Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 789

    csendes tag

    wininet.dll
    urlmon.dll
    shdocvw.dll
    browseui.dll
    Minek a virus-irtó, ha a gyári virusok és kémek már úgy is ott vannak.

    Oda jutottunk, hogy annyira kevés XP van a hálózaton, hogy gyanús alakok már nem foglalkoznak vele, tehát biztonságosabb mint a Vista-10. Egyébként is, a veszély nem a virusokból ered, hanem abból, hogy a kormány, a bankok, vállatok, csak a hálózaton keresztül hajlandók szóba állni veled és személyes adataidat számitógépekbe teszik, ahonnan az ilyesmivel foglalkozók azt ellopják. Google, Yahoo, Facebook a veszély, nem az XP, meg a virusirtó hiánya.

    Személyes tapasztalom: 2006-ig használtam Win98-at; én voltam a vezér-igazgató, nem volt jelszó, nem volt virus-védö (inkább virust mint virus-védöt); és nem volt semmi baj, senki nem vette a fáradtságot hogy megtámadjon. Két virust kaptam, egyet a gyártótól aki a Windows rendszert a bolti gépre feltelepitette, egyet meg egy shareware CD-röl.

    Anyu 14 évig használt XP-t, és semmi baj nem volt ---kivéve amikor kihivott egy szakértöt aki kilopta a gépböl ami jó volt és tett helyére vacakot.

    2015-ben kezdtem XP-t használni. Hogy haladjak a korral, megnéztem milyen, és kiderült, tényleg szebb a rajta készitett .pdf mint ami a w2k-n készült. A hálózatra persze nem engedtem ki, arra van a Slackware. (Ubuntu az nem Linux. Az csak Vista, más diszitéssel. Az Ubuntu-t használók általában Microsoft által kinevelt, Vista-gondolkodásuak)

    A két itteni gyülölködö biztatására mostanában megnéztem mit tud nLite és mennyire tudja kiszerelni az Internet Explorer-t az XP-2003-ból. Nagyon jól. Igy mostmár XP-2003-al is tudok a hálózatra menni. Csináltam AHCI-beallitásu 2003 telepitöt, T500 és E6540 jól müködik, YouTube mozit is tudok nézni, bár ahhoz be kell kapcsolni a javascript-et ---mint ahogy ehhez a forumhoz is kénytelen vagyok.

    ===========================
    Nem vagyok gépkocsi szerelö, de azért észrevettem, hogy a 80-as években a japánok sokkal jobb kocsikat gyártottak mint azóta (és jobbat mint bárki más bármikor). A 21. században kifejlesztett gépkocsik csak nagyobbak, bonyolultabbak és drágábbak, de egyáltalán nem jobbak ---mintha Ford, GM, Chrysler Bill Gates-el járt volna egy osztályba.

    Ugyanigy, semmi baj nincs azokkal akit látták, hogy egy 150mb-os OS2 egész földrészre kiterjedö bank-hálozatot tudott müködtetni; vagy megtapasztalták, hogy a 150mb-s NT4 mindent megcsinált ---tehát mi szükség van 6.000mb-os Visták-ra ? illetve, mit csinál a fennmaradó 5.900mb kód ?

    (Hogy a BeOS-t már ne is emlitsük)

    Ha Toyota hirtelenjében legyártana 100.000 1986-os Corolla-t, nem én lennék az egyetlen aki örömmel venne egy tökéletesen jó, 2.700.000 forintos gépkocsit ami 30 évig kitart.

    Ha Lenovo kihozna egy NT4-s gépet, hányan utasitanák el ? csak azért, mert Bill Gates azt mondta hogy az már nem jó, nem biztonságos, elmaradott, régi módi, multkori ? mert az csak 200mb-ot foglal el ? mert az nem szaladgál Bill Gates anya-gépjéhez jelentést tenni,
    bejegyeztetni magát ? mert azt esetleg 10 másodperc alatt be lehetne inditani, esetleg inditáskor az egészet az illanó emlékezetbe tölteni és onnan "élöben" müködtetni, a villámnál is gyorsabban ?

    Slax https://www.slax.org/ már tiz évvel ezelött kidolgozta az "élö" müködtetést, akár pálcikáról, akár CD-röl. Miért nem töle tanulnak a szakértök ? (mert Vistára idomitotta öket Microsoft)
    _______________________
    NT4-ben az explorer.exe még müködött a fent-emlitett négy virus nélkül. 1995 szeptemberben William Gates felfedezte az internetet és utasitotta a kódfejlesztö brigádot, váltson lépést. Az egyik fejlemény, hogy az NT5-ben urlmon.dll és wininet.dll nélkül explorer.exe már nem tud valamit egyik fiókból a másikba átmásolni. Shdocvw.dll és browseui.dll nélkül
    a vezérlö asztal be se indul; progman.exe, blackbox.exe vagy valami más kell. A w2k-t e négy madárka nélkül használtam; a beindulás és a leállás hosszabb lett, de müködés közben Toshiba nem nyögött mint a korabeli XP-s gépek.
    __________
    Vista helyett miért nem inkább egy negyedik kiegészitö csomagot hoztak ki, hogy XP lépést tartson a müszaki fejlödéssel ? A pénz ugyanannyi lett volna, tehát nyilvánvaló, hogy aljasságról van szó; mint ahogy NT 3.51 esetében is aljasságról volt szó.

    ===========================
    Irom ezt Lenovo T500-on, Win 2003_32, Enterprise, sp2.
    Se virus védö, se defender, se update csomag, se ki-tudja-micsoda ami nélkül egy számitógép állitólag nem is létezhet.

    http://startmenuxp.com/

Új hozzászólás Aktív témák