- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
bpx
őstag
Üdv!
Ha volt már akkor elnézést, kereső nem adta ki.
Az mitől lehet, hogy nem tudom a gépet kikapcsolni? Start menüben shut down-nal, és a power gombbal is csak sleep módba vált, ahonnan már nem "ébred fel", szóval marad a reset. (Igen, power gombra is shut down van állítva, sleep-et pedig ki is kapcsoltam a power settingsnél.)x64 7100-as build
-
Szellem.
nagyúr
Egy érdekesség, ha valakinek számít:
Tegnap feltettem a 7100 RC X64-est. Rendberaktam, feltelepítettem minden programot.
Aztán lemértem a bootolási időt.
32 bites esetében ugyan azon a rendszeren, ugyan azokkal a prpgramokkal 22 másodperc alatt áll fel a rendszer készre. Ez x64 alatt 33-34 másodperc.
Mielött félreértitek, nem bootversenyre készülök, csak érdekesség képpen írtam le.A másik, mi szemen ütött, hogy tegnap szándékosan telepítettem egy kártevőt a gépemre.
Amikor restartoltam a gépem, azonnal előjött az UAC és engedélyt kért, hogy a wuaumgr.exe állomány el akar indulni. Letiltpttam, és nem aktivizálódott a kártevő. Ez csak azért érdekes, mert nem a Defender ismerte fel, hanem az UAC jelentett. Ergo, ez valami új technológia lehet, hogy ezt is figyeli! -
Szellem.
nagyúr
válasz Morden24 #15303 üzenetére
Megcsináltam, mert bennhagytam a System 32 mappában, ahová települt, és nem szólt egy szót sem rá a Defender! Sőt! A kártevőre is ráengedtem, de meg sem nyikkant!
Úgy hogy ez más technológia volt, nem a Defender!
Effektíve ez egy Backdoor program volt, ami a Windows Update-nek akarta álcázni magát. Ha elindul, akkor hálózati forgalmat generál, és ott lesz a memóriában mint futó folyamat. -
_Scythe_
aktív tag
Ahogy olvasgatom, a 7100-asnak van 1-2 hibája. Most a 7077-es van fenn, ami elvileg ugyanaz, vagy majdnem ugyanaz, mint a 7100. Érdemes lenne újra húzni emiatt? Van valahol change log?
Ja és még valami: Ha érdemes, melyik torrentet érdemes tölteni, mert nem nagyon vannak még értékelve, amik meg igen, azok rosszra.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz FRENK1988 #15305 üzenetére
De, sajnos jelent!
Semmi köze a drivernek a bootidőhöz.
Üres, driver néküli rendszeren is megvan a 10mp különbség. Persze, nem érdekes, mert ahogy írtam csak érdekességképpen írtam le.Egyébként Vista esetében nálam az x86 és x64 között semmilyen ilyen különbség nem volt! Ott úgyan úgy a 32 és 64 bites is 30-32 mp alatt állt fel.
[ Szerkesztve ]
-
sipi83
aktív tag
válasz Szellem. #15302 üzenetére
Hali mindenkinek!
Apropó kártevő: tudnátok ajánlani egy jó kártevő, adware, spyware írtó progit, ami problémamentesen üzemelne egy 7100 x64-en?
Én régebben a Sunbelt Counterspy-t próbáltam, majdnem jó volt csak minden 2. vagy 3. indításnál nem töltődött be a memória rezidens része , az Activ Protection, vagy mi, és ekkor az egész rendszer nem akart válaszolni semmire! Csak Reset-re! De amikor igen, akkor viszont ment minden szépen és gyorsan! Ez egy régebbi 7022-es volt. -
Morden24
nagyúr
válasz sipi83 #15309 üzenetére
Megpróbálhatod a Sunbelt-et újra, hátha már rendben lesz. De leginkább egy Vista kompatibilitási módban történő telepítést ajánlanék első körben.
Egyébként Spybot S&D asszem ezen is teljesen megfelelően működik, bár én nem használok külön spyware-re semmitSectumsempra - For Enemies
-
pzstm
titán
-
Szellem.
nagyúr
válasz Morden24 #15312 üzenetére
Az a baj, hogy ezt a problémát nem oldja meg a Vista kompatibilis telepítés.
Sajnos a 7100-hoz kevés biztonsági szoftver jó. Ha nem kompatibilis vele, mint ahogy egyébként nem, akkor nem fog megfelelően működni, független attól, hogy milyen módban futtatja, vagy telepíti.
Például a 3-as Nod32-t bármilyen módban telepíted, nem lesz kompatibilis a Win 7-el. És ez érvényes másra is sajnos. -
G.Zs.
senior tag
Sziasztok.
Hasznal valaki Win7 alol NetBeans-t. 7000-est hasznalok es nalam problemai vannak, ugyanis az Oracle driverrel nem akar az adatbazishoz kapcsolodni.
A GlassFish V2-vel is problemak vannak. Hibauzenetet ad es nem indul el. Valaki probalkozott mar JEE-vel Win7 alol?[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Morden24
nagyúr
válasz Szellem. #15314 üzenetére
Például a 3-as Nod32-t bármilyen módban telepíted, nem lesz kompatibilis a Win 7-el. És ez érvényes másra is sajnos.
Szerintem én már a 4-es betát telepítettem W7-re, de megmondom őszintén, rohadtul nem emlékszem. Annak is volt gondja, mert cseszett integrálódni az Action Center-be (igaz, ez valszeg Nod32 "bug" volt, mert egy újabb verzió megoldotta).
Spyware-mizériát kicsit túlspilázottnak tartom, de ismersz ilyen téren.
Havonta-kéthavonta unalmamban lefuttatok egy S&D-t meg ha éppen találok, akkor valami aktuálisan ajnározott onlány szkennert, de gondom még nem voltSectumsempra - For Enemies
-
Szellem.
nagyúr
Próbáld meg Vista kompatibilis módban telepíteni és használni. Tehát, Vista kompatibilis módban telepítsd, és telepítés után az ikonján állítsd be a Vista kompatibilis módot. Így futtasd. Elvileg ez megoldja a problémádat!
Ha nem, akkor szarul van megírva az Oracle drivere.
Nekem az Eclipse simán megy.(#15317) Morden24: Persze, én sem parázom a vírusok miatt! Amióta Vistát használok, és most már Win 7-et, nem volt gondom a vírusokkal sosem. Pedig Nod32-t használok.
Igazából itt nem is ez a baj, hanem az, hogy kijön egy újabb Win, ami az elözőtől sokban nem különbözik, és máris ott vannak a kompatibilitási gondok a különböző biztonsági csomagoknál.[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz Szellem. #15318 üzenetére
Koszi. Megprobalom.
Egyebkent Pista alatt tutira megy?
Mert eddig csak xp-n hasznaltam, es ha Vista alatt megy az mar nekem boven jo, mert akkor visszarakom,es azon dolgozom.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Szellem.
nagyúr
Vista alatt tökéletesen megy a NetBeans, meg az Eclipse is. Sőt! 32 bites Vista alatt használtam Borland 3.1-es C++-t is, és simán ment! Tökéletesen írtam vele programot és hiba nélkül lefutott az eredmény!
Meg még egy Vista alatt még a jó öreg TurboPascal is megy. Igaz kompatibilitási módban, de megy és lehet vele dolgozni.Egyébként meg ha Win 7 alatt semmiképpen sem menne a NetBeans, akkor szerintem várj vele nyugodtan, mert ha kjön a végleges Win 7, akkor már lesz rá kompatibilis verzió.
Vista esetében is így volt, hogy a megjelenésre rá 1 hónapra volt megoldás.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Tudja valaki, hogy sleep kmódból miért kel fel magától a gép kb 20 perc után?
A power optionsban az allow wake timers: disabled és a put the computer to sleep: never.
Tegnap is, ma is ezt játsza. -
Morden24
nagyúr
-
pzstm
titán
válasz Morden24 #15325 üzenetére
Mondjuk nem teljesen értem, hogy miért használsz 3-as Nod-ot, amikor már van 4-es
Lehet még nincs hozzá megfelelő "okosság"
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
ux1
addikt
válasz _Scythe_ #15307 üzenetére
Ha csak 1-2 hiba lenne....
De lényegesen kevesebb van mint a 7077-ben. Nekem 7057 után csak egyre rosszabb volt. Hol a VGA (ATI4850) hol az usb szarakodott. Nem aludt, stb. Ebben eddig minden klappol. Ja és én mindíg "szűzen" telepítek, elvégre nem a koszos zoknira szoktam húzni a tisztát se.
-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-
-
ForRedGlory
félisten
-
-zaki-
tag
hello, nekem is van ilyen problémám, régebben írtam róla, azóta sem jó, 7100-as build-del sem, a legújabb, 1806-os BIOS van fenn
külföldi fórumokon is találtam ilyen hozzászólásokat, hogy P5B-E alaplappal nem áll le, remélem kijavítják előbb-utóbb.. -
nfsu17
veterán
válasz ForRedGlory #15328 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Szellem.
nagyúr
válasz C.Brigante #15330 üzenetére
Remélhetőleg igazad lesz, és valóban ugyan ez kerül ki május 5.-én!
Majd akkor kiderül. Remélem, nem lesz változás, és ez az RC illetve ez marad az RTM-ig! -
addikt
XP mellett van a Se7en feltelepítve, de szeretném a 7100-as verziót feltenni a jelenlegi 7057-es verzió helyett. Mi a teendő, DVD betesz, majd format Se7en partició, majd telepít és működik a választás a 2 op.rendszer között, vagy valami mást is csinálni kell ?
pzstm: Köszönöm a választ, akkor semmi extra nyűg.
[ Szerkesztve ]
-
Ice_Man22
senior tag
Valaki nem tudja, hogy lehet Win7 tv kimenetenel, hogy szines kepet lokjon a tv re???nalam csak fekete feherbe megy....Vista 7 beta driver Ati4670. Vista alatt ment jol....
Kerlek segitsetek mert menten ki hajigalom a gepet!!!![ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz Szellem. #15320 üzenetére
Visszaraktam a Vistat, este telepitem a fejlesztoeszkozoket, aztan meglatom. Egyebkent maga a Netbeans futott rendesen, csak az alkalmazasszerverrel, meg az adatbazissal volt gond.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
-
ux1
addikt
válasz Ice_Man22 #15340 üzenetére
Igen én így csináltam, és jó lett:
c:\ATI -ba csomagolta ki a pakkot. Installt leállítottam. jobb gomb az asztalon "screen res", "advanced sett..", adapter fül properties, driver fül, update driver, "browse my comp", "let me pick", és itt beadod c:\ati.......\driver\packages\drivers\display\LH6..\ nálam a CH7803-al megy az 4850. Szóval egy kis hegesztés. rebúút majd ccc installálása.
így mert különben WDDM-et használja ami nem jó semmire....
[ Szerkesztve ]
-
Ice_Man22
senior tag
Nah megvan....Fel loktem a drivert CCCt nem!a kep csak fekete feher..de be allitottam hogy a tvn is ugyanaz latszodjon mint a monitoron igy megy szinesbe...Viszont a felbontast 1152 rol 1024 allitotta!!!!Mondjuk ez nem gond...mert film alatt nem szamit ha ugyis a tv kimeneten nezem
-
ux1
addikt
válasz Ice_Man22 #15347 üzenetére
már csak a centerben kell piszkálni a monitor és a TV beállításait és jó lesz 9.2 -től így kell szórakozni sajna, nekem pl a CRT tv-met LCD-ként ismerte fel és állandóan 720p-t ajánlott fel, a monitort meg 1024-nek. (1440x900 TFT) Én is fel akartam rúgni
Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest