- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati kábelek és szerelésük
- OLED TV topic
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
-
PROHARDVER!
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karldergroße
senior tag
Tisztelt Nokiások! Korábban én is Nokiás voltam, még a symbian-os korban, az utolsó telefonom egy C7-es volt. Aztán kipróbáltam az Android-ot egy középkategóriás Samsung telefonnal, mit mondjak, életem legrosszabb telefonja volt. Az Android erőforrás-zabáló rendszerét nem vitte rendesen, akadt, fagyott, újraindult. Most újíthatok be a Vodafone-nál, és gondoltam, hogy vissza kellene térni a Nokiá-hoz, viszont ez új rendszert jelent - a wp-t. És ez ügyben már vannak kételyeim, ugyanis az android amellett, hogy egy pazarló és parasztvakító rendszer, kétségtelen előnyökkel és kényelmi funkciókkal is jár. Ezért szeretnék pár kérdést feltenni, amelyek nélkül nem igazán tudok meglenni, hogy ezeket meg lehet-e valahogy oldani a wp-rendszerben:
1. (a legfontosabb). Tud-e viszonylag egyszerűen (más eszköz közbeiktatása nélkül, folyamatosan) szinkronizálni a készülék Google-os dolgokkal (e-mail, naptár (különösen fontos lenne!!!), névjegyzék esetleg térkép)?
2. (Félek a wp-store szegényességétől...) Létezik-e normális menetrend alkalmazás a telefonra? (volán, bkv, vasút)
3. (a másik legfontosabb: a zene) Le tudja-e játszani a készülék a flac-file-okat? Ha nem, létezik-e normális letölthető lejátszó a store-ban? (pl. poweramp, winamp vagy vlc?) Igaz-e az, amit a gsmarena-honlapján közzétett korábbi kritikákban /pl. a 930-as/ lehetett olvasni, hogy az új Nokiáknak rossz az zenei audio-minősége? (Ezt műszerrel mérték be, több Lumia értékelésénél is ez jött ki) Ti hogy érzitek?
4. Megfelelő-e a naptár app, vagy van-e jó alternatíva helyette?
5. Javult-e a Nokia Térkép és az útvonaltervező? A régi elég furcsán kalauzolt...
6. Mennyire testreszabhatóak ezek a "csempék"? Le lehet őket részben takarítani? Igazából nem jönnek be...
Szóval félek egy kicsit a rendszertől. Az nem zavar, hogy a kritikák szerint ez csak egy közepes hardver, hisz a wp-nek valószínűleg messze nem kell annyi erőforrás, mint az androidnak, a symbianos c7 is gyorsabb volt, mint a fos samsung advance. Viszont a fenti kényelmi funkciókról nem szívesen mondanék le, mert nagyon sok átállással járna, ha azok nem működnének, valamint döntő a zenelejátszás (pl. a flac kezelése). A 830-as egyébként nagyon tetszik, igazán masszív és igényes készüléknek tűnik. Az ára se rossz előfizetéssel, mivel ANdroidból - ahhoz, hogy normálisan működjön - úgyis kénytelen lennék csúcskategóriás készüléket (sony Z2 v. 3, HTC M8, LG G3 stb.) venni, tehát a Nokia még spórolást is jelentene ebben az esetben. A jövő héttől köthetek új szerződést, ezért még van időm dönteni, nem szeretném elb--- , bocsánat rosszul dönteni. Köszönöm a segítségeket előre is! -
taip
senior tag
Vagy nem érdekük, hogy normális áron adják a telefont, mert nincs rajta elég hasznuk, vagy tudják, hogy lesz elég 1 bites user, aki bután bemegy és így is megveszi, mert azt sem tudja, hogy ez jó ár-e vagy sem és nem tudja, hogy máshol mennyi.
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
consono
nagyúr
válasz karldergroße #54051 üzenetére
Engem lehet, hogy megköveznek majd ezért, de ha nem tetszik a csempe, nem tetszik a Nokia féle Navi, FLAC-ot akarsz hallgatni és a Google Maps-el akarsz szinkronizálni, akkor valószínűleg ez nem a te rendszered... Az Advance meg tényleg egy szutyok, a cégnél már mi is lecseréltük mindet
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Mevrick
csendes tag
Ez az én véleményem, ha tévedek valaki javítson ki:
1. igen, kivétel a térképeket
2. bkv tuti van (több fajta is), a többiről nem tudom nem kerestem őket a store-ban
3. le tudja játszani
4. a gyári 8.1-es szerintem megfelelő, de van több alternatíva is
5. párszor próbáltam, nekem jól működött
6. méretet lehet állítani, mappázni, átlátszó csempéket is lehet csinálni háttérképpel, nyilván egy kicsit kötött a dolog[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz karldergroße #54054 üzenetére
Ha csempe nem tetszik akkor mit szeretnél ettől a rendszertől? A flacos zenéről, guglis szinkronokról már többször beszéltek itt a forumon.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
spider80
őstag
Egyetértek consono-val, ne vegyél wp-t. Marad a drága Android.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
pzstm
titán
válasz Bukk900 #54050 üzenetére
tegnap egy fenetudja milyen hekkelt Linux disztróról kaptam egy képekkel, táblázatokkal és hasábokkal tűzdelt ODT fájlt...megnyitottam és tökéletes volt minden....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
ecology_83
tag
válasz karldergroße #54054 üzenetére
Majd megszokod és tetszeni fog, hidd el. Én 4 vagy 5 év iOS után váltottam WP8.1-re és nem hiányzik semmi. Na, jó a jailbrake igen
Egyébként én sok hasznos appokat találtam a bótban, szóval no para, hogy valami hiányozni fog szerintem.A másik, ami felb..., hogy hallom ismerősöktől, hogy a telóboltosok, mondják, hogy a WP nem jó és fagy és akad. Khm, ezt egy android júzer is mondta pl De miért ennyire lámák az emberek? Ki sem próbálják és véleményeznek. Bár ugyanígy nyírták ki a plazma tv-t is. Haver 200e-es Samu LCD LED(?) 3D tv-jén olyan trágyán mozognak az emberek, hogy hihetetlen, míg az én Pana plazmámom teljesen normálisan.
Barátnőm is megjegyezte, hogy itt miért mozognak olyan furán az emberek?![ Szerkesztve ]
-
BobTail
őstag
válasz catroot #54059 üzenetére
Gondolom még csak fényképről látta, és nem volt szerencséje velem találkozni, hogy meggyőzzem Egyébként szerintem vennie kellene egy Lumia 530-at vagy 520-at, ezeket ki tudja próbálni azokon a telefonokon is, és ha nem tetszik neki a rendszer, akkor nem bukik rajta nagyot.
-
Gery1987
őstag
Ha nagyon gonosz akarok lenni én is S Adcance-ről váltottam. Kialakul lassan a véleményem a rendszerről. Az tény hogy nekem nem Nokia van, de fikarcnyi hátrányt nem érzek ez miatt. BKV menetrend van, MÁV is és busz is. Bár utóbbit nem merem fixre mondani. Nekem bejön a csempe kinézet is. Pont ez adja a varázsát, hogy tök egyszerű kezelni. Nem kell attól félni mint Androidnál hogy a kinézet elviszi a fele RAM-ot a fenébe. Ez teszi a dolgát és hozzá lehet szokni.
De ha gondolod privátban is beszélhetünk. Nem akarok Nokia ellen reklámot csinálni mert nekem nem jöttek be formára. A sajátom viszont igen és bátran merem ajánlani. Rohadt jó gép.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Bukk900
őstag
Itt egy cikk, ami segíthet dönteni a rendszer választásban. [link]
A felsoroltak közül talán a Volán menetrend nincs,
de ha a csempék nem jönnek be, akkor ez nem a Te rendszered, mert itt nincs más.Látom ezen túltetted magad.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
az ciki, hogy ha az odt fajlt jobban tamogatja, mint a sajat formatumokat. nalam doc-ot egy darabot nem tud normalisan megjeleniteni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
blakey
titán
1 kérdésedre a válaszom, igen, tud. Google Maps-re nem lesz szükséged, azt nem szinkronizál, a "here" sokkal jobb, szerintem.
2. Létezik, egyrészt az új BKK app ill. a beépített Nokiás alkalmazás teljesen korrekt és pontos, Máv menetrend is van.
3. Belső lejátszóját nem próbáltam de a Moliplayer le tudja játszani. Hangminőség rendben van, legalábbis nálam (L1320)
4. Megfelelő
5. Nagyon régen használtam még OVI-s koromba, de szerintem nagyon is használható az új, GMaps szerintem a nyomába sem ér.
6. Törölhetsz csempéket, nem kell mindnek kint lennie, de megszűntetni nem tudod, minimalizálni igen.Lassan 2 hónapja váltottam (androidról), nagyon nem bántam meg, egyelőre.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gery1987
őstag
válasz Bukk900 #54070 üzenetére
Mindjárt megnézem. Rávarázsolom a telómra.
Jah. Öcsém! Nem véletlen. Ezek speckós karatkerek nem képek. Nem véletlenül nem tudja megnyitni mert a mobilos appban nincsenek benne. Egyet lehet csinálni pdf-be menteni és akkor működni fog. Megnéztem gépen is a problémát. Akkor jöttem rá.
Nekem is szarul tördeli amúgy. Ez is a dok hibája. Eléggé durván van megcsinálva mobilhoz képest. Gondolom fapad megoldás kissé.
[ Szerkesztve ]
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Azazael
aktív tag
nekem sem látszanak a képek 920-on (WP 8.1 cyan, pfd)
Szerk: Gery1987-nek van igaza a spec karakterek nem jelennek meg, erre kerestem én is megoldást de nem találtam, bár alapvetően ha sok volt a képlet vagy a szimbólum akkor Latex-et használok, abból meg pdf-ben jön a végeredmény
[ Szerkesztve ]
-
válasz blakey #54069 üzenetére
3. Hiába próbáltad volna a gyári lejátszóval, hozzá se szagol a FLAC-hoz. A MoliPlayer tényleg lejátssza, de nagyon nem életképes mindennapi zenehallgatásra - egyszerűen nem arra való a program. Amit tehetsz helyette, hogy átkonvertálod WMA Lossless formátumba a zenét (minőséget nem vesztesz vele), azt viszi a gyári is.
5. Ezzel személy szerint nem értek egyet, de hát így jártam1520-at használok már jó ideje. Én iPhone-ról váltottam, és bár nem bántam meg ezt a telefont, nagyon vágyok vissza.
“All nothings are not equal.”
-
Bukk900
őstag
Találtam egy doc/pdf konvertert, ha legközelebb is kapok hasonlót, legalább elolvasni tudjam. Sokkal jobb lett az eredmény, de a képletek itt sem látszanak. Tud valaki jobb konvertert?
Ha már konverter flac/wma lossless is jöhet...(#54082) Gery1987: köszi, de mindezt telefonon szeretném, elvégre ezért vettem okostelefont...
[ Szerkesztve ]
-
Gery1987
őstag
válasz Bukk900 #54081 üzenetére
flac/wma konvertálás: Format Factory. Gyakorlatilag bármit bármibe megcsinál PDF-hez pedig valami olyasmi kellene ami a wordbe épül be és ott csinál pdf-et. Úgy kéne működnie mintha nyomtatni akarnál.
-
-
veterán
735 nano simes?
Everybody lies.
-
ecology_83
tag
válasz Pttypang #54089 üzenetére
Nekem nem cserélték a régi nagyméretű SIM-et ingyen a westendben, mert nem a készülékkel együtt vettem a SIM kártyát. De ha átmegyek előfizus csomagba akkor kicserélik a kártyát. Mondom szevasz, és 500ért kivágták egy GSM boltban és még várnom sem kellett fél órát, mint T-nél.
[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
válasz ecology_83 #54091 üzenetére
Én kivágtam magamnak annak idején, azóta is azt a kártyát használom.
-
veterán
válasz ecology_83 #54091 üzenetére
Az edigitalban kerdeztem a sracot, mikozben vagta a dobozt, hogy micro sim kell bele? Mondta, hogy igen, mondtzam neki, hogy a 830-ba mar tuti nano kell, de nekem micro van, nem lenne gond, ha ebbe is az kene. Akkor pont nem olvastam meg el a valaszotokat..
Szoval volt egy utam a telekomba, ahol kerdeztek, hogy naluk vettem-e a telot, mondtam ,hogy persze, csak masik uzletben. Nem csereltek, mert a 800-ban is van egy sim, mukodik is Adtak egy nanot a 735-be, aztan kesz is voltunk. Fizetnem nem kellett ezert semmit.Everybody lies.
-
nebulo0128
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: outlookot használok pop3 beállítva, WP-n is ugyan ez a levelezési cím beállítva.
Amikor saját magamnak küldök üzenetet, akkor a csatolt fájl (pl. pdf) nem jelenik meg, helyette winmail.dat állományt jelez a telefon. Ha máshonnan küldöm az én címemre ugyan ezt a pdf-et akkor viszont jó.neten annyit találtam h Rich text formátumban küldi outlook, ami hülyeség mert be van állítva h html, meg ha becsatolok 2 címzettet, egyik saját magam, akkor a másik winphonen megjelenik jól a csatolmány, a sajátomon pedig csak ez a winmail.dat
Valakinek volt már hasonló probléma? esetleg tudtok rá valami megoldást?
https://www.flickr.com/gp/128093251@N07/6q2B04
-
tybsen
addikt
Ide is beírom, hátha nem követi valaki az alkalmazás topikot.. ios és android kitkat launcherek érkeztek wp-re!
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eredeti játékok OFF topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- TCL LCD és LED TV-k
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest