétfői érkezésig nem tudom biztosra, de a webáruházas SKU végén szerintem V3-as hardware-re utal a (03) jelzés.

    Átfutottam a DD-WRT wiki-t, és úgy tűnik a V3 hardware még nem támogatott.
    Az egyik kérdés ez lenne, hogy ha mégis V1 vagy V2 jön, és elvileg meg lesz rá a lehetőségem, hogy DD-WRT-t telepítsek, akkor megéri-e nekem?

    Wireless bridge-ként szeretném őket használni két épület közt. A szemközti épület szomszédjából (a telek átlóját meghosszabítva elmetszett telek az utca túloldalán) kölcsönözném az internet elérést egy DVR-hez (saccra olyan 50-80m, de még azt sem tudom melyik szobában van most a kábelmodemük, és nálam hol fér majd el a router), szóval problémás lehet majd a jelerősség (bár itt a feltöltési sávszél lesz csak érdekes, ami elég korlátos itt a vidéki netcsomagokban, vagyis bőven jó, ha 1Mbit/s-t elér majd a kapcsolat...).

    A másik kérdés pedig, hogy egy ilyen wireless bridge (ami valószínűleg WDS lesz, főleg ha a gyári firmware-vel csinálom...) kiépítés mellett hogy lenne érdemes megoldani a dinamikus IP cím problémát (a cél a távoli felügyelet és a risztási funkció bizosítása, ezért nem akartam saját netet bekkötettni erre a telephelyre, mert ideális esetben sohasem lesz használva...). A DVR eszköz is kínál DynDNS szolgáltatást, és gondolom a router is fog (főleg ha DD-WRT lesz), csak nem tudom hol kéne ezt belőni, hogy utánna messziről is elérhessem majd a routert.

    Mivel szivességből lesz beengedve a házba, így a beszerelés és első konfigurálgatás után (bár ezt is úgy tervezem, hogy itthon belövöm őket, és ott már csak össze kell kábelezni...) erősen korlátozott lesz a hozzáférésem a túloldali hídfőhőz (csak szükség esetén, nem holmi hobbi gyanánt végzett firmware frissítgetés, és hasonlók...).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák