Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple notebookok
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Raspberry Pi
- Androidos tablet topic
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
válasz westlake #42948 üzenetére
ma raktam fel in-place upgrade-el egy gépet, ISO-ból duplkattal, ott mintha lett volna downloading updates....első login után 1 percen belül megnéztem és 494em volt....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
westlake
félisten
Az ISO-val való frissítés azért egy másik történet. Ott ugye egy használt Windows-t frissítesz, ami már tudja, hogy "mi a dolga". A friss telepítésnél nincs ilyen. Egyébként én sosem preferáltam a frissítést, mindig inkább megoldottam valahogy a friss telepítést. Persze ez nem azt jelenti, hogy a frissítés ne működne, csak nekem nem jön be.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
akos_ur
aktív tag
ami még furcsa volt nálam, hogy van egy ilyen Intel Widi Compatibility Tool:
ezt lefuttattam, kiírta, hogy minden jó, menni fog a Widi, aztán letöltöttem ezt:
erre meg az elején kiírta, hogy nincs kompatibilis eszköz
de ugyanakkor a Win10 alatt meg natívan megy, mindenféle külön Intel cucc nélkül... (persze az alap Intel driver fent van, de ennyi)
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
Nagy nehezen sikerült drivert találnom a/egy dvr digitalizáló kártyához, de ezt a hibaüzit kapom: "a külső gyártótól származó inf fájl nem tartalmaz digitális aláírási információt"
Valami tipp?
-
Tegnap kipróbáltam a Win10-re frissítést a meglévő 8.1-ről (Lenovo T420, 8GB memória, Samsung 840 SSD) és valami mocsok lassú használhatatlan katyvasz lett az egész.
Se processzor nem volt terhelve, se a memória nem volt teljesen lefoglalva, és az SSD se tekert, de perceking tartott mire megnyílt az Outlook, elindult a firefox, stb.
Ha kikapcsoltam a beépített víruskeresőt, egy kicsit jobb lett, de még a közelébe se volt a 8.1-es sebességnek.
Ötletek? Vagy újrapróbáljam az Anniversary update-el?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
half333
őstag
Üdv! Le szeretnék tölteni az áruházból egy xbox játékot,de nincs elég hely a C meghajtón. Lehetséges átirányítani h másik meghajtóra töltse le?
-
-
Pankiii
tag
Hali!
gépház--helyreállítás--alaphelyzetbe állítás lényegébe egy tiszta telepítést jelent?
Mert bekapcsolásnál a laptopom monitorja 4-5-öt villlog, valszeg félrement valami driver, meg amugyis elég lassu már, ráférne újracsapni. Így is jo ha csak alaphelyzetbe rakom? -
Воланд
titán
válasz t72killer #42964 üzenetére
Ehhez mi köze van a BIOS-nak? Simán csak nem birkózott meg a migrálással a frissítés, előfordul az ilyen.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz kraftxld #42959 üzenetére
Backup - a frissítés alatt készültet leszámítva - van a gépről? Mert én csinálnék egy visszaállítást, aztán megvárnám az évfordulós frissítést, hátha annak jobban sikerül áthoznia minden programot, beállítást. A windows-os visszaállítástól én sok jót nem várnék ebben a helyzetben.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
válasz kraftxld #42959 üzenetére
1.: Próbáld meg, hogy felmész a Lenovo support oldalára, és letöltöd onnan a legfrissebb Win10 drivereket.
2.: Én a Dx12-őn kívül nem láttam még értelmét annak, hogy Win10-re lépjen az ember. Igazán komoly előnyt semmiből sem láttam (ha valaki a azzal jön, hogy gyorsabban áll fel, akkor telibeszájjal kinevetem...). Miután a Thinkpad nem egy kifejezetten játékos darab, és emlékeim szerint Dx12-őt támogató kártyával nem készült, felteszem nem emiatt akarsz átállni. De akkor meg mi a fenéért? A Win8.1 támogatása 2018-ig megvan, az extend 2023-ig. De a mai napig látok Win7 gépeket is tökéletesen működni, pedig hát már több, mint egy éve nincs mainstream támogatás hozzá... Szóval én a helyedben simán visszamennék 8.1-re...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
(Bundás)
addikt
Ugyanazon gépen vaj lehet egy licencel 7 és 10 egyszerre?
-
t72killer
titán
válasz Воланд #42967 üzenetére
Hogy konrétan milyen akadás lehet a BIOS-sal nem tudom, de anno vista és win7 első szűz telepítésekkel is jártam úgy, hogy elsőre belőve a rendszer durván laggolt, sima BIOS reflash megoldotta (még csak nem is volt újabb verzió). Miért? x... Asszem vmelyik alaplapos fórumban magyarázta egy kolléga, hogy mitől lehetett, de már nem találom.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
válasz Воланд #42968 üzenetére
Simán ment a rollback vissza 8.1-re gond nélkül.
Köszi a többi ötletet is, majd csinálok egy olyat, hogy leszedem a drivereket 8.1 alatt és úgy próbálom újra. Majd Win10 alatt a megfelelő drivereket vissza.
Hibernálás meg 8.1 alatt ki volt lőve, majd megnézem megint ha lesz egy kis időm[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Lenry
félisten
van egy erős tippem, de lövésem nincs, hogy hogyan javítsam meg (már ha egyáltalán megjavítom, és nem hagyom a **csába az egészet)
előrebocsátom, ez egy területi képviselőnk gépe, a kolléganőt se látom sokszor, a gépét is csak azért tudom hogy néz ki, mert ugyanolyan, mint a többi t.k-é
Win7-tel szállították ezeket a gépeket, azt akartam frissíteni Win10-re.
- GWX: letöltötte a telepítőt, telepítés előtt frissítések keresése - ezt végtelen ideig tudta csinálni
- MCT: letöltötte a telepítőt, telepítés előtt frissítések keresése - ezt végtelen ideig tudta csinálni
- Windows Update: frissítések keresése - ezt végtelen ideig tudta csinálnijó, akkor lehet, hogy a frissítővel van valami gebasz
- WSUS Offline, hogy legalább a Win7 legyen friss, hátha ez helyrerakja az Updatert: letöltötte a frissítéseket, az első frissítés telepítése végtelen időre megállt.
végigjátszottam a Microsoft fórumain leírt sablonmegoldásokat, de a fenti eredmények maradtak. közben a Feladatkezelő helyett előhúztam jóbarátomat a ProcessExplorert, hogy lássam, egyáltalán csinálnak-e valamit ezek a csodás szoftverek. nyilván nem.
velük ellentétben viszont folyamatosan rá volt telepedve az egyik processzormagra az svchost egy példánya. agyonlőttem, csúnyán elkezdett flikkelni a Windows, de az épp aktuális telepítési folyamat váratlanul megindult
AHHA!
újraindítottam a Windowst, hogy magához térjen, és kicsit szofisztikáltabban lőttem agyon a processzt, ami ekkora már igen gyanússá vált: net stop wuauserv
elindítottam az MCT-t, szépen mentek is az előkészületek, általában addig a pontig, amíg a Windowsnak újra eszébe nem jutott izzítani a Windows Update-t vagy az MCT nem kezdett frissítések után nézni (számomra ismeretlen okokból), amikor is megakadt a keresés és végtelen ideig várt. ismét net stop wuauserv és ment tovább a dolog, ha jól emlékszem három vagy négy alkalommal kellett kiadnom ezt a parancsot, míg végre el nem indult a tényleges frissítési folyamat, melynek a végeredményeképp most ott virít a Win10 tavalyi változata a gépben...nem értem, hogy mi történt, de gondolom a fentieknek van hozzá köze...
azóta a Win10-en is futtatom a WU-t, talált frissítéseket, bár a 1511-es nincs köztük, a telepítés elkészítése pedig egyelőre a végtelenbe nyúlik.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok...
Az ilyen és hasonló üzeneteket hogy lehet kikapcsolni,hogy ne jelenjen meg többet:Köszi szépen!
-
törölt tag
Én csak azt nem értem, hogy minek kell a Windows 10 telepítése előtt frissíteni a Windows 7-et?
Én amikor frissítettem a Windows 10-re, akkor előtte egy szűz Windows 7 volt, még eszközmeghajtók sem voltak telepítve és sikerrel települt rá a Windows 10 úgy, hogy az sem szedett le a telepítés során semmit sem.
Tényleg nem értem, hogy minek kell frissíteni?
-
quailstorm
nagyúr
Hello!
Felkerült a gépemre a Win10 frissítés. Samsung Series 9 NP900-3c, gyári 8.1 PRO volt rajta arról frissítettem a hajrában.
Most azt írja a vezérlőpult, hogy aktiválva és rendben van. Ha szeretnék tiszta telepítést mi a teendőm?Most visszatenném a 8.1-et egy mai lemezképről, és ha kell a 10 azt tisztán tenném fel mert most tele van nem idevaló cuccossal, NOD32 antivirus 8, driverek, meg francsetudja, nem szeretem a gányolást.
Szóval most már megnyugodhatok és biztos enyém az ingyen 10? Ha meg akarok clean installt akkor leszedek netről egy 10 Home ISO-t, és honnan szerzek kulcsot hozzá? Benne van az UEFI-ben?
-
Máté94
addikt
válasz quailstorm #42988 üzenetére
-
GEPESZ66
veterán
válasz quailstorm #42988 üzenetére
Igen ISO-ból tudod majd felrakni, nem kell kód majd hozzá.
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz Máté94 #42989 üzenetére
Okés, köszönöm. Akkor most vissza a 8.1 aztán majd tisztán a 10 ha kell is. 10-en már nem megy az a Mirillis Action se ami gagyigépet nem fogja annyira.
Gyönyörű szépen össze is omlik minden játék közben, ahogy elnézem a szaros Centrino WiFi adapter és az egyedi drivere miatt
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz quailstorm #42992 üzenetére
Samsung-os SWUpdate programmal cseréld le a drivereket 10-esre.
-
nonsen5e
addikt
Üdv!
Adott a "Superfetch" - "Rendszer és tömörített memória" szolgáltatás a gépen. Hiába kapcsoltam ki és tiltottam le az automatikus indulását a services.msc-ben, ugyanúgy elindul restart után és fogja a gépet.
Hasonlóan vagyok a Windows Defenderrel. Kikapcsolom, aztán restart után ugyanúgy bekapcsolja magát, services alatt meg ki sem kapcsolható. Gyenge i3 U-s laptopon próbálok játszadozni, de ez a két szolgáltatás abszolút megfogják a processzort és a merevlemezt, a játékok meg akadoznak.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
quailstorm
nagyúr
válasz Máté94 #42994 üzenetére
Megtörtént már addigra. De a Centrino az extra szopás. N6235, keress rá, igazi szemét. Csak az Intel PRO akármi WiFi utilityvel megy, ami W7x64-es az Intel oldaláról, és csak ha nem a Windows kezeli a wifit hanem az a fos.
Különben 8.1-en is ez volt, omlott az A8. Bár ott a korlátozott hálózat miatt el se indult gyakorlatilag. Itt meg elindul a multimeccs, aztán eltűnnek az ellenfelek majd összeomlik.
Most nem érek rá szopódni, imagelek. Aztán meg majd clean install.
Samsungos Centrino driver meg Microsoftos se volt jó eddig...
(#42995) Gertrius : Ezt nézd meg.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Csak azt tudom elképzelni, hogy a 10240-es MCT-t töltötted le. MCT-ből is több verzió van, nem egy, ami mindig a "legfrissebb" ISO-kat tölti le.
Innen lehet letölteni a 101585.164-es MCT-t.#42993: Le lehet most is tölteni (például angolt), viszont egyelőre magyar telepítők nem elérhetőek. Majd jövő hét kedden.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
nonsen5e
addikt
válasz quailstorm #42996 üzenetére
Megcsináltam mindkét javasolt opciót, restart, majd bekapcsolta magát. Hadd döntsem már el én, hogy kérek-e a sz*r védelmükből...
D4: hunPH, nonsense#2596
-
sevcsenko77
csendes tag
Sziasztok,
A régi gépemhez amit 6 évvel ezelőtt vettem (Dell studio XPS 1640) járt jogtiszta WIN7 ami miatt/alapján most megkaptam a WIN10-et is de nem tudom fel tudom-e másik gépre is telepíteni a teleptőről vagy sem új laptop vásárlása esetén?
Előre is köszi!
Sev77 -
Воланд
titán
válasz sevcsenko77 #42999 üzenetére
Nem tudod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest