Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71043776

    törölt tag

    válasz pc360 #80624 üzenetére

    Nagyon a szívedre vetted a kérdésem, pedig tényleg azért kérdeztem, mert érdekelt :N
    Nem ellene, de hozok fel akkor érveket:
    A karbantartó pucolja a rendszert (ami a CCleaner-ben az első fül). A második fülön van például a Firefox és a Chrome. Azokból ne töröljön semmit. Van még Notepad++, Gimp, ezeket megnéztem, thumbnailek és miniatűr fájlok vannak. Steamből logokat törölne, hasonlóan 1-2 programhoz. Túlzottan sok más nincs is (tehát a telepített programok többsége, de gondolom ez más dolgok függvénye). És akkor ott van a registry, amihez nem érdemes nyúlni, mert egyrészt a rendszer és a programok használják, másrészt a teljesítményhez nincs köze.
    Nem a programra értettem a törölgetést, hanem a felhasználóra (nyilván nem áll neki magától törölni). A 10 programba beletartoznak a böngészők, kliensek, kisebb programok, stb. A 11. program a CCleaner. Példa volt. Nem azt szoktam hallani, hogy nem érdemes használni, mert haszontalan, hanem az ellenkezőjét, hogy a karbantartó szar, a registry tele van szeméttel és lassul tőle a gép, és hogy a CCleaner (meg még pár) nagyon ügyesen pucolgat mindent, még a böngésző is gyorsul.
    Végezetül hiszed vagy sem, van egy CCleaner Portable nálam, sőt, egy Shutup10 is, pedig nemrég arról is azt írtam, hogy óvatosan vele. Nekem semmi bajom azzal, ha valaki mindenre egy külön programot használ, ami kényelmesebb neki.

Új hozzászólás Aktív témák