- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz jockas #52250 üzenetére
Amúgy sem venném meg, még 100-ért sem Ugyanaz a SoC/CPU/GPU van benne, mint a 635-ben és a 735-ben. A 635-ben a RAM kevesebb, de a 735 az totál megegyezik vele (a 630 meg a 730 csak annyiban tér el tőlük, hogy nem 4G képesek).
Egyébként valaki hozzáértő válaszolja már ezt meg nekem legyen szíves:
Ha a 635-ösnek ugyanazzal az erőforrással csak egy 480x854-es felbontású kijelzőt kell "meghajtania", a 735-nek és 835-nek pedig egy-egy 720p-set, akkor lehetséges hogy a 635 pörgősebb (és energiatakarékosabb) a két nagytestvéréhez képest? A RAM különbség elvileg "csak" a Resuming-nál és egyéb újratöltődéseket játszik szerepet, nem?(#52251) WinPho
Hát ott nem is kérdés, hogy 930, de ez még csak előrendelési ár a 830-nál. ezt ne felejtsük el[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz kolosanyi #52253 üzenetére
Pont ezért nem csodálkozok én ezen az áron a 8xx kategóriában. Inkább az a meglepő (ahogy confuser is kifejtette), hogy ebben a kategóriában nem kapott jobb hardvert vagy több extrát. Ennyivel nagyobb árcédula mellett azért több extra kéne, mint a nagyobb belső tárhely vagy a PV kamera. A 635 meg jóval olcsóbban ad hasonló teljesítményt... Akárhogy nézem elég gyér lett a különbség a kategóriák közt, miközben az árcédula nem. Konkrétan szerintem nem éri meg az árát.
A szolgáltatói árak nyilván mások lesznek (bár az országunkban erre sem vennék mérget), de csodát azoktól az áraktól sem várok.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz jockas #52254 üzenetére
Szerintem nem azzal van a baj, hogy Snap 400-at kapott, hanem azzal, hogy a 63x is. Ez eléggé megkavarta a portfóliót szerintem, én ésszerűbbek tartanám, hogy az 53x és a 63x Snap 200-at kapott volna, az olcsóbb, kisebb az fapodosabb lenne, a 63x meg kicsit jobban felszerelt (villanó, szenzorok stb). A 73x meg a 83x ugyanez, csak Snap 400-assal és giga RAM-mal (valamint 70 és 100 ezres kezdőárral), fölötte meg ugye ott a csúcskategória. Szerintem ez egy tök korrekt portfólió lenne, nem érezném rajta azt, amit a jelenleginél, hogy mindenáron a drágább modellek felé terelnek, mert az olcsó telefonhoz nem jár semmi, ócsójánosok ne akarjanak már egy 20 forintos LED-et, szenzorokat, meg gombokat. Aki akarná, az úgy is megvenné a drágább modellt, akinek meg nem futja rá - például nekem -, az úgyse fogja. Cserébe vagy alapból meg se veszem egyiket se, inkább nézek más gyártó termékei közül valamit, vagy veszek egy használt 820-at. Annak nincs értelme, hogy eleve rossz szájízzel veszem kézhez az eszközt. "Nem tetszik, de ez van, ennyire futotta csak."
-
T.Peter
őstag
-
bobie
tag
válasz kolosanyi #52257 üzenetére
Szerintem meg jó fejség tőlük, hogy az alsóbb kategóriába is elérhetővé teszik a viszonylag korrekt vasakat. Ha kell a korrekt kamera, kijelző akkor fizess többet, ha nincs ilyen igényed csak pörögjön akkor meg nem kell ráá vagyonokat áldozni. Ha a konkurenciát nézem ott megvan fing pénzért bizony sz*rt is kapsz.
De ez egy szubjektív, saját vélemény persze.Nullán, szimplán ahogy ringat a membrán..
-
kolosanyi
veterán
Kinek mi. Nekem inkább a gyengébb SoC, mint a herélt, fapados kialakítás. Játszani nem játszok, a hétköznapi dolgokat meg ellátja a belépő vas is. De úgy látszik, jó, hogy nem rajtam múlik ez, mert mindenki agyon dicséri ezt a koncepciót, szerintem meg úgy sz@r, ahogy van.
-
consono
nagyúr
válasz kolosanyi #52263 üzenetére
Én veled értek egyet, ráadásul az MS is ezt az utat választotta a sok új olcsó WP-s telóval. A Nokia név meg úgy is megy a süllyesztőbe...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Dave™
nagyúr
válasz Bukk900 #52261 üzenetére
Ugyanezt mondtam én is, erre jöttek sokan hogy dehát nem a SoC a lényeg, mert hiszen ez meg az meg amaz. Csak ha azt nézzük, alig van olyan dolog amiben jobb mint a 730, mindezt másfélszer annyiért. Ez most szerintem félrecsúszott, vagy jóval olcsóbbnak kellene lennie (meg el kellene felejteni ezt az affordable flagship marhaságot), vagy 930 közeli hardvert kellett volna kapnia ezen az áron, csak gyengébb körítéssel, mint a 820/920 párosnál. A kamera meg a felbontás jó is lenne így, de legalább a 800-ast meg kellett volna kapnia, hogy indokolható legyen ez az árkülönbség.
-
muszi0521
aktív tag
Gyári vissza álitást lehet csinálni a windows 8.1 rendszeren a telefon Nokia 630-as !
-
jockas
senior tag
válasz viewdetails #52273 üzenetére
+1
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Éppen vettem L820-hoz memóriakártyát (Samsung EVO microSDHC UHS-I 32GB), a kérdés annyi lenne, hogy asztali windows-zal formázzam és utánna rakjam a telefonba, vagy egyből telefonnal formázzam?
Ha PC-vel kell formázni, akkor milyen fájlrendszer/blokkméret kombinációt kell használni?
Win7SP1-et használok...
J.
-
őstag
válasz hroberto #52258 üzenetére
Ahogyan T.Peter is linkelte neked és itt is már többször ki lett tárgyalva, hogy 8960-as SOC és a Snapi400-as közt WP esetében nincs észrevehető különbség. Az adott alkalmazás vagy tágabb értelemben az OS optimalizálásán múlik ebben az esetben. Ugyanis a szintetikus tesztekben hol az egyik, hol a másik a jobb... Tehát vegyük úgy, hogy egyformák. Értékelhető különbség a fogyasztásban van. A 4 kis gagyi Cortex A7-es magból összefűzött SOC kevesebbet eszik.
Többször leírtam, de még mindig nagyon tetszik ez népies, passzos hasonlat --> itt:: sok lúd disznót győzMeliora sunt bono inimica
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Lassan érlelődik, hogy vegyek egy windows mobilt.
Amiket néztem a 625 - 630 - 920 hármas közül valamelyik, persze használtban.
625 - tudomásom szerint nem kommunikál 5Ghz-en
630 - igazán még nem olvastam utánna(viszonylag gyenge kijelző)
920 - amit olvastam róla, nagy király mobil, jó fényképező, jó videó, gyors, és VAN előlapi kamera
Ti melyiket ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Dale
aktív tag
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz cellpeti #52280 üzenetére
Mind hárommal van tapasztalatom.
625 a kijelző felbontás, fekete szín megjelenítése nem jött be.
630 most ez van. Kisebb kijelző, de jobb minőségre. csak 512 GB RAM. Bővíthető. Gyors, ha nincs extra igényed akkor megfelelő lehet.Kicsit szifonra hajaz, legalábbis egyik kollégám hirtelen azt hitte.
920 ő már régebbi, viszonylag újat nehezebben találsz. Valszeg rövidebb ideig lesz támogatva mint a többi.Nem bővíthető, de van Glance, Qi töltés, jobb a fényképező és a kijelző.Ha ezek számítanak akkor 920, ha nem, akkor 630. De a 625-öt nem tudom ajánlani.[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
Dave™
nagyúr
válasz cellpeti #52280 üzenetére
A háromból természetesen toronymagasan a 920 emelkedik ki. A 630-ra viszont nem igaz a gyenge kijelző, sokkal jobb, mint ami a 625-ben van (utóbbiban nincs clearblack polarizáció, így fakóbb és kevésbé kontrasztos, valamint kisebb a pixelsűrűség is). A legjobb persze, ha találsz egy tökéletes állapotú 920-ast, az többet tud mint a másik kettő együtt.
cellpeti: hamarosan kapható a 730, az tud pár dolgot a 920 repertorjából, sőt üzemidőben biztosan jobb is lesz jóval.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #52282 üzenetére
a 3on kívül mit ajánlanál? 635? vagy mást?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok!
Én is váltanék lassacskán Lumiára, azaz Windows Phone-ra. Felcsaptam az Edigital honlapját és nem igazán tetszett, amit láttam: a 630 és 730 közti űrt nem szándékoznak betölteni semmivel? Csak mert utóbbi kétszer annyiba kerül, mint a kistesó és pont az általam preferált 50-60K közti kategóriában nem találtam újonnan alternatívát.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz cellpeti #52285 üzenetére
A 635 ugyanaz mint a 630 csak 4G van benne. A 820-at tudnám még ajánlani. Egy kicsit kisebb kijelzője van de gyakorlatilag az összes extra ficsőr elérhető( glance, qi töltés) és bővíthető. Persze attól függ mekkora a kereted. Egy kicsivel drágábban de találhatsz jó állapotú 925-öt is. Legutoljára az volt.
Romanes eunt domus
-
Bad Pritt
félisten
válasz Morris #52288 üzenetére
Ez elég nagy öngól a rendszer felé. Van az a Prestigio 8500, de az Adreno 302-ben nincs sok bizalmam sajnos. Idén más gyártók dobnak ki WP telót egyáltalán? Valamelyik hírben vagy tesztben lehetett olvasni ZTE, Lenovo telókról.
Használtan nem szeretnék, sok mindent veszek használtan, de mobilt meg bizonyos hardvereket nem, nincs jó tapasztalatom e téren. Kár, hogy a 730 80 fölött van, kicsit túl van még árazva szerintem.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
BiP
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #52289 üzenetére
megj.: 820-on csak a hátlap cseréjével lesz elérhető a vezetéknélküli töltés.
Csere, tehát nem rápattintható extra cover.Amúgy én is 820/925-ben gondolkodnék inkább.
-
Melack
veterán
TC for WP 4president! Nagyon jó lett
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
confuser
senior tag
-
Garadow
csendes tag
Sziasztok!
Én a 730 és 920/925 között vacilálok... Melyiket vegyem, melyik éri meg jobban, es főleg időtálló és nem belepőszintű telót akarok.
Persze mas lumia is szoba johet ami hasonlo[ Szerkesztve ]
Honor 6, H60-L04, EMUI 3.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest