Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz djlolo #57288 üzenetére

    "a C:/ particiorol "
    Az lehet, hogy kevés lesz.
    Én a macirumot használom, de abban nem csak a c-t, hanem az előtte lévő recovery particiókat is bettem a mentésbe. Ezt már próbáltam visszaállítani, így sikerült.
    De, szerntem, ha csak a c-t mented, abból nem lehet egyből bootolható windowst csinálni, nem a c meghajtóról indul a boot, nincs bootszektor, satöbbi.

    "Hogy rakom át a lapozófájlt másik meghajtóra "
    Szerintem NE rakd át. Nem kell annyira félteni az SSD-t. Nekem 120-as SSD-m van, minden be van kapcsolva, amit a win7 (és később a 10-es) bekapcsolt, lapozófilehoz sem nyúltam, és így asszem 4-5 éves az SSD, de még 95%-s kondició körül van. Vagyis, a flashmemória kb 95 év után kopik el nullára, és még 3-4x ennyi idő, mire ebből adathiba is keletkezik. Ezt én már nem várom meg :D
    De az, hogy a vezérlőelektronika kipurcan-e 5 éven belül, vagy esetleg holnap, azt nem befolyásolja a flash elhasználódás, az bármikor megtörténhet.

    Egyébként ez ördögi kör. Azért került SSD a gépbe, hogy bitanggyors legyen. Ha az a bajod, hogy sokat nyúl a lapozofilehoz, és emiatt átteszed HDD-re, akkor ettől lassú lesz a rendszer, nem ért semmit az SSD.

Új hozzászólás Aktív témák